Lyhytaikainen yrityslaina

Credinord

Yleinen, Yritystoiminta

Etusivu » Blogi » Lyhytaikainen yrityslaina

Useimmat yritykset kohtaavat aika-ajoin tilanteita, joissa se tarvitsee lyhytaikaista lisärahoitusta. Lisärahoituksen tarve voi ilmetä monissa eri tilanteissa. Tällaisia tilanteita ovat esimerkiksi laiterikot, varaston täydentäminen tai asiakkaan maksuvaikeuksien vuoksi venyvät myyntisaamiset. Usein tarve lyhytaikaiselle lisärahoitukselle voi iskeä hyvin yllättäen. Tästä syystä yrityksellä on oltava väylä, jota kautta saada nopeasti lyhytaikaista rahoitusta toimintaansa. Tähän tarkoitukseen lyhytaikainen yrityslaina sopii erinomaisesti. Käsittelemmekin seuraavaksi lyhytaikaista yrityslainaa. Käymme läpi minkälaisiin tarpeisiin sitä yritykset tyypillisesti hyödyntävät ja mitkä sen pääpiirteet ovat

Mitä lyhytaikaisella yrityslainalla tarkoitetaan?

Lyhytaikaisella yrityslainalla tarkoitetaan nimensä mukaisesti yrityslainaa, joka on lyhyempiaikaiseen käyttöön. Lyhytaikaiset yrityslainat ovat tyypillisesti pienempikokoisia ja pituudeltaan lyhyitä, usein 1–3 vuoden pituisia. Lyhytaikainen yrityslaina on yritykselle usein erinomainen vaihtoehto. Erityisesti kun se tarvitsee nopeasti tilapäistä rahoitusta, eikä halua sitoutua pitkiksi ajoiksi lainaan.

Milloin yritys tyypillisesti tarvitsee lyhytaikaista yrityslainaa?

Tilapäiset haasteet kassassa.

Monet yritykset kohtaavat arjessaan ajoittain kassahaasteita. Tällaisia haasteita saattaa aiheuttaa esimerkiksi asiakkaiden maksuvaikeudet ja pidentyneet maksuajat. Näin ollen yritykseltä sitoutuu enemmän käyttöpääomaa myyntisaamisiin. Tällöin yritys saattaa yhtäkkiä törmätäkin kassaongelmiin, kun kassa on sitoutunut myyntisaamisiin. Silloin yrityksellä ei ole tarpeeksi rahaa tarvittavien hankintojen tekemiseen ja ostolaskuista selviämiseen. Tällaisessa tilanteessa yritys tarvitsee nopeasti lyhytaikaista rahoitusta, jotta se ei ajaudu totaaliseen kassakriisin. Kassakriisi voi pahimmillaan vaarantaa koko yrityksen tulevaisuuden.

Myös yleinen taloustilanne voi aiheuttaa yrityksen kassavirran heikkenemisen, jolloin yrityksen on siihen vaikea itse vaikuttaa. Tällaisia tilanteita varten yrityksellä olisikin aina hyvä olla varalla väyliä, joita kautta saada nopeasti rahoitusta. Tämä siltä varalta yrityksen kassavirta yhtäkkiä hiipuu ja yrityksellä on haasteita selviytyä velvoitteistaan. Yksi tehokkaimmista väylistä yritykselle hakea nopeaa lyhytaikaista rahoitusta on vakuudeton yrityslaina, jota käsittelemme tässä artikkelissa tarkemmin.

Varastot

Varastojen täydennys on yksi yleisimmistä kohteista, joihin yritykset hakevat lyhytaikaista yrityslainaa. Monesti kysynnän kasvu yllättää yrityksen, jolloin varastoa on täydennettävä nopeasti. Tällöin kasvaneeseen kysyntään kyetään reagoimaan. Myös asiakkaiden pidentyneet maksuajat voivat usein johtaa siihen, että yrityksen kassa ei riitä varaston täydentämiseen. Tämä siitä syystä, että pääomia on niin paljon sitoutuneena pitkittyneissä myyntisaamissa. Oheisissa tilanteissa lyhytaikainen yrityslaina on oiva ratkaisu. Laina on nopeasti saatavissa yrityksen käyttöön, eikä yritys sitoudu pitkiksi ajoiksi lainaan.

Laitehankinnat

Uuden laitteen tai koneen osto voi olla suuri hetkellinen menoerä, jonka rahoittamiseen voidaan tarvita hetkellistä ylimääräistä rahoitusta yritykselle. Usein uuden laitteen hankinta on suunniteltua, mutta usein uuden laitteen hankinta yllättää yrityksen. Tämä voi olla seurausta esimerkiksi yllättävästä laiterikosta. Yritykselle ratkaisevaa laiterikon sattuessa on, että laiterikon seurauksena tuleva osittainen tuotantoseisokki olisi mahdollisimman nopeasti ohi. Tällöin kyseeseen voi tulla tilapäisen laitteiston hankinta, uusien osien tai uuden koneen tilaaminen.

Tällaisissa tilanteissa lisärahoituksessa suuren arvoon nousee ennen kaikkea nopeus, jotta toiminta saadaan mahdollisimman nopeasti toimimaan entiseen tapaan. Tämänkaltaisia tilanteita varten yrityksellä on oltava väylä, jota kautta saada lisärahoitusta mahdollisimman nopeasti. Tähän tarkoitukseen kykenee vakuudeton lyhytaikainen yrityslaina vastaamaan.

Lyhytaikaisen yrityslainan edut

Lyhytaikaisen vakuudettoman yrityslainan yhtenä merkittävimmistä eduista on sen nopeus. Erityisesti verrattuna pankin myöntämiin perinteisiin pitkäaikaisiin vakuudellisiin yrityslainoihin. Lyhytaikaisen vakuudettoman yrityslainan kohdalla hakemuksen täyttäminen kokonaan verkossa vie vain minuutin. Parhaimmillaan laina on yrityksen käytössä jo saman päivän aikana hakemuksen lähettämisestä. Kun yrityksellä on tarvetta lyhytaikaiselle yrityslainalle, on tällöin nimenomaan lainan saamisen nopeus merkittävässä roolissa.

Toinen suuri etu lyhytaikaisissa yrityslainoissa on se, että yrittäjän ei tarvitse sitoutua pitkiksi ajoiksi lainaan. Tämä toisin kuin perinteisissä pankkien myöntämissä lainoissa. Lainan voi ottaa esimerkiksi 6 kuukauden tai 18 kuukauden ajaksi. Mikäli yrityksen lisärahoituksen tarve muuttuu, voi yritys myös milloin tahansa maksaa lainansa etuajassa pois kuluitta. Juuri nopeutensa ja joustavuutensa ansiosta lyhytaikainen vakuudeton yrityslaina on kasvattanut suosiotaan viimeisten vuosien aikana. Yritysten keskuudessa ne ovat erityisen suosittuja tilanteissa, joissa ne tarvitsevat nopeasti lyhytaikaista rahoitusta.

CrediNordin yrityslaina lyhyellä maksuajalla.

CrediNord on kotimainen rahoitusyhtiö, joka tarjoaa vakuudettomia yrityslainoja erityisesti pienten ja keskisuurten yritysten rahoitustarpeeseen. Lainamme perustuvat henkilötakaukseen ja takaajana toimii pääsääntöisesti yrittäjä itse Tarjoamme yrityslainaa 1000 – 100 000 euron välillä ja laina-aika on valittavissa 6 – 18 kuukauden välillä. Lainan hakeminen tapahtuu täyttämällä hakemus kotisivujemme kautta. Hakemukseen täytetään yrityksen sekä takaajan perustiedot, kuinka paljon lainaa haetaan ja minkälaisella ajalla. Hakemuksessa yritys kertoo myös lainan käyttötarkoituksen. Hakemuksen täyttämiseen kuluu noin minuutin verran ja yritys saa vastauksen hakemukseensa tunnin sisällä lähettämisestä.

Luottotiimimme laina-arvio perustuu arvioon yrityksen taloudellisesta tilanteesta, takaisinmaksukyvystä sekä henkilötakauksesta. Näiden pohjalta lasketaan arvio, kuinka paljon yritykselle voidaan myöntää lainaa ja minkälainen on yrityskohtainen kulu. Mikäli yritys on tyytyväinen saamaansa lainatarjoukseen, allekirjoitetaan hakemus sähköisesti. Laina on yrityksen käytettävissä viimeistään seuraavana arkipäivänä allekirjoittamisesta.

Miksi yrityksen kannattaa valita juuri Credinord? Lue tästä yhden tyytyväisen asiakkaamme kommentit, miksi CrediNord oli heille paras valinta yrityksen rahoituskumppaniksi.

 Minkälaiset kulut CrediNordin vakuudettomassa yrityslainassa on?

CrediNordin tarjoama rahoitus perustuu kiinteään kuukausikuluun. Emme siis peri erikseen avausmaksuja, emmekä lopetusmaksuja vaan kaikki lainaan liittyvät kulut sisältyvät aina yhteen kuukausikuluun. Kuukausikulu on aina yrityskohtainen ja luottotiimin tekemään arvioon yrityksestä. Kuukausikulua maksetaan ainoastaan niiltä kuukausilta, kun laina on yrityksen käytössä.

Onko laina mahdollista maksaa etuajassa pois?

Yritys voi milloin tahansa maksaa lainan kuluitta etuajassa pois. Kuukausikulua kertyy vain niiltä kuukausilta, kun laina on yrityksen käytössä. Yrityksen ei tällöin tarvitse maksaa minkälaisia kuluja jäljelle jääviltä kuukausilta maksaessaan lainan etuajassa.

Lyhytaikainen yrityslaina – yhteenveto

Moni yritys kohtaa arjessaan tilanteita, joissa sille iskee tarve lyhytaikaiselle lisärahoitukselle. Tällainen tilanne voi syntyä esimerkiksi yrityksen suurasiakkaan maksuvaikeuksista, jotka seuraukset heijastuvat nopeasti yhtiön kassaan. Tämänkaltaiseen nopeaan ylimääräiseen rahoituksen tarpeeseen toimii lyhytaikainen vakuudeton yrityslaina usein erinomaisena ratkaisuna.  

Lainatuotteita on monen erilaisia

Tavoitteemme CrediNordilla on aina palvella jokaista asiakasta parhaalla mahdollisella tavalla. Tämän takia tuotepakkamme koostuu monesta eri lainatuotteesta, jotta voimme auttaa juuri sinun yritystäsi oikealla tavalla. Alle olemme listanneet lainatuotteita joita tarjoamme, tutustu ja lue lisää alta.

Credinord logo

Credinord toimii apunasi kun haluat lainatarjouksia eri pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä. Olemme auttaneet lainatarjouksien löytämisessä jo vuodesta 2019 alkaen

Kauttamme saat lainatarjouksen useammalta pankilta ja rahoituslaitokselta, jotta löydät parhaan lainan juuri sinun tarpeisiisi.