Lainalaskuri – työkalusi lainan suunnittelussa

Lainalaskuri

Syötä lainan tietosi lainalaskuriin. Laskuri esittää sinulle eritellysti lainasi kustannukset.

0.00

Kuukausierä

0.00 kpl

Maksuerien määrä

% 0.00

Nimelliskorko

% 0.00

Todellinen vuosikorko

0.00

Tilinhoitomaksut

0.00

Lainan kustannukset

0.00

Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä

Credinordin avulla voit vertailla lainatarjouksia helposti

Lainalaskuriin ja lainoihin liittyviä termejä


Kun harkitset lainan ottamista, on ensiarvoisen tärkeää ymmärtää lainaan liittyvät keskeiset termit ja niiden vaikutus sinun taloudelliseen tilanteeseesi. Termit kuten kuukausierä, maksuerien määrä, nimelliskorko, todellinen vuosikorko, korkokustannus, tilinhoitomaksut sekä lainan ja lainakustannusten yhteismäärä ovat kaikki avainasemassa, kun arvioit lainan kokonaiskustannuksia ja sopivuutta omaan talousarvioosi.

Lainalaskuri on tehokas työkalu näiden tietojen selvittämiseen. Se auttaa sinua hahmottamaan, kuinka paljon laina tulee todellisuudessa maksamaan, kuinka pitkän ajan kuluessa laina tulee maksaa takaisin, ja kuinka suuria kuukausittaiset maksuerät ovat. Käyttämällä lainalaskuria voit vertailla eri lainavaihtoehtoja ja nähdä selkeästi, miten eri lainaehtojen muutokset vaikuttavat maksuihin. Tämä ymmärrys on kriittinen, jotta voit tehdä tietoon perustuvia päätöksiä ja valita lainan, joka sopii parhaiten juuri sinun taloudelliseen tilanteeseesi.

Kuukausierä

Kuukausierä on rahasumma, joka lainanottajan tulee maksaa lainanantajalle kuukausittain lainan takaisinmaksun yhteydessä. Tämä summa koostuu osasta lainan pääomaa ja siitä kertyneestä korosta. Kuukausierän suuruus määräytyy lainan kokonaissumman, sovitun korkoprosentin ja laina-ajan perusteella. Lainasopimuksesta riippuen kuukausierä voi pysyä samana koko laina-ajan tai muuttua esimerkiksi markkinakorkojen vaihteluiden myötä.

Maksuerien määrä

Maksuerien määrä kertoo, kuinka monta erillistä maksua lainanottajan tulee suorittaa lainanantajalle koko laina-ajan kuluessa. Tämä luku riippuu lainan takaisinmaksuajasta ja siitä, kuinka usein maksuja suoritetaan (esimerkiksi kuukausittain). Maksuerien kokonaismäärä on tärkeä tekijä lainan kokonaiskustannusten laskemisessa ja vaikuttaa myös kuukausittaisten maksujen suuruuteen.

Nimelliskorko

Nimelliskorko on prosenttiluku, joka ilmoittaa lainasta vuosittain perittävän koron, ilman muita lainanhoitokuluja. Se ei sisällä lainan muita kustannuksia kuten tilinhoitomaksuja tai muita palkkioita, jotka voivat lisätä lainan kokonaiskustannuksia. Nimelliskorko antaa perustiedon lainan kustannuksista, mutta ei yksinään anna täydellistä kuvaa lainan todellisista vuosikustannuksista.

Todellinen vuosikorko

Todellinen vuosikorko kuvaa lainan kustannuksia prosentteina vuodessa, sisältäen kaikki lainaan liittyvät kulut, kuten nimelliskoron, tilinhoitomaksut ja mahdolliset muut maksut. Se on tarkoitettu antamaan kuluttajille vertailukelpoinen mittari lainojen kustannuksista, jotta eri lainatarjouksia on helpompi verrata keskenään. Todellinen vuosikorko on yksi tärkeimmistä tekijöistä lainaa valittaessa.

Korkokustannus

Korkokustannus tarkoittaa lainan korkojen kokonaismäärää, jonka lainanottaja maksaa laina-ajan kuluessa. Se riippuu lainasummasta, nimelliskorosta ja laina-ajasta. Korkokustannus ilmoittaa, kuinka paljon lainanottaja maksaa lainaamansa pääoman käytöstä ylimääräistä rahaa lainanantajalle, ja se on keskeinen osa lainan kokonaiskustannuksia.

Tilinhoitomaksut

Tilinhoitomaksut ovat pankin tai muun lainanantajan perimiä maksuja lainan hallinnoinnista. Ne voivat olla kiinteitä kuukausittaisia tai vuosittaisia maksuja, ja ne lisätään usein lainan kuukausierään. Tilinhoitomaksut voivat vaihdella suuresti eri lainanantajien välillä ja ne ovat osa todellisen vuosikoron laskentaa, mikä tekee niistä tärkeän tekijän lainan kokonaiskustannuksissa.

Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä

Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä on summa, joka kattaa sekä lainapääoman että kaikki lainaan liittyvät kulut laina-ajan päättymiseen mennessä. Tähän lukuun sisältyvät kaikki maksetut korot, tilinhoitomaksut, ja mahdolliset muut maksut. Tämä yhteismäärä antaa kattavan kuvan siitä, kuinka paljon laina todella maksaa laina-ajan lopussa, ja on olennainen tieto lainanottajalle lainaa harkittaessa.

Hae lainaa Credinordin avulla

Kun olet päättänyt hakea lainaa, niin anna Credinordin auttaa sinua lainanhaussa. Tarjoamme sinulle helpon ja yksinkertainen tavan hakea edullisia lainatarjouksia – täytä lainahakemus palvelussamme ja saat tarjouksen jopa yli 20 lainanantajalta.

Yhteistyössä

CrediNordin lainapalvelu toimii yhteistyössä Sortterin lainavertailupalvelun kanssa

Sortter logo

Pankit ja lainantajat

Resurs Bank logo
POP Pankki logo
Aktia logo
Bank Norwegian logo
Nordax Bank logo
Big Bank logo
Avida logo
Kaarna logo
TF Bank logo
Brocc logo
Alisa pankki logo
Lea bank logo
Instabank logo
Sweep Bank logo
Fixura logo
Morrow Bank logo
Bondora logo
Credigo logo
Halino logo
Svea logo
re:member logo
Saldo Bank logo

Katso lisää »

Palvelumme käytön hyödyt

Helppoa

Teet vain yhden lainahakemuksen ja voit saada jopa yli 20 lainatarjousta

Maksutonta

Kilpailuttaminen on sinulle täysin ilmaista

Turvallista

Teemme yhteistyötä vain luotettavien pankkien kanssa

Nopeaa

Sinun on mahdollista saada lainatarjouksia jopa muutamassa minuutissa

Ilman vakuuksia

Lainan saaminen ei edellytä vakuuksia tai takaajia

Ei sitoutumista

Voit vapaasti hyväksyä tai hylätä lainatarjoukset

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Miten lainalaskuri toimii?

Lainalaskuri käyttää syöttämiäsi tietoja, kuten lainasummaa, korkoprosenttia ja laina-aikaa, laskeakseen arvioidun kuukausierän. Laskuri hyödyntää matemaattista kaavaa lainan takaisinmaksuun liittyvien maksujen laskemiseen, ottaen huomioon koron kertymisen ja pääoman vähentymisen ajan myötä.

Mitä tietoja tarvitsen lainalaskuria varten?

Tarvitset seuraavat tiedot lainalaskuria käyttäessäsi:

– Lainan määrä (kuinka paljon rahaa aiot lainata)
– Korkoprosentti (vuotuinen korko, joka lainalle lasketaan)
– Laina-aika (kuinka pitkän ajanjakson yli lainaa lyhennetään)

Näiden tietojen avulla lainalaskuri voi arvioida kuukausittaiset maksut.

Kuinka tarkkoja lainalaskurin antamat tulokset ovat?

Lainalaskurin tulokset ovat suuntaa-antavia ja ne perustuvat syöttämiisi tietoihin. Ne eivät huomioi kaikkia mahdollisia muuttujia, kuten lainanhoitokuluja tai muita pankkikohtaisia maksuja, jotka saattavat vaikuttaa lainan todelliseen kokonaiskustannukseen. Tulokset antavat hyvän arvion, mutta lopulliset ehdot ja maksut vahvistetaan lainasopimuksessa.

Onko lainalaskurin käyttö maksutonta?

Kyllä, Credinordin lainalaskurin käyttäminen on maksutonta.

Miten voin laskea lainan kokonaiskustannukset lainalaskurilla?

Lainan kokonaiskustannukset saat selville laskemalla yhteen kaikki maksuerät, joita maksat laina-aikana, mukaan lukien korot ja mahdolliset lainanhoitokulut. Jotkut lainalaskurit voivat myös näyttää arvioidut kokonaiskustannukset, jos syötät tarvittavat tiedot, kuten lainan määrän, koron ja laina-ajan. Tämä antaa käsityksen siitä, kuinka paljon maksat lainasta korkoineen laina-ajan päättyessä.

Löydä edullinen laina

Credinord auttaa sinua löytämään edullisen lainan

Credinordin blogi

Viimeisimmät blogikirjoituksemme

Punkaharju, Savonlinna – Punkaharjun museotie

Yrittäjän kilometrikorvaus

Suomalaisen Yrittäjän kilometrikorvaus Siirry vuoden 2024 kilometrikorvauksiin » Kilometrikorvaukset ovat tehokas tapa lisätä vuosittain saamaasi tuloa yrittäjänä. Jokainen yritysajoon käytetty kilometri ...
Lue lisää »

Iso yrityslaina

Aika ajoin yritys saattaa tarvita isomman kokoluokan lainaa. Kyse saattaa olla esimerkiksi uuden toimitilan tai koneen hankkimisesta tai laajentumisesta uusille ...
Lue lisää »
Credinord logo

Credinord toimii apunasi kun haluat lainatarjouksia eri pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä. Olemme auttaneet lainatarjouksien löytämisessä jo vuodesta 2019 alkaen

Kauttamme saat lainatarjouksen useammalta pankilta ja rahoituslaitokselta, jotta löydät parhaan lainan juuri sinun tarpeisiisi.