Lainojen yhdistäminen – voit yhdistää lainat aina 60 000 € saakka ja säästää

Yhdistä kaikki nykyiset vakuudettomat lainasi yhdeksi lainaksi ja voit säästää useita satoja euroja lainakustannuksissa. Hakemuksen täyttäminen on helppoa, nopeaa ja ilmaista, eikä se sido sinua mihinkään. Voit siis huoletta hakea yhdistelylainaa ja katsoa miten paljoin voisit säästää.

Miksi valita Credinord?

Nopea lainapäätös

Voit saada lainan tilillesi jopa samana arkipäivänä

Useita lainatarjouksia

Saat tarjouksen jopa yli 20 pankilta ja rahoituslaitokselta

Turvallinen ympäristö

Credinord on täysin suomalainen ja luotettava palvelu

Etusivu » Lainaa » Lainojen yhdistäminen

Mitä yhdistelylaina tarkoittaa?

Yhdistelylaina on vakuudeton laina, jonka avulla voit yhdistellä nykyiset lainasi yhdeksi kokonaisuudeksi, saavuttaen näin paremmat ehdot eli rahallista säästöä. Yhdistelylainan suosituimpia kohteita ovat kulutusluotot, pikavipit, osamaksut ja luottokorttivelat.

Yhdistelylaina voi siis tuoda sinulle säästöä kuukausittaisissa lainakuluissa. Kun yhdistät lainasi, velkasi määrä pysyy edelleen samana, mutta lainaehdot paranevat vanhoihin sopimuksiisi verrattuna.

Näin helppoa lainojen yhdistäminen on

Laske yhteen, kuinka paljon sinulla on kokonaisuudessaan velkaa ja kilpailuta tuolla summalla oleva yhdistelylaina palvelussamme

Valitse sopivin yhdistelylaina ja käytä se nykyisten lainojesi maksuun.

Kun lainat on yhdistetty, jäljelle jää vain yksi sopimus, jota lyhennät sovituissa erissä. Näin maksat vain yhteen paikkaan, säästäen rahaa ja vaivaa.

Lainojen yhdistäminen ei siis ole työlästä vaan erittäin helppoa ja nopeaa. Se on yksinkertainen osa taloutesi hallintaa ja erinomainen työkalu lainakulujen pienentämiseen.

Mitä hyötyjä lainojen yhdistäminen tuo?

Monille meistä saattaa kertyä jopa yllättäen useita erilaisia lainoja, kuten kulutusluottoja, osamaksuja tai luottokorttivelkaa. Kulutusluottojen suosion viime vuosina noussut paljon ja niistä on tullut osa tavallisesti käytettyjä maksutapoja perinteisten rinnalle. Usean luoton samanaikainen hallinta vie kuitenkin aikaa ja tuo sinulle lisäkuluja. 

Jokaisessa luotossa on omat kulunsa ja ehtonsa. Niinpä voi olla mahdollista, että usean lainan kuluista kertyy kuukausittain merkittävä summa.

 • Pienempi korko: Yhdistelylainan korko on usein yksittäisiä lainoja edullisempi
 • Joustava kuukausierä: Voit sovittaa lainan paremmin omaan talouteesi
 • Vähemmän lisäkuluja: Yksi laina tarkoittaa vähemmän kuluja

Yhdistelylaina ei ole kenellekään välttämätön toimenpide, mutta se voi tuoda sinulle silti yllättäviä säästöjä. Toki lainojen yhdistäminen voi tuoda sinulle myös sen hyödyn, että sinulla on mahdollisuus maksaa lainasi nopeammin pois. Kun lainakustannukset pienenevät, voit lyhentää nykyisellä kuukausisummalla lainapääomaa enemmän pois ja tästä syystä kokonaislainasumma lyhenee nopeammin.

 • Pienemmät lainakulut
 • Matalampi korko ja pienemmät kulut
 • Yhden lainan hallinta on helpottaa budjetointia
 • Voit sovittaa maksusuunnitelman talouteesi joustavammin
 • Talousasioidesi hoitaminen helpottuu ja nopeutuu, koska maksettavana on vain yksi laina

Tilastojemme mukaan, asiakkaamme säästävät keskimäärin 277 euroa kuukausittaisissa lainanhoitomenoissaan yhdistelylainan ansiosta.

Miten yhdistelylainan korko määräytyy?

Kuten muissakin lainatuotteissa, yhdistelylainan korko määräytyy asiakaskohtaisesti. Korkoon voivat vaikuttaa muun muassa nämä tekijät:

 • Lainan suuruus – suurempaan lainasummaan voi olla mahdollista saada paremmat ehdot
 • Lainanhakijan taloustilanne ja maksukyky – saat paremmat ehdot, jos maksukykysi arvioidaan hyväksi pankkien toimesta
 • Pankin omat ehdot – jokaisella pankilla on omat ehtonsa ja marginaalinsa

Pankit tarjoavat yhdistelylainaa jopa 4 % korolla. Mahdollisimman hyvät lainaehdot saa yleensä rinnakkaishakijan kanssa. Rinnakkaishakija on yleensä oma aviopuoliso tai mahdollisesti ystävä tai muu sukulainen. Joka tapauksessa pankin kannalta kaksi hakijaa on parempi kuin yksi ja tällä voidaan saavuttaa kilpailukykyisimmät lainaehdot.

Muista, että tarjousten vastaanottaminen ei sido sinua mihinkään. Voit rauhassa vertailla ja punnita vaihtoehtoja, ja jos mieli muuttuu, voit aina kieltäytyä tarjouksista. Tavoitteenamme on tarjota sinulle läpinäkyvä ja vaivaton tapa löytää parhaat lainavaihtoehdot tarpeisiisi.

Nainen ja mies katsovat puhelimelta eri lainatarjouksia ja kävelevät samalla
Credinord logo

Löydä edullinen yhdistelylaina

Nainen ja mies katsovat puhelimelta eri lainatarjouksia ja kävelevät samalla

Mihin velkoihin yhdistelylaina sopii?

Yhdistelylaina tarjoaa sinulla ainutlaatuisen mahdollisuuden optimoida talouttasi. Tämä onnistuu parhaiten, kun kaikki vakuudettomat lainasi muutetaan yhdeksi edullisemmaksi lainaksi.

 • Kulutusluotot: Yksi yleisimmistä lainamuodoista, joka soveltuu myös yhdistelylainaan
 • Luottokorttivelat: Nämä ovat usein korkeakorkoisia ja ihanteellisia yhdistettäviksi
 • Osamaksusopimukset: Yhdistä nämä välttääksesi korkeat korot
 • Kaikki muut vakuudettomat lainat

On tärkeää muistaa, että luottokorttivelat ja osamaksusopimukset ovat erityisen hyviä kohteita yhdistämiseen. Nämä tuotteet saattavat sisältää korkeita korkoja sekä lisäkuluja. Luottokorttivelkojen korko voi olla jopa 20 %. Yhdistämällä nämä lainat, voit vähentää kustannuksiasi merkittävästi.

Miten lainojen yhdistäminen onnistuu?

Lainojen hakeminen saattaa olla monilla arkipäiväistä, mutta yhdistelylaina voikin olla vieraampi asia. Siksi kuulemme usein, että yhdistelylainan edut saatetaan jättää hyödyntämättä, sillä prosessi kuulostaa vaikealta tai jännittävältä. 

Vaikka lainatuote itsessään voisi olla vieraampi, varsinainen hakuprosessi on kuitenkin selkeä ja myös nopea. Hakemuksen teko onnistuu helposti seuraavilla vinkeillä:

Laske, kuinka paljon sinulla on kokonaisuudessaan velkaa. Tämän tiedon löydät helpoiten nykyisten lainojesi laskuista.

Tarkista, kuinka paljon maksat kuluja nykyisistä luotoistasi. Tähän voit käyttää avuksi lainalaskureita.

Tarkista nykyiset tulosi. Monet lainanantajat vaativat todistuksen tuloistasi ja tähän kelpaa esimerkiksi viimeisin palkkakuittisi

Täytä yhdistelylainan hakemus huolellisesti. Tämä on tärkeää, sillä hakemuksen tiedot on oltava oikein, jotta voit saada hyviä lainatarjouksia.

Älä hätäile lainatarjousten kanssa. Vaikka järjestämmekin lainatarjoukset edullisuusjärjestykseen, suosittelemme silti käyttämään aikaa tarjousten vertailuun.

Muista, että lainatarjoukset ovat voimassa 2–4 viikkoa, mutta jos tarjous vanhenee, et välttämättä saa samanlaista tarjousta uudestaan.

Monet yhteistyökumppanimme tarjoavat palvelun, jossa he hoitavat aikaisempien luottojesi ja lainojesi maksun puolestasi. Tätä varten lainanantajalle on toimitettava täsmälliset tiedot yhdistettävistä lainoista, jotta maksut suuntautuvat oikein ja pienentävät velkasaldoasi.

 • Ajankohtaiset saldot: Yhdistettävien lainojen nykyiset jäämät
 • Tilinumerot ja lainanantajien nimet vanhojen lainojen maksua varten
 • Viitenumerot, jotta velan poismaksua helpottuu

Jos sinua pyydetään toimittamaan laskukopioita yhdistettävistä lainoista, on tärkeää, että lähetät aina uusimmat tiedot. Näin lainojen yhdistäminen sujuu nopeasti eikä ylimääräisiä kuluja kerry.

Jos valitset lainanmyöntäjän, joka siirtää rahat suoraan tilillesi, voit itse maksaa vanhat lainat pankkitililtäsi. Tässä tapauksessa rahat siirtyvät nopeasti, usein samana päivänä. Muista tarkistaa ajankohtaiset velkasaldot ennen maksua lainanmyöntäjän asiakaspalvelusta, verkkopankista tai viimeisimmästä laskusta.

Usein kysyttyä lainojen yhdistämisestä 

Mikä on yhdistelylaina?

Lainojen yhdistäminen merkitsee eri lainojen, rahoitussopimusten, kulutusluottojen tai luottokorttivelkojen yhdistämistä yhdeksi lainaksi. Tämä uusi laina on tarkoitettu kattamaan kaikki tai valtaosa aikaisemmista veloista. Yhdistämällä lainat, monimutkainen velkakuvio muuttuu yksinkertaiseksi. Sen sijaan, että lyhentäisit useita lainoja eri aikatauluilla ja ehdoilla, sinulle jää vain yksi laina, jonka ehdot ja maksuaikataulu ovat selkeät ja usein myös alkuperäistä edullisemmat. 

Millaisiin luottoihin lainojen yhdistäminen sopii?

Voit yhdistää erilaiset lainasi, luottosi tai maksusopimuksesi, aina 60 000 euroon saakka. Tämän vaihtoehdon avulla hallitset tehokkaasti eri lähteistä, kuten kulutusluotoista, pikavipeistä, luottokorteista tai osamaksusopimuksista johtuvia korkoja ja muita lainakustannuksia. Asuntolainojen osalta on suositeltavaa jättää ne yleensä yhdistelyn ulkopuolelle tai yhdistää ne asuntovakuudellisena lainana. Tämä johtuu siitä, että asuntolainojen korot ovat usein vakuudettomia lainoja matalammat, mikä tekee niiden erillisestä käsittelystä taloudellisesti järkevämpää.

Miksi lainojen yhdistäminen kannattaa?

Mikäli sinulla on useampi luottoja, maksat jokaisesta kuukausittain kiinteitä kuluja. Lisäksi niiden korot voivat vaihdella suurestikin. Kun yhdistät lainat, sinun on mahdollista saada huomattavasti pienemmät kuukausittaiset lainakustannukset. Sinun on myös helpompaa hallita lainanmaksua ja taloutesi kokonaistilannetta, jos lyhennät vain yhtä lainaa vaikkapa viiden sijaan.

Kuinka paljon yhdistelylaina voi säästää?

Yhdistelylaina voi säästää merkittäviä summia rahaa pitkällä aikavälillä. Säästöt syntyvät yleensä pienemmistä korkokuluista ja mahdollisista hallinnointimaksuista, kun useita korkeakorkoisia lainoja korvataan yhdellä edullisemmalla lainalla. Summa, jonka voit säästää, riippuu nykyisten lainojesi koroista, laina-ajoista ja yhdistelylainan ehdoista. Yksilölliset säästöt voivat vaihdella suurestikin, joten tarkka säästön määrä on parasta selvittää tekemällä henkilökohtainen laskelma.

Miten valita paras yhdistelylaina?

Kun teet lainahakemuksen huolellisesti ja oikeilla tiedoilla, voit saada ensimmäisiä lainatarjouksia jopa heti hakemuksen lähettämisen jälkeen. Me järjestämme lainatarjoukset edullisuusjärjestyksessä, jotta vertailu olisi sinulle helpompaa. Jotkut yhteistyökumppanimme voivat huolehtia myös nykyisten lainojesi poismaksusta puolestasi. Sinun kannattaa huomioida kyseinen asia tarjousten vertailussa, mikäli se kuulostaa helpommalta vaihtoehdolta kuin loppulaskujen hoitamisen itse.

Yhdistä lainat ja päivitä lainaehdot sopiviksi

Yhdistelylainaa hakiessasi voit neuvotella uuden lainanantajasi kanssa kuukausierän suuruudesta. Tämä on ihanteellinen hetki mukauttaa kuukausierää, jos taloudellinen tilanteesi on muuttunut. Jos kykysi maksaa lainaa takaisin on parantunut, voit sopia suuremmasta kuukausierästä. Jos taas haluat pienentää kuukausierääsi, voit yhdistää lainasi ja pidentää maksuaikaa.

Lainan pienempi kuukausierä

Jos kuukausittaiset tulot tai menot muuttuvat merkittävästi, saattaa lainan kuukausierän pienentäminen olla fiksu ratkaisu. Kun kohtaat pysyvän muutoksen elämässäsi, ja lyhennysvapaa ei anna tarpeeksi hengähdystilaa, on aika neuvotella lainanmyöntäjän kanssa kuukausierän pienentämisen ja laina-ajan pidentämisen vaihtoehdoista.

Pysyvän elämäntilanteen muutoksen uhatessa on tärkeää ottaa yhteyttä pankkiin ajoissa. Tämä auttaa löytämään ratkaisut ennen kuin tilanne kärjistyy. Vaikka kuukausierän pienentäminen helpottaa hetkellisesti taloudellista taakkaasi, on tärkeää muistaa, että laina-ajan pidentäminen kasvattaa lainan kokonaiskustannuksia pitkällä tähtäimellä. Laina-ajan venyessä korot ja tilinhoitokulut kertyvät pidemmältä ajalta, mikä lisää lainan kokonaishintaa.

Kun yhdistät lainat, saat yleensä lainalle paremmat maksuehdot. Toisin sanoen kuukausittaiset kulut pienenevät ja maksat alhaisempaa kuukausierää. 

Lainan joustavammat ehdot

Jos kohtaat tilapäisen taloudellisen epävarmuuden ja et pysty pienentämään lainasi kuukausierää tai muuttamaan eräpäivää, lyhennysvapaan hakeminen voi olla hyvä ratkaisu. Tällöin maksat vain lainan korkoja sovitun ajan ja lainapääoma pysyy ennallaan. Lyhennysvapaan voi saada 1–24 kuukaudeksi, riippuen tilanteestasi ja tarpeistasi. On kuitenkin muistettava, että pankit voivat evätä lyhennysvapaan, jos sinulla on maksuhäiriöitä tai viivästyneitä maksuja.

Lyhennysvapaan käyttö pidentää laina-aikaa ja kasvattaa lainan kokonaiskustannuksia, sillä korkokulut ja muut maksut kertyvät pidemmältä ajalta.

Toinen apukeino tilapäiseen maksukyvyn heikentymiseen on maksuvapaa kuukausi. Tällöin et lyhennä lainaa, eikä muita lainakuluja kuten korkoja peritä. Kuukausieräsi siirtyy tulevaisuuteen. Maksuvapaita on mahdollista pitää 1–2 kuukautta vuodessa, mutta ne eivät saa olla peräkkäisiä.

Nämä vaihtoehdot vaihtelevat pankeittain, joten on suositeltavaa tiedustella niitä suoraan lainanmyöntäjältä. Palvelumme kautta saatavien lainatarjousten yhteydessä näet, onko lyhennys- tai maksuvapaat mahdollisia. Ennen lyhennys- tai maksuvapaan hakemista, harkitse mahdollisuuksia vähentää ylimääräisiä menoja, jotta lainan normaali lyhentäminen voi jatkua.

Kannattaako lainojen yhdistäminen?

Ehdottomasti. Useammat meistä haluavat säästää aikaa ja rahaa, joten siksi lainojen yhdistäminen on järkevää. Kyse ei kaiken lisäksi ole mistään pikkusummasta, vaan jotkut asiakkaamme säästävät jopa satoja euroja kuukaudessa, kun he ovat yhdistäneet lainansa.

Käsittelemme kuukausittain valtavan määrä lainahakemuksia ja keräämme asiakkailtamme myös palautetta palvelustamme ja lainojen yhdistämisestä. Tavoitteenamme on kehittää palveluamme niin, että lainojen yhdistäminen onnistuu aina helposti tuoden asiakkaillemme rahallista ja ajallista säästöä.

 • Helppo, hyvä ja nopea tapa lainojen yhdistämiseen
 • Tästä palvelusta löytyi ehdottomasti edullisin lainatarjous minulle sopivalla kuukausierällä
 • Helppokäyttöisyys ja selkeys tekevät tästä palvelusta parhaan
 • Tässä palvelussa kulut ja korot ovat hyvin selkeästi esitettyinä. Tämä on tärkeää, ettei asiakkaalle tule jälkikäteen yllätyksiä

Seuraavassa esimerkissä käsittelemme varsin tyypillistä tilannetta, jossa lainojen yhdistäminen on järkevä toimenpide.

Yhdistä lainasi Credinordin avulla

Saat yhdistelylainatarjouksen jopa yli 20 pankilta ja rahoituslaitokselta.

Yhdistä lainat »

Nopea lainapäätös

Voit saada lainan tilillesi jopa samana arkipäivänä

Useita lainatarjouksia

Saat lainatarjouksia jopa yli 20 pankilta ja rahoituslaitokselta.

Turvallinen palvelu

Credinord täysin suomalainen ja luotettava palvelu

Yhdistä lainat ja saavuta tuntuvat säästöt – esimerkki

Osamaksuvaihtoehdot ovat tulleet perinteisempien maksutapojen rinnalla ja tästä syystä monella meistä voi olla useampi osamaksu, josta seuraa aina maksettavia kuluja.

 • Kesällä ostettu polkupyörä, maksettu luottokortilla. Lainaa maksamatta 800 euroa, kuukausilyhennys 60 euroa
 • Syksyllä ostettu uusi puhelin, maksutapana osamaksu. Tästä on myös maksamatta 800 euroa, kuukausilyhennys 100 euroa
 • Huonekaluliikkeestä ostettu uusi sohva, maksutapana osamaksu. Lainaa maksamatta 1000 euroa, kuukausilyhennys 150 euroa.
 • Kodin remontin yhteydessä otettu joustoluotto. Lainaa maksamatta 2000 euroa, kuukausilyhennys 150 euroa.
 • Hammaslääkärikäynti, joka maksettu osamaksulla. Lainaa maksamatta 300 euroa, kuukausilyhennys 30 euroa kuukaudessa.

Näistä viidestä lainasta henkilö maksaa lyhennyksiä 490 euroa kuukaudessa. Henkilö pohtii, että viidestä lainasta tulee luultavasti melko paljon kiinteitä kuluja maksettavaksi joka kuukausi ja lisäksi joidenkin osamaksujen korko vaikuttaa melko korkealta.

Niinpä henkilö päättää yhdistää lainat.

Velkojen jäljellä oleva yhteissumma on 4900 euroa, joten hän päättää hakea 5000 euron yhdistelylainaa maltillisella kahden vuoden maksuajalla.

Tällä henkilöllä on hyvä taloushistoria ja hyvä maksukyky, joten hän saa yhdistelylainan hyvillä ehdoilla. Lainan kuukausierä asettuu 230 euroon* eli säästöä hänelle kertyy jopa 260 euroa kuukaudessa.

*tarjous on aina henkilökohtainen, johon vaikuttavat hakijan maksukyky ja yleinen taloustilanne. Pyydä henkilökohtainen lainatarjous helposti palvelumme kautta.

Jarin kertoo tarinansa

Asiakastarina

”Kilpailutin ja yhdistin lainani – nyt on helpompi hengittää”

Tutustu Jonin tarinaan, jossa hän kertoo miten päätti kilpailuttaa ja yhdistää lainansa. Artikkelissa Joni taustoittaa omaa tilannettaan sekä kertoo komeuksiaan lainojen yhdistämisestä.

Lue lisää »

Löydä edullinen laina

Credinord auttaa sinua löytämään edullisen lainan

Credinordin blogi

Viimeisimmät blogikirjoituksemme

Punkaharju, Savonlinna – Punkaharjun museotie

Yrittäjän kilometrikorvaus

Suomalaisen Yrittäjän kilometrikorvaus Siirry vuoden 2024 kilometrikorvauksiin » Kilometrikorvaukset ovat tehokas tapa lisätä vuosittain saamaasi tuloa yrittäjänä. Jokainen yritysajoon käytetty kilometri ...
Lue lisää »

Iso yrityslaina

Aika ajoin yritys saattaa tarvita isomman kokoluokan lainaa. Kyse saattaa olla esimerkiksi uuden toimitilan tai koneen hankkimisesta tai laajentumisesta uusille ...
Lue lisää »
Credinord logo

Credinord toimii apunasi kun haluat lainatarjouksia eri pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä. Olemme auttaneet lainatarjouksien löytämisessä jo vuodesta 2019 alkaen

Kauttamme saat lainatarjouksen useammalta pankilta ja rahoituslaitokselta, jotta löydät parhaan lainan juuri sinun tarpeisiisi.