Yrityslainojen opas

Credinord

Yleinen, Yritystoiminta

Etusivu » Blogi » Yrityslainojen opas

Yrityksesi on nousukiiteessä. Nyt pitää takoa kun rauta on kuuma, joten etsit uutta myyntitykkiä ja rekrytoit uusia kasvuhakkereita käyttääksesi tilanteen hyödyksi.

Tiedät, että uudet rekryt auttavat pitkällä aikavälillä kasvuun, mutta tarvitset hiukan rahallista apua, jotta voit tehdä todella laadukkaat palkkaukset.

On aikeissa sitten rekrytoida apukäsiä, jopa perustaa yritys, laajentaa olemassa olevaa toimintaa, ostaa toinen yritys tai vaikka investoida uusiin liiketoimintamahdollisuuksiin, nopean rahan tarve voidaan usein ratkaista yrityslainalla.

Mietitkö, voiko sinun tapauksessasi ottaa yrityslainaa? Lue 3 tärkeää asiaa mietittäväksi ennen lainan hakemista, sekä asiat jotka pitää huomioida eri tyyppisten yritysten kohdalla.


Jos tiedät jo mitä tarvitset ja etsit käyttöpääomaa nopeasti, pyydä maksuton lainatarjous täältä

Huomioi nämä 3 asiaa ennen yrityslainan hakemista:

 1. Lainaa vain sen verran kuin tarvitset
 2. Maturiteetti määrittää kuukausikustannukset
 3. Tarkista maksuviivästysten ehdot

1/ Lainaa vain sen verran kuin tarvitset

Jo ennen yrityslainan etsimisen aloittamista kannattaa laskea, kuinka paljon lainaa tarvitset ja kuinka paljon yrityksellä on mahdollisuus maksaa kuukausittain takaisin. Tutki kassavirtaa nähdäksesi kuinka paljon yrityksellä on keskimäärin käteistä käytettävissä kuukaudessa. Muista olla lainaamatta enempää kuin tarvitset. Jos tarvitset tässä apua, suurin osa lainan tarjoajista tarjoaa neuvontaa lainan ottamiseen, joten ole rohkeasti yhteydessä.

2/ Maturiteetti määrittää kuukausikustannukset

Kun saat selville, kuinka paljon lainaa tarvitset, voit muuttaa kuukausikustannuksia muuttamalla lainan maturiteettia. Lyhyempi maturiteetti johtaa korkeampiin kuukausikustannuksiin, mutta pitkällä aikavälillä myös halvempaan yrityslainaan. Pitkä maturiteetti taas johtaa lievempään kuukausikustannuksiin, mutta samalla yrityslaina kallistuu.

Ole realistinen valitessasi lainan maturiteetin. Jos tunnet olosi epävarmaksi, on parempi valita hieman pidempi aika ja kasvattaa myöhemmin kuukausittaista lyhennystä, jos mahdollista. Muista tarkistaa, veloittaako lainanantaja tästä taikka lainan etuajassa maksamisesta lisämaksuja.

3/ Tarkista maksuviivästysten ehdot

Lopuksi on aina hyvä tarkistaa lainanehdot ja mahdolliset lisäkulut, joita saattaa kertyä mikäli maksat kuukausieriä myöhässä. Aina on hyvä varautua myöhässä olevan laskun seurauksiin, kuten maksuviivästyskorkoihin.

Yrityslaina eri yrityksille: Mitä pitää huomioida?

 1. Lainaa kasvuyritykselle
 2. Lainaa osakeyhtiölle
 3. Lainaa kommandiittiyritykselle
 4. Lainaa yrittäjälle

1/ Lainaa kasvuyritykselle

Suomessa tarvitaan kasvavia, määrätietoisia yrittäjiä ja yrityksiä. Suunnitelmat ja kasvuhalut eivät kuitenkaan saa jäädä kiinni rahoituksesta tai sen puutteesta. Yrityslaina on myös kasvuyrityksen apuna monissa erilaisissa tilanteissa, kuten:

 • Työntekijän palkkaaminen
 • Laskujen maksaminen
 • Toimitilojen tai varaston laajentaminen
 • Kausivaihteluiden tasaaminen
 • Arvaamattomat tilanteet

Lue kasvuyritysten yleisimmistä yrityslainan käyttökohteista lisää.

2/ Lainaa osakeyhtiölle

Osakeyhtiöillä on usein erilaisia vaihtoehtoja yrityslainan hankkimiseen, esimerkiksi

 • Osakkaan henkilökohtainen laina 
 • Yrityslaina pankista 
 • Rahoitusyhtiön tarjoama yrityslaina 
 • Finnveran laina yritykselle

Osakkaan henkilökohtainen laina, eli yksityishenkilön laina osakeyhtiölle, tarkoittaa tilannetta, jossa yrittäjä lainaa varoja yritykselle omasta pussistaan, vain pakon edessä. Jos laina ei ole välttämätön se katsotaan sijoitukseksi, ja mikäli korko takaisin maksettaessa on liian korkea, tulkitaan se helposti osingon peittelyksi. 

Nyrkkisääntöinä pankista haettavalle lainalle voidaan pitää seuraavaa kolmea asiaa:

 1. Pankkilaina on yleensä edullisin rahoitusmuoto
 2. Pankkilainan hakemiseen ja saamiseen pitää varata aikaa (se ei käy päivässä)
 3. Pankkilainan saaminen on vaikeampaa, kuin esimerkiksi rahoitusyhtiön tarjoaman lainan, sillä sen saamiseksi vaaditaan usein erilaisia vakuuksia

Finnvera on valtion kokonaan omistama erityisrahoitusyhtiö, joka tarjoaa lainoja erityisesti pienille ja keskisuurille yrityksille Suomessa. Useimmat Finnveran yrityslainat eivät kata koko rahoitus tarvetta, jolloin rahoitusta haetaan myös muualta, kuten pankista tai rahoitusyhtiöltä. 

Lue näistä lisää osakeyhtiöiden lainojen oppaasta.

Tiesitkö, että osakeyhtiön osakas voi myöntää, sekä ottaa lainaa osakeyhtiöltä: Osakkaan lainat yhtiöltä ja yhtiölle.

Kuinka osakeyhtiön maksamat korot lainasta huomioidaan verotuksessa? Tästä ja paljon muusta osakeyhtiön verotukseen liittyvästä löydät artikkelistamme: Osakeyhtiön verotus.

3/ Lainaa kommandiittiyritykselle

Kommandiittiyhtiöiden yhtiömiesten sijoitusten lisäksi haettava rahoitus on niin sanottua vierasta pääomaa. Tällainen vieras pääoma on eriarvoisessa asemassa kuin yhtiömiesten tekemät sijoitukset kommandiittiyhtiön hallinnassa. Toisin kuin äänettömän yhtiömiehen tekemä panos, laina on aina maksettava takaisin, vaikka sitten vastuunalaisen yhtiömiehen omasta pussista.

Usein vieraan pääoman ehtoiselle sijoitukselle asetettu korko on edullisempi kuin äänettömän yhtiömiehen tekemän. Siksi vieraan pääoman ottaminen voi tulla yhtiölle edullisemmaksi vaihtoehdoksi

Lue yrityslainojen yksityiskohdista kommandiittiyhtiölle lisää

4/ Lainaa yrittäjälle

On selvää että yrittäjät (tuoreet ja veteraanit) tarvitsevat useissa tilanteissa lainaa. Rahan tarve yllättää yrittäjän usein nopeasti ja CrediNord on tarttunut tähän tilanteeseen kiinni.

Ymmärrämme yrittäjän haasteita ja yritysmaailman vaatimuksia, ja haluamme olla paras rahoitusvaihtoehto, kun yrityksesi tarvitsee pikaisesti lainaa äkillisiin, tai pidempiaikaisiin hankkeisiin.

Laina vaihtoehtoja on erilaisia, jotka sopivat eri yrittäjille eri tavalla. Kokosimme yrityslainoista lisätietoa tähän artikkeliin.

Yrityslainojen yleisimmät käyttökohteet

Käyttöpääoma on yksi yleisin yrityslainan käyttökohde. Yrityksen juoksevien kulujen määrä voi vaihdella hyvinkin äkillisesti, ja jo yksikin myöhästynyt myyntisaaminen voi vaikeuttaa koko yrityksen toimintaa. Jos saamisten aikataulu venyy tai saamisten maksuaikataulun nopeuttaminen ei ole mahdollista, CrediNordin yrityslainan kilpailuttaminen voi olennaisesti helpottaa ja rauhoittaa tilannetta. Käyttöpääomaa on oltava myös yrityksen omiin ostoihin, erityisesti jos yritys valmistaa itse tuotteita. Ilman raaka-aineita tämä on tietenkin vaikeaa, eikä ostovelkojen määrää pidä turhaan kerryttää. Tässäkin tapauksessa yrityslaina tulee apuun.

Kone- ja laitehankinnoissa tarve voi tulla hyvinkin äkillisesti. Koneen tai laitteen rikkoutuminen voi keskeyttää koko tuotannon, ja tämän vaikutukset koko yrityksen toimintaan olla katastrofaalisia. Jos konetta ei voi korjata, uuden hankkiminen on väistämättä edessä. Koneen hankintahinta voi olla hyvinkin korkea, eikä siihen voi olla aina varautunut. Yrityslainalla uuden koneen hankkiminen mahdollistuu hyvinkin nopealla aikataululla, ja tuotanto voi jatkua entiseen tapaan. Myös piikit kysynnässä voivat aiheuttaa sen, että konekantaa on pikaisesti kasvatettava, mikä myös onnistuu lainalla.

Uuden työntekijän palkkaaminen on pitkä prosessi. Rekrytoinnilla halutaan löytää oikea henkilö pitkäksikin aikaa, ja hakuilmoituksen jättäminen on vasta pitkän tien ensimmäinen etappi. Yrityslainalla voit jättää palkkauksesta johtuvien menojen pohtimisen vähemmälle, ja vaikkapa ulkoistaa koko rekrytointiprosessinkin toiselle yritykselle. Palkkaukseen liittyvät menoerät voivat hetkellisesti olla yritykselle liian korkeat, vaikka työntekijä ajan myötä lisäisikin myyntiä olennaisesti. Palkkaamisen voi nähdä sijoituksena, joka tuottaa voittoja pitkällä aikavälillä. Tässäkin tapauksessa yrityslaina voi tulla avuksi ja vapauttaa aikaa sekä voimavaroja.

Pienten yrityslainojen tai velkojen yhdistäminen yhdeksi yrityslainaksi on hyvä keino pienentää korkoihin kuluvan rahan määrää. Useampien lainojen ja velkojen yhdistäminen yksinkertaistaa takaisinmaksua, ja yksillä ehdoilla operointi helpottaa rahaliikennettä. Yhden lainan maksamisella on vain yhdet ehdot ja yksi korko. Yksittäisen lainan summa on luonnollisesti korkeampi kuin useampien pienten lainojen. Suurempi lainasumma saa kuitenkin paremmat lainaehdot kuin mikään pienempi summa. Kaiken kaikkiaan lainojen yhdistäminen kannattaa ja tulee edullisemmaksi kuin useamman pienen menoerän yhdistelmä.

Kasvu ja investoinnit tarvitsevat toteutuakseen sijoituksia. Yrityslainalla voidaan esimerkiksi kasvattaa konekantaa, tehdä muutoksia tuotanto– tai liiketiloihin sekä panostaa markkinointiin. Kysynnän kasvaessa vanha konekanta ei enää riitä valmistamaan suurempia tilausmääriä määräajassa, tilaa tarvitaan lisää ja yrityksen tunnettuutta tulee parantaa. Toimitusvarmuus ja aikatauluissa pysyminen on jokaisen yrityksen liiketoiminnan perusta. Kaikki investoinnit tähtäävät liiketoiminnan kasvuun, jolloin yrityslaina on jälleen sijoitus ja jopa edellytys kasvulle. Tämäkin sijoitus maksaa itsensä takaisin pitkällä aikavälillä, ja liiketoiminta onkin pitkän tähtäimen toimintaa.

Yrityslainan myöntämisen minimivaatimukset

Autamme yrityksiä, joiden toimintaedellytykset ovat kunnossa. On sekä meidän että lainanhakijan etu, että hakija täyttää tietyt minimivaatimukset.

Ensinnäkin yrityksen tulee olla aktiivisesti toiminnassa ja sen kotipaikan pitää olla Suomessa. Muita minimivaatimuksia yritysrahoituksen saamiseen ovat:

 • Yritys on toiminut vähintään 12 kuukautta
 • Yrityksellä ei ole merkittäviä maksuviiveitä
 • Takaajan eli yrittäjän luottotiedot ovat kunnossa
 • Yrityksen liikevaihto on vähintään 15 000 €/vuosi
 • Yrityksen päättäjät asuvat Suomessa

CrediNord myöntää lainaa saman päivän aikana

CrediNord tekee nopean yrityslainan kilpailuttamisesta helppoa. Näin onnistut:

 1. Täytä verkkohakemus (kestää noin minuutin)
 2. Odota lainatarjousta (arkipäivisin voit saada lainatarjouksen tunnin kuluessa)
 3. Hyväksy ja allekirjoita lainasopimus (hoituu nopeasti verkossa)
 4. Saat rahat tilillesi jo samana päivänä!

Huomaathan, että käytämme aina yrityskohtaista hinnoittelua, perustuen arvioon yrityksen taloudellisesta tilasta. Yrityslainoissamme ei ole piilotettuja kuluja ja voit myös maksaa koko velan takaisin etuajassa, täysin kuluitta.

Aloitetaanko?

Credinord logo

Credinord toimii apunasi kun haluat lainatarjouksia eri pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä. Olemme auttaneet lainatarjouksien löytämisessä jo vuodesta 2019 alkaen

Kauttamme saat lainatarjouksen useammalta pankilta ja rahoituslaitokselta, jotta löydät parhaan lainan juuri sinun tarpeisiisi.