Yrittäjälaina

Credinord

Yleinen, Yritystoiminta

Etusivu » Blogi » Yrittäjälaina

Yrittäjänä pohdit varmasti välillä yrityksesi laajentamista tai esimerkiksi kuinka tasata yrityksen kausivaihteluita. Yrittäjälaina voi auttaa sinua ja yritystäsi monella tavalla, mutta lainaprosessi on usein hankala ja luoton saamisen kriteerit tiukat.

CrediNord on asiakaslähtöinen lainojen kilpailutussivusto. Meille asiakas on aina ykkönen ja jokainen asiakas on yksilöllinen ja tärkeä.

Yrittäjälainan hakeminen CrediNordin lainavertailun kautta on helppoa, nopeaa ja maksutonta, eikä sido sinua mihinkään. Voit saada lainatarjouksia jo saman päivän aikana. Voit pyytää tarjouksen esimerkiksi ihan vain nähdäksesi, minkälaisella hinnoittelulla CrediNordin lainavertailussa olevat lainanantajat pystyisivät yrityksellesi lainaa tarjoamaan.

Ymmärrämme yrittäjän haasteita ja yritysmaailman vaatimuksia, ja haluamme olla paras rahoitusvaihtoehto, kun yrityksesi tarvitsee pikaisesti lainaa äkillisiin, tai pidempiaikaisiin hankkeisiin.

Voit hakea CrediNordin kautta vakuudetonta yrityslainaa jopa 250 000 euroon asti

Me CrediNordilla tiedämme ja ymmärrämme miltä yrittäjän arki näyttää. Siksi olemme halunneet luoda mahdollisimman joustavan, helpon ja nopean yrittäjälle suunnatun kilpailutuksen, jonka kautta hakea lainaa.

CrediNordin lainavertailussa ei ole piilokuluja, vaan kaikki lainan kulut ovat kerrottu selkeässä muodossa

Nopeasti ja helposti haettava yrityslaina CrediNordin kilpailutuksen kautta on myös luonteeltaan reilu. Yrittäjälainan lainaehdot kerrotaan selkeästi, ja kaikki lainan kulut ovat kerrottu lainatarjouksessa selkeässä muodossa.

Rahoituksen ja lainan tarve

Yrittäjänä tiedät, että kuluja ja kustannuksia voi ilmestyä täysin yllättäen.

CrediNord on identifioinut yrityslainojen yleisimmät käyttökohteet hakijoiden kertomien mukaan, mutta käyttökohteita on toki monia muitakin. Jokainen yritys on yksilöllinen, kuten myös yrityksen tarpeet ja sen hetkinen tilanne.

Seuraavat käyttökohteet edustavat joitakin esimerkkejä niistä rahoitustarpeista, joita CrediNordin kautta lainansa kilpailuttaneet asiakkaat ovat esittäneet.

 • Uusien työntekijöiden palkkaaminen
 • Kausivaihteluiden tasaaminen
 • Laskujen maksaminen
 • Suuret hankinnat tai laiteinvestoinnit
 • Varaston kasvattaminen tai tilojen laajentaminen
 • Yrityksen laite ja koneinvestoinnit sekä tilojen laajennus
 • Uuden projektin aloitus

Mistä yrittäjä voi saada yrittäjälainaa?

Perinteinen velkasuhde solmitaan yleensä yrityksen ja liikepankin kesken. Mutta pankit eivät suinkaan enää ole ainoat rahoituksen tai lainan tarjoajat. Yrittäjälainaa voi hakea monesta muustakin paikasta, kuten yksityishenkilöiltä, rahoitusyhtiöiltä, tai valtion eri hallintoasteista.

Pk-yritysten katkeamaton toiminta vaatii tasaista tulopuolta. Usein markkinat, suhdanteet ja kysyntä vaikuttavat yrityksen toimintaan, ja voitolliseen tahi tappiolliseen taseeseen. Yrityksen johto joutuukin usein pohtimaan toiminnan rahoitusta ja yllättävien kustannusten tai lisäinvestointien rahoitusta.

Suomessa valtaosa yrityksistä on perin pieniä, ja lainansaanti voi olla hyvinkin haasteellista. Jos yritystä hetkellisesti rasittaa vaikkapa henkilöstövaje tai yllättävä kustannus, niin nopea, joustava lainanhaku on kullanarvoinen asia.

Yrittäjälaina

Yrityksesi toimintaedellytykset

Pk-yritykset, eli pienet ja keskisuuret kutsutaan usein yhteiskuntamme selkärangaksi. Suomessa 98 % kaikista yrityksistä ovat yksinyrittäjiä tai pk-yrityksiä. Jokainen yrittäjä tietää yrittäjyyden haasteet ja mahdollisuudet.

Suhdannevaihtelut, taloudelliset näkymät ja oman olan markkinat vaikuttavat yrityksen liiketoimintaan. Yrittäjälaina voi olla ratkaiseva piristysruisku yrityksen tasapainoillessaan talousympäristössä, jossa niin monet seikat vaikuttavat onnistumiseen.

Pankkilaina yritykselle

Pankit ovat usein käytettyjä ulkoisia rahoittajia yrityksille. Pankkilainan hakeminen sekä vastaanottaminen voi tosin joskus olla hitaanpuoleista puuhaa. Joskus viikon tai kaksi kestävä hakuprosessi ei auta yrittäjää äkillisen lainan tarpeeseen.

Esimerkiksi koneiden tai muiden tuotantoon liittyvien laitteiden hajoaminen, tai henkilökuntaan liittyvää äkillistä lainatarvetta ei yleensä voida tasata pankkilainalla, johtuen lainaprosessin hitaudesta.

Pankkilainojen suhteellisen matala korko on tietysti myönteinen asia, mutta korkojen lisäksi lainansaantiin kuuluu myös muita kustannuksia, joita tulee laskea kokonaiskustannuksiin.

Pankit vaativat myös useimmiten reaalivakuuden, eli esinekohtaisen velkavastuun. Esimerkkejä reaalivakuudesta ovat kiinteistöt, osakkeet, metsätilat ja sijoitusrahasto-osuudet.

Isommat pankkilainat edellyttävät joskus myös yritykseltä omarahoitusosuutta, eli yrityksellä tulee olla lisärahoitus omasta takaa tai muuta lyhytaikaista vierasta pääomaa esittää pankille.

”äkillistä lainatarvetta ei yleensä voida tasata pankkilainalla, johtuen lainaprosessin hitaudesta”

CrediNord kilpailuttamassa lainat puolestasi

CrediNord on lainakilpailutus, joka haluaa tarjota asiakkailleen rahoitusmahdollisuuksia myös silloin kun tarve on äkillinen ja yllättävä.

Yrittäjälainaa käytetään usein yrityksen yllättäviin menoihin tai lyhytaikaiseen tarpeeseen, esimerkiksi uusien työntekijöiden palkkaamiseen, sesonkivaihteluiden tasaamiseen, laskujen ja palkkojen maksamiseen, sekä varaston kasvattamiseen tai laitehankintoihin.

Yrittäjälaina nopeasti ja joustavasti

CrediNord on kotimainen lainakilpailutus, jonka kautta voi hakea yrityslainaa pk-yrityksille nopeasti, edullisesti ja joustavasti. Lainasummat vaihtelevat yritysten tarpeista ja tilanteista riippuen 500–10 000 000 € välillä. Yrityksen laina-aika voi vaihdella 1 ja 48 kuukauden välillä.

Yrityksen toimintaedellytykset ja kasvu

Työelämä muuttuu jatkuvasti, kuten myös yrittäjyys. Yrittäjänä ja yrityksen vastuuhenkilönä kohtaat arjessasi sekä haasteita, että mahdollisuuksia. Yrittäjän polulla löytyy aina sekä kasvuvaiheita että taantumavaiheita.

Taloudellisen syklin kaikissa vaiheissa yrittäjälaina voi olla tarpeen. Kasvuvaiheessa yritys tarvitsee rahoitusta uusiin investointeihin. Taantuma tuo taas omalta osaltaan haasteita kun kassavirta ei hetkellisesti riitä liiketoiminnan pyörittämiseen.

Yrityksen selviytymisvaiheessa kassavirta ratkaisee

Yrittäjänä ohjaat omaa määränpäätäsi ja otat hallinnan omasta kohtalostasi. Sinä päätät yrityksesi toiminnasta ja sen tulevaisuudesta. Paljonko yritys tuottaa, riippuu monella tapaa sinusta itsestäsi. Sinä päätät työpäivistäsi, ja missä ja miten työskentelet, on useimmiten oma valintasi.

Yrittäjyydessä on aina riskinsä, mutta niinpä voitotkin voivat osua kohdallesi, jolloin huomaat yrityksesi olleen elämäsi paras sijoituksesi. 

Yrityksen selviytymisvaiheessa yritys on jo osoittanut, että se on toimiva liiketoimintayksikkö. Mutta ongelmana voi olla tulojen ja kulujen epätasainen suhde. Yrittäjälaina voi olla juuri se hakemasi ratkaisu yrityksesi kasvuvaiheessa.

Jos tuotanto on kausiluoteista, yrityksen toiminta on vielä enemmän riippuvainen kassavirrasta. Henkilöstökulut ja varastojen täydennykset ovat kustannuksia, joista ei voi luopua tuhoamatta omaa liiketoimintaa

Yrityksen menestysvaihe

Yrittäjyys ei ole vaivatonta. Sinun pitää olla kärsivällinen, kestää ylä- ja alamäet, ja jaksaa puurtaa. Jotkut päivät ovat muita päiviä rankempia, mutta et voi antaa periksi. Kohtaat joka päivä uusia haasteita. Mutta onnistumiset ja hyvät päivät korvaavat vastoinkäymiset, ja tekee tästä kaikesta sen arvoista.

Jossain vaiheessa yrityksesi on valmis nousemaan seuraavalle tasolle. Liiketoiminta on tasaisesti tuottanut tulosta, mutta edessäsi voi olla tärkeä päätös laajentamisesta. Ehkä tarvitset lisää varastotilaa ja raaka-aineita tai henkilökuntaa. Tai haluat vallata uusia markkinoita, joka vaatii panostusta, aikaa ja rahoitusta. 

Tärkeintä yrityksen kasvuvaiheessa on varmistaa, että perusliiketoiminta pysyy kannattavana, eikä vaarannu uusien investointien myötä. Mahdollisesti yrityksesi on palkattava uusia vastuuhenkilöitä kasvuvaihetta varten, ja lisäksi kouluttaa jo olemassa olevaa henkilökuntaa. Oli miten oli, lisärahoitus voi olla tarpeen tässäkin tilanteessa.

Luotettavan rahoitusyhtiön valinta

Pohtiessasi yrittäjälainaa sinun kannattaa olla tarkkana. Rahoituksen tarjoajia on moneen menoon tänä päivänä. Kaikki markkinoilla olevat lainanantajat eivät suinkaan toimi puhtain mielin. Pidä huolta, että tutkit rahoitusyhtiöiden tausta tarkoin ennen kun allekirjoitat mahdollisesti sinulle tarjottua lainaa.

Tässä joitakin asioita sinulle yrittäjänä muistiksi lainanhakuprosessissa.

Rahoitusyhtiö on helposti tavoitettavissa

Lainanantajalla on fyysinen osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite omilla verkkosivuillaan. Heillä voi olla myös online keskustelu, eli chat-toiminto. Rahoitusyhtiön verkkosivut ovat selkeitä, ja yhteystiedot helposti löydettävissä. Aktiivinen läsnäolo verkossa osoittaa usein, että kyseessä on vakiintunut yritys.

Hyvä asiakaspalvelu

Henkilökunta koulutetaan asiakaspalveluun ja hyvämaineisen luotonantajan työntekijät voivat vastata kysymyksiisi ja tehdä tarvittaessa ehdotuksia. Heitä kiinnostaa tarpeesi ja tavoitteesi, ja he vastaavat kysymyksiin suomeksi, sekä tämän lisäksi mahdollisesti myös englanniksi ja ruotsiksi.

Rahoitusyhtiö osoittaa kiinnostusta yrityksesi luottohistoriaan

Varteenotettava, luotettava ja laillinen lainanantaja tarkistaa aina yrityksesi tilaa ja maksukykyä. Uskottava rahoitusyhtiö tarkistaa ja analysoi yrityksesi taloudellista tilannetta ja takaisinmaksukykyä, ja antaa lainatarjouksen perustuen tekemäänsä yleiseen riskiarvioon.

Etsi arvosteluja verkossa

Googlaa ja tarkista mitä löydät kyseisestä rahoitusyhtiöstä netissä. Ovatko muut asiakkaat kirjoittaneet arvosteluja tai kommentteja lainanantajasta? Löytyykö rahoitusyhtiö eri rahoitusvaihtoehtojen vertailusivuistoista?

Internet on mainio paikka hakea lisätietoa, kunhan muistaa ettei runsas nettinäkyvyys aina tarkoita luotettavuutta tai parasta vaihtoehtoa. Mutta jos näet useiden käyttäjien varoittavan tietyn yrityksen toimintaa huijauksena, niin on parempi pysyä kaukana tästä nimenomaisesta yrityksestä.

Tarkat ja lainmukaiset lainaehdot

Hyvä luotonantaja vaatii sinultakin tutustumista lainaehtoihin, ja käy tarvittaessa läpi ehtoja kanssasi. Saat tietysti lainaehdot kirjallisina ja ehdot ovat kirjoitettu puhtaalla suomen kielellä ymmärrettävästi ja selkein termein.

Ei minkäänlaista vaatimusta etukäteismaksusta

Mikään rehellinen luotonantaja ei vaadi sinulta koskaan, missään tapauksessa etukäteismaksua, sijoitusta tai lahjoitusta ennen lainan siirtämistä tilillesi. Tämänkaltainen toiminta on yleistä petkuttajien kesken eikä kuulu asialliseen ja lainmukaiseen velkasuhteeseen.

Yrittäjälainaa haetaan moneen tarpeeseen

Jokainen yritys on yksilöllinen, mutta tietyt tarpeet toistuvat pk-yritysten toiminnassa. Seuraavat viisi yleistä syytä mainitaan usein, kun haetaan yrittäjälainaa rahoitusyhtiöltä.

 1. Yrityksen kasvu ja laajeneminen. Yrittäjälaina voi auttaa sinua kattamaan liiketoiminnan laajentamisesta aiheutuvat kulut tuhoamatta toimintavarojasi. Pystyt edelleen jatkamaan arjen bisnekseen ja vastaamaan asiakkaiden odotuksiin, samalla kun kasvatat liiketoimintaasi.
 2. Varaston hallinta. Monen yrityksen haasteena on tuotteiden varastoinnin tuomat kustannukset, jotka edeltävät odotettuja tuloja. Joudut siis ensin täyttämään varastot, ja vasta tämän jälkeen on myynnin tuoman tuoton aika. Jos kyse on kausiluonteisista tuotteista tilanne voi olla vielä hankalampi. Yrittäjälaina mahdollistaa sen, että voit pysyä ajan tasalla ja vastata asiakkaiden kysyntään vahingoittamatta kassavirtaa.
 3. Kassavirta. Kassavirta on aina haaste pienelle yritykselle etenkin, kun olet tekemisissä asiakkaiden kanssa, jotka eivät maksa palveluista heti tai kun sinulla on myymätöntä tavaraa varastossa. Yrittäjälaina voi tuoda helpotuksen laskujen maksamisessa tai ylimääräisissä palkkakuluissa kausiluonteisessa liiketoiminnassa.
 4. Laitehankinnat. Suunnittelemattomat kulut, kuten rikkinäisten laitteiden korjaus tai vaihtaminen, voivat yllättäen hajottaa budjettisi. Yrittäjälaina voi auttaa sinua hallitsemaan laitteiden kustannukset, ja voit jopa tarvittaessa päivittää koneistoasi ajanmukaisempaan ja tehokkaampaan versioon.
 5. Maksa pois vanha, kalliimpi laina. Onko sinulla vanhastaan kallis laina, tai useita pieniä ja kalliita lainoja? Joskus kannattaa yhdistää yrityslainat yhteen joustavaan ja sinulle räätälöityyn lainaan, ja sillä tavalla säästää sekä aikaa, rahaa että vaivaa

CrediNord yrittäjälainan kolme tärkeintä etua

CrediNord rahoitusyhtiön tarjoama yrittäjälaina soveltuu mainiosti yritystoiminnan pyörittämiseen myös silloin kun kassavirta hetkellisesti hiipuu, tai joudut hankkimaan uusia, kalliita koneita ja laitteita.

Yrittäjälainaa käytetään myös usein yrityksen kasvun edistämiseen tai uuden projektin käynnistämiseen. Yritystoiminta pysyy täysin omassa hallinnassa eikä osakkeista ei tarvitse luopua ja ulkopuolisia päättäjiä ottaa mukaan hallitustyöhön.

Yrittäjälaina

Yrittäjälainan hakeminen on nopeaa ja helppoa

Yrittäjälainan hakeminen ja nostaminen on nopeaa. Pankkilainan hakuprosessi voi kestää useita päiviä, jopa viikon tai kaksi. Ja esimerkiksi ulkopuolisen pääoman hankkiminen pääomasijoittajalta jopa vuosia. Rahoitusyhtiön verkkohakemus on taas nopea tapa avata dialogi rahoittajan kanssa.

Kun haet yrittäjälainaa verkossa, voit saada lainapäätöksen jopa muutamassa tunnissa. Myös lainan maksu tilillesi on nopeata ja vaivatonta, voit saada myönnetyn lainan tilillesi vielä samana päivänä.

Rahoitusyhtiön myöntämän yrittäjälainan takaisinmaksu on vaivatonta ja täysin ilman piilokuluja. Voit maksaa lainan kokonaisuudessaan, eikä tästä koidu lisäkuluja. Korot ovat kohtuulliset ja verrattuna esimerkiksi kalliisiin, jatkuviin yritysluottokorttien kustannuksiin täysin kilpailukykyiset. Moni yrittäjä onkin valinnut juuri CrediNordin rahoituskumppanikseen.

Kriteerit lainan hakemiseen CrediNordin kilpailutuksen kautta

CrediNordin kautta lainan hakemiseen vähimmäiskriteerit ovat selkeät ja lainaa voidaan hakea seuraavin perustein.

 • Yrityksellä tai lainan hakijalla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä.
 • Lainaa voivat hakea suomalaiset kaupparekisterissä olevat luottokelpoiset yritykset.
 • Lainaa yritykselle hakevan henkilön tulee olla yrityksen nimenkirjoitusoikeutettu.

  Takaisinmaksu tapahtuu joustavasti 1 – 48 kuukaudessa. Voit myös maksaa lainan pois etuajassa. Tästä ei veloiteta lisäkuluja. Hae yrityslainaa helposti täyttämällä hakemus osoitteessa credinord.com.

  Credinord logo

  Credinord toimii apunasi kun haluat lainatarjouksia eri pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä. Olemme auttaneet lainatarjouksien löytämisessä jo vuodesta 2019 alkaen

  Kauttamme saat lainatarjouksen useammalta pankilta ja rahoituslaitokselta, jotta löydät parhaan lainan juuri sinun tarpeisiisi.