Yrityksen ajoneuvorahoitus

Credinord

Yleinen, Yritystoiminta

Etusivu » Blogi » Yrityksen ajoneuvorahoitus

Kun yritys harkitsee ajoneuvon hankkimista, yrityksellä ei välttämättä ole tarpeeksi omaa pääomaa sen hankkimiseksi, koska ajoneuvo aiheuttaa yritykselle moninaisia kuluja. Ajoneuvon hankkiminen on yritykseltä suuri kertainvestointi, johon yrityksen on usein kannattavaa harkita eri rahoitusvaihtoehtoja. Ajoneuvon hankinnan lisäksi yrityksen täytyy laskea ajoneuvolle huoltokustannukset, polttoainekustannukset, sekä muut ajoneuvon aiheuttamat kulut.

Vaikka ajoneuvo on yritykselle suuri kustannus, on investointi uuteen kalustoon kuitenkin pidemmällä tähtäimellä yleensä kannattavaa, varsinkin jos näyttää, että nykyinen ajoneuvokalusto ei riitä tyydyttämään kasvavan yrityksen tarpeita. Esimerkiksi, jos yrityksellänne on tuotteiden lisäksi myös kuljetuspalvelu, kuljetuskaluston kunto ja riittävyys on otettava huomioon.

”Vaikka ajoneuvo on yritykselle suuri kustannus, on investointi uuteen kalustoon kuitenkin pidemmällä tähtäimellä yleensä kannattavaa”

Ulkopuolinen ajoneuvorahoitus voi auttaa yritystänne tilanteessa, jossa investointi uuteen kalustoon ylittää lainasta aiheutuvat kustannukset. Mikäli perinteinen pankkilaina ei tule kysymykseen, riittämättömien tulojen tai muiden lainojen vuoksi, voimme yritystänne varten kilpailuttaa ajoneuvorahoituksen autolainana.

CrediNordilla voit kilpailuttaa yrityslainan ilman vakuuksia. Lainaan tarvitset kuitenkin takaajan, joka useimmiten on yrittäjä itse. Kumppaninamme toimivat lainanantajat tekevät jokaiselle hakijalle yksilöidyn lainatarjouksen. Kerromme tästä tarkemmin vielä myöhemmin sekä autamme sinua tarvittaessa päätöksenteossa.

Miten me CrediNordilla voimme auttaa yritystäsi?

Meillä CrediNordilla on laaja kokemus lainavertailusta ja ymmärrämme myös yritysmaailman haasteet sekä mahdollisuudet. Haluamme auttaa, että myös sinun yrityksesi voisi vastata yritysmaailman kasvaviin haasteisiin, maksuvalmiuden siitä kärsimättä, ja siksi meidän kumppaneillamme on tarjota joustavia takaisinmaksuratkaisuja yrityslainoihin.

Pyrimme tukemaan suomalaisten yritysten toimintaedellytysten kehitystä, ja sen vuoksi asiakkaiden tarpeet ovat meillä etusijalla. Sillä ei ole väliä, minkä kokoinen yrityksesi on. Se voi olla toiminimi, avoin yhtiö, kommandiittiyhtiö tai osakeyhtiö. Haluamme auttaa osaltamme kaiken kokoisten yritysten kasvussa ja kumppanimme myöntävätkin rahoitusta sellaisille yrityksille, joiden toimintaedellytyksiin he uskovat.

Koska CrediNordin yrityslainojen kilpailutus palvelee verkon kautta yrityksesi sijainnilla ei ole merkitystä. Se voi sijaita missä päin Suomea tahansa. Palvelumme kattaa koko suomen maan, pohjoisesta etelään.

Voiko vasta perustettu yritys hakea yrityslainaa?

Vaikka yrityksesi voi olla vasta matkansa alkutaipaleella voit hakea lainaa, kunhan yritys on toiminut vähintään 6 kuukautta.

Lainaa myöntäessämme kumppanimme arvioivat myös onko usko yrityksesi kasvuun riittävä sekä investointi uuteen kannattavaa, ja jos heidän arvionsa on myönteinen riittää se myös heille tuomaan uskoa yritystänne kohtaan. Tärkeämpää onkin se, että yrityksen taloudellinen tilanne sekä takaisinmaksukyky tulevat olemaan vakaalla pohjalla. 

Autolainan ehdot

Credinordin kautta yritysrahoituksen saaminen edellyttää sitä, että yritys löytyy kaupparekisteristä, on luottokelpoinen suomalainen yritys ja lainaa yritykselle hakevan henkilön tulee olla yrityksen nimenkirjoitusoikeutettu. Välttämätöntä ei ole se, että yritys tuottaa voittoa. Yrityksellä ei kuitenkaan saa olla merkittäviä maksuviiveitä, eikä lainan takaajana toimivan yrittäjän tai muun toisen takaajan (jos vaaditaan), luottotiedoissa saa olla maksuhäiriöitä.

Kumppanimme tekevät yrityksestä kokonaisvaltaisen riskiarvion. Heidän arvionsa perustuu mm. yrityksen tuloslaskelmaan, tasetietoihin ja liikevaihtoon. Perusvaatimuksena autolainan saamiseen voi olla myös säännölliset eläke– tai palkkatulot sekä puhtaat luottotiedot.

Asiakkaidemme tyypillisiä kohteita ajonauvorahoitukselle ovat mm:

  • Jakeluautot
  • Kuorma-autot
  • Henkilö – ja pekttiautot
  • Traktorit
  • Sekä muut työkoneet

Vakuudeton ajoneuvorahoitus yritykselle

Vakuudettomassa yrityslainassa ei vaadita reaalivakuuksia, riittää, että yrityksesi on vakaalla pohjalla. Reaalivakuuksien sijaan lainan myöntämiselle vaaditaan kuitenkin usein henkilötakaus, jolloin lainan hakija on henkilökohtaisesti vastuussa lainan takaisinmaksusta.

Takaajilla ei saa olla maksuhäiriöistä merkintöjä. Tällä varmistetaan se, että varsinaisen lainanhakijan estyessä maksamasta, toinen takaaja on velvollinen suorittamaan maksun.

Toisaalta kahden henkilön takauksella myös voidaan ennaltaehkäistä yrityksen luottotietojen menetys, jos toinen takaajista on valmis maksamaan erääntyneen erän, ennen kuin eräpäivästä on kulunut liian paljon aikaa.

Yrityksen kannalta parasta olisikin saada takaajaksi henkilöt, joilla molemmilla on nimenkirjoitusoikeus tai osuus yrityksestä, tällöin kummallakin on yhtäläiset intressit pitää yrityksen luottotiedot kunnossa.

Onko vakuudeton yrityslaina yrityksellesi sopivin vaihtoehto?

Vakuudeton yrityslaina soveltuu yrityksellesi parhaiten silloin, kun taloudellinen tilanne muuttuu esim. kausiluontoisesti tai asiakkaan maksuvaikeuksien myötä ja tarvitset kiireellisesti lyhytaikaista lainaa esim. yrityksen ajoneuvokaluston huoltoon tai ajoneuvon uusimiseen. Tällöin vakuudeton ja nopea yrityslaina ajoneuvon hankintaan on yritykselle sopiva vaihtoehto.

Vakuudeton yrityslaina sopii yrityksellesi myös silloin, kun yritys on vasta kasvuvaiheessa, eikä omaa pääomaa ole kertynyt vielä niin paljoa, että yleisten rahalaitosten mm. pankkien tarjoamia yrityslainoja olisi mahdollista hakea.

Lisäksi pankkien lainapäätösten tekemiseen voi mennä sen verran kauan aikaa, että se ei senkään vuoksi palvele yrityksesi tarpeita.

Miten vakuudetonta lainaa haetaan ja mikä on laina-ajan pituus?

CrediNordilla voit täyttää ilmaisen lainahakemuksen ja voit saada ensimmäiset lainatarjoukset kumppaneiltamme jopa tunnin sisällä. He arvioivat aina yrityskohtaisesti, kuinka paljon lainaa voidaan myöntää ja millaiset takaisinmaksuun liittyvät ehdot ovat. Mikäli yrityksen lainapyyntö ei täytä heidän kriteereitään, lainatarjousta ei tehdä.

Vakuudettoman lainan laina-aika on määritelty 1 – 48 kuukauden mittaiseksi. Laina-aika sovitaan kuitenkin yrityskohtaisesti. Laina-aikaan vaikuttaa mm. lainattava summa, yrityksen taloudellisen tilanteen kasvunäkymät sekä nykyiset menot.

Vakuudellinen autolaina

Vakuudellinen laina tulee kyseeseen silloin, kun lainan tarve on suuri ja yritys tarvitsee pidemmän laina-ajan. Tällöin pelkkä henkilötakaus ei riitä, vaan vakuudeksi tarvitaan reaalipääomaa. Lainapäätös tehdään tässäkin tapauksessa yrityskohtaisesti.

Autolainan hakeminen

Lainan kilpailuttaminen CrediNordilla on yksinkertaista ja sen toimintaedellytykset kerrotaan selkeästi. Lainahakemuksen voi tehdä verkossa ja sen täyttämiseen menee vain noin minuutti. Lainahakemus kannattaa kuitenkin täyttää huolella.

Tällöin voit varmistaa hakemuksen joustavan käsittelyn. Lainahakemuksen täyttäminen on täysin ilmaista, eikä sen myötä sitoudu lainan ottamiseen.

Lainahakemuksessa tulee olla syy tai käyttökohde, mitä varten lainaa haetaan. Pyydämme myös yrityksesi Y-tunnuksen. Kun hakemus on valmis, se lähetetään ilman liitteitä. Hakemuksen lähettämisen jälkeen lainatarjoukset saapuvat sähköpostiisi nopealla aikataululla.

Lainan määrä

CrediNordin kautta saat helposti yritysrahoitusta 500 – 10 000 000 euroa täysin ilman avausmaksuja ja piilokuluja. Lainan määrän sekä laina-ajan voit itse valita. Huomioi kuitenkin yrityksen liikevaihto, toimiala ja riskiluokka määrittävät lopullisen lainamäärän sekä korkotason.

Näin CrediNordin kumppanit varmistavat tasapainon yrityksesi tilanteen kanssa. Autolainan määrää miettiessä kannattaakin olla tarkat laskelmat siitä, tuottaako investointi enemmän, kuin mitä siitä aiheutuu kuluja.

Kun täytät sivuillamme lainahakemuksen, saat tietää tarkalleen paljonko rahoitusta voit saada CreditNordin kumppaneilta. Lainatarjoukset yksilöidään juuri sinun yritystäsi varten.

Laina-aika voi olla 1 – 48 kuukautta. Lainan voi myös maksaa pois etuajassa ilman lisäkuluja. Mikäli yrityksen menot tilapäisesti muuttuvat tai tarvitse pitempää laina-aikaa, on mahdollista myös saada lyhennysvapaita kuukausia.

Laina-aika ja hinta

Autolainan hinta on yrityskohtainen. Kumppaneidemme hinnoittelu perustuu heidän tekemäänsä arvioon yrityksen takaisinmaksukyvystä ja riskitasosta. Lainakulut ovat sen mukaisia, millainen riskiarvio yrityksellä on. Mitä alhaisempi riskitaso, sitä pienemmiksi lainakulut muodostuvat.

Lainan lyhennykset

Lainassa on kuukausilyhennys sekä joustava takaisinmaksu. Kaikki lainasta aiheutuvat kulut sisältyvät kuukausilyhennykseen. Kiinteä kuukausimaksu on kätevästi sijoitettavissa yrityksesi menobudjettiin. Kiinteän kuukausimaksun avulla on myös helpompi ennakoida tulevia menoeriä.

Kumppanimme tarjoavat täydellistä joustavuutta, ja sinun on mahdollista sijoittaa lainarahat juuri sellaiseen ajoneuvoon tai ajoneuvokalustoon, mitä yrityksesi tarvitsee. Näin olemme tukemassa omalta osaltamme saavuttamaan tavoitteesi oman yrityksesi kasvua ja kehitystä.

Päätöksen teon vaikeus

Päädytpä sitten hakemaan vakuudetonta tai vakuudellista autolainaa, päätös on silti vaikea. Pelkästään jo lainan määrän arviointi on haastavaa. Ei riitä, että laina kattaa esim. uuden ajoneuvon, vaan on myös huomioitava se, mitä sen käyttö vaatii. Esim. polttoaine kustannusten nousu voi yllättää, samoin huollon tarve. Myös asiakasmäärä voi kasvaa ja silloin täytyy miettiä, pystytäänkö uudellakaan kalustolla vastaamaan kysyntään.

Myös jatkuvasti muuttuvat talousnäkymät voivat mietityttää. Vaikka yritys olisikin vakaalla pohjalla, voi tilanne keikahtaa huonompaan suuntaan, ilman että itse yrittäjänä voit siihen vaikuttaa. Näiden asioiden pohtiminen yhdessä meidän kanssamme tuo varmaa varmuutta siihen, minkälainen laina loppujen lopuksi palvelee yritystäsi kaikkein parhaiten.

Me autamme päätöksenteossa

Kumppanimme auttavat mielellään sinua rahoitukseen liittyvissä kysymyksissä ja he antavat halutessasi ammattitaitoisen mielipiteen siitä, mikä rahoitustapa sopisi sinun yrityksellesi parhaiten, jotta sinun ei tarvitse yksin tehdä isoja päätöksiä.

Credinord logo

Credinord toimii apunasi kun haluat lainatarjouksia eri pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä. Olemme auttaneet lainatarjouksien löytämisessä jo vuodesta 2019 alkaen

Kauttamme saat lainatarjouksen useammalta pankilta ja rahoituslaitokselta, jotta löydät parhaan lainan juuri sinun tarpeisiisi.