Yrityslainaa voi hakea sekä pienille että suuremmille summille

Pieni laina heti tilille helposti

Nainen juo kahvia ja miettii miten kilpailuttaa lainat

Mitä pieni laina tarkoittaa?

Pieni laina on nimensä mukaisesti lainatuote, jota haetaan pienemmälle lainasummalle. Tyypillinen pienlaina on yksityishenkilöille tarkoitettu kulutusluotto ja se koostuu seuraavasti seikoista:

 • Pienehkö lainasumma: Lainasumma on tyypillisesti muutamasta sadasta eurosta pariin tuhanteen euroon.
 • Nopea prosessi: Verkossa tehtävä lainahakemus mahdollistaa sen, että rahat voivat olla lainanhakijan tilillä jopa saman arkipäivän aikana.
 • Lainaa ilman vakuuksia: pPienlainaa myönnetään ilman vakuuksia tai takaajia. Myös tämä vaikuttaa siihen, että lainanhakuprosessi on erittäin nopea.
 • Kohtuullinen korko: Pienlainan korko on normaalisti 4–20 %.
  Räätälöitävä laina-aika: Laina-aika voi olla 1–15 vuotta.
desktop img

Pieni laina heti tilille – kuka sitä voi hakea?

Pankeilla on tarkat kriteerit sille, kenelle lainaa voidaan myöntää. Vaikka tavoitteena olisikin vain pieni laina heti tilille, pankit toimivat silti omien prosessien mukaan ja arvioivat lainanhakijan lainasummasta tai kiireellisyydestä huolimatta.

Pankeilla on kuitenkin eri kriteerinsä, jota he painottavat lainanhakuprosessissa. Niinpä yksi henkilö voi saada erilaiset lainaehdot eri pankeista ja siksi kilpailuttaminen on aina tärkeää myös pienlainan kohdalla.

Pieni laina on mahdollinen, mikäli täytät seuraavat kriteerit:

 • Olet yli 20-vuotias
 • Sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot
 • Olet hoitanut raha-asiasi kunnolla, ilman maksuhäiriömerkintöjä
 • Sinulla on tili suomalaisessa pankissa

Mikäli sinun ei ole mahdollista saada lainaa pankeista, Takuusäätiön myöntämä pienlaina voi olla kuitenkin vaihtoehto. Sitä voi hakea yllättäviin menoihin tai erilaisiin harkittuihin hankintoihin.

Nainen katsoo puhelimesta lainatarjouksia

Pieni laina heti tilille – mihin sitä voi käyttää?

Pieni laina voi sopia moniin eri käyttökohteisiin, koska sen ehdoton valtti on nopeus ja helppous. Jos arjessasi tapahtuu jotain todella yllättävää esimerkiksi autosi tai kotisi remontointiin liittyen, ratkaisuna voi olla nostaa pieni laina heti tilille. Silloin ongelma ratkeaa alta aika yksikön.

Muiden kulutusluottojen tapaan, pienlaina auttaa siis kertaluontoisissa arjen hankinnoissa ilman raskaita ja pitkiä lainaneuvotteluita pankissa. Nopean verkkohakemuksen täyttäminen vie sinulta muutaman minuutin ja parhaimmillaan saat lainasumman tilillesi samana arkipäivänä.

Pieni laina voi olla monessa tapauksessa vaihtoehto luottokortille tai osamaksulle. Lainasumma on normaalisti 500–5000 euroa. Pienlainaa voi hyödyntää esimerkiksi seuraaviin hankintoihin:

 • Kodin laitteet ja sisustaminen: kodintekniikka tai huonekalut voivat olla pienlainan käyttökohteina
 • Auton tai kodin korjaukset: nämä tapahtuvat yllättäen ja vaativat usein pikaista reagointia
 • Häät tai muut suuremmat perhejuhlat: juhlat vaativat aina suurempaa budjettia, joka voi myös yllättäen ylittyä
 • Terveys: tarve hammaslääkärille voi tulla ennustamatta ja kiireellisesti
Credinord 5979

Kannattaako pieni laina kilpailuttaa?

Ehdottomasti. Kun ajatellaan lainojen kilpailuttamista, monelle tulevat varmasti ensimmäisenä mieleen asuntolainat tai muihin suurempiin hankintoihinn tarkoitetut lainat. Pieni laina kannattaa kuitenkin kilpailuttaa siinä missä suurempikin.

Pienlainan ehdoissa voi olla merkittäviäkin eroja pankkien välillä. On myös varsin yleistä, että pienien lainojen korko on korkeampi kuin suuremmissa lainasummissa. Tästä syystä edullisimman ja kalleimman lainatarjouksen erot voivat olla tuntuvat.

Jos tarvitaan pieni laina heti tilille, tilanne on usein kiireellinen. Akuutista tilanteesta huolimatta ei kannata missään nimessä sortua siihen virheeseen, että jättäisi kilpailuttamisen tekemättä.

Tässä me riennämme apuun. Voit tehdä pienen lainan kilpailuttamisen helposti ja nopeasti palvelumme kautta. Sinun tarvitsee tehdä vain yksi lainahakemus, ja sen jälkeen me ryhdymme töihin. Teemme yhteistyötä tunnetuimpien pankkien ja rahoituslaitosten kanssa, joten voit turvallisin mielin vertailla saamiasi tarjouksia. Parhaassa tapauksessa voit saada jopa 20 lainatarjousta palvelumme kautta. Vaikka tarjouksia tulisikin runsaasti, niiden vertailu on kuitenkin tehty helpoksi. Järjestämme lainatarjoukset aina todellisen vuosikoron mukaan.

Näin palvelumme toimii:

 1. Lähetä lainahakemus
 2. Tutustu saamiisi lainatarjouksiin ja valitse niistä sopivin
 3. Allekirjoita lainasopimus verkkopankkitunnuksillasi
 4. Lainasumma maksetaan nopeasti tilillesi, usein jopa samana arkipäivänä

Seuraamme aktiivisesti pankkien palvelutasoa ja nopeutta. Siksi saatkin tarjousten yhteydessä tiedon niistä pankeista, joilla on valmius nopeaa lainasumman maksuun.

Muista kuitenkin, että palvelumme käyttäminen ei sido sinua mihinkään. Voit siis täyttää lainahakemuksen palvelussamme täysin ilman velvoitteita. Kun saat lainatarjoukset sähköpostiisi, sinulla on mahdollisuus jättää laina kokonaan nostamatta.

Nainen katsoo puhelimesta lainatarjouksia

Pieni laina heti tilille – huomioi laina-aika ja kuukausierä

Pieni laina ei tarkoita sitä, että sen valintojen vaikutukset olisivat pieniä. Sinun kannattaa aina huomioida se, että pidempi laina-aika vaikuttaa tuntuvasti lainan kokonaiskustannuksiin. Vaikka pitkä laina-aika voisi olla monesti houkutteleva vaihtoehto pienemmän kuukausierän toivossa, kokonaiskustannukset nousevat samalla oleellisesti. Katso alla olevasta taulukosta, miten pidempi laina-aika vaikuttaa kokonaiskuluihin.

Laina-ajan lisäksi sinun kannattaa aina pohtia huolellisesti, mikä olisi sopiva kuukausilyhennys. Tässä auttaa aina se, jos sinulla on tarkkaan tiedossasi kuukausittaiset menosi ja tulosi. Sinun pitäisi siis arvioida maksuvaraasi eli menojen ja tulojen suhdetta. Silloin pystyt paremmin määrittelemään sen, minkä verran pystyt järkevästi lyhentämään lainaa. Lyhennystä ei kannatta määritellä liian suureksi, mutta sopiva lyhennys kannattaa valita kokonaiskustannukset mielessä.

Usein kysyttyä pienestä lainasta 

 • Mikä on pienlaina?

  Pienlaina on verkon kautta haettava vakuudeton kulutusluotto, jota haetaan tyypillisesti pienempien hankintojen yhteydessä. Lainasumma on normaalisti muutamasta sadasta eurosta muutamaan tuhanteen euroon. Nopea prosessi on tälle lainatuotteella ominaista ja usein tarvitaankin pieni laina heti tilille.

 • Kuka voi hakea pienlainaa?

  Pankit arvioivat lainanhakijat omien kriteereidensä perusteella. Hakeminen edellyttää kuitenkin, että lainanhakija on yli 20-vuotias ja hänellä on säännölliset tulot sekä moitteettomasti hoidetut raha-asiat ilman maksuhäiriömerkintöjä.

 • Mikä on pienlainan korko?

  Pienen lainan korko on tyypillisesti 4–20 prosentin välillä. Pienlaina on siis huomattavasti edullisempi lainatuote kuin vanhempi pahamaineinen pikavippi. Pienlainan ehdoissa voi olla suuriakin eroja pankkien välillä ja siksi pienikin laina kannattaa aina kilpailuttaa. Palvelumme tarjoaa siihen helpon ja nopean ratkaisun.

 • Mihin tarkoituksiin pienlainaa voi käyttää?

  Pienlainan käyttökohteita ei ole tarkkaan määritelty, joten sitä voi hyödyntää monenlaisiin hankintoihin. Se voi olla vaihtoehtona luottokortille tai kauppojen tarjoamille osamaksusopimuksille. Tyypillisesti pienlainaa käytetään rahoittamaan kertaluonteisia pienempiä hankintoja, kuten kodin laitteita tai huonekaluja. Yllättävät kodin tai autojen remontit voivat olla myös pienlainan käyttökohteita.

Mies kävelee ja katsoo kännykästä lainatarjouksia

Pieni laina milloin tai missä tahansa tilille

Verkossa tehtävän lainahakemukset hyöty on siinä, että voit hakea pienlainaa missä ja milloin tahansa. Lainan hakeminen ei ole siis sidottu virka-aikoihin. Kun täytät lainahakemuksen palvelussamme helposti ja nopeasti, kaikki muukin sujuu sen jälkeen rivakasti ja vaivattomasti.

Saat usein lainapäätöksen heti hakemuksen lähettämisen jälkeen ja pääset vertailemaan saamiasi tarjouksia keskenään. Teemme kaikkemme, jotta lainanhakuprosessi olisi sinulle mahdollisimman helppo. Siksi järjestämme lainatarjoukset todelliset vuosikoron mukaan. Silloin pääset näkemään oikeasti, mikä tarjous on sinulle edullisin ja näet samalla kaikki lainaan liittyvät kustannukset selkeästi.

Vaikka nopeus on yleensä valttia, kannattaa kuitenkin huomioida, että pankeilla on mahdollista siirtää lainasummia asiakkaiden tileille vain arkipäivisin ja virka-aikoina. Jos siis teet lainahakemuksen keskellä yötä ja saat positiivisen lainapäätöksen, lainasumma on maksettavissa tilillesi vasta arkiaamun koittaessa.

Lainatarjouksien käsittely on nopeaa ja helppoa ja siinä auttaa asiakaspalvelu

Täytä lainahakemus huolellisesti

Jos toiveenasi on pieni laina heti tilille, älä silti hätiköi. Huolellisesti täytetty lainahakemus nopeuttaa prosessia. Lainahakemukseen täyttämäsi tiedot arvioidaan pankkien toimesta automaattisesti. Näin ollen tarkka ja realistinen hakemus mahdollistaa sen, että pankit voivat tehdä sinulle parhaan lainatarjouksen.

Sinun kannattaa ainakin etsiä valmiiksi esille palkkakuittisi tai muu virallinen dokumentti, josta tulosi tulevat esille. Voit täyttää lainahakemuksen ilman kyseistä dokumenttia, mutta usein pankit haluavat todistuksen ilmoitetuista tuloista viimeistään siinä vaiheessa, kun lainasummaa ollaan nostamassa tilille.

Nainen katsoo puhelimesta lainatarjouksia

Pieni laina heti tilille – ilman vakuuksia

Pienen lainan etuna hakijan näkökulmasta on se, että sinun ei tarvitse pohtia vakuuksia tai takaajia. Tämä myös nopeuttaa lainanhakuprosessia.

Lainapäätös perustuu täysin niihin tietoihin, jotka olet antanut lainahakemuksesi yhteydessä. Pankit tekevät siis lainapäätökset sinun henkilökohtaisen maksukykysi perusteella. 

Kun haet pienlainaa ilman vakuuksia, etuna ovat:

 • Lainan hakeminen onnistuu helposti ja nopeasti verkon kautta ajasta ja paikasta riippumatta
 • Et tarvitse vakuuksia tai takaajia
 • Voit saada lainasumman tilillesi jopa saman päivän aikana
 • Lainaa voi nostaa vapaasti eri käyttötarkoituksiin
 • Kilpailuttaminen onnistuu nopeasti palvelumme kautta

Yhteistyössä

Sortter logo