CrediNord Yrityslaina
Yrityslaina juuri sellaisena kuin haluat
Hae nyt
Yrityslaina netistä 1.000–100.000 €
Hakemus minuutissa – lainatarjous tunnissa
Yrityslainan voi saada tilille jopa samana päivänä
Selkeä ja kiinteä kuukausilyhennys – ei piilokuluja
Joustava takaisinmaksu
Limiittilaskuri
Lainasumma
12000
Kuukausierä
Hae nyt Keskustele asiantuntijan kanssa
CrediNord Yrityslaina
Limiittilaskuri
Lainasumma
12000
Kuukausierä
Yrityslaina juuri sellaisena kuin haluat
Yrityslaina netistä 1.000–100.000 €
Hakemus minuutissa – lainatarjous tunnissa
Yrityslainan voi saada tilille jopa samana päivänä
Selkeä ja kiinteä kuukausilyhennys – ei piilokuluja
Joustava takaisinmaksu
Yrittäjä

Yrityslaina edullisesti ja joustavasti sinun ehdoillasi

Haetko edullista lainaa yritykselle ilman vakuuksia? CrediNordin vakuudeton yrityslaina on reilu ratkaisu asiansa ja velvoitteensa hoitaneille yrityksille. Sellaista me haluamme tarjota myös sinulle.

Sinä valitset summan ja laina-ajan.
Me varmistamme, että ne ovat tasapainossa yrityksesi tilanteen kanssa.
Laina-aika ei ole kiveen hakattu – voit maksaa lainan pois etuajassa ilman lisäkuluja.
Jos tilanteesi muuttuu ja tarvitsetkin pidempää laina-aikaa, voit pyytää lyhennysvapaata kuukautta.
Yrityslainan hinta on yrityskohtainen. Mitä alhaisempi riskiarvio yrityksestä tehdään, sitä pienemmät ovat sen lainakulut.
Ei piilokuluja. CrediNord Yrityslainassa on vain yksi kulu – kiinteä kuukausikulu.

Yrityslainan uudistaja palveluksessasi

CrediNord on suomalainen rahoitusyhtiö, joka on erikoistunut pk-yritysrahoitukseen. Pystymme tarjoamaan joustavampia ja selkeämmin hinnoiteltuja yrityslainaratkaisuja kuin pankit ja muut rahoitusyhtiöt. Suurin ero pankkilainoihin on reaalivakuudet – niitä ei ole. Antamalla vakuuksia pankille saat laskettua yrityslainan hintaa. Pankki ei kanna yrityksesi riskiä, vaan vakuusriskiä. Tyypillisesti pankit eivät rahoita pk-yrityksiä ilman vakuuksia.

Meillä on yksi tehtävä ylitse muiden – tuemme suomalaisia yrityksiä niiden toimintaedellytysten kehittämisessä. Ymmärrämme yrittäjiä ja yritysmaailmaa kaikkine haasteineen ja mahdollisuuksineen.

Kun perinteiset pankit ja rahoitusyhtiöt miettivät omia tarpeitaan, me mietimme asiakkaitamme. Siksi toimimme nopeasti ja mutkattomasti. Emme pyörittele turhaan papereita, vaan hoidamme asiat sähköisesti. Ei siis ihme, että olemme yksi suosituimmista yritysrahoituksen tarjoajista Suomessa.

Tutustu tarkemmin meihin ja ajatusmaailmaamme

Yrityslainan hakeminen

Tarvitsetko lainaa yritykselle heti? Yrityslainan hakeminen meiltä on helppoa ja nopeaa. Saat tarjouksen maksutta eikä se sido sinua mihinkään. Voit siis miettiä rauhassa, ennen kuin teet päätöksen tarjouksen hyväksymisestä. Yrityslainan vakuudeksi et tarvitse muuta kuin takauksen.

Hyväksymisen jälkeen asia etenee vauhdilla. Yrityslaina tulee tilillesi vielä samana päivänä, jos päätös on tehty arkena ennen klo 16. Muussa tapauksessa se tulee seuraavana arkipäivänä.

 1. Täytä ja lähetä lainahakemus ilman liitteitä
 2. Saat lainatarjouksen tunnin sisällä sähköpostiisi (ark. klo 9-17)
 3. Hyväksymällä tarjouksen saat rahat tilille jopa samana päivänä (ark. klo 9-16)

Yrityslainan myöntämisen minimivaatimukset

Autamme yrityksiä, joiden toimintaedellytykset ovat kunnossa. On sekä meidän että lainanhakijan etu, että hakija täyttää tietyt minimivaatimukset. Ensinnäkin yrityksen tulee olla aktiivisesti toiminnassa ja sen kotipaikan pitää olla Suomessa. Muita minimivaatimuksia yritysrahoituksen saamiseen ovat:

 • Yritys on toiminut vähintään 12 kuukautta
 • Yrityksellä ei ole merkittäviä maksuviiveitä
 • Takaajan eli yrittäjän luottotiedot ovat kunnossa
 • Yrityksen liikevaihto on vähintään 15 000 €/vuosi
 • Yrityksen päättäjät asuvat Suomessa
Credinord 5855

Näitä tietoja tarvitsemme hakiessasi yrityslainaa

Kun haluat hakea CrediNord yrityslainaa, meiltä se käy helposti. Tarvitsemme vain yrityksen Y-tunnuksen sekä takaajan tärkeimmät tiedot. Hakemus kannattaa kuitenkin täyttää mahdollisimman huolellisesti. Siten varmistaa, että sen käsittely sujuu mahdollisimman jouhevasti.

Esimerkkejä
asiakkaidemme
toimialoista

Palvelemme pieniä ja keskisuuria yrityksiä toimialaan katsomatta. Asiakkaamme edustavat hyvin erilaisia aloja, eikä myöskään yrityksen yhtiömuodolla ole merkitystä. Yrityksesi voi olla yhtä hyvin toiminimi, avoin yhtiö, kommandiittiyhtiö tai osakeyhtiö. Myös sijaintisi voi olla missä päin Suomea tahansa. Helsinki, Turku, Tampere, Rovaniemi – me palvelemme kautta maan.

Yrityslainaa moneen eri tarpeeseen

Yrityksillä on tarpeita ja me tarjoamme niihin ratkaisuja. Jokaisen yrityksen tarina ja tilanne on erilainen. Meidän tehtävämme on olla tukena niin myötä- kuin vastamäissäkin.

Mikä on sinun yrityksesi tarve?

 • Uuden työntekijän palkkaaminen
 • Laskujen maksaminen
 • Laite- ja materiaalihankinnat
 • Varaston kasvattaminen
 • Tilojen laajentaminen tai remontointi
 • Kausivaihteluiden tasaaminen
image ball hand

Yrityslainaa helposti ja nopeasti – jo samana päivänä

icon number list one

Täytä lainahakemus

Täyttämällä lainahakemuksen kätevästi verkossa, saamme sinulle henkilökohtaisen tarjouksen tehtyä jo samana päivänä. Tarvitsemme sinulta ainoastaan yrityksen sekä takaajan perustiedot.

icon number list two

Tutustu lainatarjoukseen

Tarjouksen saatuasi, saat rauhassa tutustua yrityslainan ehtoihin. Sopimuksen allekirjoittamisen olemme tehneet helpoksi sähköisen allekirjoituksen avulla käyttäen pankkitunnuksiasi.

icon number list three

Rahat tilille jo samana päivänä

Kun sopimus on allekirjoitettu, saat rahat tilille jo samana päivänä, mikäli sopimuksen allekirjoitus on tapahtunut ennen klo. 16.

CrediNord pähkinänkuoressa

 • Vakavarainen suomalainen rahoitusyhtiö
 • Asiakkaina pienet ja keskisuuret yritykset
 • Toimii Suomen lisäksi Ruotsissa ja Tanskassa
 • Yli 5000 palveltua yritysasiakasta

Kysyttävää
yrityslainasta?

Asiakaspalvelumme on sinua varten. Jos sinulla on siis kysyttävää yrityslainaan liittyen, ota rohkeasti yhteyttä. Keskustellaan tarpeistasi ja siitä, miten me voimme auttaa yritystäsi parhaalla mahdollisella tavalla.

 • Soita: 09 04950 4030 (ma–pe klo 9–17)
 • Jätä yhteydenottopyyntö alta
Credinord 6084

CrediNord yrityslaina kokemuksia

Pitivät hyvin ajantasalla, miten homma toimii. Ja se toimi hyvin. Sain tarjouksen samana päivänä ja seuraavana päivänä näkyi raha tilillä. Ei valittamista!
CrediNord UKK

CrediNord Yrityslaina –
usein kysyttyä

Onko sinulla kysyttävää yrityslainoista? Olemme koonneet tähän yleisimpiä yrityslainoihin liittyviä kysymyksiä vastauksineen.

Jos et löydä juuri sitä mitä etsit, jätä yhteydenottopyyntö tai soita 09 424 757 88

 • Miten yrityslainan hinta ja korko määräytyvät?

  Hinta on aina yrityskohtainen. Yrityslainassamme on vain kiinteä kuukausikulu, ei avausmaksuja tai muita piilokuluja. Hinnoittelu perustuu tekemäämme arvioon yrityksen riskitasosta ja takaisinmaksukyvystä. Pyytämällä lainatarjouksen yrityksellesi saat tietää, millä hinnalla yrityksellesi voidaan tarjota rahoitusta.

 • Mitkä ovat vaatimukset lainan saantiin yritykselle?

  Yrityksellä tai takaajalla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä. Yrittäjä toimii aina omavelkaisena takaajana yrityslainassa. Emme vaadi reaalivakuuksia. Muita minimivaatimuksia luoton saantiin:

  • Yrityksen ja takaajan päätoiminen toimipaikka on Suomi
  • Yritys on ollut aktiivinen vähintään 12 kuukautta
  • Yrityksen liikevaihto on vähintään 15 000 euroa vuodessa

  Yrityksen ei välttämättä tarvitse olla voitollinen. Teemme kokonaisvaltaisen riskiarvion yrityksestä. Arviomme perustuu mm. yrityksen liikevaihtoon, tuloslaskelmaan ja tasetietoihin.

 • Kuinka paljon yritykseni voi saada rahoitusta?

  Tarjoamme yritysrahoitusta aina 100.000 euroon asti. Lopullinen lainamäärä riippuu yrityksen liikevaihdosta, toimialasta ja riskiluokasta. Tyypillisesti voimme rahoittaa yritystä noin 1 kuukauden liikevaihdon verran. Pyytämällä lainatarjouksen saat tietää tarkalleen, kuinka paljon rahoitusta yrityksesi voi saada CrediNordilta.

 • Mihin yritysrahoitusta voi käyttää?

  Yrityslainan voi nostaa mihin tahansa yrityksen toimintaa edistävään tarkoitukseen. Tyypillisimpiä rahoituksen käyttötarkoituksia ovat laite ja koneinvestoinnit, työntekijöiden palkkaaminen, uuden projektin aloittaminen sekä kalliimman lainan poismaksu.

 • Kuinka pitkä laina-aika on?

  Voit valita laina-ajaksi 6-18 kuukautta riippuen yrityksesi tarpeista. Tarvittaessa voit pyytää myös maksuvapaita kuukausia.

 • Mitä tietoja hakemusta varten tarvitaan?

  Hakemukseen tarvitsee täyttää vain haluttu lainasumma- ja aika, rahoituksen käyttötarkoitus sekä yrityksen ja takaajan perustiedot.

 • Miten lainahakemus tehdään?

  Lainahakemuksen voi tehdä kotisivuillamme. Hakemukseen tarvitsee täyttää seuraavat tiedot:

  • haluttu lainasumma- ja aika
  • rahoituksen käyttötarkoitus
  • yrityksen ja takaajan perustiedot

  Lähetämme tyypillisesti tarjouksen tunnin sisällä (arkisin klo 9-17) lainahakemuksesta.

  Saat lainatarjouksen sähköpostiin, jonka jälkeen se voidaan allekirjoittaa sähköisesti. Joissakin tapauksissa sinulta voidaan pyytää liitteitä. Kun allekirjoitat lainasopimuksen, laina maksetaan ilmoittamallesi yritystilillesi viimeistään seuraavana arkipäivänä.

 • Milloin laina maksetaan yrityksen tilille?

  Rahat maksetaan yrityksen tilille vielä samana arkipäivänä, jos sopimus on allekirjoitettu ennen kello 16.

 • Voiko lainan maksaa etuajassa pois ilman lisäkuluja?

  Kyllä voi. Lainan voi maksaa aina etuajassa pois ilman lisäkulua- maksat vain kuukausilta, kun laina on yrityksen käytössä.

 • Miten voin ottaa yhteyttä asiakaspalveluun?

  Asiakaspalvelumme vastaa arkisin klo. 9-17 numerossa 09 424 531 57. Voit myös jättää yhteydenottopyynnön, niin olemme sinuun yhteydessä pikimmiten.

young handsome man using smartphone at the summer outdoor restaurant with sunset on the background t20 yw2mmL e1634561673998

Yrityslaina ilman vakuuksia

CrediNordin yrityslaina toimii täysin ilman vakuuksia. Yrityksen on kuitenkin oltava aktiivinen ja kotipaikan sijaittava Suomessa, samoin kuin yrityksen päättäjien on asuttava Suomessa.

Tämän lisäksi yrityksen toiminnan on ollut kestettävä 12 kuukautta, sillä ei ole ollut merkittäviä maksuviiveitä, takaajan eli yrittäjän luottotiedot ovat kunnossa, ja yrityksen liikevaihto vuodessa on vähintään 15 000 euroa.

Luottoriskin avulla todennamme yrityksen toimintaedellytysten olevan kunnossa, jolloin lainan myöntämiselle ei ole estettä! Tämä on sekä meidän että lainanhakijan etu, jotta laina tulee hoidetuksi.

Yrityslainaa haetaan CrediNordilta täyttämällä hakemus. Jotta hakemuksen käsittely sujuu meiltä ripeästi, se tulee täyttää erityisen huolellisesti.

Hakemuksessa on oma kohtansa sille, että hakija kertoo lainan käyttötarkoituksen tai -kohteen. Hakemuksen tekeminen ei sido hakijaa mihinkään, ja tekemäämme lainatarjoukseen voi tutustua ajan kanssa.

Jos hakija päättää hyväksyä eli allekirjoittaa tarjouksen, se onnistuu helposti sähköisesti pankkitunnusten avulla. Allekirjoittamisen jälkeen laina siirretään hakijan tilille jopa samana päivänä, mikäli allekirjoitus on tehty ennen klo 16 arkipäivänä.

Yrityslainojen yleisimmät käyttökohteet

Käyttöpääoma on yksi yleisin yrityslainan käyttökohde. Yrityksen juoksevien kulujen määrä voi vaihdella hyvinkin nopeasti, ja jo yksikin myöhästynyt myyntisaaminen voi vaikeuttaa koko yrityksen toimintaa. Jos saamisten aikataulu venyy tai saamisten maksuaikataulun nopeuttaminen ei ole mahdollista, CrediNordin yrityslainalla tilannetta voi olennaisesti helpottaa ja rauhoittaa. Käyttöpääomaa on oltava myös yrityksen omiin ostoihin, erityisesti jos yritys valmistaa itse tuotteita. Ilman raaka-aineita tämä on tietenkin vaikeaa, eikä ostovelkojen määrää pidä turhaan kerryttää. Tässäkin tapauksessa yrityslaina tulee apuun.

Kone- ja laitehankinnoissa tarve voi tulla hyvinkin äkillisesti. Koneen tai laitteen rikkoutuminen voi keskeyttää koko tuotannon, ja tämän vaikutukset koko yrityksen toimintaan olla katastrofaalisia. Jos konetta ei voi korjata, uuden hankkiminen on väistämättä edessä. Koneen hankintahinta voi olla hyvinkin korkea, eikä siihen voi olla aina varautunut. Yrityslainalla uuden koneen hankkiminen mahdollistuu hyvinkin nopealla aikataululla, ja tuotanto voi jatkua entiseen tapaan. Myös piikit kysynnässä voivat aiheuttaa sen, että konekantaa on nopeasti kasvatettava, mikä myös onnistuu lainalla.

Uuden työntekijän palkkaaminen on pitkä prosessi. Rekrytoinnilla halutaan löytää oikea henkilö pitkäksikin aikaa, ja hakuilmoituksen jättäminen on vasta pitkän tien ensimmäinen etappi. Yrityslainalla voit jättää palkkauksesta johtuvien menojen pohtimisen vähemmälle, ja vaikkapa ulkoistaa koko rekrytointiprosessinkin toiselle yritykselle. Palkkaukseen liittyvät menoerät voivat hetkellisesti olla yritykselle liian korkeat, vaikka työntekijä ajan myötä lisäisikin myyntiä olennaisesti. Palkkaamisen voi nähdä sijoituksena, joka tuottaa voittoja pitkällä aikavälillä. Tässäkin tapauksessa yrityslaina voi tulla avuksi ja vapauttaa aikaa sekä voimavaroja.

Pienten yrityslainojen tai velkojen yhdistäminen yhdeksi yrityslainaksi on hyvä keino pienentää korkoihin kuluvan rahan määrää. Useampien lainojen ja velkojen yhdistäminen yksinkertaistaa takaisinmaksua, ja yksillä ehdoilla operointi helpottaa rahaliikennettä. Yhden lainan maksamisella on vain yhdet ehdot ja yksi korko. Yksittäisen lainan summa on luonnollisesti korkeampi kuin useampien pienten lainojen. Suurempi lainasumma saa kuitenkin paremmat lainaehdot kuin mikään pienempi summa. Kaiken kaikkiaan lainojen yhdistäminen kannattaa ja tulee edullisemmaksi kuin useamman pienen menoerän yhdistelmä.

Kasvu ja investoinnit tarvitsevat toteutuakseen sijoituksia. Yrityslainalla voidaan esimerkiksi kasvattaa konekantaa, tehdä muutoksia tuotanto- tai liiketiloihin sekä panostaa markkinointiin. Kysynnän kasvaessa vanha konekanta ei enää riitä valmistamaan suurempia tilausmääriä määräajassa, tilaa tarvitaan lisää ja yrityksen tunnettuutta tulee parantaa. Toimitusvarmuus ja aikatauluissa pysyminen on jokaisen yrityksen liiketoiminnan perusta. Kaikki investoinnit tähtäävät liiketoiminnan kasvuun, jolloin yrityslaina on jälleen sijoitus ja jopa edellytys kasvulle. Tämäkin sijoitus maksaa itsensä takaisin pitkällä aikavälillä, ja liiketoiminta onkin pitkän tähtäimen toimintaa.

portrait of beautiful 30 35 years old business woman with blonde long hair drink coffee in a casual t20 WJEO2g

Yrityslaina PK-yrityksille

Tavallisesti yrityslaina myönnetään reaalivakuuksia vastaan, eivätkä pankit juurikaan rahoita muulla tavoin pk-yrityksiä. Vakuudet laskevat yrityslainan hintaa, ja pankki kantaa vain vakuusriskiä. CrediNord ei vaadi vakuuksia, vaan edellyttää vain takaajan lainalle. Tiedämme, että yrittäjät kohtaavat jatkuvasti uusia haasteita ja saavat uusia mahdollisuuksia.

Pystymme vastaamaan nopeasti muuttuviin tilanteisiin ja lainantarpeisiin, sillä toimimme asiakaslähtöisesti. Haluamme auttaa yrittäjiä kehittämään toimintaedellytyksiään ja yritysten kasvua. Siksi yrityslainaratkaisumme ovat joustavampia ja lainaehtomme selkeämpiä kuin perinteisten pankkien ja rahoitusyhtiöiden lainat ehtoineen.

Emme mieti omia tarpeitamme, vaan nimenomaan asiakkaamme tarpeita. Perinteisen paperien pyörittelyn sijaan toimimme tehokkaasti ja nopeasti verkossa. Nopea ja mutkaton lainaprosessimme lähtee sähköisestä lainahakemuksestamme, jonka tiedoilla teemme hakijalle lainatarjouksen.

Tarjousta ei tarvitse odotella päiväkausia, arkipäivänä tarjouksen voi saada jopa tunnissa. Asiakkaamme pystyy siis reagoimaan hyvinkin nopeasti yllättäviin tilanteisiin, ja välttämään vaikkapa konerikosta johtuvan pitkän tuotantoseisokin. Perinteisten rahalaitosten lainaprosessi on jo itsessään jäykkä ja aikaa vievä, eikä siksi pysty nopeudessa samaan kuin CrediNord.

interior designer discussing blueprint with male coworker in office t20 axkAkE

Joustava yrityslaina ilman piilokuluja

CrediNordin yrityslainan hinta perustuu aina yrityksestä tehtyyn riskiarvioon, jossa arvioidaan myös takaisinmaksukykyä. Kuukausikulun lisäksi lainasta ei siis makseta avausmaksua tai muitakaan piilokuluja.
Kuukausikulun määrään vaikuttavat paitsi lainasumma, myös lainan takaisinmaksuaika. Lyhyempi maksuaika tarkoittaa suurempaa kuukausierää, pidempi maksuaika pienempää kuukausierää.

Maksuaika on tavallisesti kuudesta kuukaudesta puoleentoista vuoteen. Lainan voi maksaa myös lyhyemmässä ajassa kuin lainaa hakiessa on määritellyt. Uuden lainan hakeminen on tietenkin myös mahdollista, mikäli uutta lainantarvetta ilmenee vaikkapa yllättävän myyntipiikin vuoksi.

Yritysmaailma on vaativa paikka, ja yritysten tilanteet muuttuvat. Tarpeen vaatiessa voidaan neuvotella myös puoltatoista vuotta pidemmästä laina-ajasta, jolloin tehdään tilannekohtainen arvio.

Aina voi sattua ja tapahtua, niin yrittäjälle itselleen kuin yrityksellekin. Lainasummaa voidaan myös arvioida uudelleen. Mikäli lainan takaisinmaksussa ilmenee vaikeuksia, ole mahdollisimman pian yhteydessä asiakaspalveluumme.

Nopea reagointi muuttuneeseen tilanteeseen antaa aikaa laatia suunnitelmia ja kertoo lainansaajan tunnollisuudesta. Muutokset lainaan laina-aikana arvioidaan realistisesti, ja tarvittaessa voidaan neuvotella myös lyhennysvapaasta. Tavoitteemme on mahdollistaa yrityksen toiminta.

Nykyaikainen yrityslaina netissä

Tietoverkkojen ja internetin etu on ehdottomasti nopeudessa ja yksinkertaisuudessa. Tietoja ei tarvitse siirrellä paperilta toiselle, sillä tiedostot siirtyvät hetkessä sinne missä niitä tarvitaan. Lainan hakeminenkaan ei enää tapahdu lakki kourassa pankinjohtajan huoneessa, vaan kotisohvalta.

Kun töitäkin voi tehdä etänä kotikoneelta, miksi lainanhaunkaan pitäisi olla sen vaikeampaa? CrediNord on tehnyt yrityslainan hakemisesta nopeaa ja mutkatonta, eikä hakemiseen tarvita muuta kuin internetyhteys ja päätelaite. Hakemuksen täyttäminen on nopeaa ja yksinkertaista, eikä liitteeksi lähtökohtaisesti tarvita mitään tiedostoja.

Hakemuksessa ilmoitettavat tiedot auttavat meitä tekemään riskiarvion yrityksestä ja arvioimaan realistisesti lainan tarvetta sekä takaisinmaksukykyä. Yrityksen y-tunnuksen avulla pääsemme tarkastelemaan yrityksen tietoja, kuten tasetta ja tulosta, maksutietoja sekä yrityksessä mukana olevien tietoja.

Yrityksen ja sen johdossa olevien henkilöiden tulee asua Suomessa, sillä rahoitamme yrityslainallamme vain suomalaisia pk-yrityksiä. Takaajan henkilötunnuksen avulla pääsemme vastaavasti tarkastelemaan takaajan tietoja, eli arvioimaan takaisinmaksun takeita ja varmistamaan esimerkiksi sen, ettei takaajalla ole maksuhäiriömerkintää. Lainan tarkoitus ei ole saattaa maksuvaikeuksissa olevaa vielä pahempiin vaikeuksiin.

Sähköisen lainahakemuksen edut ovat kiistattomia perinteiseen hakutapaan verrattuna. Papereiden pyörittely on hidasta ja vaivalloista, kun saman asian voi hoitaa nopeasti yhdellä lomakkeella.

Kuten yritysmaailma, myös rahoitusmaailma voi reagoida muutoksiin nopeasti ja joustavasti, ja samalla tukea yrityksiä niiden kasvussa. Lainatarjousta varten tarvittavat tiedot löytyvät pääasiassa valmiiksi tietokannoista.

Näin lainanhakija ei joudu kaivamaan liitteitä mapeista ja kovalevyiltä, jolloin aikaa vapautuu yrityksen pyörittämiseenkin. Yrittäjä voi keskittyä päätehtäväänsä eli yrityksen pyörittämiseen, kun yrityksen rahoitus on kunnossa.

Yrityslainan korko, hinta ja vakuudet

Tavallisesti pk-yritysten yrityslainojen edellytyksenä ovat yrityksen tarjoamat reaalivakuudet. Näillä pyritään laskemaan lainan hintaa. Pankit eivät kanna koko yrityksen riskiä, vaan keskittyvät vain vakuusriskiin.

Näin toimien pankit keskittyvät vain omien riskiensä hallintaan, eivätkä mieti asiakkaidensa tarpeita. Pankkien lainat voivat olla hyvin kiemuraisia ehdoiltaan, ja lainan hintaan saattaa kuulua avausmaksuja ja käsittelykuluja korkojen lisäksi.

CrediNord pyrkii tekemään päinvastoin, omalla tavallaan, ja toimimaan asiakkaidensa tarpeiden mukaan. Nopeasti ja mutkattomasti, joustavia ja selkeitä rahoitusmalleja tarjoten sekä asiakkaita kuunnellen.

CrediNordin päätehtävä on tukea suomalaisia yrityksiä. Tämä tapahtuu tukemalla ja kehittämällä yritysten toimintaedellytyksiä. Yrittäjillä on yritysmaailmassa itsessään valtavasti haasteita ja mahdollisuuksia, minkä tietenkin ymmärrämme, ja toimimme siksi mahdollisimman joustavasti.

Mietimme asiakkaan tarpeita, ja toimimme siksi nopeasti ja mutkattomasti. Sähköinen lainanhakumme mahdollistaa hakemusten nopean tekemisen, mutta myös niiden nopean käsittelemisen. Emme edellytä yrityksiltä vakuuksia, vaan lainalle on oltava takaaja.

Arvioimme takaajan ja yrityksen, jotta voimme varmistua lainan takaisinmaksusta. Lainan on tarkoitus olla yrityksen toiminnan tuki, ei hidastaja.

woman business workplace indoors sitting home technology computer desk texting entrepreneur product t20 A98oLP e1634561985719

Kuka voi hakea CrediNord yrityslainaa?

Yrityslainalla on muutamia minimivaatimuksia yritykselle sekä lainan takaajalle. Lainaa hakevalla yrityksellä ja sen yrittäjällä ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä. Samaa edellytetään myös lainan takaajalta, yrittäjältä, joka toimii yrityslainan omavelkaisena takaajana.

Tämän vuoksi hakemuksessa pyydetään täyttämään yrityksen y-tunnus sekä takaajan henkilötunnus, jolloin pääsemme varmistamaan asian.

Minkäänlaisia reaalivakuuksia CrediNordin yrityslainalle ei hakijalta vaadita, sillä takaaja riittää. Yrityksen toimipaikkana on oltava Suomi, ja lainan takaajan on myös asuttava Suomessa. Sama kotipaikka on oltava myös yrityksen päättäjillä.

Lainan saamiselle on vielä joitakin minimivaatimuksia.

 • Yrityksen, jonka toimintaan lainaa haetaan, on ollut oltava toiminnassa vähintään 12 kuukautta.
 • Sen liikevaihdon on oltava vähintään 15 000 euroa vuodessa.
 • Liiketoiminnan ei ole pakko olla voitollista, sillä tekemämme riskiarvio on kokonaisvaltainen kartoitus koko yrityksen tilasta.

Arvio perustuu muun muassa yrityksen liikevaihtoon, tuloslaskelmaan sekä taseeseen. Vaikka teemme lainatarjoukset nopeasti, perehdymme jokaiseen hakemukseen ja yritykseen perusteellisesti. Tämä on sekä meidän että hakijan etu, jotta laina voidaan hoitaa asianmukaisesti.

restaurant dark cafe office woman glasses phone work croissant using technology t20 eAL7Kv

Yrityslainaa jopa 100 000 €

Tiedämme, että yritysten lainatarpeet ovat hyvin vaihtelevia. Pienin tarjoamamme lainasumma on tuhat euroa ja suurin jopa 100 000 euroa.

Lainatarjousta tehdessämme otamme huomioon yrityksen liikevaihdon, sen millä toimialalla se on sekä riskiluokan. Tavallisesti lainatarjouksemme summa vastaa haetun yrityksen yhden kuun liikevaihtoa.

Yrityslainan suuruuden saa kuitenkin tietää vain tekemällä ensin hakemuksen, ja sen määrä vaihtelee edellä mainituista seikoista riippuen. Emme myönnä lainaa, jota yrityksellä ei ole mahdollisuus maksaa, tai lainaa, johon takaaja ei voi sitoutua.

Riskiluokitukseen vaikuttavat hieman eri asiat, riippuen yrityksen toimialasta. Lähtökohtaisesti riskiluokituksessa huomioidaan yrityksen tausta, sen vastuuhenkilöt, toimiala ja muutosalttius.

Samalla tarkastellaan yrityksen maksutapoja, huomioidaan mahdolliset maksuhäiriöt, yrityksen maksuvalmius sekä vakavaraisuus. Arvioimme yrityksen kokonaisvaltaisesti saadaksemme käsityksen sen luottoriskistä.

Luonnollisesti mahdolliset maksuhäiriöt ja maksuviiveet tekevät yrityksestä riskialttiimman sijoituksen kuin tilanne, jossa häiriöitä tai viiveitä ei ole tapahtunut.

Takaajan taustojen kartoittaminen on niin ikään osa riskin laskemista, eikä lainaa voida tarjota maksuhäiriömerkintäiselle. Lainan takaisinmaksulle on oltava edellytyksiä.

strategy analysis concept businessman working financial manager researching process accounting t20 NxwL2l

Kuinka paljon voin saada yrityslainaa?

Oikean kokoinen laina oikeaan tarpeeseen auttaa yritystä menestymään ja kasvamaan, poistaa kasvun esteitä ja helpottaa toimintaa. Lainasummaa miettiessä kannattaakin olla realistinen, eikä mitoittaa tarvetta liian pieneksi suhteessa tarpeeseen eli lainan käyttökohteeseen.

Tehdessämme lainatarjousta otamme huomioon yrityksen nykytilan sekä lainan takaisinmaksun mahdollisuudet, ja tarjouksemme pyrkii löytämään näiden kesken tasapainon.

Hyvin perusteltu syy lainalle auttaa meitä arvioimaan sitäkin, onko lainasumma realistinen suhteessa tuleviin kustannuksiin. Tarvittaessa selvitämme tätä yhdessä hakijan kanssa, jotta pääsemme asiasta yhteisymmärrykseen.

accounting achievement adviser analyst business businessman career caucasian ceo chief computer t20 yXA9PO

Yrityslaina pitkällä vai lyhyellä maksuajalla

Lähtökohtaisesti myöntämämme laina-aika vaihtelee puolesta vuodesta puoleentoista vuoteen. Tarvittaessa yrityslainan hakija voi asiakaspalvelun kautta pyytää lainalleen maksuvapaita kuukausia tai pyytää laina-ajan pidentämistä. Vastaavasti lainan voi maksaa takaisin aiottua lyhyemmällä aikataululla.

Lyhyempi maksuaika vähentää lainan kuluja, mutta voi olla myös korkeampi riskiltään ja samalla alttiimpi muutoksille. Pidempi maksuaika lisää kokonaiskuluja, mutta on maksajalleen armeliaampi ja antaa enemmän liikkuvuutta maksuajassa.

Lainan maksuajasta voidaan keskustella koko lainan olemassaolon ajan ja tehdä muutoksia aina tarpeen vaatiessa.

Jokainen yrityslaina on erilainen, samalla tavalla kuin jokainen yrityslaina on omanlaisensa. Ymmärrämme, että jokaisen yrityksen ja takaajan tilanne voi muuttua nopeastikin, ja siksi lainammekin joustaa.

Lähtökohtaisesti olemme takaamassa yrityksen toimintaedellytyksiä, takaamassa sen selviytymistä muuttuvissa tilanteissa. Laina-aika tarkoittaa yhteydenpitoa yrityksen ja CrediNordin välillä, vähintäänkin silloin jos muutoksia ilmenee.

Asiakaspalvelumme vastaa puheluihin arkisin klo 9–17 välillä, ja lisäksi voit jättää meille yhteydenottopyynnön. Olemme sinuun yhteydessä mitä pikimmin. Et siis jää yksin, vaan saat tukea lainan myöntämisen jälkeenkin.

Kuinka hakea CrediNord yrityslainaa?

CrediNordin yrityslainaa haetaan hakemuksella, jonka löydät kotisivuiltamme. Käsittelemme hakemuksia arkisin klo 9-17, ja voit saada tarjouksen jopa tunnissa. Ensimmäiseksi hakemuksessa määritellään haluttu lainasumma. Yrityksestä tarvitaan y-tunnus ja lainan takaajasta henkilötunnus.

Näillä tiedoilla varmistamme, ettei yrityksellä ole maksuviiveitä eikä takaajalla maksuhäiriöitä. Jotta voimme olla yhteydessä hakijaan, hakemuksessa ilmoitetaan puhelinnumero sekä sähköpostiosoite. Viimeiseksi hakijan tulee kertoa, millaiseen käyttötarkoitukseen lainaa haetaan eli millainen rahoitustarve yrityksellä on. Näillä tiedoilla teemme kokonaisvaltaisen riskiarvion ja lähetämme hakijalle lainatarjouksemme.

Kun olemme tehneet arviomme hakemuksen perusteella, lähetämme hakijalle lainatarjouksen tai lisätietopyynnön. Lainatarjoukseen saa tutustua kaikessa rauhassa, ja vastaamme tietenkin sen pohjalta heränneisiin kysymyksiin.

Mikäli hakija haluaa hyväksyä tarjouksen, se onnistuu helposti sähköisellä allekirjoituksella, joka tehdään pankkitunnuksilla. Lainasumma maksetaan allekirjoittamisen jälkeen, viimeistään seuraavana pankkipäivänä.

Lainahakemukseen merkittävät tiedot ovat minimivaatimus, jolla voimme yleensä tehdä lainatarjouksen. Toisinaan tarvitsemme lisää tietoja, jolloin otamme hakijaan yhteyttä. Saatamme esimerkiksi tarvita liitteitä yritystä koskien tai pyytää täsmentämään lainan käyttökohdetta.