Yrityslainan hakeminen

Credinord

Yritystoiminta

Etusivu » Blogi » Yrityslainan hakeminen

Yrityslainan hakeminen on viimeisten vuosien aikana mullistunut suuresti. Nykyisin yrityslainan hakeminen tapahtuu verkon välityksellä ja yritys saa luottopäätöksen tunneissa. Parhaimmillaan yrityksellä on raha tilillä jo samana päivänä lainan hakemisesta. Kerromme, kuinka yrityslainan hakeminen tapahtuu, miten lainan saa käyttöön nopeasti ja miten lainan hintaan pystyy itse vaikuttamaan.

Yrityslaina kannattaa hakea verkosta

Nykypäivänä rahoituksen hakeminen yritykselle tapahtuu pääsääntöisesti verkon kautta. Koko asiointi on mahdollista toteuttaa alusta loppuun verkon välityksellä. Verkon kautta tapahtuva rahoitus onkin radikaalisti muuttanut sitä, kuinka helposti ja nopeasti yritys voi saada rahoitusta nykyään.

Moni lainantarjoaja on rakentanut liiketoimintansa täysin verkon kautta tapahtuvaan lainojen myöntämiseen. Verkon kautta tapahtuva luottoprosessi on nopea, helppo ja asiakasystävällinen. Lainaprosessissa tiedonkäsittely automatisoidaan, jolla voidaan nopeuttaa päätöksentekoa ja asiakkaan palvelua huomattavasti. 

Verkosta saatavan yrityslainan suurimpia etuja on sen tarjoama nopeus ja helppous. Enää yrityksen ei tarvitse mennä varaamaan aikaa paikalliseen pankkiin neuvottelemaan lainasta. Sen sijasta yrittäjä voi hoitaa kaiken asioinnin lainanantajan verkkosivuilla ja saada vastaus minuuteissa kysymyksiin.  

Tästä syystä yrityslaina kannattaa hakea verkosta:

 • Helppo hakea
 • Nopea lainaprosessi
 • Vähemmän hallinnollista työtä
 • Lainaa ilman liitteitä 
 • Rahat nopeasti yrityksen tilille

Lainan hakeminen onnistuu minuuteissa ja et tarvitse siihen liitteitä. Voit saada rahoituspäätöksen jo tunnissa hakeminen jälkeen. Lainan allekirjoitus tapahtuu verkkopankkitunnuksilla – saat rahat yrityksen käyttöön jopa saman päivän aikana. 

Näin saat yrityslainan nopeasti yrityksen käyttöön

Yritykset kohtaavat arjessaan tilanteita, joissa lainaa on saatava mahdollisimman nopeasti. Näissä tilanteissa tärkeimmäksi tekijäksi rahoituksen suhteen nousee se, kuinka nopeasti raha on yrityksen tilillä käytettävissä. Yrityksille tyypillisiä tilanteita, joissa tarvitaan nopeasti lyhytaikaista rahoitusta ovat mm:

 • Laitteen hajoaminen
 • Tilapäinen kassavaje
 • Varaston täydentäminen

Lainaprosessin nopeuteen on yrityksen mahdollista myös itse vaikuttaa. Yrityksen kannattaa varmistaa, että luotonantajalla on käytössään mahdollisimman tuoreet tilinpäätöstiedot yrityksestä. Tarvittaessa tuoreimmat tilinpäätöstiedot voi lähettää liitteenä lainan hakemisen yhteydessä. Tämä nopeuttaa huomattavasti luottoprosessia, mikäli yrityksen viimeisimpiä tilinpäätöstietoja ei tarvitse tiedustella erikseen.

CrediNord tarjoaa yritykselle lainatarjousten kilpailuttamista arkisin tunnin sisällä hakemuksen jättämisestä. Näin haet lainaa CrediNordilta: 

 1. Täytä lainahakemus kätevästi verkkosivuillamme
 2. Teemme arvion yrityksen taloudellisesta tilasta ja lähetämme lainatarjouksen yritykselle tunnissa.
 3. Ollessaan tyytyväinen tarjoukseensa yritys allekirjoittaa sopimuksen sähköisesti.
 4. Kun pankkitilin vahvistus on suoritettu, rahat lähtevät välittömästi matkaan.

Parhaimmillaan rahat ovat yrityksen tilillä jo samana päivänä lainan hakemisesta.

Millä keinoin yritys pystyy vaikuttamaan yritysluottonsa hintaan?

Yrityksen tavoitteena on yleensä saada yritysluottoa mahdollisimman edullisesti. Pystyykö yritys vaikuttamaan omilla toimillaan saamansa yrityslainan hintaan? Ehdottomasti. Seuraavaksi lyhyesti tekijöistä, joihin lainantarjoaja kiinnittää huomiota arvioidessaan yritystä ja joihin yritys pystyy omilla toimillaan vaikuttamaan.

Pyri parantamaan yrityksen luottoluokitukseen vaikuttavia tekijöitä

Yrityksen luottoluokitus on merkittävässä roolissa, kun rahoitusyhtiö arvio yritykselle myönnettävää lainaa. Luottoluokitus on aina jonkin luottoluokituksia tarjoavan tahon tekemä arvio yrityksen taloudellisesta tilasta ja maksukyvystä. Suomessa käytetään Asiakastietoa tai Bisnodea luottoluokituksessa. Yrityksen on hyvä seurata omaa luottoluokitustaan ja sitä, mitkä kaikki asiat siihen vaikuttaa. Kun yritys tietää, mitkä asiat sen luottoluokitukseen vaikuttaa, voi yritys aktiivisesti omalla toiminnallaan pyrkiä vaikuttamaan niihin.

Maksuviiveiden minimointi

Maksuviiveet on yksi asia, johon yritys pystyy suoraan omilla toimillaan vaikuttamaan. Luotonantaja näkee tietoja yrityksen maksuviiveistä ja maksukäyttäytymisestä mm. luottoluokittajien kautta. Yrityksen kasvavat maksuviiveet viittaavat rahoitusyhtiölle, että yrityksellä on ongelmia nykyisten maksujen kanssa. Tämä luonnollisesti vaikuttaa negatiivisesti yrityksen saaman lainan määrään ja hintaan. Maksamalla laskut ajoissa varmistat, että yrityksellä säilyy hyvä luottoluokitus.

Yrityksen ja takaajan maksuhäiriömerkinnät

Usein vakuudettomiin yrityslainoihin vaaditaan henkilötakaus. Takaajalla on oltava puhdas maksuhistoria. Yrityslainaa ei myönnetä yleensä, mikäli lainan takaajalla on maksuhäiriömerkintä. 

Myös yrityksen tratta tai maksuviiveet vaikeuttavat yrityslainan saantia. Maksamalla yrityksen laskut ja omat henkilökohtaiset laskut ajoissa varmistat, että voit saada lainaa mahdollisimman hyvillä ehdoilla. 

Yrityksen historialliset maksuviiveet ja tratat voivat vaikeuttaa myös yrityslainan saantia. Muistisääntönä voidaan pitää tätä: mitä pidempi aika vanhoista yrityksen maksuviiveistä on, sitä vähemmän sillä on painoarvoa luottopäätöksessä tänään. Yrityksesi on vaikea saada rahoitusta, jos sillä on jo nyt vaikeuksia suoriutua nykyisistä velvoitteistaan.  

Yrityksen luottoluokitus ja avainluvut

Yrityksen luottoluokitus ja avainluvut ovat avainasemassa vaikuttamassa siihen, minkälaisilla ehdoilla ja kuinka paljon yritys voi saada lainaa. Yritysten luottoluokitusta tarjoaa Suomessa muutamia eri tahoja, tunnetuimpana Bisnode ja Asiakastieto. Luotonantajat tarkistavat lainaa hakevan yrityksen luottoluokituksen osana arviointiaan yrityksen tilasta ja maksukyvystä.

Luottoluokittaja perustaa arvionsa yrityksen viimeisimpiin tilinpäätöstietoihin, jotka ovat saatavilla, sekä yhteistyökumppaneilta saatuun dataan yrityksen maksukäyttäytymisestä. Tämän vuoksi yritykselle on tärkeää, että luottoluokittajilla on käytössään mahdollisimman ajantasaiset tiedot yrityksestä. Osa rahoitusyhtiöistä voi hylätä yrityksen lainahakemuksen puhtaasti heikon luottoluokituksen vuoksi.

Yrityksen luottoluokitukseen vaikuttaa pääasiassa yrityksen tunnusluvut, maksukäyttäytyminen ja toiminnan volyymit. Luottoluokittaja luo siis kokonaisvaltaisen arvion yrityksen taloudellisesta tilanteesta ja maksukyvystä.

Esimerkiksi Bisnode luokittelee yritykset seitsemään eri luokkaan:

 • AAA on korkein luottoluokitus, jolloin yrityksen luottoriski on hyvin pieni.
 • AA on hyvä luottokelpoisuus, jolloin yrityksellä on keskimääräistä pienempi luottoriski.
 • A tarkoittaa luottokelpoista, jolloin luottoriski on normaali.
 • AN tarkoittaa, että toiminta on uutta, ja tausta ei ole negatiivinen, luottoriski normaalia suurempi.
 • B on epätyydyttävä, jolloin luottoriski on normaalia suurempi.
 • C tarkoittaa, että luotonantoa ei puolleta ja luottoriski on tällöin huomattava.
 • Ei Rating luokitus tarkoittaa, että tiedot ovat puutteelliset tai ristiriitaiset.

Näin saat edullisen yrityslainan ilman vakuuksia 

Yrityslaina ilman vakuuksia on joustava ja edullinen rahoitusmuoto yritykselle. Se sopii yrityksille, joka ei halua tai pysty antamaan reaalivakuuksia lainan vakuudeksi. Vakuudetonta yrityslainaa saat verkosta CrediNordin sivuilta nopeasti. Tästä syystä moni yrittäjä valitsee yrityslainan ilman vakuuksia:

 • Joustava käyttää: päätät itse, mihin yrityslainan varat käytetään 
 • Nopea – saatavilla käyttöön jo tunneissa, ei viikoissa 
 • Kustannustehokas – ottaen huomioon säästetyn ajan, voit saada vakuudettoman lainan hyvin kustannustehokkaasti käyttöön 

Kun arvioit yrityslainan kuluja, ota huomioon seuraavat mahdolliset kulut:

 • Avausmaksu
 • Tilinhoitomaksu
 • Kuukausikorko tai muu kiinteä kuukausikulu
 • Laskutuslisä 

Kulujen lisäksi on hyvä kiinnittää huomiota myös muihin lainaehtoihin. Voitko maksaa lainan etuajassa pois ilman lisäkuluja? Peritäänkö avausmaksu aina yrityslainassa? 

CrediNordin vakuudeton yrityslaina on hyvin yksinkertainen, siinä on vain yksi kulu – kuukausikorko. Ei avauspalkkioita, tilinhoitomaksuja tai muita piilokuluja. Voit maksaa lainan aina etuajassa pois – ilman lisäkulua. 

Hae CrediNordin vakuudetonta yrityslainaa jo tänään

Kilpailuta CrediNordin kautta vakuudeton yrityslaina täyttämällä lainahakemus kotisivuillamme. Hakemuksen täyttäminen vie vain hetken ja käsittelemme saapuneet hakemukset arkisin tunnin sisällä. Mikäli yritys on tyytyväinen saamaansa lainatarjoukseen, voit allekirjoittaa lainatarjouksen sähköisesti. Kun sopimus on allekirjoitettu ja pankkitili vahvistettu, lähtevät rahat välittömästi matkaan.

Kun tarvitset yrityksellesi rahoitusta nopeasti, luotettavasti ja mutkattomasti, kilpailuta CrediNordin kautta.

Credinord logo

Credinord toimii apunasi kun haluat lainatarjouksia eri pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä. Olemme auttaneet lainatarjouksien löytämisessä jo vuodesta 2019 alkaen

Kauttamme saat lainatarjouksen useammalta pankilta ja rahoituslaitokselta, jotta löydät parhaan lainan juuri sinun tarpeisiisi.