Suosittu vaihtoehto pankin yritys-rahoitukselle
Yrityslaina optimoitu juuri sinun yrityksesi tarpeisiin
Lainamäärä 1.000–100.000 €
Kiinteä kuukausikulu – ei avauskuluja, tilinhoitomaksuja tai piilokuluja
Maksa pois myös etuajassa - ilman lisäkuluja
Sinun yrityslainasi
Päätös 60 minuutissa

Yritysluotto ilman vakuuksia

Yritysluottoa tarjoavat niin pankit kuin muut rahoitusyhtiöt. Yritysluotot voidaan luokitella vakuudellisiin ja vakuudettomiin luottoihin. Perinteiset pankit tarjoavat yrityksille rahoitusta pääasiallisesti vakuudellisten yritysluottojen avulla. Vakuudellisessa yritysluotossa lainalle vaaditaan reaalivakuus lainaa vastaan. Markkinoilla on kuitenkin yhä enemmän toimijoita, joiden kautta on mahdollista saada yritysluotto ilman vakuuksia. Seuraavaksi käymme läpi, mitä nämä vakuudettomat yritysluotot ovat ja miten ne eroavat perinteisestä vakuudellisesta luotosta.

Mitä tarkoittaa vakuudeton yritysluotto

Vakuudettomalla yrityslainalla tarkoitetaan nimensä mukaisesti yritysluottoa, johon ei vaadita vakuutta. Vakuudella tarkoitetaan tässä kohtaa nimenomaan reaalivakuutta. Reaalivakuus on kiinteää omaisuutta, jotta asetetaan lainaa vastaan. Tyypillisin reaalivakuuden muoto on esimerkiksi talo tai muu vastaava kiinteistö. Mikäli yritys ei kykene selviytymään velkavastuistaan, on pankilla oikeus realisoida vakuutena oleva kohde.

Miten vakuudeton yritysluotto eroaa perinteisestä yrityslainasta?

Vakuudettoman ja vakuudellisen lainan merkittävimpänä etuna on tietenkin se, että toiseen vaaditaan vakuuksia ja toiseen ei. Niillä on kuitenkin monia muitakin piirteitä, joiden voidaan erottavan nämä kaksi toisistaan. Seuraavaksi lyhyesti vakuudettoman ja vakuudellisen yritysluoton eroista.

Tarjoajina usein ei perinteiset pankit

Vakuudetonta yritysluottoa tarjoaa useinmiten ei-perinteiset pankit. Perinteiset pankit keskittyvä tyypillisesti suuriin yrityksiin ja vakuudellisiin yrityslainoihin. Tämä siitä syystä, että pienemmät yritysasiakkaat ovat pankeille usein kannattamattomia, sekä vakuudettomien lainojen tuoma riski koetaan usein pankille liian suureksi.

Uudemmat nykyaikaiset rahoituslaitokset, jotka ovat keskittyneet puhtaasti yritysrahoitukseen, voivat paremmin ja helpommin tarjota vakuudettomia yrityslainoja. Niiden prosessit on monesti alusta alkaen luotu ja suunniteltu nimenomaan vakuudettomien lainojen tarjoamiseen. Niitä kohtaan on pääsääntöisesti myös maltillisempaa sääntelyä verrattuna perinteisiin pankkeihin, jolloin ne pystyvät ottamaan pienempiä yrityksiä asiakkaikseen ja kantamaan merkittävämpää riskiä.

Lainasummaltaan tyypillisesti pienempiä ja laina-ajaltaan lyhyempiä

Tyypillisesti vakuudettomat yrityslainat ovat lainasummiltaan pienempiä verrattuna vakuudellisiin lainoihin. Tätä rajoittaa usein se, että ilman vakuutta rahoitusyhtiö pystyy tarjoamaan tietyn verran lainaa, ennen kuin riksi kasvaa sille liian suureksi. Esimerkiksi kotimainen pk-yrityksille rahoitusta tarjoava CrediNord tarjoaa yrityslainaa 100 000 euroon asti.

Tyypillisesti vakuudettomat yrityslainat ovat myös laina-ajaltaan lyhyempiä verrattuna vakuudellisiin. Ne sopivatkin erinomaisesti yrityksen lyhyempiaikaisiin rahoitustarpeisiin. CrediNordin tarjoamat vakuudettomat yrityslainat vaihtelevat takaisinmaksuajaltaan 6-18 kuukauden välillä.

CrediNord logo
Käyttötarkoituksia on monia.
Rahoita erityylisiä tavoiteltuja kasvuhankkeita
Stabilisoi kassavirta kausivaihtelun aikana
Hanki lisää näkyvyyttä boostamalla markkinointia

Mitä etuja vakuudettomassa yritysluotossa on?

Yritysrahoituksen muotona vakuudeton yritysluotto on pääasiassa hintavampi verrattuna perinteiseen vakuudelliseen luottoon. Minkä vuoksi siis ottaa vakuudeton yrityslaina? Vakuudettomassa yrityslaina on tiettyjä huomattavia etuja perinteiseen vakuudelliseen verrattuna, näitä käsittelemme seuraavaksi.

Ei vaadi yritykseltä tai yrittäjältä reaalivakuuksia

Merkittävimpänä etuna on tietenkin se, ettei yrityksen taikka yrittäjän tarvitse asettaa lainalla vakuuksia. Monelle varsinkin alkuvaiheessa olevalle yritykselle voi olla haastavaa asettaa tarvittavia vakuuksia lainalle, koska yrityksellä ei vielä ole paljoa vakuudeksi laitettavaa omaisuutta. Usein yrityksen rahoitustarve on kuitenkin suurimmillaan juuri yrityksen taipaleen alkuvaiheessa.

Prosessiltaan huomattavasti nopeampi ja yksinkertaisempi

Toinen selkeä vakuudettomassa yrityslainassa on, että se on huomattavasti nopeampi ja yksinkertaisempi verrattuna vakuudelliseen lainaan. Kun lainalle asetetaan vakuuksia, on rahoituslaitoksen aina tehtävä selvitys ja arviointi vakuudeksi asetettavasta omaisuudesta. Tämä tarkoittaa, että yrittäjän on lähetettävä tarvittavat liitteet ja selvitykset vakuudeksi asetettavasta omaisuudesta ja odotettava, että pankki käsittelee vakuudet. Tämä prosessi vie tyypillisesti aikaa.

Koska vakuudettomassa yrityslainassa ei ole vakuuksia, ei rahoituslaitoksen tarvitse tehdä selvitystä lainalle asetettavista vakuuksista. Tällöin lainaprosessista voidaan tehdä huomattavasti nopeampaa, automatisoidumpaa ja selkeämpää. Esimerkiksi kotimainen CrediNord käsittelee lainahakemuksen ja tekee arvion yrityksen taloudellisesta tilanteesta tunnin sisällä hakemuksen vastaanottamisesta arkisin.

Milloin kannattaa valita vakuudeton yritysluotto?

Kun yrityksen rahoitustarve nopea ja lyhyempiaikaisempi

Koska vakuudettoman yrityslainan suurimpia etuja on sen nopeus, on se parhaimmillaan juuri yrityksen nopeaan ja lyhyempiaikaiseen rahoitukseen. Vakuudettomalle yrityslainalle erinomaisesti sopivia kohteita ovat mm. varaston täydentäminen laitteiden ostaminen, kausivaihteluiden tasaaminen ja käyttöpääoman tarve. Kun yritykseltä hajoaa esimerkiksi tuotantokoneen osa tai yritys vastaanottaa suurtilauksen, ilman riittävää varastotasoa, tarvitsee yrityksen saada usein nopeasti lisärahoitusta.

Tällöin yritys on yleensä valmis maksamaan lainasta myös hieman korkeampaa kustannusta verrattuna pankkilainaan, koska raha pitää saada käyttöön nopeasti. Yritykset käyttävät vakuudetonta yrityslainaa toki hyvin monipuolisesti, mutta edellä mainitut nopeaa rahoitusta vaativat kohteet, ovat tyypillisimpiä, joihin rahoitusta haetaan.

Kun yrityksellä ei ole asettaa / halua asettaa reaalivakuuksia lainalle

Monelle yritykselle perinteisen pankkilainan esteeksi muodostuvat lainalle asetettavat vakuudet. Pankki vaatii yleensä aina vakuuksia, kun se myöntää yrityksille lainaa. Useimmilla pienillä yrityksillä ei joko ole asettaa lainalle vakuuksia, taikka ei ole halua asettaa vakuuksia. Pienillä yrityksillä vakuuden asettaminen tarkoittaa usein käytännössä sitä, että yrittäjä asettaa henkilökohtaisen asuntonsa tai muuta omaisuutta lainan vakuudeksi. Yrittäjä ei ymmärrettävästi kuitenkaan ole läheskään aina halukas sitä tekemään.

CrediNordin yritysluotto ilman vakuuksia

CrediNord on kotimainen pk-yritysten rahoitukseen erikoistunut rahoitusyhtiö. Tarjoamme vakuudetonta yrityslainaa 100 000 euroon asti ja 6-18 kuukauden maksuajalla. Palvelemme yrityksiä riippumatta niiden toimialasta taikka koosta.

Nopea ja helppo hakea

CrediNordin yrityslainan hakeminen on tehty äärimmäisen helpoksi ja lainaprosessi erittäin suoraviivaiseksi. Lainan hakeminen tapahtuu täyttämällä lainahakemus CrediNordin kotisivuilla. Lainahakemuksessa käydään läpi yrityksen ja takaajan perustiedot, kuinka paljon lainaa yritys on hakemassa, minkälaisella laina-ajalla ja mikä on lainan käyttötarkoitus. Lainahakemuksen täyttäminen vie yritykseltä noin minuutin. Vastauksen lainahakemukseensa yritys saa arkisin tunnin sisällä lainan hakemisesta. Saamansa lainatarjouksen yritys voi allekirjoittaa sähköisesti, jonka jälkeen rahat lähtevät matkaan.

Yksinkertaiset kulut

CrediNordin yrityslainan kulut on alusta alkaen suunniteltu mahdollisimman yksinkertaisiksi, jotta yrittäjän ja yrityksen on helppo katsoa, paljonko lainan kokonaiskustannukset kuukausittain ovat. Yrityslainassamme on ainoastaan yksi kulu, joka pitää sisällään kaikki lainaan liittyvät kustannukset. Toisin kuin moni muu alan toimija, emme peri erikseen avausmaksuja, laskutuslisiä tai lopetusmaksuja. Kaikki kulut sisältyvät kiinteään kuukausittaiseen kuluun.

Yritys näkee oman kuukausittaisen kulunsa suuruuden helposti saamastaan lainatarjouksesta. CrediNord tekee arvion yrityksen ja takaajan taloudellisesta tilanteesta, jonka myötä määräytyy kuukausikulun suuruus. Kuukausikulua yritys maksaa ainoastaan niiltä kuukausilta, kun laina on yrityksen käytössä.

Maksa laina etuajassa ilman kustannuksia

Kuten totesimme, yritys maksaa kuukausikulua ainoastaan niiltä kuukausilta, kun laina on yrityksen käytössä. Tällöin yritys voi siis milloin tahansa maksaa lainansa etuajassa pois täysin kuluitta. Mikäli yritys esimerkiksi toteaa 2 kuukauden jälkeen, ettei rahoitukselle ole enää tarvetta ja yritys haluaa maksaa lainansa etuajassa pois, ei kuluja lainasta kerry kuin 2 kuukaudelta.

Kun siis tarvitse tehokasta ja luotettavaa kumppania yritysrahoitukseen – valitse CrediNord.

 • Mitkä ovat kriteerit CrediNordin yrityslainalle?

  Yrityksen on täytettävä tietyt minimikriteeirt yrityslainan saamiseksi. Minimikriteerit yrityslainan saamiselle ovat seuraavat:

  • Yrityksen ja takaajan päätoimisena toimipaikkana Suomi
  • Yritys on ollut aktiivinen vähintään 12 kuukautta
  • Yrityksen liikevaihto vähintään 15 000 euroa
  • Yrityksellä eikä takaajalla voimassa olevia luottohäiriömerkintöjä.
 • Miten nopeasti yritys voi saada lainan käyttöönsä

  Käsittelemme yritysten lähettämät lainahakemukset arkisin tunnin sisällä hakemuksen jättämisestä. Kun yritys on allekirjoittanut lainatarjouksensa sähköisesti ja suorittanut pankkitilin vahvistamisen, lähetämme rahat välittömästi matkaan. Parhaimmillaan yritys saa lainan käyttöönsä jo saman päivän aikana, mutta yleensä viimeistään seuraavana pankkipäivänä.

 • Mihin käyttötarkoitukseen CrediNordin yrityslainaa voi hakea.

  CrediNordin yrityslainaa voi hakea kaikkiin yrityksen liiketoiminnan vaativiin tarpeisiin. Asiakkaidemme tyypillisimpiä kohteita yrityslainalle ovat muun muassa varaston täydentäminen, käyttöpääoma, hankinnat ja kausivaihteluiden tasaaminen.

Lainatuotteita on monen erilaisia

Tavoitteemme CrediNordilla on aina palvella jokaista asiakasta parhaalla mahdollisella tavalla. Tämän takia tuotepakkamme koostuu monesta eri lainatuotteesta, jotta voimme auttaa juuri sinun yritystäsi oikealla tavalla. Alle olemme listanneet lainatuotteita joita tarjoamme, tutustu ja lue lisää alta.