Suosittu vaihtoehto pankin yritys-rahoitukselle
Yrityslaina optimoitu juuri sinun yrityksesi tarpeisiin
Lainamäärä 1.000–100.000 €
Kiinteä kuukausikulu – ei avauskuluja, tilinhoitomaksuja tai piilokuluja
Maksa pois myös etuajassa - ilman lisäkuluja
Sinun yrityslainasi
Päätös 60 minuutissa
young-focused-italian-businesswoman-in-formal-wear-analyzing-documents-reading-project-statistics

Yrityslainojen jälleenrahoittaminen

Yrityksille kertyy monesti eripituisia ja erilaisissa taloudellisissa tilanteissa otettuja lainoja. Usein yrityksellä on pitkiä pankkilainoja, sekä nopeaan lisärahoitustarpeeseen otettuja lyhyempiaikaisia lainoja. Heikommassa taloudellisessa tilanteessa otettujen lyhytaikaisten lainojen kustannukset ovat usein merkittävästi korkeampia verrattuna, että laina otettaisiin paremmassa taloudellisessa tilanteessa. Yritys voikin säästää merkittävästi rahaa lainojensa jälleenrahoittamisella. Tässä artikkelissa käymme läpi yrityslainojen jälleenrahoittamista, mitä se tarkoittaa ja milloin yrityksen kannattaa sitä harkita.

Mitä yrityslainojen jälleenrahoittamisella tarkoitetaan?

Yrityslainojen jälleenrahoittaminen tarkoittaa yhden tai useampien yrityslainojen rahoittamista uudella lainalla. Useimmissa tapauksissa yrityslainojen jälleenrahoittaminen tuo yritykselle merkittävästi säästöjä. Varsinkin monen pienemmän lainan yhdistäminen yhdeksi suureksi lainaksi laskee yleensä merkittävästi lainojen kokonaiskustannuksia. Yritys saa parhaimmillaan uuden lainan merkittävästi edullisemmalla korolla, eikä sen tarvitse enää maksaa laskutuslisiä tai kuukausimaksuja monesta eri lainasta samaan aikaan. Koska nykypäivänä on mahdollista vertailla ja hakea yrityslainoja verkon välityksellä, on sitä kautta mullistunut myös yrityslainojen jälleenrahoittaminen. Yritys saa nopeasti tietää, olisiko uusi laina edullisempi vaihtoehto nykyisiin verrattuna.

Milloin yrityslainojen jälleenrahoittaminen kannattaa?

Yrityksillä on usein samanaikaisesti monia eri aikoihin otettuja lainoja. Lainat vaihtelevat usein voimakkaasti pituudeltaan ja kuluiltaan. Monesti yritys joutuu hakemaan lainaa erilaisissa taloudellisissa tilanteissa, jolloin yrityksellä saattaa olla monia kuluiltaan ja kestoltaan hyvin erilaisia lainoja. Yrityslainojen jälleenrahoittaminen tuo yritykselle monia etuja, joista kerromme lisää seuraavaksi.

Edullisempaa lainaa paremmassa taloudellisessa tilanteessa

Usein heikommassa taloudellisessa tilanteessa oltuaan, joutuu yritys turvautumaan kalliimpaan ja lyhyempiaikaiseen rahoitukseen. Kun taas paremmassa taloudellisessa tilanteessa, se usein saa markkinoilta edullisempaa lainaa. Kun yrityksellä on monia erihintaisia lainoja, useasta eri lähteestä, voi yrityslainojen jälleenrahoittaminen olla yritykselle viisasta. Varsinkin, mikäli yritys on pystynyt parantamaan taloudellista tilannettaan, voi se saada reilusti edullisempaa lainaa kuin aiemmin. Tällöin lainojen jälleenrahoittamisella saavutettava kustannushyöty voi olla erittäin merkittävä.

CrediNord logo
Käyttötarkoituksia on monia.
Rahoita erityylisiä tavoiteltuja kasvuhankkeita
Stabilisoi kassavirta kausivaihtelun aikana
Hanki lisää näkyvyyttä boostamalla markkinointia

Usein yrityksen on vaikea saada sen alkuvaiheessa helposti rahoitusta, jolloin sen alkuvaiheessa ottama rahoitus voi olla erittäin korkeakustanteista. Tämä johtuu usein siitä, että yrityksellä ei vielä ole osoittaa liiketoiminnan jatkuvuutta, eikä sillä useinkaan ole antaa riittäviä vakuuksia lainalle. Yrityksellä on kuitenkin sen alkuvaiheessa ennen toiminnan vakiintumista rutkasti menoja, jolloin sen on usein pakko turvautua myös kaalliimpiin rahoituslähteisiin. Kun yritys kuitenkin kasvaayr ja parantaa tulostaa, on se myös rahoitusyhtiöille houkuttelevampi neuvottelukumppani. Tällöin sillä on myös näyttää liiketoimintansa historiaa edellisiltä vuosilta, joka antaa sille tukea ja uskottavuutta rahoitusneuvotteluissa.

Säästä lainan sivukuluissa

Moni yrityksen ottama laina saattaa myös sisältää koron lisäksi perittäviä ylimääräisiä kuluja, kuten kuukausimaksuja ja tilinhoitomaksuja. Mikäli yrityksellä on samanaikaisesti useita lainoja ja usealta eri lainanantajalta, voi näistä sivukuluista kertyä huomattavia kuluja yritykselle. Näissä ylimääräisissä kuluissa yritys säästää yleensä merkittävästi jälleenrahoittaessaan lainansa yhdellä uudella lainalla.

Mahdollisuus yksinkertaistaa yrityksen lainarakennetta

Yrityksen jälleenrahoittaessaan monia lainojaan yhdellä uudella lainalla, on sillä samalla mahdollisuus yksinkertaistaa lainarakennettaan. Yksinkertaisemman lainarakenteen ansiosta on yrityksen helpompi seurata lainojensa kokonaiskustannuksia, sekä arvioida tulevaisuuden rahoitustarpeitaan. Yrityksen laskutus myös yksinkertaistuu, kun sen ei tarvitse hoitaa lyhennyksiä samaan aikaan monista eri lainoista.

Jälleenrahoitus ei aina välttämättä kannatta

Vaikka useissa tilanteissa yritys saa merkittävää säästöä jälleenrahoittamalla lainansa, ei se ole välttämättä aina yritykselle kannattavaa. Mikäli yrityksen taloudellinen tilanne on heikentynyt entisestään, ei yritys välttämättä saa markkinoilta nykyisiä edullisempaa rahoitusta. Tällöin lainojen jälleenrahoittaminen saattaa jopa nostaa kustannuksia entisestään. Se, onko yrityslainojen jälleenrahoittaminen yritykselle kannattavaa riippuu uuden lainan kokonaiskustannuksista. Jälleenrahoituksesta aiheutuu yritykselle aina myös vaivaa, jolloin yrityksen on punnittava, onko jälleenrahoittamiseen lähteminen vaivan arvoista.

Selvitä, peritäänkö lainojen ennenaikaisesta takaisinmaksusta lisäkuluja

Kun yrityksellä on tarkoituksena yrityslainojen jälleenrahoittaminen, on sen tärkeä tarkistaa, minkälaiset ehdot vanhoissa lainoissa on koskien niiden ennenaikaista maksamista. Moni lainanantaja saattaa periä huomattavia kuluja, mikäli laina maksetaan etuajassa pois. Tämä saattaa nopeasti kumota jälleenrahoituksen avulla saavutettavat säästöt lainan kuluissa.

Laske kokonaiskustannukset huolella

Kun yritys korvaa monta aiempaa lainaansa yhdellä uudella, säästää se usein varsinkin lainan sivukuluissa. Yrityksen on kuitenkin oltava tarkkana lainan kokonaiskustannusten suhteen. Minkälainen korko uudella lainassa, minkälaiset sivukulut ja tuleeko aiempien lainojen ennenaikaisesta maksamisesta lisäkuluja. Muun muassa nämä ovat kuluja, joita yrityksen on tarkasteltava laskiessaan, onko lainojen jälleenrahoittaminen yritykselle kannattavaa.

CrediNordin yrityslaina osaksi lainojen jälleenrahoitusta

Yritysrahoituksessa luotettavana kumppaninasi toimii CrediNord. Olemme erikoistuneet yritysrahoituksessa erityisesti kotimaisiin pieniin ja keskisuuriin yrityksiin.Kun yrityksellä on harkinnassa yrityslainojen jälleenrahoittaminen, on CrediNordin vakuudeton yrityslaina helppoutensa ja yksinkertaisuutensa vuoksi erinomainen vaihtoehto osaksi yrityksen lainojen jälleenrahoitusta. Yritys saa tietää tunnissa, kuinka paljon se voi saada lainaa ja minkälaisella kululla. Kaikki lainan kulut sisältyvät yhteen selkeään kuluun ja laina on mahdollista maksaa milloin tahansa täysin kuluitta etuajassa pois.

Hakeminen helppoa ja nopeaa

CrediNordin yrityslainan hakeminen tapahtuu täyttämällä lainahakemus kotisivuillamme. Hakemuksen täyttämiseen kuluu aikaa noin minuutin verran. Hakemukseen yritys täyttää kuinka paljon lainaa yritys on hakemassa ja minkälaisella laina-ajalla, hakemukseen täytetään myös lainan käyttötarkoitus, sekä yrityksen ja takaajan perustiedot. Yritys saa arkisin vastauksen hakemukseensa tunnin sisällä. Mikäli yritys on tyytyväinen saamaansa lainatarjoukseensa, voi se allekirjoittaa sopimuksen sähköisesti. Kun sopimus on allekirjoitettu ja olemme vastaanottaneet pankkitilin vahvistuksen, siirrämme rahat yritykselle. Parhaimmillaan rahat ovat matkalla yritykselle jo saman päivän aikana hakemisesta.

Selkeät kulut

CrediNordin vakuudeton yrityslaina perustuu yhteen kuukausikuluun. Emme peri erikseen avausmaksuja, lopetusmaksuja, emmekä muita piilokuluja, vaan kaikki lainan kulut sisältyvät yhteen kuukausikuluun. Koska kaikki lainan kulut sisältyvät yhteen kuukausikuluun, on yrityksen helppo nähdä lainan kokonaiskustannukset ja laskea, kannattaako yrityslainan jälleenrahoittaminen CrediNordin lainalla.

Kuukausikulu on aina yrityskohtainen ja perustuu arvioon yrityksen taloudellisesta tilanteesta, sekä takaajasta. Hakemalla lainaa kotisivujemme kautta, saa yritys lainatarjouksen, josta se näkee yritystä koskevan kuukausikulun suuruuden. Kulua kertyy myöskin vain niiltä kuukausilta, kun laina on yrityksen käytössä, jolloin yrityksen on aina mahdollista maksaa lainansa etuajassa täysin kuluitta pois. Kun siis kaipaat luotettavaa kumppania yritysrahoitukseen, valitse CrediNord.

Lainatuotteita on monen erilaisia

Tavoitteemme CrediNordilla on aina palvella jokaista asiakasta parhaalla mahdollisella tavalla. Tämän takia tuotepakkamme koostuu monesta eri lainatuotteesta, jotta voimme auttaa juuri sinun yritystäsi oikealla tavalla. Alle olemme listanneet lainatuotteita joita tarjoamme, tutustu ja lue lisää alta.