Suosittu vaihtoehto pankin yritys-rahoitukselle
Yrityslaina optimoitu juuri sinun yrityksesi tarpeisiin
Lainamäärä jopa 10 000 000 €
Kilpailuta useampi rahoituslaitos yhdellä hakemuksella
Maksa pois myös etuajassa – ilman lisäkuluja
Kilpailuta laina
Helppo ja nopea hakemus
yrittäjää vertaa lainojen korot kännykässä

Yritysluottojen vertailu

Kun yrityksellä on tarkoituksenaan hankkia markkinoilta itselleen yritysluotto, on tärkeää aina verrata eri lainantarjoajia, jotta voi saada yritykselle parhailla ehdoilla ja hinnoilla olevan yritysluoton. Yritysluottojen vertailu ei ole kuitenkaan aina niin yksinkertaista. Esimerkiksi mistä lainan kokonaiskustannukset muodostuvat ja minkälaisia eri ehtoja luotonantajat tarjoavat ovat tärkeitä yritysluottoja vertaillessa. Tässä artikkelissa käymme läpi tarkemmin, mihin kiinnittää huomiota yrityslainoja vertaillessa, kuinka yritys voi itse vaikuttaa yrityslainansa hintaan ja kuinka itse vertailu käytännössä tapahtuu.  

Miksi yritysluottoja kannattaa vertailla

Vaikka äkkiseltään saattaisi kuvitella, että suurin osa rahoituslaitoksista myöntää samalle yritykselle suurin piirtein samantyyppisillä ehdoilla ja hinnalla lainaa, esiintyy niissä kuitenkin huomattavia eroja eri lainantarjoajien välillä. Tästä syystä on yritykselle monesti hyödyllistä pyytää tarjousta muutamastakin eri paikasta, saadakseen yritysluottoonsa parhaat ehdot ja hinnan. Huomattavia eroja rahoituslaitosten välillä on paitsi hinnassa, niin myös lainaehdoissa. Osa rahoitusyhtiöistä esimerkiksi veloittaa ylimääräistä kulua, mikäli yritys haluaa maksaa lainansa takaisin etuajassa. Osalla sen sijaan on lainaan liittyvä avausmaksu, joka voi olla lainan kokonaiskustannusten kannalta merkittävä.

Kuinka vertailla eri yritysluottoja?

Yritysluottoja voi vertailla pääasiassa kahdella eri tavalla. Yritys voi käyttää verkosta löytyviä alustoja, joiden kautta yritys saa monia eri tarjouksia kerralla. Tällöin yritys täyttää yhden hakemuksen alustan kautta, joka välitetään useille yrityslainaa tarjoaville rahoituslaitoksille Suomessa. Tämän jälkeen yritys käy läpi saamaansa tarjoukset ja valitsee niistä itselleen mieluisen.

Toinen tapa vertailla yritysluottoja on lähestyä suoraan hakemuksella muutamia yritysluottoa tarjoavia tahoja ja vertailla saamiaan tarjouksia. Tämä vaatii yritykseltä hieman enemmän työtä verrattuna, että se tekee vain yhden hakemuksen alustan kautta. Siinä on kuitenkin tiettyjä etuja. Kun yritys lähestyy hakemuksella suoraan rahoituslaitosta, pystyy hän käymään läpi laajemmin yrityksen lainatarpeen ja taloudellisen tilanteen. Yritys voi myös liittää hakemukseen yrityksen viimeisimmät tilinpäätöstiedot ja muut lainan myöntämisen kannalta hyödylliseksi kokemansa liitteet. Tällä tavoin yritys pystyy paremmin avaamaan tilannettaan ja saamaan mahdollisesti paremman tarjouksen, kuin tietyn palveluntarjoajan alustan kautta tehtyyn hakemukseen.

Mihin kiinnittää huomiota vertaillessa eri lainantarjoajia?

Seuraavaksi käymme läpi oleellisimpia asioita, joihin kiinnittää huomiota, kun vertaillaan eri lainanantajien antamia yritysluottotarjouksia.

Hinta

Kun yritysluottoja vertaillaan, nousee yksi kriteeri yleensä ylitse muiden eli hinta. Vaikka yrityslainoja vertaillessa on monia eri seikkoja, joihin kiinnittää huomiota, niin hinta on kuitenkin monelle tärkein kriteeri. Hinta on periaatteessa helppo tapa verrata yritysluottoja keskenään, mutta se ei välttämättä ole aina niin yksinkertaista.

Ongelmaksi muodostuu usein eri lainantarjoajien erilaiset tavat, joilla yrityslainaa hinnoitellaan. Osa lainanantajista perii lainoista avausmaksuja, osa ylimääräistä kuukausikulua. Osa sen sijaan perii lisäkorvausta, mikäli laina suoritetaan etuajassa pois. Tämän vuoksi hinnan vertailu on yleensä haastavaa. Tämän vuoksi oleellisinta onkin selvittää, mitkä yrityslainan kokonaiskustannukset tulevat olemaan.

Kokonaiskustannusten selvittäminen vie aina ylimääräistä aikaa, mutta sen kautta yritys saa varmasti tietää, mikä yritysluotto on yritykselle edullisin. Yritykselle ei myöskään tule yllätyskustannuksia lainasta kesken sopimuskauden, kun kaikki lainaan liittyvät kulut on selvitetty huolella ennakkoon.

Lainan ehdot

Yrityslainan hinta on ymmärrettävästi monelle tärkein kriteeri eri lainantarjoajia vertaillessa. Yhtä tärkeitä lainan hinnan ohella on kuitenkin myös lainan ehdot. Yksi tärkeimmistä ehdoista on, onko lainaa mahdollista maksaa minkälaisilla ehdoilla etuajassa takaisin. Useat lainantarjoajat veloittavat ylimääräistä kulua, mikäli yritys on maksamassa lainaa etuajassa takaisin. Osa lainantarjoajista saattaa jopa vaatia, että yrityksen on suoritettava lainan kulut ja korot myös takaisinmaksun jälkeisiltä kuukausilta. Yrityksen taloudellinen tilanne voi vaihdella nopeastikin, jolloin mahdollisuus maksaa laina kuluitta etuajassa pois, on yritykselle äärimmäisen hyödyllistä. CrediNordin yritysluoton yleiset luottoehdot löydät tästä.

Etsi vertaisarviointeja lainantarjoajista

Kolmas tärkeä tekijä lainatarjouksia ja lainantarjoajia vertaillessa on etsiä ihmisten ja yritysten tekemiä vertaisarviointeja lainantarjoajasta. Kuinka tyytyväisiä yritykset ovat siihen olleet ja kuinka moni sitä suosittelee. Vertaisarviointeja eri lainantarjoajista löytyy muun muassa google-arvosteluista, Trustpilotista ja muista arviointialustoista. On myös hyvä kysyä vinkkejä omasta verkostostaan, onko kenelläkään kokemusta kyseisestä rahoituslaitoksesta ja mitä muita he mahdollisesti voisivat suositella.

CrediNord logo
Käyttötarkoituksia on monia
Rahoita erityylisiä tavoiteltuja kasvuhankkeita
Stabilisoi kassavirta kausivaihtelun aikana
Hanki lisää näkyvyyttä boostamalla markkinointia

Kuinka yritys itse pystyy vaikuttamaan yritysluottonsa hintaan?

Yritys pystyy myös merkittävästi itse vaikuttamaan siihen, minkälaisia tarjouksia se eri rahoituslaitoksilta saa. Seuraavaksi käymme läpi muutaman esimerkin, jotka vaikuttavat merkittävästi yrityksen saaman yritysluoton hintaan ja joihin yritys pystyy omilla toimillaan merkittävästi vaikuttamaan.

Yrityksen luottoluokitus

Yksi merkittävimmistä asioista, joka vaikuttaa yritykselle myönnettävän luoton hintaan on yrityksen luottoluokitus. Luottoluokitus on yksi ensimmäisistä asioista, joita rahoitusyhtiö tarkistavat ja joka voimakkaasti vaikuttaa yritykselle tehdyn tarjouksen hintaan. Suomessa yritysten luottoluokitusta tarjoaa mm. Bisnode. Yrityksen luottoluokitukseen vaikuttavat esimerkiksi sen velkaisuus ja takaisinmaksukyky. Yrityksen olisikin hyvä pitää silmällä omaa luottoluokitusta ja käydä läpi, mitkä kaikki asiat luottoluokitukseen vaikuttavat, sekä pyrkiä aktiivisesti niitä parantamaan.

Yrityksen maksuviiveet

Toinen yrityksen saaman lainan hintaan vaikuttavista tekijöistä, joihin se pystyy omilla toimillaan vaikuttamaan on sen maksuviiveet. Rahoituslaitokset tarkistavat onko yrityksellä parhaillaan maksuviiveitä ja kuinka paljon. Merkittävät maksuviiveet voivat viestiä luotonantajalle yrityksen mahdollisista taloudellisista ongelmista. Yrityksen onkin aina kannattavaa pitää sen maksuviiveet mahdollisimman pieninä.

Suuret maksuviiveet voivat aiheuttaa ongelmia myös yrityksen alihankkijoiden ja tavarantoimittajien keskuudessa. Pitkiä maksuviiveitä omaavaa yritystä ei nähdä välttämättä kovinkaan miellyttävänä yhteistyökumppanina.

Yrityksen maksuhäiriömerkinnät

Kolmas merkittävä tekijä, joihin yritys pystyy itse vaikuttamaan on yrityksen maksuhäiriömerkinnät. Maksuhäiriömerkintöjä yritykselle aiheuttavat esimerkiksi perintään ajautuneet laskut. Mikäli yrityksellä on voimassa olevia maksuhäiriömerkintöjä, on sen erittäin vaikeaa saada järkevästi hinnoiteltua yritysluottoa mistään. Suurin osa luotonantajista ei myönnä maksuhäiriömerkintöjä omaaville yrityksille lainkaan lainaa ja ne, jotka myöntävät, on lainaan liitetty korko usein erittäin korkea.

 Yrityksen onkin muistettava, että sen on kaikkina aikoina tehtävä kaikkensa, jotta sen laskuja ei ajaudu perintään ja sitä kautta aiheuta sille maksuhäiriömerkintöjä. Maksuhäiriömerkinnät vaikeuttavat voimakkaasti myös yrityksen muita toimintoja. Se aiheuttaa ongelmia muun muassa alihankkijoiden, tavarantoimittajien ja vuokrasopimusten suhteen.

Miksi yrityksen kannattaa valita CrediNordin vakuudeton yrityslaina

CrediNord on kotimainen rahoitusyhtiö, joka on erikoistunut kotimaisten pienten- ja keskisuurten yritysten rahoittamiseen. CrediNord tarjoaa rahoitusta 1 000 eurosta 250 000 euroon asti ja 1–48 kuukauden maksuajalla.

Selkeä ja kilpailukykyinen hinnoittelu

CrediNordin yritysluoton hinnoittelu on luotu yrittäjiä ja yrityksiä varten mahdollisimman selkeäksi ja yksinkertaiseksi. CrediNordin vakuudeton yrityslaina perustuu kiinteään kuukausikuluun. Kuukausikulu pitää sisällään kaikki lainaan liittyvät kulut, emmekä peri muita kuluja lainasta. Kiinteä kuukausikulu on helposti nähtävissä yrityksen saamasta lainatarjouksesta. Koska kyseessä on yksi selkeä kuukausittainen kulu, voi yrittäjä ja yritys nähdä helposti lainan kokonaiskustannukset. Oman kuukausikulunsa suuruuden yritys saa tietää täyttämällä lainahakemuksen CrediNordin verkkosivuilla, jonka täyttäminen vie noin minuutin.

Maksa milloin tahansa laina kuluitta etuajassa pois

Yksi CrediNordin yrityslainan merkittävistä eduista on mahdollisuus maksaa laina etuajassa kuluitta pois. Koska CrediNordin yrityslainasta maksetaan kulua ainoastaan niiltä kuukausilta, kun laina on yrityksen käytössä, on yrityksellä aina mahdollisuus maksaa laina etuajassa pois täysin kuluitta. Yritykseltä ei veloiteta minkäänlaista ylimääräistä kulua, mikäli laina maksetaan etuajassa. Myöskään jäljelle jääviltä kuukausilta ei yritykseltä peritä minkäänlaista kulua. Tämä tekee CrediNordin yrityslainasta äärimmäisen joustavan  rahoitusvaihtoehdon yrityksille.