Suosittu vaihtoehto pankin yritys-rahoitukselle
Yrityslaina optimoitu juuri sinun yrityksesi tarpeisiin
Lainamäärä 1.000–100.000 €
Kiinteä kuukausikulu – ei avauskuluja, tilinhoitomaksuja tai piilokuluja
Maksa pois myös etuajassa - ilman lisäkuluja
Sinun yrityslainasi
Päätös 60 minuutissa

Yrityslainan korko ja hinta

Kun yritys hakee rahoitusta, sitä kiinnosta ennen kaikkea se, kuinka iso yrityslainan korko on ja mistä lainan kokonaiskustannukset muodostuvat.  

Yrityslainan & yritysluoton korko 

Yrityslainan korko sekä yritysluoton korko ei ole kaikille yrityksille sama. Yrityksen korko on täysin yrityskohtainen, kuten yritysten tilanteet ja talous eivät ole keskenään samanlaisia. Yrityslainan korko ja hinta riippuu monesta eri asiasta.  

Lainantekijä tekee lainahakemuksen jälkeen niin sanotun riskiarvion, ja sen myötä luottoluokituksen. Tämä kertoo lainantajalle luonnollisesti millaisen riskin lainanantaja ottaa, jos yritykselle myönnetään lainaa tai luottoa.  

Yrityslainan ja yritysluoton korko määräytyy monen eri tekijän kautta. Kyseiset tekijät ovat, muun muassa, markkinatilanteen lisäksi mikä lainan korkotyyppi on, luottoluokitus, lainehdot, vakuudet, eri riskitekijät, lainan määrä sekä laina-aika.  

CrediNordin yrityslainan ja yritysluoton korko perustuu niin ikään yrityksen kohdalla tehtävään kattavaan riskiarvioon. Mitä alhaisempi yrityksen riskiarvio, sitä pienempi lainan tai luoton korko on. CrediNordin yrityslaina on vakuudeton, mikä mahdollista rahan saamisen nopeammalla aikataululla, kuin perinteiseltä pankilta haettaessa.  

Yritysluotolle ominaista on, että yritys maksaa korkoa ainoastaan käytössä olevasta osuudesta. 

Vakuudettoman yrityslainan ja yritysluoton korko on tyypillisesti hieman vakuudellista lainaa korkeampi, sillä vakuus minimoi lainanantajan riskin. Vakuudettomassa yrityslainassa ja yritysluotossa on kuitenkin huomattavia etuja verrattuna vakuudelliseen yrityslainaan. Nämä hyödyt ovat muun muassa yrittäjien arvostama nopeus, joustavuus ja luonnollisesti vakuudettomuus.  

CrediNord logo
Käyttötarkoituksia on monia.
Rahoita erityylisiä tavoiteltuja kasvuhankkeita
Stabilisoi kassavirta kausivaihtelun aikana
Hanki lisää näkyvyyttä boostamalla markkinointia

Yrityslainan lyhennystavat 

Yrityslainaa on mahdollista lyhentää eri tavoilla. Ero syntyy muun muassa laina-ajassa ja kuukausierien suuruudessa. 

Tasalyhenteinen yrityslaina on yrityslainan lyhennystapa, jossa kuukausittain lyhennettävä lainamäärä on sama joka kuukausi. Lainan lyhennyksen yhteydessä maksettava korko sen sijaan vaihtelee. Alussa yritys maksaa isoja eriä, sillä koron osuus maksuerästä on suuri. Ajan myötä koron määrä kuitenkin laskee, sillä jäljellä olevan pääoman määrä laskee.  

Tasalyhenteiseen yrityslainaan kuitenkin vaikuttaa myös korkojen muutokset. Tämän myötä yritys ei tiedä tarkkaan kuinka iso tuleva maksuerä on, mikä vaikuttaa siihen varautumista. Riskinä on myös, että korkotaso huomattavasti nousee ja lainaa muuttuu yön yli paljon kalliimmaksi.  

Kiinteä tasaerä tarkoittaa yrityslainan lyhennystapaa, jossa yrityslainan maksuerät ovat sama kokoisia, joka kerta. Vaikka korkotaso lähtisi nousemaan, pysyy kiinteän tasaerän korkotaso samana. Tämä on myös kiinteän tasaerän suurin etu, että maksuerän suuruus pysyy koko laina-ajan samana.  

Negatiivinen puoli on se, että lainan maksuaikaa ei voi ennustaa. Korkotason muutos vaikuttaa takaisinmaksuun.  

CrediNord tarjoaa rahoitusta ainoastaan yhdellä kululla, mihin ei vaikuta korkotasojen muutoksen tai muuta vastaavaa. CrediNord haluaa tehdä yrittämisestä helpompaa. Laina ei sisällä mitään avausmaksuja, piilokuluja tai muuta vastaavaa. Korko näkyy selvästi sopimuksessa ja se on ainoa kustannus mitä yritys maksaa lainatusta rahasta. Laina-aika CrediNordilla on 36 kuukauteen asti ja yrityslainan lyhennys tapahtuu kuukausittain.  

Korko ei CrediNordilla vaihtele ja ainoa syy miksi laina-aika pidentyisi olisi se, että asiakas itse pyytää lyhennysvapaata. Yrityslainan lyhennystavat vaihtelevat eri lainantarjoajien välillä, mutta me CrediNordilla olemme valinneet juuri tämän tavan asia