Suosittu vaihtoehto pankin yritys-rahoitukselle
Yrityslaina optimoitu juuri sinun yrityksesi tarpeisiin
Lainamäärä jopa 10 000 000 €
Kilpailuta useampi rahoituslaitos yhdellä hakemuksella
Maksa pois myös etuajassa - ilman lisäkuluja
Kilpailuta laina
Helppo ja nopea hakemus
Yrityslainaa terveys ja hoitoalan yrityksille

Yrityslainaa terveys- ja hoitoalan yrityksille

Yksityisten terveys- ja hoitoalan toimijoiden määrä kasvaa koko ajan. Monilla on kuitenkin taloudellisia haasteita, jotka voivat estää toiminnan kehittämistä ja siten heikentää myös kannattavuutta.

Tarkastelemme tässä artikkelissa terveydenhoitoalan yrityksiä ja niiden yleisiä taloudellisia haasteita. Lisäksi käymme läpi sitä, kuinka yrityslaina voi olla hyvä ratkaisu pääomaa tarvitsevalle yritykselle.

Terveys- ja hoitoalan yritysten taloudelliset haasteet

Terveys- ja hoitoalalla on paljon pieniä toimijoita. Usein kyse on yhden tai muutaman hengen yrityksistä.

Yleinen haaste on likviditeetin puute eli pienentynyt kassavirta. Tämä ei ole yllättävää, sillä likviditeettiongelmat ovat alasta riippumatta yksi yleisimmistä taloudellisista ongelmista pienten yritysten keskuudessa. Siihen on monia syitä, joista asiakkaiden maksamattomat laskut ovat yksi tärkeimmistä. Terveys- ja hoitoalalla laskuissa voi kyse olla suhteellisen suurista summista, joten maksamattomuus saattaa aiheuttaa nopeastikin vaikeuksia, varsinkin kun yrityksen omat kulut juoksevat koko ajan.

Toinen merkittävä tekijä, joka voi johtaa heikentyneeseen kassavirtaan on vakiintumaton asiakaskunta. Tämä on yleisintä aloittavien ja vielä käynnistysvaiheessa olevien yritysten keskuudessa.

CrediNord logo
Käyttötarkoituksia on monia
Rahoita erityylisiä tavoiteltuja kasvuhankkeita
Stabilisoi kassavirta kausivaihtelun aikana
Hanki lisää näkyvyyttä boostamalla markkinointia

Kolmas haaste on, että liiketoiminnan aloittaminen on usein kallista. Tilojen ja laitteiden ohella saatetaan tarvita yrittäjän lisäksi muutakin henkilökuntaa. Harvalla yrityksillä on varaa rahoittaa kaikkea tätä omalla pääomalla.

lääkäriasema

Mihin kaikkeen yrityslainaa voidaan käyttää

Yrityslainalla voi olla merkittävä rooli varsinkin kasvun ja kehityksen kannalta. Seuraavassa tarkastelemme tarkemmin viittä asiaa, joiden avulla voit vahvistaa yrityksesi toimintaedellytyksiä ja markkina-asemaa.

hammaslääkäri

Vahvista yrityksen kassavirtaa

Jos kassavirta on laskussa ja kulut ovat korkeammat kuin tuotot, yrityslaina voi auttaa pahimman yli. Kassavirtahaasteet voivat johtua esimerkiksi maksamattomista saamisista, asiakkaiden puutteesta tai yllättävistä kuluista.

Yrityslaina voi siis toimia hyvin taloudellisena turvaverkkona. Jos pääoman tarve kuitenkin vaihtelee paljon, kannattaa vaihtoehtona miettiä myös yritysluottoa. Tämä johtuu siitä, että luotto toimii ikäänkuin lepotilassa olevana puskurina, josta maksat vain käyttäessäsi sitä.

Varmista tilojen toimivuus

Yrityslainaa voidaan käyttää tilojen vuokraamisen tai ostamiseen. Se mahdollistaa toiminnan aloittamisen ilman suuria taloudellisia rasitteita. Lainan avulla voidaan myös kunnostaa tai laajentaa olemassa olevia tiloja, jolloin asiakkaita kyetään palvelemaan entistä paremmin, tehokkaammin ja turvallisemmin. Tiloilla on myös iso mielikuvallinen merkitys asiakkaiden silmissä.

Päivitä laitteet ajan tasalle

Yrityslainaa käytetään terveys- ja hoitoalalla yleisesti myös laiteinvestointeihin. Erilaisten laitteiden ja välineiden rooli on usein merkittävä, ja siksi niihin halutaan panostaa. Kun käytössä on oman osaamisen lisäksi oikeat ja uusimmat työkalut, se näkyy niin työn tehokkuudessa kuin lopputuloksessakin. 

Laajenna toimintaa

Useimmat yritykset pyrkivät kasvuun terveys- ja hoitoalallakin. Se mahdollistaa yleensä myös tulojen ja kannattavuuden kasvun. Laajentuminen voi kuitenkin olla kallista. Tarvitaan lisää tilaa ja henkilökuntaa. Tällöin yrityslaina auttaa ratkaisemaan tilanteen ilman, että taloudellinen rasite kasvaa liian suureksi. Tutustu eri rahoitusratkaisuihin !

Panosta markkinointiin

Jokainen yritys tarvitsee markkinointia. Tämä koskee myös terveys- ja hoitoalan yrityksiä. Oikealla markkinointistrategialla voi vahvistaa nykyisiä asiakassuhteita ja tavoittaa uusia potentiaalisia asiakkaita. Tunnettuuden rakentaminen vahvistaa yrityksen markkina-asemaa myös pitkällä aikavälillä.

Mitä enemmän resursseja käytät markkinointiin, sitä laajemman yleisön voit tavoittaa. Yrityslaina antaa taloudelliset resurssit tarvittavien investointien tekemiseen.

Perinteisen pankkilainan ongelmat

Moni pääomaa tarvitseva yrittäjä kääntyy ensimmäisenä pankin puoleen. Syy on se, että pankki tuntuu tutulta ja turvalliselta valinnalta. On kuitenkin hyvä muistaa, että pankki on harvoin edullisin ratkaisu.

Lainan saanti pankista ei ole itsestään selvää. Capify.comin mukaan noin joka kolmannen pienyrittäjän laina evätään. Tämä johtuu lähinnä pankkien lainaehdoista, jotka ovat yleensä erittäin tiukat.

Tiukkojen vaatimusten lisäksi pankeilla on usein pidempi käsittelyaika kuin verkossa toimivilla rahoitusyhtiöillä. Tämä tarkoittaa, että lainan saaminen tilille voi kestää kauan, mikä aiheuttaa ongelmia kiireellisissä rahoitustarpeissa. CrediNordilta taas on mahdollista saada rahoitusta yritykselle nopealla aikataululla.

Lisäksi pankkien yrityslainoista aiheutuu usein lisämaksuja, joita rahoituslaitoksilla ei yleensä ole.  Niitä voivat olla esimerkiksi lainan ilmoittamisesta, maksamisesta tai allekirjoittamisesta aiheutuvat hallinnolliset maksut.

CrediNordilta yrityslainaa ilman koukeroita

Jos sinulla on terveys- tai hoitoalan yritys ja tarvitset pääomaa toimintasi kehittämiseen, voit aina kääntyä CrediNordin puoleen. Tarjoamme yrityslainaa vakuudettomana 250 000 euroon asti ja vakuudellisena 10 000 000 euroon asti erilaisille ja erikokoisille yrityksille niiden toimialasta riippumatta.

Lainamme ei vaadi vakuuksia, sillä yrityksen edustajan henkilötakaus riittää. Lainoillamme on myös aina kiinteät kuukausihinnat, eikä ylimääräisiä maksuja tule. Hakeminen on maksutonta ja vastauksen voit saada jopa samana päivänä. Jos hakemuksesi hyväksytään, saat rahat tilille samantien.

Esimerkkejä asiakkaidemme toimialoista

  • Fysioterapeutit
  • Hammaslääkärit
  • Hierojat
  • Jalkahoitajat
  • Kotipalveluyritykset
  • Lääkäriasemat
  • Eläinlääkäriasemat
Lainalaskuri
Lainasumma
10000
Kuukausierä
Hae nyt

Tervetuloa asiakkaaksemme!

Lainaa eri kokoisille ja tyyppisille PK-yrityksille

CrediNordilla olemme erikoistuneita palvelemaan kaiken kokoisia ja tyyppisiä PK-yrityksiä suomessa. Olemme alle listanneet esimerkkejä siitä, minkä tyylisiä yrityksiä olemme rahoittaneet. Klikkaa ja lue lisää jos vaikkapa tunnistaisit kaltaisesi yrityksen alta. Lue lisää CrediNordin vekkosivulta.