Suosittu vaihtoehto pankin yritys-rahoitukselle
Yrityslaina optimoitu juuri sinun yrityksesi tarpeisiin
Lainamäärä jopa 10 000 000 €
Kilpailuta useampi rahoituslaitos yhdellä hakemuksella
Maksa pois myös etuajassa - ilman lisäkuluja
Kilpailuta laina
Helppo ja nopea hakemus
rakennusyritus

Yrityslainaa rakennusyrityksille

Uusien asuntojen tarve lisääntyy koko ajan. Rakennusyrityksille se tarkoittaa hyviä mahdollisuuksia kasvuun. Yrityksen kasvu vaatii kuitenkin pääomaa. Sen tarve korostuu etenkin rakennusalalla, koska esimerkiksi koneet ja laitteet ovat kalliita. Tässä artikkelissa käymme läpi sekä haasteita että mahdollisuuksia, joita rakennusyritykset tänä päivänä kohtaavat. Kerromme myös, kuinka yrityslaina voi auttaa sinunkin yritystäsi kehittymään ja kasvamaan.

Mahdollisuuksia on – riittävätkö rahkeet

Teknologian tutkimuskeskus VTT on tehnyt tutkimuksen (2020), jossa selvitettiin uusien asuntojen rakentamistarvetta vuosina 2020–2040. Sen mukaan tarvitaan 30 000–35 000 asuntoa vuodessa eli yhteensä 600 000–700 000 asuntoa koko ajanjaksona. Tarve syntyy väestönkasvun keskittymisestä kaupunkiseuduille, asuntokannasta poistuvien asuntojen korvaamisesta uusilla asunnoilla sekä yhden aikuisen talouksien lisääntymisestä.

CrediNord logo
Käyttötarkoituksia on monia
Rahoita erityylisiä tavoiteltuja kasvuhankkeita
Stabilisoi kassavirta kausivaihtelun aikana
Hanki lisää näkyvyyttä boostamalla markkinointia

Asuntojen tarpeesta on luonnollisesti hyötyä rakennusyrityksille. Haaste on kuitenkin siinä, että kasvun edellyttämät investoinnit vaativat rakennusalalla paljon pääomaa. Työntekijöiden lisäksi rahaa tarvitaan esimerkiksi materiaaleihin, ajoneuvoihin, koneisiin ja laitteisiin sekä alihankkijoiden maksuihin.

Toinen yleinen haaste on rakennusyritysten heikko maksuvalmius. Se hankaloittaa etenkin pienempien yritysten toimintaa. Yksi syy tähän on, että alalla käytetään tällä hetkellä pääasiassa laskutusjärjestelmää maksuissa.

Se, että asiakkaat maksavat yleensä vasta projektin valmistuttua, johtaa helposti pienempään kassavirtaan.

Yrityslainaa rakennusyrityksille

Miten yrityslaina voi auttaa?

Yrityslaina on hyvä vaihtoehto rakennusyritykselle, joka haluaa panostaa kasvuun tai parantaa kassavirtaansa. Olemme listanneet erilaisia esimerkkejä siitä, kuinka yrityslaina voi vahvistaa yrityksen liiketoimintaa ja siten kasvattaa tuloja.

Palkkaa päteviä työntekijöitä

Citizens Generalin mukaan ammattitaitoisten työntekijöiden puute on yksi rakennusyritysten suurimmista haasteista. Jos työntekijät eivät ole riittävän päteviä, tehokkuus ja lopputulos kärsivät.  

Yrityslainan avulla voit panostaa ammattitaitoisten työntekijöiden palkkaamiseen. Saat koottua porukan, jonka avulla pystyt tarjoamaan asiakkaille laadukasta jälkeä sovitussa aikataulussa. Se näkyy lisääntyneenä asiakastyytyväisyytenä, mikä puolestaan tuo lisää toimeksiantoja myös tulevaisuudessa.

Panosta koneisiin ja laitteisiin

Rakennusyritys tarvitsee ajoneuvoja sekä erilaisia koneita ja laitteita. Yrityslainan avulla voit uusia ja päivittää niitä ja siten parantaa työn tehokkuutta ja toimintavarmuutta. Näin säästät yrityksesi aikaa, energiaa ja rahaa varsinkin pitkässä juoksussa.

Ostamisen sijaan koneita ja laitteita voi myös vuokrata, kuten suurin osa rakennusyrityksistä tekeekin. Yksi leasingin tärkeimmistä eduista on, että silloin yrityksen ei tarvitse itse huolehtia aikaa ja vaivaa vaativista huolloista ja korjauksista. Näin kaiken ajan voi käyttää yrityksen varsinaiseen toimintaan eli rakentamiseen. Tähän tarkotukseen om mahdollista hakea rahoitusta yritykselle luotettavasti CrediNordilta.

Varmista kunnon toimitilat

Monet rakennusyritykset tarvitsevat sekä toimisto- että varastotiloja. Yrityslainalla voit vuokrata tai ostaa juuri tarpeittesi mukaiset toimitilat. Tai jos sinulla on jo tilat valmiina, voit käyttää lainaa myös niiden kunnostamiseen.

Kata juoksevat ja yllättävät kulut

Kuten todettua, maksuvalmius on yleinen haaste rakennusyritysten keskuudessa. Tämä johtuu siitä, että ne ovat yleensä riippuvaisia ​​laskujen lähettämisestä ja maksamisesta. Yrityslainan avulla voit helposti parantaa kassavirtaa ja kattaa juoksevia sekä yllättäviä kuluja.

Muista kuitenkin, että lainasta pitää maksaa niin kauan kuin sitä käyttää. Jos tarkoituksesi on hyödyntää ulkoista pääomaa puskurina, yritysluotto voi olla sopivampi vaihtoehto kuin yrityslaina.

Markkinoi aktiivisesti yritystäsi

Jos rakennusyritys haluaa kasvaa ja saada lisää toimeksiantoja, sen kannattaa panostaa markkinointiin. Sijoittamalla kunnolliseen markkinointistrategiaan yrityksesi mahdollisuudet tavoittaa uusia asiakkaita paranevat merkittävästi. Hyvin suunnitellulla ja toteutetulla markkinoinnilla voit erottua niin uusista kuin vakiintuneistakin kilpailijoistasi.

Pankkilainan huonot puolet

Moni rahoitusta tarvitseva yrittäjä kääntyy suoraan pankin puoleen. Vaikka tämä saattaa alkuun tuntua parhaalta vaihtoehdolta, on hyvä huomioida muutama seikka.

Ensinnäkin pankkien lainaprosessi on yleensä paljon työläämpi ja pidempi kuin verkossa toimivilla rahoitusyhtiöillä. Jos yritykselläsi on kiire saada raha tilille, sen odottaminen ei ole vaihtoehto.

Toisekseen pankit perivät yleensä korkojen ohella ylimääräisiä maksuja, mikä voi tehdä lainasta turhan kalliin. Esimerkiksi lainan allekirjoittamisen yhteydessä veloitetaan usein perustamismaksu, ja jokaisen lyhennyksen yhteydessä vielä käsittelymaksu. Yrityksen rahoittaminen on mahdollista myös muilla tavoilla.

Hae yrityslainaa rakennusyritykselle CrediNordilta

Oli kyse sitten yrityksesi kehittämisestä tai kassavirran parantamisesta, me CrediNordilla autamme sinua saavuttamaan tavoitteesi. Voit hakea yrityslainaa jopa 100 000 € ja takaisinmaksuajaksi voit valita 6-18 kuukautta. Emme vaadi vakuuksia, vaan henkilötakaus riittää.

Perinteisen koron sijasta maksat kiinteää kuukausimaksua, kunnes laina on hoidettu. Koska maksut eivät vaihtele, voit suunnitella yrityksesi taloutta helpommin. Halutessasi voit maksaa lainasi etukäteen milloin tahansa ilman ylimääräisiä kuluja.

Lainalaskuri
Lainasumma
10000
Kuukausierä
Hae nyt

Tervetuloa asiakkaaksemme!

Lainaa eri kokoisille ja tyyppisille PK-yrityksille

CrediNordilla olemme erikoistuneita palvelemaan kaiken kokoisia ja tyyppisiä PK-yrityksiä suomessa. Olemme alle listanneet esimerkkejä siitä, minkä tyylisiä yrityksiä olemme rahoittaneet. Lisätietoa löydät verkkosivultamme ja alla olevista linkeistä.