Suosittu vaihtoehto pankin yritys-rahoitukselle
Yritysrahoitus optimoitu juuri sinun yrityksesi tarpeisiin
Lainamäärä jopa 10 000 000 €
Kilpailuta useampi rahoituslaitos yhdellä hakemuksella
Maksa pois myös etuajassa - ilman lisäkuluja
Kilpailuta laina
Helppo ja nopea hakemus
yrityslainaa maatilalle
Viimeksi muokattu:

Yrityslainaa maatilalle

Jos olet niin kuin suurin osa maatilayrittäjistä, olet ensisijaisesti viljelijä tai eläintilallinen, et yrittäjä. Kohtaat kuitenkin jatkuvasti haasteita, jotka kuuluvat yrittäjän arkeen. 

Monikaan pientila, joka vielä 1990-luvulla pärjäsi viljelemällä viljaa ja pitämällä lypsylehmiä, ei ole enää toiminnassa. Ne, jotka yhä tuovat elannon omistajalleen ja tämän perheelle, ovat useimmiten erikoistuneet. Enää ei pidetä lehmiä, sikoja ja lampaita sekä siinä samalla viljellä viljaa ja rypsiä.

Maailma tuntuu muuttuvan kiihtyvää tahtia, ja niin muuttuu myös maatalous ja siihen liittyvät trendit. Toiminnan kehittäminen on ainoa tapa pysyä hengissä. Ei kannata jäädä liikaa jumiin siihen ajatukseen, että kehittäminen maksaa rahaa. Meidän ratkaisumme maatalousyrittäjän rahoitukselle on kilpailukykyinen ja helppo.

Mahdollisuuksia maatilatoiminnan kehittämiseen

Maatalousyrittäjän yritysrahoitus auttaa kehittämään toimintaa. Oletko innoissasi kehittämässä maatilaa, jonka olet ostanut omaksesi? Vai asutko paikassa, joka kuului suvullesi jo isovanhempiesi aikaan? Kummassakin tapauksessa joudut todennäköisesti jossakin vaiheessa tekemään investointeja, jotka mahdollistavat toiminnan kannattavuuden myös tulevaisuudessa.

CrediNord logo
Käyttötarkoituksia on monia
Rahoita erityylisiä tavoiteltuja kasvuhankkeita
Stabilisoi kassavirta kausivaihtelun aikana
Hanki lisää näkyvyyttä boostamalla markkinointia

Me CrediNordilla olemme keskittyneet yritysrahoituksessa pieniin ja keskisuuriin yrityksiin ja autamme sinua mielellämme rahoitustarpeissasi – uusien toimintamallien kehittäminen ja käyttöön ottaminen kun eivät ole ilmaisia.

Luomutuotanto

Harkitsetko ehkä siirtymistä luomutuotantoon? Lista vaatimuksista voi olla pitkä, mutta varsinkin pienelle toimijalle muutos saattaa usein olla kannattava. Luomun kysyntä on koko ajan nousussa, ja sen myyminen suoraan kuluttajille ilman välikäsiä onnistuu monissa paikoissa lähiruokarinkien kautta.

Niin kuin varmasti jo tiedätkin, luomuun siirtyminen vaatii jonkinlaista paperisotaa. ELY-keskukseen toimitetaan luomusuunnitelma, kiertosuunnitelma, valvontaan liittymispaperit, luomusitoumushakemus ja vielä mahdollisesti poikkeuslupahakemuksia. Papereiden täyttäminen ei vielä maksa sinulle rahaa, mutta suunnitelmien laittaminen käytäntöön jo maksaa.

pexels anton atanasov 221016

Maatilamatkailu

”Rahallisen panostuksen ei tarvitse olla mitenkään tähtitieteellinen, vaan mielikuvitus auttaa pitkälle.”

Idyllisellä, kauniin suomalaiskansallisella maalaismaisemalla on mahdollisuutensa myös matkailualalla. Et ehkä itse osaa edes katsoa kotitilaasi sillä silmällä, mutta monille kaupunkilaisille tuttu ympäristösi on pittoreski kohde, jossa lomailu lasten kanssa kuulostaa täydelliseltä tavalta viettää lomaa.

Matkailijat voivat kuitenkin olla palvelutason suhteen vaativia. Erityisen suuria tasovaatimuksia on niillä ulkomaisilla turisteilla, jotka laittavat lomaansa suuria summia kiinni. He ovat kuitenkin myös asiakkaista maksukykyisimpiä, joten heidän viihtymiseensä panostaminen maksaa itsensä takaisin.

Matkailijoita ei siis majoiteta eristämättömän aitan perukoille hyttysten ja mäkäräisten syötäviksi. Eivätkä he nuku 80-luvulla Anttilasta ostetuissa lakanoissa. Elämys täytyy rakentaa huolella niin, että se on samaan aikaan aito mutta myös riittävän ylellinen. Rahallisen panostuksen ei kuitenkaan tarvitse olla mitenkään tähtitieteellinen, vaan mielikuvitus auttaa pitkälle.

Tilamyymälä

Monen kuluttajan mielestä ei ole monta viehättävämpää asiaa kuin ostaa tuotteita suoraan niiden tuottajalta. Luomulihaa, lähituotettuja vihanneksia, jauhoja, joita ei kaupasta saa… Kaikella tällä on markkinapotentiaalinsa.

Pidätkö lampaita, joiden villan kehräät langaksi? Tai alpakoita? Suomenlampaan villa on suuressa huudossa eikä alpakallakaan mene huonosti. Jos voit itse kehrätä ja myydä langat, jälleenmyyjän siivu jää sekin sinulle. Ja pääset siinä samalla puhumaan käsitöistä innostuneiden asiakkaidesi kanssa – olet niistä varmaan kiinnostunut itsekin, jos kehräät lankaa.

Tilamyymälää pitävät maatalousyrittäjät hyödyntävät samoja asioita kuin maatilamatkailun parissa yrittävät tilalliset. Yksi suurimmista syistä vierailla tilamyymälöissä on elämyksellisyys. Myymälän sisustukseen ja piha-alueeseen kannattaa siis panostaa niin, että paikalla käymisestä tulee hauskaa. Harva haluaa rämpiä mudan läpi ostamaan mitään.

pexels r khalil 775707

Kesäkahvila

”Jos tilasi sijaitsee riittävän lähellä isoja väyliä, voi olla hyvä idea hyödyntää sen potentiaali kesäaikaan.”

Monet Suomen pienet paikkakunnat heräävät eloon, kun kesä tulee. Hiljaiset kylänraitit täyttyvät mökkiläisten tuomasta elämästä ja lähikaupunkien kulttuuririennoissa käyvät matkalaiset pysähtyvät nauttimaan kesästä. Jos tilasi sijaitsee riittävän lähellä isoja väyliä, voi olla hyvä idea hyödyntää sen potentiaali kesäaikaan.

Lomaansa viettävät kaupunkilaiset pysähtyvät usein mieluusti pieneen paikalliseen kesäkahvilaan maatilalla. He tekevät sen todennäköisesti jopa mieluummin kuin pysähtyvät ABC:llä tai muissa ketjuliikkeissä.

Kesäkahvilan tulee olla siisti ja hygieeninen mutta viehättävä. Pienten paikallisten tuotteiden myynti tekee paikasta entistä mukavamman matkailijoiden silmissä.

Konekannan päivittäminen uudempaan

Maatila kohtaa usein myös tarvetta uusia konekantaansa. Uudet koneet ovat yöteholtaan parempia, käyttömukavampia, sekä energiatehokkaampia. Koneet ja laitteet vaativat maatilalta kuitenkin huomattavia pääomia koneiden kalliista hinnasta johtuen. Yritys voikin harkita esimerkiksi yrityslainan hyödyntämistä tiettyihin konehankintoihin.

pexels ivan rivero 745266

Toiminnan jatkaminen sellaisenaan

Nyt kun olemme maalailleet pienen joukon erilaisia tapoja kehittää toimintaa, muistetaan myös se, että joskus olemassa olevassa toiminnassa sinänsä ei ole mitään vikaa. On vain hetkellinen kriisi, kun traktori meni rikki, navetan katto vuotaa tai tapahtui jotain muuta vastaavaa odottamatonta. Myös tällaisiin tilanteisiin löytyy apuja.

Kausivaihteluiden tasaaminen

Maatilalle on tyypillistä voimakkaat kausivaihtelut. Talviaika on tyypillisesti hiljaisempaa ja kesäisin kädet ovat täynnä töitä ympäri vuorokauden. Maatilan onkin hyvä miettiä erilaisia rahoitusratkaisuja, joilla kausivaihtelun aiheuttamat tilapäisiä kassavajauksia voidaan helpottaa. Tähän tarkoitukseen sopii esimerkiksi vakuudeton yrityslaina, joka on mahdollista maksaa etuajassa takaisin milloin tahansa ja täysin kuluitta.

Muista markkinointi

Varsinkin, jos toteutat jotain yllä lueteltuja tapoja pyörittää maatilaa, sinun kannattaa panostaa markkinointiin. Luomutuotettuja elintarvikkeita ostetaan vain, jos kuluttaja osaa ne löytää. Tilamyymälään tullaan, jos sen olemassa olosta tiedetään. Kesäkahvila voi houkutella tekemään mutkan matkaan – kunhan on ensin kuullut siitä. Maatilamatkalle lähtee vasta, kun kohteesta on olemassa kattavat ja houkuttelevat kuva- ja videoesittelyt.

Tarvitset siis todennäköisesti ainakin verkkosivut ja niille oikeasti hyvin otettuja valokuvia. Sometilit ovat hyvä lisä, mutta nykymaailmassa yllättävän moni uskoo, ettei yritys ole edes olemassa, jos sillä ei ole verkkosivuja.

Myös mainostaminen erilaisissa tapahtumalehtisissä on hyvä idea, jos lähialueella tapahtuu jotain kiinnostavaa. Asuntomessut, konsertit ja isot taidenäyttelyt vetävät ihmisiä, jotka käyttävät mielellään muutenkin alueen palveluita.

Kaikkeen markkinointiin ei tarvitse käyttää isoja ja kalliita mainostoimistoja, mutta kaikkien ammattilaisten palvelukset maksavat. On myös hyvä pitää mielessä, että amatöörin käyttäminen voi lopulta maksaa enemmän ja aiheuttaa sinulle ison tukun harmaita hiuksia.

Maatilalle hyviä ja edullisia markkinointikanavia ovat esimerkiksi:

 • Sosiaalinen media
 • Tapahtumalehdet, kun alueella isompia tapahtumia
 • Paikallislehdet
 • Omat verkkosivut
field ga643b1563 640

Hae yritysrahoitusta CrediNordilta maatilallesi

Lainalaskuri
Lainasumma
10000
Kuukausierä
Hae nyt

Mitkä tarpeesi ovatkaan, me CrediNordilla tarjoamme yritysrahoitusta maatilalle vakuudettomana jopa 250 000 euroon asti ja vakuudellisena 10 000 000 euroon asti. Tarjoamme yrityslainaa vaivattomasti ja kohtuuhintaisesti, jonka avulla voit kehittää toimintaasi tai selviytyä yllättävistä kriisitilanteista.

Hakuprosessimme on todella nopea ja täysin sähköinen, eli säästyt ainakin rahoituksen osalta turhalta paperisodalta. Olemme tehneet hakulomakkeesta erityisen helpon, joten pystyt täyttämään sen vaikka aamukahvin aikana, parissa minuutissa. Papereiden stressaamisen sijaan voit keskittyä tilastasi huolehtimiseen ja siihen, että kehität sen toimintaa itsellesi kannattavampaan suuntaan.

Hakulomakkeen täyttäminen ei vielä itsessään sido sinua mihinkään. Voit rauhassa tutustua rahoitustarjoukseemme ja päättää sen jälkeen, mitä haluat tehdä.

Lähetämme sinulle rahoitustarjouksen usein jo samana päivänä, kun olet täyttänyt hakulomakkeen. Rahat siirretään tilillesi heti, kun olet allekirjoittanut sopimuksen. Kaikki voi siis parhaimmillaan tapahtua yhden päivän aikana.

CrediNord yrityslaina on kiinteään kuukausikuluun perustuva yrityslaina, eikä siinä ole piilotettuja kuluja. Niinpä tiedät yritysrahoituksen kustannukset aina tarkasti ja selkeästi. Halutessasi voit myös maksaa koko summan kerralla pois, jolloin emme peri sinulta siitä mitään ylimääräisiä kuluja.

Elämäsi maatilalla on varmasti kaikkea muuta kuin jatkuvaa auringonpaistetta. Yritysrahoitus on kuitenkin oiva tapa kehittää toiminnasta kannattavampaa.

Yritysrahoitus maatilalle, yhteenveto

Maatilalla riittää monenlaisia kustannuksia. On koneiden hankintaa, lannoitteiden hankintaa, siementen hankintaa, rehun hankintaa, kuluja riittää. Maatilayrittäjän aika ei useinkaan riitä paperihommiin perehtymiseen. Siksi yrittäjälle on eduksi, mikäli sillä on jokin ulkopuolinen rahoituslähde, jota kautta saada tarvittaessa nopeasti rahoitusta. Tähän tarkoitukseen sopii erinomaisesti CrediNordin tarjoama yritysrahoitus.

 • Kuinka hakea yrityslainaa maatilalle?

  CrediNordin yrityslainan hakeminen tapahtuu täyttämällä lainahakemus osoitteessa credinord.com. Hakemukseen täytetään yrityksen ja takaajan perustiedot, paljonko lainaa yritys on hakemassa ja minkälaisella laina-ajalla, sekä lainan käyttötarkoitus. Hakemuksen täyttäminen vie noin minuutin.

 • Mistä tiedän, onko minun mahdollista saada maatilalleni yrityslainaa?

  CrediNordin yrityslainan minimikriteereinä ovat:

  • Yrityksen liikaveihto vähintään 25 000 € vuodessa
  • Yritys on ollut aktiivinen vähintään 6 kuukautta.
  • Yrityksen ja takaajan päätoimisena toimipaikkana on Suomi
 • Mihin käyttöön CrediNordin yrityslainaa voi hyödyntää?

  CrediNordin yrityslainaa voi hyödyntää kaikkiin yrityksen liiketoimintaan liittyviin menoihin. Tyypillisiä kohteita vakuudettomalle yrityslainalle ovat esimerkiksi varastojen täydentäminen, koneiden hankinnat ja kausivaihteluiden tasoittaminen.