Suosittu vaihtoehto pankin yritys-rahoitukselle
Yrityslaina optimoitu juuri sinun yrityksesi tarpeisiin
Lainamäärä 1.000–100.000 €
Kiinteä kuukausikulu – ei avauskuluja, tilinhoitomaksuja tai piilokuluja
Maksa pois myös etuajassa - ilman lisäkuluja
Sinun yrityslainasi
Päätös 60 minuutissa

Yrityslainojen yleisimmät käyttökohteet

Yritykset ottavat yrityslainaa moneen eri tarkoitukseen. Sen avulla yritys voi esimerkiksi hankkia välttämättömiä työkoneita, laitteita, tai palkata vaikka uutta henkilökuntaa uutta projektia varten. Yrityksellä voi käydä myös niin, että asiakas maksaa vaikkapa laskunsa hieman myöhässä, ja yritys tarvisi rahat laskuista jo heti.

Olipa tilanne sitten mikä hyvänsä, niin CrediNordilla yrityslainaa on mahdollista saada hyvin moneen tarkoitukseen. Sinun tarvitsee vain kertoa meille hakemuksessa mikä se tarkoitus tarkalleen ottaen on. Kerromme nyt joitakin esimerkkejä, jotka ovat yleisimpiä käyttötarkoituksia yrityslainalle.

Käyttöpääoma

Käyttöpääoma on yksi tärkeimmistä käsitteistä yrityksen pyörittämiseen liittyen, ja yleisin käyttökohde yrityslainalle. Se tarkoittaa käytännössä yrityksen kaikkia varoja, olivatpa ne sitten varastoissa olevia tuotteita ja varaosia, tai myynnistä saatavia tuloja asiakkailta. Käyttöpääoman hallinnan sanotaan olevan yksi keskeisistä asioista yrityksessä, kuten voikin jo päätellä.

Usein puhutaan siis käyttöpääoman tarpeesta yrityksessä. Jos tarve on pieni, niin se tarkoittaa myös pienempiä pääoman kuluja yritykselle, sekä näin parempaa maksuvalmiutta ja pääoman tuottoa. Usein yrittäjät kuulevat kuitenkin seuraavanlaisen sanonnan: pitää kuluttaa rahaa, että voi tienata rahaa. Tämä on totta siinä mielessä, että jos pääoma on liian pieni, niin silloin myös toiminta on pienempää. Jos yritys saa isomman tilauksen, niin yrityksellä saattaa ilmetä ongelmia tuotannossa, josta seuraa toimitusvaikeuksia, josta voi seurata taas maineen huononemista ja niin edespäin. Tämän takia olisi siis tärkeä olla tarpeeksi suuri käyttöpääoma. Ja yrityslainalla se on mahdollista saavuttaa.

CrediNord logo
Käyttötarkoituksia on monia.
Rahoita erityylisiä tavoiteltuja kasvuhankkeita
Stabilisoi kassavirta kausivaihtelun aikana
Hanki lisää näkyvyyttä boostamalla markkinointia

Laitteiden, työkalujen tai koneiden hankinta

Varmasti suurin osa yrittäjistä on joskus törmännyt siihen, että yrityksen pitää hankkia käyttöönsä joko uusia tai käytettyjä laitteita, työkaluja, tai työkoneita. Myös tässä tapauksessa on yrityslaina yksi tapa rahoittaa hankinta. Erityisesti kiireellisissä tilanteissa CrediNordin yrityslaina on paras valinta, sillä sen saa nopeasti käyttöönsä.

Jos vaikkapa työkone hajoaa kesken rakennusprojektin, niin silloin olisi tärkeää saada toiminta takaisin käyntiin nopeasti, jotta viivästyksiä ei tule. Tällaiset tilanteet ovat yksi yleisimmistä käyttötarkoituksista CrediNordin yrityslainalle.

Lue lisää: Yrityslainaa työkalujen, laitteiden tai koneiden hankintaa varten.

Yrityksen markkinointi

Myös markkinointi on yksi yleinen käyttötarkoitus yrityslainalle. Markkinoinnin avulla yritys saa itselleen lisää näkyvyyttä, ja näin se voi saada itselleen uusia asiakkaita. Markkinointi voi tehostaa myyntiä jopa hieman pienemmänkin sijoituksen avulla.

Esimerkiksi yrityksen sosiaalisten medioiden tilien ylläpitäjän palkkaaminen on nykyaikana yleistä, ja jos ylläpitäjä osaa hommansa, niin näkyvyyttä yritykselle voi saada todella paljon siihen nähden, miten vähän rahaa some-markkinointiin kuluu. Muita markkinoinnin muotoja ovat esimerkiksi muunlainen internetissä markkinointi, sanomalehdissä mainostaminen sekä televisiossa näytettävät mainokset. Totta kai myös nämä voivat olla tehokkaita tapoja saada yritykselle näkyvyyttä, jos markkinointi on onnistunutta.

Ajoneuvojen hankinta yritykselle

Ajoneuvot eivät välttämättä ole kaikille yrityksille pakollisia, mutta toisille yrityksille ne ovat välttämättömiä välineitä, joka tarkoittaa sitä, että ilman niitä yrityksen toiminta ei toimi. Tällaisia yrityksiä ovat tietenkin taksiyritykset, logistiikka-alan yritykset ja muut kuljetus-alan yritykset.

Myös muilla yrityksillä voi olla syytä hankkia käyttöönsä niin sanottuja ”työautoja”, joita työntekijät voivat käyttää. Työautojen hankinta voi säästää yritykselle sekä työntekijöille aikaa, sillä kun työntekijät käyttävät omia autojaan työaikana pakolliseen paikasta toiseen liikkumiseen, niin he joutuvat sitten selvittelemään työmatkakustannuksia työnantajan kanssa. Työautot voivat myös olla eräänlaista ”ilmaista” mainostamista yritykselle, jos työautoissa on tarroja, joissa lukee yrityksen nimi sekä yhteystiedot.

Lue lisää: Yrityslainaa logistiikka- ja kuljetusalan yritykselle.

Verkkokaupan perustaminen, verkkosivujen uudistus ja IT-ohjelmistoprojektit

Mahdollisia käyttökohteita yrityslainalle ovat myös verkkokaupan perustaminen, verkkosivujen uudistaminen sekä eri IT-ohjelmistoprojektit.

Verkkokaupan avulla voi saada paljon kasvua yritykselle, koska myynti kasvaa varmasti huomattavasti, jos verkkokauppa on toteutettu ammattitaitoisesti, ja verkkokauppan markkinointi on sopivaa. Myös verkkosivut ovat nykyaikana tärkeä pitää ajan tasalla, ja mobiililaitteiden käyttäjille sopivina, sillä jos sivut ovat aikansa nähneet ja eivät toimi kunnolla mobiililaitteilla, niin asiakas voi hyvin helposti luovuttaa ja mennä toisen yrityksen sivuille, jolla on paremmat nettisivut. Yli 70% selaamisesta tapahtuu nykyaikana mobiililaitteilla älypuhelimien yleistyttyä.

Yrityslainaa voi tarvia myös uusiin IT-ohjelmistoprojekteihin, jos yrityksellä sellaisia tulee vastaan, sillä projekteihin monesti pitää palkata uusia IT-alan asiantuntijoita tai koodareita toteuttamaan ohjelmistoja vaaditun mukaisiksi. Ja niin kannattaa tehdäkin, sillä mieluummin käyttää vähän enemmän rahaa siihen, että ohjelmistosta tulee kunnollinen, kuin että se on tehty vähän pikaisesti ja huonosti suunniteltuna. Tällainen toiminta saattaa aiheuttaa myös aukkoja yrityksen tietoturvaan.

Lue lisää: Yrityslainaa verkkokaupan perustamista varten.

Yrityksen kasvu ja investoinnit

Yrityslainaa myönnetään usein myös yrityksen kasvua varten. Erityisesti vähän pienemmillä yrityksillä ei usein ole pääomaa ottaa vastaan vaikka vähän isompia projekteja. Projekteista ei tulisi kuitenkaan missään nimessä kieltäytyä, sillä juuri sellaiset tilanteet ovat kultaisia mahdollisuuksia yritykselle kasvattaa toimintaansa.

Yrityslainan avulla pienemmät yritykset onnistuvat kuitenkin hoitamaan tarvittavat investoinnit ja näin hoitamaan projektinsa loppuun saakka. Tämä voi avata yritykselle uusia mahdollisuuksia sekä kasvattaa yrityksen mainetta, sekä kassavirtaa. Investoinnilla voidaan tarkoittaa mitä vain yritykselle tarpeellisia asioita kuten työkoneita, toimistotarvikkeita, henkilökunnan palkkaamista tai muuta sellaista. Siksi se onkin yksi yleinen käyttötarkoitus yrityslainalle.

Yrityksen kasvulla voidaan myös tietenkin tarkoittaa esimerkiksi uuden toimipisteen perustamista, tai toiminnan laajentamista muulla tavoin. Joka tapauksessa kaikkiin näihin on mahdollista saada yrityslainaa.

Kiinteistön, toimitilan tai tontin hankinta yritykselle

Kiinteistön, toimitilan tai tontin hankinta voi olla yrityksellä edessä, jos vaikkapa vuokrasopimus on päättymässä, tai se puretaan muista syistä, tai jos yritys haluaa kasvattaa toimintaansa perustamalla toisen toimipisteen eri paikkaan. Kaikissa näissä tapauksissa yrityslaina on yksi keino rahoittaa hankinta, ja näin ovat monet yritykset tehneet.

Esimerkiksi jos yritys löytää toisessa kaupunginosassa olevan tontin tai toimitilan, joka tulisi pidemmän päälle yritykselle halvemmaksi, niin silloin on tietenkin aina järkevää tehdä muutos, sillä siinä yritys säästää selvää rahaa, jonka voi käyttää sitten muuhun yrityksen hyvinvointia edistävään toimintaan.

Yrityksen ostaminen tai yrityskaupan rahoitus

Yrityslainaa voi hakea myös yrityksen ostamista tai yrityskaupan rahoitusta varten. Yrityksen ostaminen voi olla hyvä sijoitus yritykselle esimerkiksi, jos kyseessä on kilpaileva yritys, ja se on ainoa yritys alueellasi joka harrastaa saman alan toimintaa. Tämä voi olla mahdollisuus laajentaa yrityksesi toimintaa ostamalla kyseinen yritys, ja sen jälkeen yrityksesi on ainoa yritys, joka tarjoaa kyseistä tuotetta tai palvelua lähialueilla.

Ostettavasta yrityksestä tulee tietenkin ennen tätä tehdä kunnollinen arvio, ja miettiä minkälainen tarjous yrityksestä kannattaa tehdä.

Yhteenveto yrityslainojen käyttötarkoituksista

Tässä ovat siis yleisimmät yrityslainan käyttötarkoitukset. Tarkoituksia on kuitenkin myös monia muita, joten jos sinulla tulee mieleen jokin asia, jonka toteuttamista varten yrityksesi voisi rahoitusta hakea, niin hakemuksen lähettäminen CrediNordille on aina ilmaista, ja se ei sido yrittäjää vielä mihinkään. Tarkistamme aina ensin yrityksen tiedot, ja arvioimme, kuinka paljon yrityksesi voi saada lainaa meiltä, ja mihin hintaan. Tämän jälkeen sinun tulee vain allekirjoittaa sopimus, ja voit saada rahat tilille jopa saman päivän aikana.

Jos sinulla tulee mitään kysyttävää yrityslainasta, ja sen käyttötarkoituksista, niin ethän epäröi ottaa yhteyttä CrediNordin asiakaspalveluun. Olemme tavoitettavissa puhelimitse, tai sähköpostilla. Vastaamme mielellämme kaikkiin tiedusteluihin asiaan liittyen.