Viimeksi muokattu:

Yrityksen sukupolvenvaihdos ja sen rahoitus

CrediNord on noussut Suomen suosituimpien yritysrahoitusta tarjoavien rahoitusyhtiöiden joukkoon nopean, mutkattoman ja asiakaslähtöisen palvelun avulla. Yhtiö on nopeasti kasvava, ja toimii Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Hollannissa.

Jokainen yritys kohtaa yhteiskunnassa haasteiden lisäksi myös mahdollisuuksia. CrediNordin avulla jokainen haaste voi olla uusi mahdollisuus. Yksilölliset ratkaisut eri tilanteisiin auttavat yrityksiä kohtaamaan yritysmaailman nopeasti muuttuvia tilanteita.

Sukupolvenvaihdos käytännössä

Yrityksen sukupolvenvaihdos poikkeaa yrityksen myynnistä siten, että siinä yritys siirtyy perheen tai lähisukulaisen omistukseen. Sukupolvenvaihdoksessa on mahdollista saada verohuojennuksia. Käytännössä sukupolvenvaihdos voi olla vuosien prosessi, jossa on otettava huomioon muun muassa verotus, yhtiöoikeus ja perintöoikeus. Tutustumalla eri osa-alueisiin huolellisesti käytännön järjestelyt sujuvat mutkattomammin.

Sukupolvenvaihdoksen järjestelyt

Huolellisesti suunnitellulla sukupolvenvaihdoksella voi välttää esimerkiksi negatiivisia veroseuraamuksia, eli omistajanvaihdoksen toteuttaminen kannattaa tehdä huolellisesti. Verohuojennuksia voi saada, kun toimitaan tiettyjen ehtojen mukaan.

Yleensä perheen tai lähisukulaisten kesken tehdyssä yrityksen omistajuuden siirrossa käytetään pienempiä kauppasummia ja lahjoituksia. Sukupolvenvaihdoksen suunnittelu aloitetaan tavallisesti vuosia aikaisemmin, sillä sopivan jatkajan tai jatkajien löytäminen on tärkeää.

Konkreettisia asioita suunnittelussa

Yrityksen sukupolvenvaihdosta tehdessä täytyy ottaa huomioon monia käytännön asioita tulevaisuutta ja yrityksen jatkoa ajatellen. Yrityksen käytännön järjestelyjen kannalta on tärkeää sopia, millä omistusosuuksilla työt tehdään jatkossa.

Sukupolvenvaihdos voi vaatia myös lisärahoitusta, ja sen järjestymiseen tarvitaan vaihtoehtoja. Veroseuraamukset ja niiden ehdot täytyy ottaa huomioon, sekä sukupolvenvaihdoksesta tiedottaminen asiakkaille ja eri sidosryhmille.

Sukupolvenvaihdoksen haasteita

Monet käytännön asiat voivat tuottaa haasteita sukupolvenvaihdokseen. Huonosti järjestetyt toimet saattavat aiheuttaa riitoja perheen ja sukulaisten välille, taloudellinen taakka voi kasvaa tarpeettomasti ja pahimmillaan koko yritystoiminta voi kaatua.

Myös verotukselliset seikat voivat aiheuttaa päänvaivaa, ja usein onkin järkevää luottaa ammattilaisten apuun. Hyvin räätälöidyn lisärahoituksen turvin käytännön järjestelyt voivat helpottua ja monta ylimääräistä huolta saada pois turhaa stressiä tuottamasta.

Sukupolvenvaihdoksen tärkeät asiat

Sukupolvenvaihdosta tehdessä on muistettava useita asioita. Ensinnäkin sitä koskevat asiakirjat kaikkine ehtoineen ja sisältöineen on tehtävä huolella. Usein sukupolvenvaihdoksessa on muistettava myös testamentti, edunvalvontavaltakirja ja avioehto. Mahdollisia velkoja varten täytyy laatia velkakirja, josta löytyy takaisinmaksuaikataulu, korko, viivästyskorko ja mahdollinen vakuus.

Verosäännökset

Yrityksen sukupolvenvaihdosta voi syntyä verotuksellista taakkaa, mutta sitä on myös kevennetty perintö- ja lahjaveron sekä tuloverolain säännöksin. Näihin sääntöihin on tärkeää perehtyä tarkasti, niin välttyy ylimääräisiltä verotuksellisilta tappioilta.

Verotukseen vaikuttaa muun muassa se, kuinka yrityksen siirto sukulaiselta sukulaiselle tehdään. Onko siirtymätapa kauppa, lahjoitus vai perintö. Kaupalla tehdyssä sukupolvenvaihdoksessa kauppahinnalla on suuri verotuksellinen merkitys.

On myös tärkeää muistaa, että erilaisia verotuksellisia huojennuksia täytyy itse vaatia, esimerkiksi lahja- ja perintöveron huojennusta ei myönnetä automaattisesti.

Lainalaskuri
Lainasumma
10000
Kuukausierä
Hae nyt

Lisärahoituksen järjestyminen

Sukupolvenvaihdokseen tarvitaan usein lisärahoitusta, sillä lainan avulla autetaan yritys vaihdoksen tuomien ylimääräisten kulujen yli, ja pidetään yritys toimintakykyisenä myös muuttuvassa tilanteessa.

Lisärahoitus maksetaan takaisin sukupolvenvaihdoksen jälkeen yrityksen kassavirralla. Perinteisten pankkien ja rahoituslaitosten lisäksi CrediNord tarjoaa yrityslainaa joustavasti ja asiakaslähtöisesti. Lainasummat ja takaisinmaksuajat ovat sopivia monenlaisiin eri tarpeisiin.

CrediNord

CrediNord on kasvava suomalainen rahoitusyhtiö, joka toimii myös Ruotsissa, Tanskassa ja Hollannissa. Mutkattoman, henkilökohtaisen ja nopean palvelunsa ansiosta CrediNord on yksi Suomen suosituimmista rahoitusyhtiöistä.

Täällä palvellaan sekä pieniä että keskikokoisia yrityksiä, eikä yrityksen yhtiömuodolla ole merkitystä. Yritys voi olla esimerkiksi avoin yhtiö, kommandiittiyhtiö tai osakeyhtiö.

CrediNordin toimintaperiaate

CrediNord toimintaperiaatteena on auttaa asiakkaita selviytymään erilaisten haasteiden yli, sekä mahdollistaa kasvua ja kehitystä. CrediNord on vahvasti sidoksissa yritysmaailmaan, ja tekee yhteistyötä muun muassa VISMA Signin, Bisnoden, Yrittäjien ja Finanssivalvonnan kanssa.

Palvelun ytimessä on vastata yksilöllisesti asiakkaiden yksilöllisiin tarpeisiin. CrediNordin suurin eroavaisuus suhteessa perinteisiin pankkipalveluihin on, että se ei vaadi asiakkailtaan reaalivakuutta.

CrediNordin palvelut

CrediNordista voi hakea yrityslainaa asiakkaan tarpeen mukaan 1.000–100.000 € välillä. Maksuaika on 6–18 kk, ja takaisinmaksu on joustavaa kiinteillä hinnoilla ilman piilokuluja.

Tarvittaessa voi hakea myös lyhennysvapaata kuukautta, tai lainan voi maksaa myös nopeammin pois. Asiakas vakuuttaa yrityksensä lainan velkavakuutena, ilman reaalivakuutta, mikä myös osaltaan helpottaa lainan järjestelyjä.

Yrityslainan ehtoja

CrediNordista voi hakea lainaa ilmaiseksi ja ilman sitoumuksia omilla ehdoillaan. Ammattilaisena CrediNordista osataan arvioida, ovatko haettu lainasumma ja -aika tasapainossa asiakkaan yrityksen tilanteen kanssa.

Yritysten lainakulut ovat yksilöllisiä, ja ne vaihtelevat tehdyn riskiarvion mukaan. Mitä alhaisemmaksi yrityksen riskiarvio katsotaan, sitä pienemmät ovat lainan kustannukset.

Yrityksen toiminnan edellytykset

CrediNord myöntää lainaa yrityksille, jotka täyttävät tietyt ehdot, sillä tämä on sekä asiakkaan että rahoitusyhtiön etu.

Yrityslainaa hakiessa yrityksen on oltava ollut pystyssä vähintään 12 kuukautta, velvollisuudet ja vastuut on hoidettu asianmukaisesti, takaajalla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä, yrityksen liikevaihdon täytyy olla vähintään 30 000 € /vuosi ja yrityksen päättäjien kotipaikkana on Suomi.

CrediNord toimii vastuullisesti, ja näin varmistetaan, että yrityksellä on toimintaedellytyksiä ja maksukykyä, eikä yrittäjä joudu vaikeuksiin kuukausittaisen lainanlyhennyksen vuoksi.

Vakuudeton yrityslaina

CrediNord myöntää vakuudetonta yrityslainaa, toisin kuin useimmat perinteiset pankit. Takaaja tulee kuitenkin löytyä ja yleensä tämä on yrittäjä itse. Sukupolvenvaihdoksen muuttuvassa tilanteessa se voi olla hyvä ratkaisu, mikäli yrityksellä on siihen edellytyksiä. Vakuudettoman lainan saamiseksi yrityksen asiat on täytynyt hoitaa vastuullisesti eikä takaajalla saa olla maksuhäiriömerkintöjä.

Yrityslainan hakeminen CrediNordilta

Lainan haku onnistuu nopeasti ja helposti CrediNordin nettisivuilta. Lainhakemuksen täyttämiseen menee vain hetki, ja lainapäätöksen sen tunnin kuluessa (arkisin klo. 9–17).

Nopea vastaus on yrittäjän kannalta erittäin hyvä, sillä omiin kysymyksiin ja toiveisiin tulee näin nopea vastaus.

Myönnetyn lainasumman voi saada tililleen jopa samana päivänä. CrediNordiin saa myös helposti yhteyden sekä puhelimitse että sähköpostitse, mikäli mieleen nousee kysyttävää lainasta tai muista asioista.

Asiakkuus CrediNordilla

CrediNord palvelee yritysrahoituksessa pääsääntöisesti pieniä ja keskisuuria yrityksiä, jotka toimivat laajasti eri aloilla. Asiakkaina on muun muassa palvelualojen, teollisuuden, vähittäiskaupan ja terveydenhuollon yrityksiä, eli todella monipuolisesti eri alojen asiakkaita.

Tyypillisiä lainan käyttökohteita on esimerkiksi työntekijän palkkaaminen, laskujen maksaminen, laite- ja koneinvestoinnit, varaston ja tilojen kasvattaminen sekä kausivaihteluiden tasaaminen.

Sukupolvenvaihdos voi olla myös yritykselle taloudellisesti haastava, ja lisärahoituksen tarve voi tulla kyseeseen. CrediNordilta saa asiantuntevaa palvelua ja tukea myös siitä syntyviin kysymyksiin. 

Asiakkaiden kokemuksia

CrediNordin asiakkaat kehuvat palvelua muun muassa mutkattomaksi, nopeaksi ja henkilökohtaiseksi. Yhteydenpito on ollut sujuvaa ja lainan myöntämisen jälkeen lainasumma on tullut tilille nopeasti.

Palvelua ei myöskään ole koettu tyrkyttäväksi, vaan ratkaisukeskeisesti yksilölliset tarpeet huomioon ottavaksi. CrediNordilla lainatarjous ei myöskään sido asiakasta mihinkään, vaan tarjouksen ehtoihin saa tutustua rauhassa. 

Miksi CrediNord?

Kasvavana ja vakavaraisena rahoitusyhtiönä CrediNord palvelee asiakkaitaan ajantasaisella tavalla. Yhtiönä CrediNord seuraa myös tarkkaan yhteiskunnan ja yritysmaailman tilanteita, kaikkine haasteineen ja mahdollisuuksineen.

CrediNordilta saa myös palvelua pikaisesti ja ratkaisukeskeisesti. Yrityksen sukupolvenvaihdos voi synnyttää monenlaisia kysymyksiä ja aiheuttaa päänvaivaa, ja CrediNordilta voi saada monenlaisiin ongelmiin ratkaisuja.

Lainalaskuri
Lainasumma
10000
Kuukausierä
Hae nyt

Turvallinen ja luotettava yrityslaina auttaa yritystä selviämään muutoksen tuomista haasteista sekä pitää yrityksen toimintakykyisenä. 

Luotettava ja piilokuluton yrityslaina

CrediNordin asiakkaana kuukausilyhennykset eivät tuota ikäviä yllätyksiä, vaan lainan lyhennys on kuluiltaan läpinäkyvää ja takaisinmaksu joustavaa.

Sukupolvenvaihdoksessa on omat haasteensa ja uusi yrittäjä voi olla kokonaan uusien asioiden keskellä. CrediNord ymmärtää yritysmaailman haasteet, ja siksi lainan takaisinmaksu onkin tehty mahdollisimman mukavaksi ja joustavaksi yrittäjälle.