Suosittu vaihtoehto pankin yritys-rahoitukselle
Yrityslaina optimoitu juuri sinun yrityksesi tarpeisiin
Lainamäärä 1.000–100.000 €
Kiinteä kuukausikulu – ei avauskuluja, tilinhoitomaksuja tai piilokuluja
Maksa pois myös etuajassa - ilman lisäkuluja
Sinun yrityslainasi
Päätös 60 minuutissa
yrityksen perustaminen eläkkeellä

Yrityksen perustaminen eläkkeellä

Yrityksen perustaminen eläkkeellä ollessa ei ole sen vaikeampaa kuin työikäisenäkään. Yhtä jännittävää se voi olla, mutta taloudellisesti riskittömämpää, kun varsinainen työura on jo takana päin. Myös jatkuvat säännölliset eläketulot ovat turvaamassa taloutta. Eläkkeellä ollessa ajankäyttö on vapaampaa, ja yrityksen perustamiseen ja siihen liittyvään työhön on enemmän aikaa.

Miksi perustaa yritys eläkkeellä?

Eläkeläiset ovat yksi eniten kasvavista ryhmistä, jotka perustavat yrityksen. Siten voi saada lisää tekemistä ja sisältöä elämäänsä, sekä tietenkin lisätienestejä. Yrityksen perustaminen onnistuu ihan samalla tavalla, kuin työikäisilläkin ihmisillä. Yrittäjän eläkevakuutuksen ottaminen ei ole pakollista eläkeläiselle, mutta halutessaan sen voi ottaa. Se kartuttaa eläkettä 1,5 % vuodessa YEL-työtulosta, eli se voi olla varsin kannattavaa.

Yritysmuodon suunnittelu

Yritysmuotoa suunnitellessa kannattaa aluksi miettiä, kuinka pientä tai suurta toimintaa haluaa harjoittaa. Pienimuotoista tai sivutoimista yrittäjyyttä harjoittavan on yksinkertaisinta perustaa toiminimi, eli alkaa yksityiseksi elinkeinonharjoittajaksi. Toiminimen perustaminen on halpaa, ja vaaditut paperityöt vähäisimpiä, kuin muissa yritysmuodoissa. Kirjanpitokin on kätevintä ulkoistaa jollekin laskutuspalvelulle.

Eläkkeellä toimintaa jatkava yrittäjä

Jatkava yrittäjä voi eläkkeelle siirtyessään jatkaa toimintaansa normaalisti. YEL-vakuutus ei ole tällöinkään pakollinen. Henkilö, jolla on jo yritystoimintaa, ja eläkkeelle pääsy lähestyy, kannattaa pohtia tarkkaan, kannattaako sitä viivyttää kuitenkin vielä muutama vuosi. Tuleva eläke nimittäin kasvaa 4,5 % vuosivauhdilla, mikä on mukava lisä tulevaan vanhuuseläkkeeseen.

Talouden suunnittelu

Yritystä suunnittelevan täytyy tietenkin miettiä taloutta. Eläke riittää usein hyvin arjen perusmenoihin, mutta uusi yritys voi tarvita rahoitusta. Yli 67-vuotiaan ei tarvitse ottaa YEL-vakuutusta, eli yrittäjän eläkevakuutusta, mikä osaltaan pienentää kuluja. Yrityksen toiminnan aloittaminen ja sen turvaaminen menestyksekkääksi yritykseksi on kuitenkin tärkeää turvata. CrediNord haluaa auttaa ihmisiä yritystoiminnan aloittamiseen tarjoamalla erilaisia rahoitusratkaisuja.

CrediNordin palvelut

CrediNord tarjoaa pienille ja keskisuurille yrityksille joustavia ratkaisuja yritysrahoitukseen. CrediNord toimii Suomessa, Tanskassa, Ruotsissa ja Hollannissa. Palvelu on nopeaa ja asiakaslähtöistä, mikä tekee yrityksen suunnittelusta ja perustamisesta miellyttävää. CrediNordin toiminta on vakaata, ja se on yksi Suomen suosituimmista yritysrahoituksen tarjoajista. Lainatarjouksen pyytäminen on maksutonta, eikä se sido asiakasta mihinkään.

CrediNord logo
Käyttötarkoituksia on monia.
Rahoita erityylisiä tavoiteltuja kasvuhankkeita
Stabilisoi kassavirta kausivaihtelun aikana
Hanki lisää näkyvyyttä boostamalla markkinointia

Tietoa CrediNordin lainapalveluista

CrediNordilta voi pyytää maksuttoman lainatarjouksen tarvitsemansa summan verran. Mahdollisuus on hakea yrityslainaa 1.000–100.000 € , mikä on laaja rahoitushaarukka ja sopii monenlaisiin tarpeisiin. CrediNordilla palvellaan sekä jatkavia että uusia yrittäjiä. Hakemuksen täyttäminen onnistuu minuutissa, ja vastaus luvataan tunnissa. CrediNordilta myönnetty lainasumma maksetaan tilille jopa saman päivän aikana. Kuukausilyhennyksessä ei ole piilokuluja ja takaisinmaksu on joustavaa, näin sekä aloitteleva että jatkava yrittäjä välttyvät ikäviltä yllätyksiltä lainan takaisinmaksussa.

Lainaa ilman vakuutta

CrediNord mahdollistaa vakuudettoman lainan yrityksille. Vakuudeton laina sopii sellaisille, jotka ovat hoitaneet velvollisuutensa ja vastuunsa yritystoimintaa harjoittaessaan. Laina on yksilöllinen ja yritykselle sopivaksi räätälöity. Laina-aika ja summa katsotaan asiakkaan tarpeen mukaan, ja mitä alhaisempi on yrityksen riskiarvio, sitä pienemmät ovat kulut lainasta.

Yritysten toiminnan tukeminen

Yrittäjien, varsinkaan aloittelevien, polku ei ole aina tasainen ja helppo, vaan siihen liittyy aina haasteensa. Usein haasteet liittyvät toiminnan kannattavuuteen ja jatkuvuuteen. CrediNordin yksi tärkeimmistä tehtävistä on ymmärtää yritysmaailman haasteita ja mahdollisuuksia. Siksi toiminta on tehty joustavaksi ja mutkattomaksi, jotta jokaisen asiakkaan tarpeisiin voidaan vastata nopeasti.

Miksi CrediNord?

CrediNord on helposti lähestyttävä rahoituspalvelu, jonka asiakaspalveluun kannattaa ottaa yhteyttä, jos yritysrahoitukseen liittyvät asiat mietityttävät. CrediNordissa palvellaan sekä puhelimitse että sähköpostitse. Asiakaslähtöisyyden ja mutkattoman palvelun takia toiminta on kasvussa, ja CrediNord tekee yhteistyötä muun muassa VISMA Signin, Bisnoden, Yrittäjien ja Finanssivalvonnan kanssa.

Yrityslainan haku CrediNordilta

Hae yrityslainaa maksuttomasti sähköisesti. Lainan myöntämisen jälkeen kuukausikulu on kiinteä, eikä siinä ole avausmaksuja eikä piilokuluja. Lainan myöntäminen on mahdollista, jos yrityksellä tai takaajalla ei ole maksuhäiriöitä. Yrittäjä toimii itse takaajana oman yrityksensä lainalle, kuitenkin ilman reaalivakuuksia. Yrityslainaa haetaan yleensä laite- ja konehankintoihin, työntekijöiden palkkaamiseen, uuteen projektiin tai kalliimman lainan poismaksuun.

Yrittämisen vapaus

Eläkkeellä aika voi joskus käydä pitkäksi, ja voi myös tulla halu saada lisätienestejä. Eläkeläisenä yrittäjänä työskenteleminen voi olla myös verotuksellisesti kannattavampaa, kuin pelkkä verokortilla työskentely. Yritystoimintaa suunnitellessa on tärkeää arvioida tulot ja menot. Tämä auttaa myös lainatarpeen suunnitteluun.

CrediNord avuksi

Yritystoimintaa suunnitellessa tulee paljon asioita pohdittavaksi. Yrittäminen tuo omaan arkeen vapautta ja mahdollisuuksia, mutta myös vastuun ja tärkeitä päätöksiä tehtäväksi. Yrittäjille on olemassa paljon oppaita, mutta voi olla hankalaa ratkaista, mitkä ratkaisut sopivat omaan yritykseen. CrediNordilta voi saada apua moniin eri kysymyksiin, ja asiakkaan yritystoiminnan aloittamista tai jatkamista tuetaan joustavasti.

Kokemuksia CrediNordin palveluista

Eläkkeellä oleva voi kokea yrityksen perustamisen vaikeaksi tai jopa mahdottomaksi, sillä perinteiset pankit miettivät usein enemmän omia tarpeitaan kuin asiakaslähtöisyyttä. CrediNord tukee kaikkien mahdollisuuksia yksilöllisesti ja ottaa huomioon erilaiset tarpeet. Asiakkaat kehuvat palvelua muun muassa nopeaksi, mutkattomaksi, positiiviseksi ja henkilökohtaiseksi. Mikäli eläkkeellä oleva yhtään harkitsee yrityksen perustamista, on CrediNord helposti lähestyttävä paikka omien unelmien mahdollistamiseen. CrediNord – luotettava kumppanisi yritysrahoituksessa.