Suosittu vaihtoehto pankin yritys-rahoitukselle
Yrityslaina optimoitu juuri sinun yrityksesi tarpeisiin
Lainamäärä 1.000–100.000 €
Kiinteä kuukausikulu – ei avauskuluja, tilinhoitomaksuja tai piilokuluja
Maksa pois myös etuajassa - ilman lisäkuluja
Sinun yrityslainasi
Päätös 60 minuutissa

Yrityksen asiakaspohjan kasvattaminen – 9 vinkkiä

Asia, mitä suurin osa yrityksistä tavoittelee on yrityksen asiakaspohjan jatkuva laajentuminen. Jotta yritys voi kasvaa pitkällä tähtäimellä, sen on pystyttävä kasvattamaan asiakaspohjaansa. Seuraavaksi käsittelemme tarkemmin vinkkejä, joiden avulla yrityksen asiakaspohjan kasvattaminen onnistuu nopeammin.

Kotisivujen perustaminen / kehittäminen

Verkkosivut ovat nykypäivänä yrityksille jo oletus. Mikäli yrityksellä ei vielä ole omia kotisivuja, on niiden luominen pääsääntöisesti kannattavaa. Nykyisin on olemassa lukemattomia palveluntarjoajia verkkosivujen perustamiseen, jotka ovat edullisia ja helppoja käyttää. Potentiaalisen asiakkaan etsiessä yrityksestä tietoa, on kotisivut oiva tapa esitellä yrityksen toimintaa, hinnoittelua, minkälaisia palveluita se tarjoaa ja minkälaisia asiakkaita yrityksellä on.

Moni yritys on myöskin jo saattanut luoda kotisivut aikaisemmin, mutta niiden ylläpito usein laiminlyödään. Yritykselle ei ole eduksi, mikäli potentiaalinen asiakas saapuu yrityksen kotisivuille, mutta sivun viimeiset päivitykset ovat 5-10 vuotta vanhoja, eikä yrityksen yhteystiedot välttämättä pidä enää edes paikkansa. Tämän vuoksi sivuja onkin hyvä jatkuvasti kehittää askel askeleelta eteenpäin. Sivuille voi ajoittain lisätä uutta sisältöä, jotta asiakkaat näkevät, että yritys on edelleen aktiivisesti toiminnassa. Sivujen toiminnallisuutta voidaan kehittää myös eteenpäin ja esimerkiksi verkkokaupan kohdalla maksutapojen määrää voidaan lisätä.

Uutiskirjeen luominen

Uutiskirjeet ovat suosittu tapa hankkia yritykselle uusia asiakkaita ja tuoda itseään esille myös jo olemassa oleville asiakkaille. Uutiskirje voi olla tyyliltään hyvin moninainen. Tyypillisesti uutiskirje on ilmainen ja siinä esitellään yrityksen uusia tuotteita ja palveluita, sekä tyypillisesti alan tuoreimpia näkemyksiä.

Jotta yritys pystyy lähestymään potentiaalisia asiakkaita uutiskirjeellään, tarvitsee yrityksen saada potentiaalinen asiakas tilaamaan uutiskirjeen, sekä samalla ilmoittamaan sähköpostiosoitteensa. Tähän auttaa, mikäli uutiskirje pystytään luomaan kiinnostavaksi, taikka sen tilaamiseen liitetään jokin tilaamisetu. Uutiskirje on oiva tapa houkutella potentiaalisia asiakkaita yrityksen pariin ja vahvistaa nykyisten asiakkaiden sitoutumista yritykseen.

Hakukoneoptimointi

Kun kuluttaja tai yritys etsii tiettyä tuotetta tai palvelua, mitä kautta hän nykypäivänä sitä etsii? Lähes poikkeuksetta tuotetta tai palvelua etsitään ensimmäiseksi Googlesta. Tämän vuoksi on äärimmäisen tärkeää, että yritys tulee mahdollisimman nopeasti vastaan, kun yritykseen liittyvällä hakusanalla haetaan jotain googlesta.

Hakukoneoptimoinnilla tarkoitetaan juuri sitä, kuinka korkealla yritys on tietyillä hakusanoilla googlen antamissa tuloksissa. Yritykselle on valtava merkitys sillä, onko yritys ensimmäisten hakutulosten joukossa, vaiko vasta tulosten seuraavalla sivulla. Hakukoneoptimointiin on usein kannattavaa pyytää asiantuntijan apua, koska siinä onnistuminen on haastavaa ilman kokemusta optimoinnista.

CrediNord logo
Käyttötarkoituksia on monia.
Rahoita erityylisiä tavoiteltuja kasvuhankkeita
Stabilisoi kassavirta kausivaihtelun aikana
Hanki lisää näkyvyyttä boostamalla markkinointia

Luo ajantasaista ja kiinnostavaa sisältöä verkkosivuillesi

Se, että yritys luo ajantasaista ja kiinnostavaa sisältöään verkkosivuilleen, tukee se myös aiemmin läpi käymäämme hakukoneoptimointia. Google pystyy tunnistamaan, mikäli sivuilla on alaan liittyvää laadukasta sisältöä. Yritys voi myös tehdä alaan liittyviä asiantuntemusta vaativia artikkeleita, joista alan osaajat voisivat olla kiinnostuneita.

Yritys voi tarjota ilmaiseksi alaan liittyviä oppaita, joista alalla olevat saisivat todellista hyötyä. On olemassa loputon määrä asioita, joita yritys voi luoda ja tarjota kotisivuillaan tehdäkseen siitä kiinnostavamman, niin potentiaalisten asiakkaiden, kuin myös Googlen silmissä.

Asiakaspohjan kasvattaminen asiakaspalvelun kautta

Mikään ei ole niin tehokasta markkinointia yritykselle, kuin tyytyväisten asiakkaiden välittämä viesti yrityksestä eteenpäin. Yrityksen on aina varmistettava, että sen tarjoama palvelu asiakkaitaan kohtaan on aina ensiluokkaista. Kun tyytyväinen asiakas välittää yrityksestä positiivista kuvaa, on se yritykselle imaista markkinointia, sekä lisäksi paljon tehokkaampaa, kuin yrityksen omat markkinointikampanjat.

On myös muistettava, että asia toimii tehokkaasti myös toisinpäin. Yritykseen tyytymättömät asiakkaat kertovat yleensä sen myös tehokkaasti eteenpäin, usein jopa todennäköisemmin kuin tyytyväiset asiakkaat. Asiakaspalvelun laatu voi siis vaikuttaa vahvasti positiivisesti tai vahvasti negatiivisesti. Tästä syystä yrityksen on itse tarkkailtava tarjoamansa asiakaspalvelun laatua ja tehtävä korjauksia, mikäli huomaa siinä epäkohtia.

Ota sosiaalinen media haltuun

Vaikka sosiaalisessa mediassa mainostaminen on ollut jo pitkään muodissa, pitää se pintansa kuitenkin edelleen. Yhä useammat ikäluokat käyttävät sosiaalista mediaa, jonka vuoksi sen kautta tavoitetaan yhä enemmän potentiaalisia asiakkaita. Sosiaalinen media on erinomainen tapa mainostaa halutessaan myös pienin kustannuksin. Yritys voi perustaa ja kasvattaa sosiaalisen median näkyvyyttään myös täysin ilmaiseksi, joskin se on toki enemmän aikaa vievä prosessi.

Sosiaalisessa mediassa suosittu tapa markkinoida on myös erilaisten vaikuttajien kautta. Vaikuttajien kautta tehtyä markkinointia on harrastettu jo pitkään, eikä syyttä. Vaikuttajien kautta tapahtuvassa markkinoinnissa, jokin sosiaalisen median vaikuttaja mainostaa ja tuo esille yrityksen tarjoamaa tuotetta tai palvelua seuraajilleen. Tämä mahdollistaa, että yritys pystyy tehokkaasti kohdistamaan markkinointiaan sopivaksi katsomansa vaikuttajan kautta.

Mikäli tarvitset yrityslainaa markkinointia varten, tarjoaa kotimainen CrediNord yrityslaina 100 000 euroon asti.

Yhteistyö toisen yrityksen kanssa

Yksi mahdollinen tapa kasvattaa potentiaalisten asiakkaiden määrää on liittyä yhteistyöhön toisen yrityksen kanssa. Tällöin kaksi yritystä yhdessä voivat tarjota asiakkailleen jotain, mitä he eivät pystyisi tarjoamaan itsenäisesti. Esimerkiksi remontointiyritys voi toimia yhteistyössä piha- ja puutarha-alan yrityksen kanssa. Tällöin yritykset pystyvät tarjoamaan pakettina edullisesti talon sisäremontin yhteydessä myös talon pihojen päivittämisen uuteen uskoon. Tämä on monelle talon ja pihan laittoa miettivällä houkutteleva yhdistelmä. Samalla yritykset saavat toisiltaan reilusti potentiaalisia asiakkaita. Esimerkissä piha- ja puutarha-alan yrityksellä on tarjota potentiaalisia remonttia vaille olevia asiakkaita ja sama toisinpäin.

Tarjoa etuutta uusille asiakkaille

Yksi tyypillisimmistä tavoista houkutella yritykselle uusia asiakkaita, on tarjota heille jotain etuutta. Esimerkiksi äänikirja- tai suoratoistopalvelut tarjoavat poikkeuksetta uusille asiakkaille ilmaista kokeilujaksoa, jotta heidät saataisiin houkuteltua ensi kertaa palvelun pariin ja palvelu tulisi heille tutuksi. Samaan tapaan toimivat lukuisat eri tuotteita ja palveluita tarjoavat yritykset. Vaikka suurin osa hyödyntäisikin vain ainoastaan ilmaisen kokeilun eli tuottaisi yritykselle tappiota, on silti olemassa tietty osa asiakkaista, jotka jatkavat tuotteen tai palvelun käyttämistä.

Hyödynnä asiakkaiden arviointeja ja tuo ne näkyviksi

Kuten aiemmin käsittelimme, yrityksen nykyisten asiakkaiden jakamat kokemukset tutuilleen ovat suuressa merkityksessä. Edistääkseen tätä, voi yritys luoda jonkinlaisen kanavan, jota kautta asiakkaat pääsevät tekemään vertaisarviointeja yrityksestä. Kanavana voi toi esimerkiksi Trustpilot tai google-arvostelut. Tällä tavoin yrityksen potentiaaliset asiakkaat pääsevät näkemään, mitä yrityksen asiakkaat ovat aidosti mieltä yrityksestä.

Yrityksen on kuitenkin muistettava, että vapaasti tehtävien julkisten arviointien riskinä aina on, asiakkaat jakavat negatiivisia kokemuksiaan yrityksestä. Tyypillistä myös on, että potentiaalinen asiakas antaa merkittävästi enemmän painoarvoa juuri negatiivisille palautteille, kuin positiivisille.

CrediNordin vakuudeton yrityslaina markkinointiin ja asiakashankintaan

Miksi valita juuri CrediNord?

CrediNord on kotimainen toimija, joka tarjoaa vakuudetonta yrityslainaa helposti ja nopeasti 100 000 euroon asti. Olemme rakentaneet koko toimintamme ajatellen, miten voimme parhaiten palvella yritysten rahoitustarpeita. Tästä syystä tärkeimpiä asioita toiminnassamme on, että lainan kulut ovat yksinkertaiset ja läpinäkyvät, rahoituksen hakeminen ja saaminen on nopeaa ja helppoa, sekä asiakaspalvelun täytyy olla aina ensiluokkaista ja henkilökohtaista.

Kaikki lainaan liittyvät kulut sisältyvät yhteen kuukausittaiseen kuluun, jonka yritys näkee helposti saamastaan lainatarjouksestaan. Yrittäjän ei siis tarvitse käyttää hetkeäkään aikaa laskeakseen, kuinka paljon lainan kokonaiskustannukset ovat, ainoastaan yksi kulu.

Yksinkertaiset kulut

Kulua maksetaan myöskin ainoastaan niiltä kuukausilta, kun laina on yrityksen käytössä. Tämä mahdollistaa, että laina on mahdollista maksaa aina etuajassa milloin tahansa kuluitta pois. Maksat kulua vain tasan tarkkaan siltä ajalta, kun yrityksellä on tarvetta rahoitukselle.

Valitse siis CrediNord, kun haluat luotettavan ja toimivan kumppanin yritysrahoitukseen.