Suosittu vaihtoehto pankin yritys-rahoitukselle
Yrityslaina optimoitu juuri sinun yrityksesi tarpeisiin
Lainamäärä 1.000–350.000 €
Kiinteä kuukausikulu – ei avauskuluja, tilinhoitomaksuja tai piilokuluja
Maksa pois myös etuajassa - ilman lisäkuluja
Sinun yrityslainasi
Päätös 60 minuutissa
Business Cargo Vans For Sale on the Dealership Lot. Closeup Photo.
Viimeksi muokattu:

Yrityksen ajoneuvorahoitus

Kun yritys harkitsee ajoneuvon hankkimista, yrityksellä ei välttämättä ole tarpeeksi omaa pääomaa sen hankkimiseksi, koska ajoneuvo aiheuttaa yritykselle moninaisia kuluja. Ajoneuvon hankkiminen on yritykseltä suuri kertainvestointi, johon yrityksen on usein kannattavaa harkita eri rahoitusvaihtoehtoja. Ajoneuvon hankinnan lisäksi yrityksen täytyy laskea ajoneuvolle huoltokustannukset, polttoainekustannukset, sekä muut ajoneuvon aiheuttamat kulut.

Vaikka ajoneuvo on yritykselle suuri kustannus, on investointi uuteen kalustoon kuitenkin pidemmällä tähtäimellä yleensä kannattavaa, varsinkin jos näyttää, että nykyinen ajoneuvokalusto ei riitä tyydyttämään kasvavan yrityksen tarpeita. Esimerkiksi, jos yrityksellänne on tuotteiden lisäksi myös kuljetuspalvelu, kuljetuskaluston kunto ja riittävyys on otettava huomioon.

”Vaikka ajoneuvo on yritykselle suuri kustannus, on investointi uuteen kalustoon kuitenkin pidemmällä tähtäimellä yleensä kannattavaa”

Ulkopuolinen ajoneuvorahoitus voi auttaa yritystänne tilanteessa, jossa investointi uuteen kalustoon ylittää lainasta aiheutuvat kustannukset. Mikäli perinteinen pankkilaina ei tule kysymykseen, riittämättömien tulojen tai muiden lainojen vuoksi, voimme yritystänne varten tarjota ajoneuvorahoitusta autolainana.

CrediNordilta voit saada yrityslainaa ilman vakuuksia. Lainaan tarvitset kuitenkin takaajan, joka useimmiten on yrittäjä itse. Teemme jokaiselle hakijalle yksilöidyn lainatarjouksen. Kerromme tästä tarkemmin vielä myöhemmin sekä autamme sinua tarvittaessa päätöksenteossa.

pexels norma mortenson 4391486

Miten me CrediNordilla voimme auttaa yritystäsi?

Meillä CrediNordilla on laaja kokemus yrittäjyydestä ja ymmärrämme myös yritysmaailman haasteet sekä mahdollisuudet. Haluamme auttaa, että myös sinun yrityksesi voisi vastata yritysmaailman kasvaviin haasteisiin, maksuvalmiuden siitä kärsimättä, ja siksi meillä on tarjota joustavia takaisinmaksuratkaisuja yrityslainoihimme.

Pyrimme tukemaan suomalaisten yritysten toimintaedellytysten kehitystä, ja sen vuoksi asiakkaiden tarpeet ovat meillä etusijalla. Sillä ei ole väliä, minkä kokoinen yrityksesi on. Se voi olla toiminimi, avoin yhtiö, kommandiittiyhtiö tai osakeyhtiö. Haluamme auttaa osaltamme kaiken kokoisten yritysten kasvussa ja myönnämmekin rahoitusta sellaisille yrityksille, joiden toimintaedellytyksiin uskomme.

Koska CrediNord palvelee verkon kautta yrityksesi sijainnilla ei ole merkitystä. Se voi sijaita missä päin Suomea tahansa. Palvelumme kattaa koko suomen maan, pohjoisesta etelään.

CrediNord logo
Käyttötarkoituksia on monia.
Rahoita erityylisiä tavoiteltuja kasvuhankkeita
Stabilisoi kassavirta kausivaihtelun aikana
Hanki lisää näkyvyyttä boostamalla markkinointia

Voiko vasta perustettu yritys hakea yrityslainaa?

Vaikka yrityksesi voi olla vasta matkansa alkutaipaleella voit hakea lainaa, kunhan yritys on toiminut vähintään 6 kuukautta.

Lainaa myöntäessämme arvioimme myös onko usko yrityksesi kasvuun riittävä sekä investointi uuteen kannattavaa, ja jos arviomme on myönteinen riittää se myös meille tuomaan uskoa yritystänne kohtaan. Tärkeämpää onkin se, että yrityksen taloudellinen tilanne sekä takaisinmaksukyky tulevat olemaan vakaalla pohjalla. 

CrediNord autolainan ehdot

Ennen kuin CrediNordin autolainaa voidaan myöntää, yrityksen on pitänyt olla toiminnassa vähintään 6 kuukautta ja yrityksen toimipaikan sekä päättäjien on asuttava Suomessa. Liikevaihtoa yrityksellä täytyy olla vähintään 25 000 € vuodessa.

Välttämätöntä ei ole se, että yritys tuottaa voittoa. Yrityksellä ei kuitenkaan saa olla merkittäviä maksuviiveitä, eikä lainan takaajana toimivan yrittäjän tai muun toisen takaajan (jos vaaditaan), luottotiedoissa saa olla maksuhäiriöitä.

Teemme yrityksestä kokonaisvaltaisen riskiarvion. Arviomme perustuu mm. yrityksen tuloslaskelmaan, tasetietoihin ja liikevaihtoon. Perusvaatimuksena autolainan saamiseen voi olla myös säännölliset eläke– tai palkkatulot sekä puhtaat luottotiedot.

Asiakkaidemme tyypillisiä kohteita ajonauvorahoitukselle ovat mm:

 • Jakeluautot
 • Kuorma-autot
 • Henkilö – ja pekttiautot
 • Traktorit
 • Sekä muut työkoneet

Vakuudeton ajoneuvorahoitus yritykselle

Vakuudettomassa yrityslainassa ei vaadita reaalivakuuksia, riittää, että yrityksesi on vakaalla pohjalla. Reaalivakuuksien sijaan lainan myöntämiselle vaaditaan kuitenkin henkilötakaus, jolloin lainan hakija on henkilökohtaisesti vastuussa lainan takaisinmaksusta.

Takaajilla ei saa olla maksuhäiriöistä merkintöjä. Tällä varmistetaan se, että varsinaisen lainanhakijan estyessä maksamasta, toinen takaaja on velvollinen suorittamaan maksun.

Toisaalta kahden henkilön takauksella myös voidaan ennaltaehkäistä yrityksen luottotietojen menetys, jos toinen takaajista on valmis maksamaan erääntyneen erän, ennen kuin eräpäivästä on kulunut liian paljon aikaa.

Yrityksen kannalta parasta olisikin saada takaajaksi henkilöt, joilla molemmilla on nimenkirjoitusoikeus tai osuus yrityksestä, tällöin kummallakin on yhtäläiset intressit pitää yrityksen luottotiedot kunnossa.

city trans gc5260e1d3 640

Onko vakuudeton yrityslaina yrityksellesi sopivin vaihtoehto?

Vakuudeton yrityslaina soveltuu yrityksellesi parhaiten silloin, kun taloudellinen tilanne muuttuu esim. kausiluontoisesti tai asiakkaan maksuvaikeuksien myötä ja tarvitset kiireellisesti lyhytaikaista lainaa esim. yrityksen ajoneuvokaluston huoltoon tai ajoneuvon uusimiseen. Tällöin vakuudeton ja nopea yrityslaina ajoneuvon hankintaan on yritykselle sopiva vaihtoehto.

Vakuudeton yrityslaina sopii yrityksellesi myös silloin, kun yritys on vasta kasvuvaiheessa, eikä omaa pääomaa ole kertynyt vielä niin paljoa, että yleisten rahalaitosten mm. pankkien tarjoamia yrityslainoja olisi mahdollista hakea.

Lisäksi pankkien lainapäätösten tekemiseen voi mennä sen verran kauan aikaa, että se ei senkään vuoksi palvele yrityksesi tarpeita.

Miten vakuudetonta lainaa haetaan ja mikä on laina-ajan pituus?

CrediNordilta voit pyytää ilmaisen lainatarjouksen ja saat päätöksen jopa tunnin sisällä siitä, kuinka paljon lainaa voidaan myöntää ja millaiset takaisinmaksuun liittyvät ehdot ovat.

Vakuudettoman lainan laina-aika on määritelty 6 – 48 kuukauden mittaiseksi. Laina-aika sovitaan kuitenkin yrityskohtaisesti. Laina-aikaan vaikuttaa mm. lainattava summa, yrityksen taloudellisen tilanteen kasvunäkymät sekä nykyiset menot.

Vakuudellinen autolaina

Vakuudellinen laina tulee kyseeseen silloin, kun lainan tarve on suuri ja yritys tarvitsee pidemmän laina-ajan. Tällöin pelkkä henkilötakaus ei riitä, vaan vakuudeksi tarvitaan reaalipääomaa. Lainapäätös tehdään tässäkin tapauksessa yrityskohtaisesti.

Autolainan hakeminen

Lainanhaku CrediNordilta on yksinkertaista ja sen toimintaedellytykset kerrotaan selkeästi. Lainahakemuksen voi tehdä verkossa ja sen täyttämiseen menee vain noin minuutti. Lainahakemus kannattaa kuitenkin täyttää huolella.

Tällöin voit varmistaa hakemuksen joustavan käsittelyn. Lainahakemuksen täyttäminen on täysin ilmaista, eikä sen myötä sitoudu lainan ottamiseen.

Lainahakemuksessa tulee olla syy tai käyttökohde, mitä varten lainaa haetaan. Tarvitsemme myös yrityksesi Y-tunnuksen. Kun hakemus on valmis, se lähetetään ilman liitteitä. Hakemuksen lähettämisen jälkeen tarjous tulee sähköpostiisi noin tunnin sisällä, arkipäivänä klo 9.00-17.00 välillä.

Lainan maksupäivä

Lainan maksetaan tilillesi vielä jopa samana arkipäivänä, jos lainasopimus on allekirjoitettu ennen klo 16. Klo 16 jälkeen allekirjoitetun lainasopimuksen rahat tulevat tilille seuraavana arkipäivänä. Allekirjoitus tapahtuu sähköisesti, joten sen vuoksi ei tarvitse varata aikaa paikan päällä käymiseen.

Lainan määrä

CrediNordilta saat helposti yritysrahoitusta 1000 – 350 000 euroa täysin ilman avausmaksuja ja piilokuluja. Lainan määrän sekä laina-ajan voit itse valita. Huomioi kuitenkin yrityksen liikevaihto, toimiala ja riskiluokka määrittävät lopullisen lainamäärän sekä korkotason.

Näin CrediNord varmistaa tasapainon yrityksesi tilanteen kanssa. Autolainan määrää miettiessä kannattaakin olla tarkat laskelmat siitä, tuottaako investointi enemmän, kuin mitä siitä aiheutuu kuluja.

On tyypillistä, että voimme rahoittaa yritystä noin 1 kuukauden liikevaihdon määrän mukaisesti. Kun pyydät meiltä lainatarjouksen, saat tietää tarkalleen paljonko rahoitusta voit saada CreditNordilta. Lainatarjous yksilöidään juuri sinun yritystäsi varten.

Laina-aika on 6- 48 kuukautta. Lainan voi myös maksaa pois etuajassa ilman lisäkuluja. Mikäli yrityksen menot tilapäisesti muuttuvat tai tarvitse pitempää laina-aikaa, on mahdollista myös saada lyhennysvapaita kuukausia.

Laina-aika ja hinta

Autolainan hinta on yrityskohtainen. Hinnoittelumme perustuu tekemäämme arvioon yrityksen takaisinmaksukyvystä ja riskitasosta. Lainakulut ovat sen mukaisia, millainen riskiarvio on yrityksellä. Mitä alhaisempi riskitaso, sitä pienemmiksi lainakulut muodostuvat.

Lainan lyhennykset

Lainassa on kuukausilyhennys sekä joustava takaisinmaksu. Kaikki lainasta aiheutuvat kulut sisältyvät kuukausilyhennykseen. Kiinteä kuukausimaksu on kätevästi sijoitettavissa yrityksesi menobudjettiin. Kiinteän kuukausimaksun avulla on myös helpompi ennakoida tulevia menoeriä.

Tarjoamme CrediNordilla täydellistä joustavuutta, ja sinun on mahdollista sijoittaa lainarahat juuri sellaiseen ajoneuvoon tai ajoneuvokalustoon, mitä yrityksesi tarvitsee. Näin olemme tukemassa omalta osaltamme saavuttamaan tavoitteesi oman yrityksesi kasvua ja kehitystä.

Päätöksen teon vaikeus

Päädytpä sitten hakemaan vakuudetonta tai vakuudellista autolainaa, päätös on silti vaikeaa. Pelkästään jo lainan määrän arviointi on haastavaa. Ei riitä, että laina kattaa esim. uuden ajoneuvon, vaan on myös huomioitava se, mitä sen käyttö vaatii. Esim. polttoaine kustannusten nousu voi yllättää, samoin huollon tarve. Myös asiakasmäärä voi kasvaa ja silloin täytyy miettiä, pystytäänkö uudellakaan kalustolla vastaamaan kysyntään.

Myös jatkuvasti muuttuvat talousnäkymät voivat mietityttää. Vaikka yritys olisikin vakaalla pohjalla, voi tilanne keikahtaa huonompaan suuntaan, ilman että itse yrittäjänä voit siihen vaikuttaa. Näiden asioiden pohtiminen yhdessä meidän kanssamme tuo varmaa varmuutta siihen, minkälainen laina loppujen lopuksi palvelee yritystäsi kaikkein parhaiten.

truck g40702ed84 640

Me CrediNordilla autamme päätöksenteossa

Me CrediNordilla olemme valmiina auttamaan päätöksenteossa, koska mielestämme jokainen yritys ansaitsee mahdollisuuden onnistua, emmekä halua jarruttaa yritysten menestymistä. Kyseessä voi olla meidän puolelta pienestä tuesta, mutta yrityksellesi se voi olla suuri apu, jopa korvaamaton. Ja loppujen lopuksi yrityksenne tukeminen hyödyntää koko yhteiskuntaa.

Autamme mielellämme sinua askarruttavissa kysymyksissä ja annamme halutessasi ammattitaitoisen mielipiteen mikä rahoitustapa sopisi sinun yrityksellesi parhaiten, jotta sinun ei tarvitse yksin tehdä isoja päätöksiä.

Miten otat meihin yhteyttä?

Voit ja kannattaakin rohkeasti olla meihin yhteydessä ja kertoa yrityksesi tilanteesta, vaikka ennen lainahakemuksen tekoa. Samalla voit kysyä lainasta lisää tietoja, jos edellä mainituista asioista jäi jokin asia vaivaamaan tai tarvitset niistä lisätietoja. Sen jälkeen lainahakemuksen tekokin on helpompaa ja varmemmalla pohjalla.

Eli, jos sinulla jäi kysyttävää tai olet epävarma siitä, sopiiko tämä rahoitus parhaiten juuri sinun yrityksellesi, voit olla yhteydessä CreditNordin asiakaspalveluun soittamalla numeroon 09 424 531 57. Asiakaspalvelumme vastausaika on arkisin 9-17 välisenä aikana. Nopeaa ja helppoa yritysrahoitusta CrediNordilta.

 • Kuinka hakea CrediNordin ajoneuvorahoitusta?

  Ajonauvorahoituksen hakeminen CrediNordilta tapahtuu täyttämällä lainahakemus osoitteessa credinord.com. Luottotiimimme käsittelee meille saapuvat arkisin tunnin sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.

 • Kannattaako ajoneuvo rahoittaa vakuudettomalla yrityslainalla?

  Se, kannattaako ajoneuvo rahoittaa vakuudellisella vai vakuudettomalla lainalla on aina yrityskohtaista. Vakuudeton yrityslaina on kuitenkin prosessiltaan ketterämpi, sekä helppo maksaa milloin tahansa etuajassa pois. Tämän vuoksi se soveltuu erinomaisesti yrityksen lyhyempiaikaiseen rahoituskeen, kuten kahden, kolmen tai neljän vuoden rahoitustarpeeseen.

 • Mitkä ovat vaatimukset CrediNordin ajoneuvorahoitukselle

  CrediNordin ajoneuvorahoituksen minimikriteerit yritykselle ovat:

  • Yrityksen 12 kuukauden liikevaihto vähintään 25 ooo euroa
  • Yrityksen ja takaajan päätoimisena toimipaikkana on Suomi
  • Yritys on ollut aktiivisesti toiminnassa vähintään 6 kuukauden ajan.