Suosittu vaihtoehto pankin yritys-rahoitukselle
Yrityslaina optimoitu juuri sinun yrityksesi tarpeisiin
Lainamäärä 1.000–100.000 €
Kiinteä kuukausikulu – ei avauskuluja, tilinhoitomaksuja tai piilokuluja
Maksa pois myös etuajassa - ilman lisäkuluja
Sinun yrityslainasi
Päätös 60 minuutissa
Viimeksi muokattu:

Vakuudeton vai vakuudellinen yrityslaina?

Milloin vakuudeton yrityslaina on paras vaihtoehto? Sopivan rahoitusratkaisun löytäminen voi tuntua työläältä, erityisesti kun vaihtoehtoja löytyy rahoitusmarkkinoilta runsaasti.

Eri vaihtoehtoja kannattaa vertailla huolellisesti. Perinteisesti yrityslainaa on haettu aina samalla kaavalla yrittäjän suunnatessa pankkiin lainapyyntönsä kanssa. Ajat ovat kuitenkin muuttuneet, pankkien lainaehdot kiristyneet ja haettaville yrityslainoille vaaditaan aiempaa suurempia vakuuksia.

Suurin osa pankkien myöntämistä perinteisistä yrityslainoista on vakuudellisia lainoja, joiden korkotaso on vakuudetonta lainaa alhaisempi, mutta ehdot lainan saamiselle ovat erittäin tiukat.

Pankkilainan vakuudet

Vakuudellinen yrityslaina edellyttää, että yritys asettaa lainan takaisinmaksun vakuudeksi jotain arvokasta. Pankin myöntämälle yrityslainalle asetettavia vakuuksia voivat olla esimerkiksi liikehuoneisto, asunto, teollisuuskiinteistö tai auto.

Vakuutena voidaan käyttää myös rahoitusomaisuutta kuten esimerkiksi pörssiosakkeita. Tämän vakuuden ansiosta lainan korko on yleensä matalampi kuin vakuudettomassa lainassa. Myös henkilötakausta käytetään lisävakuutena. Tällöin yrittäjä on henkilökohtaisesti vastuussa yrityslainan takaisinmaksusta.

CrediNord logo
Helppo rahoitustapa ilman paperitöitä
Sähköinen prosessi alusta loppuun
Ei vaadittuja vakuuksia – toimit itse takaajana
Sekä lyhyeen että pidempään lainatarpeeseen

Yrityslainaa yllättäviin tilanteisiin

Vaikka yrityksesi luottotiedot olisivat kunnossa, pankkilaina tuskin tulee järjestymään ilman useita aikaa vieviä konttorikäyntejä ja toista viikkoa kestäviä laajoja taustaselvityksiä. Vakuudellinen yrityslaina ei useimmiten tule kyseeseen, kun jokin ennakoimaton tilanne tulee eteen. Ennalta arvaamaton tilanne voi tapahtua esimerkiksi, kun pienyrittäjältä rikkoutuu liiketoiminnan kannalta keskeinen laite tai kysynnän kasvaessa on kiireellinen tarve palkata lisää apukäsiä.

Perinteisellä pankilla on oikeus käyttää pantti tai sen myynnistä saadut varat lainan maksamiseen, jos yritys osoittautuu syystä tai toisesta maksukyvyttömäksi. Koska lainanantajan riski jäädä vaille myöntämänsä lainan takaisinmaksua on alhaisempi vakuudellisessa yrityslainassa, voi sillä saada isomman lainasumman.

Tämä tarkoittaa tietysti myös pidempää maksuaikaa. Kaikissa tapauksissa pankkilainan saaminen ei kuitenkaan onnistu.

Miksi yrityslaina jää myöntämättä?

Syyt, miksi yrityslainaa ei myönnetä, ovat yleisimmin seuraava: yrityksesi kassavirran ei katsota olevan riittävä, sinulla on ollut viivettä maksuissa tai tulotasosi ei ole tarpeeksi korkea lainan takaisinmaksuun.

Joskus voi käydä myös niin, että pankki tarjoaa lainaa mutta ehdot eivät ole sinun kannaltasi parhaat mahdolliset. Myös CrediNord huomioi nämä samat seikat arvioidessaan lainan myötämiskriteereitä.

Perinteinen kivijalkapankki ei ole ainoa paikka mistä yrityslainaa voi hakea investoinnin tai yrityksen kasvun mahdollistamiseksi.

Vakuudeton yrityslaina edellyttää yleensä vähemmän paperityötä eikä siihen kuulu vakuuden arviointia, vaan vain hakijan ja hänen yrityksen liikevaihtoa ja maksukykyä arvioidaan, joka nopeuttaa lainanhakuprosessia huomattavasti. CrediNordille onkin kotimaisena rahoitusyhtiönä tärkeää tukea pienten ja keskisuurten yritysten toimintaedellytyksiä tarjoamalla lainaa niin kasvuun kuin yllättäviinkin tarpeisiin.

CrediNordilla lainaprosessi on moderni ja nopea 

Yrityslainan hakeminen pankista on useimmiten melko hidas operaatio, sillä aikaa kuluu lainaneuvotteluihin sekä niihin liittyvien asiakirjojen kokoamiseen ja toimittamiseen. Jos tarvitset lainarahan käyttöön heti, perinteinen pankkilaina ei ole välttämättä paras vaihtoehto. CrediNordin myöntämä vakuudeton laina tarkoittaa sitä, ettei erillistä omaisuutta kuten esimerkiksi liikkeen toimitiloja tarvitse asettaa pantiksi lainan takaisinmaksulle.

Kun lähdet hakemaan yrityksellesi vakuudetonta yrityslainaa, on ensin syytä aina tehdä tarkat laskelmat siitä, että lainarahalla saatava tuotto ylittää lainasta aiheutuvat kustannukset. Myöntämämme lainasummat vaihtelevat yrityksen tarpeista ja tilanteista riippuen 1.000-100.000 €:n välillä. Vanhojen lainojen maksuun tai selvästi kannattamattoman liiketoiminnan pelastamiseen ei ole järkevää ottaa yrityslainaa. Jos yrityksellä on verovelkoja tai maksuhäiriöitä, emme valitettavasti voi antaa myönteistä lainapäätöstä.

Yrityslainamme hakuprosessi on moderni ja vaivaton, ilman turhaa papereiden pyörittelyä. Saat tarjouksen maksutta ja se ei sido sinua mihinkään. Hakemuksen täyttöön menee ainoastaan muutama minuutti ja päätös lainan myöntämisestä on sinulla sähköpostissa jo tunnin päästä. Kun olet hyväksynyt lainaehdot ja allekirjoittanut lainan sähköisesti, saat rahat tilille parhaimmillaan jo saman tai viimeistään seuraavan arkipäivän aikana.

Minkälaiselle yritykselle vakuudeton yrityslaina sopii?

Me CrediNordilla tarjoamme vakuudetonta yrityslainaa vakaalla pohjalla toimiville pienille ja keskisuurille yrityksille, joiden toiminta on ollut aktiivista vähintään viimeisten 12 kuukauden ajan. Lainan myöntämiseksi yrityksesi ei tarvitse olla voitollinen, mutta sen vuosittaisen liikevaihdon on oltava vähintään 30 000 euroa. Lisäksi yrityksen sekä lainan takaajana toimivan yrittäjän toimipaikka on oltava vakituisesti Suomessa. Yrittäjällä ei myöskään saa olla maksuhäiriömerkintöjä, eikä yrityksellä merkittäviä maksuviiveitä.

CrediNordin yrityslaina ilman vakuuksia onkin hyvä vaihtoehto, kun rahan tarve on äkillinen, eikä summa ole aivan valtavan suuri. Vakuudeton yrityslaina soveltuu paremmin lyhyempi aikaiseen käyttötarkoitukseen, kuten vaikkapa laitteiston päivittämiseen tai huoltamiseen. Sillä voidaan myös paikata mahdollista kassavajausta, liikevaihdon kasvaessa yllättävästi. Monilla toimialoilla asiakkaille saatetaan myöntää pitkiä maksuaikoja, jolloin raha ei kulkeudu nopeasti takaisin kassaan.

Joustavat maksuajat ja sinulle sopiva kuukausierät

CrediNord tarjoaa yrityslainoja joustavasti 6,12 tai 18 kuukauden maksuajalla. Koska kyseessä on lyhyen maksuajan velka, tulee kuukausierän suuruuteen kiinnittää huomiota. Tässäkin apuna on huolellinen suunnittelu, arvioimme jokaisen lainahakemuksen huolellisesti ja näin löydämme yrityksellesi sopivan kuukausilyhennyksen, joka ei sisällä piilokuluja. CrediNordin kaiken toiminnan taustalla on läpinäkyvyys, ja sen vuoksi lainamme eivät sisällä minkäänlaisia piilokuluja tai odottamattomia yllätyksiä.

CrediNordin yrityslaina on perinteiseen pankkilainaan verrattuna nopea hakea. Sinä yrittäjänä valitset tarvittavan lainasumman ja laina-ajan. Me CrediNordilla huolehdimme, että yrityksesi liiketoiminta antaa riittävät edellytykset lainan takaisinmaksuun. Varmistamme, että lainasumma ja laina-aika ovat tasapainossa yrityksesi tilanteen kanssa. Vakuudetonta yrityslainaa voidaan käyttää myös isompien, pankista otettavien vakuudellisten yrityslainojen täydentäjinä.

Lainan hinnoittelu

Yrityslainan hinta on yrityskohtainen – mitä alhaisempi riskiarvio yrityksestä tehdään, sitä pienemmät ovat sen lainakulut. Lainan korkotaso ja kulut vaihtelevat hakijayrityksen mukaan ja vaikuttavia tekijöitä ovat mm. yrityksen liikevaihto, tunnusluvut ja miten pitkään yritys on ollut toiminnassa.

Lainaa voi lyhentää tilanteen salliessa isompiakin eriä kuin sovituissa ehdoissa sanotaan. Laina-aika ei ole siis kiveen hakattu – voit maksaa lainan pois etuajassa ilman lisäkuluja. Samoin, jos tilanteesi onkin yllättäen heikompi ja tarvitset pidempää laina-aikaa, voit pyytää lyhennysvapaata kuukautta.

Uudenaikainen vakuudeton yrityslaina

Limiittilaskuri – hae lainaa nyt
Lainasumma
10000
Kuukausierä
Hae nyt

CrediNordin vakuudeton yritysluotto on siis paras ratkaisu silloin, kun rahoitusta tarvitaan nopeasti yllättävän tilanteen ratkaisuun.

Tällaisia voivat olla esimerkiksi tärkeän laitteen korjaaminen, äkillisen kassavajeen paikkaaminen tai joku muu ennalta arvaamaton investointikohde. Perinteisten, vakuudellisten pankkilainojen edellytyksen yleensä on, että lainasummalle löytyy vakuudet. Tämän vuoksi lainaprosessi on hidas ja saattaa pahimmillaan viedä useita viikkoja.

Joskus perinteinen lainaprosessi saattaa olla liian pitkä ja yrityksesi tilanne vaatii nopeita ratkaisuja. Me CrediNordilla haluamme olla yrityksesi tukena ja turvana tällaisissa tilanteissa, sinun ehdoillasi. Haluamme toimia mutkattomasti ja nopeasti, ilman turhaa papereiden pyörittelyä. Sinun ei tarvitse asettaa erillistä omaisuutta lainasi pantiksi, ja ehdot lainan myöntämiselle ovat vakuudellista yrityslainaa huomattavasti joustavammat, sillä perinteiset pankit ovat kiristäneet yrityslainojensa ehtoja viime aikoina huomattavasti.

Varmistamme yhdessä, että yrityslainasi summa ja laina-aika ovat tasapainossa yrityksesi tämänhetkisen tilanteen kanssa. Yrityslainan hinta tulee määrittymään yrityskohtaisesti. Lainakulusi tulevat olemaan sitä pienemmät, mitä alhaisempi riskiarvio yrityksestäsi pystytään tekemään. Ymmärrämme kotimaisia yrittäjiä ja suomalaista yritysmaailmaa kaikkine sen haasteineen ja mahdollisuuksineen.

Kun hakuprosessi on mennyt menestyksekkäästi läpi, lainasumma maksetaan yrityksesi tilille nopeasti. Useimmiten laina siirtyy jopa saman päivän aikana, mutta viimeistään 1-2 pankkipäivän aikana. Näin haluamme CrediNordilla mahdollistaa, että vastaamme yrityksesi rahoitustarpeeseen mahdollisimman tehokkaasti ja joustavasti.