Vakuudeton laina

Hae vakuudetonta lainaa jopa 60 000 € asti 

Vakuudeton laina on nopea ja joustava lainatuote, jota monet pankit ja rahoitusyhtiöt tarjoavat 1000…60 000 eurolle. Lainan maksuaika on 1–20 vuotta. 

Kulutusluotto eli vakuudeton laina onnistuu nopealla verkkohakemuksella. Voit hakea CrediNordin lainakilpailutuksen kautta milloin tahansa lainaa, sillä lainan haku ei sido sinua mihinkään. 

Rahoita vakuudettoman lainan avulla joustavasti erilaisia käyttötarkoituksia, sillä voit itse päättää lainan käyttökohteen.

Käytä vakuudetonta lainaa joustavasti 

Voit käyttää vakuudetonta lainaa hyvin joustavasti, sillä kulutusluotossa voit itse valita, mihin lainaa käytetään. Suosittuja lainan käyttökohteita ovat remontti, lainojen yhdistely, matkustaminen, shoppailu, kodinkoneiden ja auton hankinta. 

Lainaa maksetaan takaisin kuukausittain tasaerissä ja lainan maksuaika vaihtelee usein lainasumman mukaan. 

CrediNordin avulla voit kilpailuttaa lainat nopeasti ja löytää edullisimman vakuudettoman lainan. Lainojen koroissa on isoja eroja, joten lainan kilpailuttaminen kannattaa aina tehdä.

Kenelle voidaan myöntää vakuudetonta lainaa?  

Vakuudetonta lainaa voidaan myöntää täysi-ikäiselle henkilölle, jolla on puhtaat luottotiedot. Lisäksi lainaa varten pankit edellyttävät säännöllisiä ansio eli palkkatuloja ja kotimaista henkilötunnusta. Usein pankit vaativat, että lainaa varten hakija on asunut Suomessa yhtäjaksoisesti viimeiset 36 kuukautta. 

Eri pankeilla ja rahoitusyhtiöillä on eri vaatimuksia minimi palkkatuloihin. Tyypillisesti vaaditaan vähintään 15 000 euron vuosituloja, mutta osa rahoitusyhtiöistä voi myöntää lainaa myös alhaisemmilla tuloilla. 

Voit hakea CrediNordin lainavertailun kautta lainaa myös silloin, kun et ole varma, voitko saada lainaa. Koska lainan hakeminen on maksutonta ja ei sido mihinkään, voit tarkistaa huoletta milloin vain, mitä lainatarjouksia pankit sinulle tarjoavat. 

Kuinka paljon vakuudetonta lainaa voidaan myöntää? 

Vakuudettoman lainan suuruus riippuu paljolti siitä, kuinka paljon ansiotuloja eli työtuloja sinulla on. Sitä suuremmat tulot hakijalla on, sitä isompi laina voidaan myöntää. 

Tulojen lisäksi lainansaantiin vaikuttaa työsuhteen kesto ja muiden lainojen määrä. Jos sinulla on paljon muuta velkaa pankeille ja rahoitusyhtiöille, voi luottopäätös olla negatiivinen. 

Lainaa ei myönnetä, jos sinulla on maksuhäiriömerkintä. Huomioi, että pääomatuloja ei lasketa säännöllisiksi tuloiksi, joten lainamäärään vaikuttaa ainoastaan palkkatulot. 

Käytä vakuudetonta lainaa kuten haluat 

Vakuudettoman lainan etuina ovat joustavuus ja nopeus. Lainan hakeminen vie vain muutaman minuutin, eikä hakemusta varten tarvitse toimittaa liitteitä. Saat ensimmäiset lainatarjoukset heti katsottavaksi, joten lainatuote sopii myös hyvin kiireellisiin tarpeisiin. 

Vakuudeton laina on hyvin joustava tuote, sillä päätät itse aina lainan käyttökohteen. Tämä tarkoittaa sitä, ettei lainaa tarvitse käyttää juuri yhteen käyttötarkoitukseen varten, vaan voit hyvin joustavasti valita sinulle tärkeimmät käyttötarkoitukset rahalle. 

Tässä tyypillisiä lainan käyttötarkoituksia: 

 • Auton korjaus ja osto 
 • Moottoripyörän tai veneen ostaminen 
 • Sisustaminen ja kodinkoneen hankinta 
 • Mökin osto tai remontti 
 • Kodin remontti 
 • Lomamatka  
 • Laskujen maksu 
 • Lainojen yhdistely 

Osta lainarahalla auto tai moottoripyörä. Onko sinulla huolto tiedossa ajoneuvolle, johon tarvitset rahoitusta? Voit käyttää vakuudetonta lainaa kaikkiin näihin käyttötarkoituksiin. Kauttamme voit hakea ja kilpailuttaa rahoitusta monipuolisesti eri toimialoille. Olipa tarpeesi vaikka yrityslaina taksiyritykselle tai yrityslaina hammaslääkärialan yritykselle.

Moni nostaa vakuudetonta lainaa juoksevien kustannusten ja laskujen maksuun. Sitä voidaan käyttää remonttikulujen kattamiseen kotona tai mökillä. 
Tiesitkö, että voit nostaa vakuudetonta lainaa myös pienten lainojen poismaksua varten? Yhdistelylainan avulla maksat kalliit pienet lainat pois. Yhdistelylainaa nostetaan usein isompi lainamäärä esimerkiksi 30 000 euroa, jonka avulla maksetaan osamaksut ja kulutusluotot pois.

Kilpailuta vakuudeton laina 

Vakuudeton laina kannattaa aina kilpailuttaa, sillä sen avulla selvität nopeasti parhaan korkotarjouksen. Koska lainojen koroissa on suuria eroja, kannattaa lainavertailu tehdä huolella

Kun vertailet lainojen hintoja, kiinnitä huomiota todelliseen vuosikorkoon. Todellinen vuosikorko paljastaa, kuinka paljon maksat vuositasolla kuluja lainasta. Sitä alhaisempi todellinen vuosikorko, sen edullisempi laina on kyseessä. 

CrediNordin kautta voit kilpailuttaa lainat yhdellä hakemuksella. Näin voit saada yhdellä hakemuksella kymmeniä lainatarjouksia! Kilpailuta lainat jo tänään ja selvitä, mistä löytyy paras korko sinulle! 

Nosta vakuudetonta lainaa puolison kanssa 

Tiesitkö, että voitte nostaa puolison kanssa yhdessä lainaa? Pankit tarjoavat usein parempia ehtoja lainalle, kun lainaan otetaan kaksi takaisinmaksajaa. 

Lainaa rinnakkaishakijan kanssa tarkoittaa, että hakemuksessa on kaksi takaisinmaksajaa. Tämä tarkoittaa sitä, että olette molemmat henkilökohtaisesti vastuussa lainan takaisinmaksusta pankille. 

Kun haette yhdessä lainaa, voitte saada alhaisemman koron lainalle. Tämä johtuu siitä, että lainan takaisinmaksu on pankille turvallisempaa, kun lainassa on useampi maksaja. 

 Lisäksi lainasumma voi olla suurempi, sillä kahdella hakijalla on suuremmat palkkatulot kuin yhdellä. Mikäli toisella hakijalla on maksuhäiriömerkintä, ei lainaa kannata hakea rinnakkaishakijan kanssa. Tällöin lainaa kannattaa hakea vain henkilö, jolla on puhtaat luottotiedot. 

Yhdistelylainalla säästät kuluissa

Onko sinulla käytössä useampi osamaksu, luottokorttivelka ja kulutusluotto? Voit yhdistelylainan avulla maksaa kalliit pienemmät lainat pois ja yhdistää ne yhdeksi isommaksi lainaksi. 

Yhdistelylainaa tarjoaa moni pankki Suomessa. Se on suosittu lainatuote, koska sen avulla voidaan saada lainojen kuluja merkittävästi alas. Saat usein paremman koron lainalle, sillä isompaan lainaan tarjotaan parempia lainaehtoja. 

Kun sinulla on käytössä useampi pienlaina, maksat jokaisesta lainasta kiinteitä tilinhoitomaksuja ja muita kuukausikuluja. Yhdistämällä lainat yhdeksi lainaksi maksat jatkossa vain yhdestä lainasta tilinhoitomaksua, jolloin kiinteät kulut laskevat merkittävästi!

Vakuudeton laina edullisella korolla 

Lainan ei tarvitse olla kallista, vaikka siinä ei ole vakuuksia. Usein vakuudettomaan lainaan voidaan saada alle 10 % korko isommissa lainossa. Sitä isompi lainasumma on kyseessä, sitä tärkeämpää on löytää alhainen korko lainalle. 

Lainan hinta koostuu korosta, tilinhoitomaksusta ja avausmaksusta. Korko vaihtelee usein 4 – 20 % välillä. Tilinhoitomaksu lainoissa on 4 ja 10 euron välillä kuukaudessa. Avauspalkkiota ei veloita jokainen pankki, mutta osa voi veloittaa 40 – 100 euroa avausmaksuna. 

Tässä tiivistettynä vakuudettoman lainan tärkeimmät tiedot: 

 • Lainan korko: Asiakaskohtainen 4–20 % 
 • Lainasumma: 1 000–60 000 € 
 • Maksuaika: 1–20 vuotta 
 • Takaisinmaksu: Kuukausittain tasaerissä
 • Vakuudet: Ei vakuuksia 
 • Käyttötarkoitus: Valinnainen 

Remontoi koti tai lähde matkalle vakuudettoman lainan avulla 

Lainan nosto voi mahdollistaa erilaisten unelmien täyttymistä tai arkisempien asioiden toteuttamista. Jos sinulla on kiirellisiä rahatarpeita, voit nostaa lainaa laskujen maksua varten tai muihin kulueriin. 

Monella on suunnitteilla kauan toivottu lomamatka, jota varten tarvitaan rahoitusta. Vakuudettoman lainan avulla voit lähteä pidemmälle matkalle tai nostaa lainaa äkkilähtöä varten. 

Onko sinulla remontti tarpeita kotona? Moni investoi kotona remonttiin, joka parantaa kodissa viihtymistä. Lisäksi se voi olla rahallisesti järkevä investointi, jolloin kodin myyntiarvo kasvaa. Voit käyttää lainaa joustavasti remonttikamojen ostoon, uusien kodinkoneiden hankintaa tai työmiehen palkan maksuun. 

Kilpailuta vakuudeton laina jo tänään ja selvitä, kuinka alhaisella hinnalla sinulle voidaan tarjota joustavaa lainaa! 

Lainan nosto samana päivänä ja joustava takaisinmaksu 

Lainapäätös tehdään heti hakemuksen lähettämiseen jälkeen. Usein pankit vaativat vielä ennen lainan maksua tilille, että todistat palkkatulojen määrän. Tähän kelpaa vaikka palkkatosite tai verotustodistus. 

Kun lainasopimus on allekirjoitettu ja kaikki tiedot on annettu, maksetaan laina tilille 1–2 arkipäivän kuluessa. Viimeistään laina maksetaan tilille 5 päivän sisällä, mutta usein laina maksetaan nopeammin omalle tilille. 

Lainaa maksetaan takaisin kuukausittain. Takaisinmaksu tehdään tasaerissä, jolloin kuukausierän suuruus on sama eli vakio joka kuukausi. Voit aina maksaa lainaa myös nopeammassa aikataulussa takaisin. 

Lainan maksuaika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Lisäksi lainaan voidaan usein tarjota 1–4 kertaa vuodessa maksuvapaata, joka tuo lainan takaisinmaksuun joustoa. 

Eri vakuudettomia lainatuotteita 

Kuluttajalle on tarjolla useampia erilaisia vakuudettomia lainatuotteita. Suurin osa lainatuotteista on samoja muuten, paitsi niiden korko ja hintaehdot vaihtelevat. Yleensä aina lainan suurimmat erot liittyvät hintaan, jonka takia laina kannattaa aina kilpailuttaa. 

Tässä yleisiä vakuudettomia lainatuotteita: 

 • Joustoluotto 
 • Kulutusluotto
 • Laina 
 • Limiittiluotto 
 • Käyttölaina 
 • Kertalaina 

Joustoluotto on limiittiluotto, jossa lainaa ei tarvitse nostaa yhdellä kertaa tilille. Sitä voidaan nostaa tilille hyvin pieniä summia kerralla ja se sopii pieniin ja jatkuviin luottotarpeisiin. Joustoluotosta käytetään myös usein termejä joustolaina, limiittiluotto, saldolimiitti ja tilililimiitti. 


Normaali kulutusluotto on kertalaina, joka maksetaan yhdellä kertaa tilille. Kulutusluotosta käytetään usein seuraavia nimiä: laina, vakuudeton laina, käyttölaina ja käyttöluotto. Nämä tarkoittavat kaikki käytännössä samaa asiaa.

Vakuudeton yrityslaina jopa 250 000 € asti 

Voit saada pk-yritykselle yrityslainaa 1 000–250 000 euroa. Lainaa varten ei tarvita takaajia, vaan yrittäjän oma henkilötakaus riittää lainan vakuudeksi. 

Lainaa tarjotaan joustavalla maksuajalla ja lainan koroissa on isoja eroja. Lainaa voit käyttää hyvin joustavasti mm. käyttöpääoman rahoitukseen, kasvu investointeihin, varaston kasvattamiseen tai vaikka työntekijän palkkaamiseen. 

Voit saada yritykselle yrityslainaa, kun sinulla on edustusoikeus yhtiöön ja olet yrityksen hallituksessa. Lisäksi vaaditaan, että yrityksellä ja takaajalla ei ole maksuhäiriömerkintää. 

Yrityslainan saantiin vaikuttaa paljon liikevaihdon suuruus. Sitä suurempi yrityksen myynti on, sitä isompaa yrityslainaa voidaan myöntää. 

CrediNordin avulla edullinen vakuudeton laina 

Hae vakuudetonta lainaa CrediNordin avulla 1 000–60 000 euroa nopeasti. Voit saada lainaan maksuaikaa jopa 20 vuotta ja sen voi maksaa milloin vain takaisin. 

Lainojen vertailu kannattaa, sillä koroissa on suuria eroja. Sitä isompaa lainaa haetaan, sitä tärkeämpää on löytää kilpailuttamisen avulla alhainen korko. Todellinen vuosikorko paljastaa, mikä lainan on kaikkein edullisin. 

Voit saada vakuudetonta lainaa, kun olet täysi-ikäinen, sinulla on puhtaat luottotiedot ja tarpeeksi säännöllisiä tuloja. Sitä enemmän sinulla on ansiotuloja, sitä suuremman lainan voit saada. 

Lainaa maksetaan takaisin kuukausittain tasaerissä. Voit lisäksi saada lainaan lyhennysvapaata tai maksuvapaata muutaman kerran vuodessa. 

Voit käyttää lainaa hyvin joustavasti, sillä lainassa ei ole vakuuksia. Käytä raha auton ostoon, remonttiin tai vaikka lomamatkaa varten! 

Voit nostaa lainaa myös yrityksellesi. Vakuudeton yrityslaina on joustava lainatuote, jota myönnetään jopa 250 000 euron asti ilman vakuuksia. 

Kun sinulla on tiedossa lainatarve, kilpailuta CrediNordin kautta lainat vaikka heti. Voit saada yhdellä hakemuksella jopa yli 30 lainatarjousta, jolloin säästät ajan lisäksi myös kuluissa!

Vakuudeton laina – usein kysyttyä 

 • Mikä on vakuudeton laina?

  Vakuudeton laina on yleistermi lainalle, jossa ei ole vakuuksia. Voit saada vakuudetonta lainaa 1 000 – 60 000 euroa.

 • Mistä löydän parhaan lainan?

  Löydät parhaan lainan kilpailuttamalla, jolloin voit saada yhdellä hakemuksella kymmeniä lainatarjouksia. Kilpailuttaminen on maksutonta ja ei sido sinua mihinkään.

 • Miksi vakuudeton laina voi olla fiksu valinta?

  Vakuudeton laina voi olla fiksu valinta, kun tarvitset nopeaa ja joustavaa lainarahaa tilille. Kilpailuttamalla varmistat, että saat kaikkein edullisimman lainan käyttöön.

 • Kuka voi saada vakuudetonta lainaa?

  Voit saada lainaa, kun:

  – Olet täysi-ikäinen
  – Puhtaat luottotiedot
  – Säännöllisiä tuloja
  – Kotipaikka Suomessa

 • Mitä kannattaa vertailla vakuudettomissa lainoissa?

  Suurin ero lainoissa on kulut. Paras tapa selvittää edullisin laina on vertailla lainojen todellista vuosikorkoa ja kokonaiskustannuksia keskenään.

 • Mitä eroa on vakuudellisessa ja vakuudettomassa lainassa?

  Vakuudellisessa lainassa annata pankilla reaaliomaisuutta vakuudeksi eli pantiksi. Yleisimpiä vakuudettomia lainoja ovat asuntolaina ja autolaina. Vakuudettomassa lainassa sinun ei tarvitse antaa vakuuksia pankille, vaan pelkkä oma henkilötakaus riittää.

 • Mistä löydän edullisimman lainan?

  Kilpailuttamalla selvitä nopeasti, mistä löytyy paras ja edullisin vakuudeton laina. Voit kilpailuttaa helposti CrediNordin avulla lainat ja selvittää, mistä pankista saat parhaat ehdot lainalle.

 • Paljonko vakuudetonta lainaa voidaan myöntää?

  Lainaa voidaan myöntää tuloista riippuen 1 000–60 000 euroa. Lainasummaan vaikuttaa tulojen lisäksi muiden velkojen määrä ja mm. työsuhteen kesto.

 • Kuinka nopeasti laina maksetaan tilille?

  Laina maksetaan tilille usein 1–2 arkipäivän kuluessa siitä, kun olet allekirjoittanut lainasopimuksen ja toimittanut tarvittavat liitteet lopullista lainapäätöstä varten.

 • Voiko työtön hakea vakuudetonta lainaa?

  Työtön voi saada pienen vakuudettoman lainan, sillä osa rahoitusyhtiöistä hyväksyy säännöllisiksi tuloiksi ansiosidonnaisen.

 • Mikä on vakuudettoman lainan korko?

  Lainan korko on asiakaskohtainen. Normaalisti vakuudettoman lainan korko vaihtelee 4–20 % välillä.

 • Kannattaako valita joustoluotto vai normaali kulutusluotto?

  Usein kulutusluotto on edullisempi lainatuote kuin joustoluotto, joten sen valinta on järkevämpää. Joustoluotto voi sopia paremmin hakijalle, jolla on säännöllisesti pieniä nostotarpeita.

 • Mikä on pisin maksuaika lainalle?

  Pankit tarjoavat lainalle 1–20 vuoden maksuaikaa. Usein lainasumma vaikuttaa tarjottuun maksimi aikaan. Sitä isompi laina kyseessä, sitä pidempää maksuaikaa tarjotaan.

 • Mitä kuluja lainassa on?

  Vakuudettoman lainan kustannukset koostuvat nimelliskorosta, tilinhoitomaksusta ja mahdollisesta avauspalkkiosta.

 • Mikä on vakuudettoman lainan todellinen vuosikorko?

  Lainan todellinen vuosikorko selviää lainatarjouksesta. Todellinen vuosikorko kertoo kaikki lainan kustannukset selkeästi.