CrediNord UKK

Yrityslainoista
usein kysyttyä

Onko sinulla kysyttävää yrityslainoista? Olemme koonneet tähän yleisimpiä yrityslainoihin liittyviä kysymyksiä vastauksineen.

Jos et löydä juuri sitä mitä etsit, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@credinord.fi tai soita 09 424 757 88

 • Yrityslainan hinta

  eli miten yrityslainan hinta määräytyy?

  Tarjoamme asiakkaillemme yrityslainaa, jossa lainan hinta on yrityskohtainen. Hinnoittelu perustuu tekemäämme arvioon yrityksen riskitasosta ja takaisinmaksukyvystä. Saadaksesi tarkan hinnan lainalle, sinun tulee tehdä lainahakemus. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään.

 • Yrityslainan vakuudet

  eli vaaditaanko yrityslainaan vakuuksia?

  Meidän yrityslainamme eivät vaadi vakuuksia. Olennaista on, että sinä ja yrityksesi olette hoitaneet asianne hyvin. Henkilötakaus kuitenkin tarvitaan ja yrittäjä itse toimii takaajana. Yli 25 000 euron summalle vaaditaan tyypillisesti kaksi takaajaa.

 • Yrityslainan määrä

  eli paljonko yritys voi saada lainaa?

  Rahoitamme yritystä normaalisti yhden kuukauden liikevaihdon verran. Maksimissaan summa voi olla 100 000 euroa.

 • Yrityslainan kuukausi kulut

  eli miksi yrityslaina kannattaa ottaa kiinteällä kuukausikululla?

  Yrityksen oma etu on tietää tarkasti etukäteen, kuinka paljon lainan kokonaiskulut ovat kuukaudessa. Kun kulu on aina kiinteä, tietää varmasti mihin sitoutuu, eikä ikäviä yllätyksiä lainan suhteen tule.

 • Yrityslainan maksuaika

  eli kuinka pitkä yrityslainan laina-aika on?

  Tarjoamme yrityslainoille joustavat maksuajat. Voit valita maksuajaksi 6 kuukautta, 12 kuukautta tai 18 kuukautta. Tarvittaessa voit pyytää myös maksuvapaita kuukausia.

 • Yrityslainan vaatimukset

  eli mitä ovat yrityslainan saamisen minimivaatimukset?

  Yrityksellä on pitänyt olla toimintaa ainakin 6 kuukautta eikä sillä tai lainan takaajalla saa olla maksuhäiriömerkintöjä. Lisäksi yrityksen ja sen päättäjien pitää olla Suomessa. Liikevaihdon on oltava vähintään 30 000 euroa vuodessa.

 • Yrityslaina hakemus

  ​eli mitä tietoja yrityslainahakemusta varten tarvitaan?

  Meillä yrityslainan hakeminen on tehty nopeaksi ja mutkattomaksi. Hakemukseen tarvitsee täyttää vain lainasumma- ja aika, lainan käyttötarkoitus sekä yrityksen ja takaajan tiedot. 

 • Yrityslainan hakijat

  eli kuka voi hakea yrityslainaa?

  Yrityslainaa voi hakea kuka tahansa yrittäjä, jolla on nimenkirjoitusoikeus yritykseen. Yrityslainaa voidaan myöntää kaiken kokoisille yrityksille.

 • Yrityslainan kulut

  eli paljonko yrityslaina tulee maksamaan?

  Yrityslainan kulut vaihtelevat yrityksestä riippuen. Voit käyttää lainalaskuria alustavan arvion saamiseksi, mutta tarkat tiedot saat tekemällä lainahakemuksen. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään.

 • Yrityslainan nostaminen

  eli kuinka nopeasti yrityslaina on nostettavissa?

  Emme halua tuhlata aikaasi, vaan pyrimme käsittelemään lainahakemuksen tunnin sisällä. Saat lainatarjouksen sähköpostiin, jonka jälkeen se pitää allekirjoittaa. Joissakin tapauksissa sinulta voidaan pyytää liitteitä. Kun kaikki on kunnossa, laina maksetaan tilillesi ja saat rahat viimeistään seuraavana arkipäivänä.

 • Yrityslainan ehdot

  eli mitkä ovat yrityslainan ehdot ja kulut?

  Yrittäjä toimii henkilötakaajana yrityslainassa. Lainaehdot ja tarkat kulut on määritelty selkeästi lainasopimuksessa.

 • Yrityslainan hakeminen

  eli miten yrityslainahakemus tehdään?

  Yrityslainan hakeminen on helppoa. Täytät vain lainahakemuksen sivuillamme, niin lähetämme sinulle lainatarjouksen tunnin sisällä tai viimeistään seuraavana arkipäivänä.

 • Yrityslainan vaihtoehdot

  eli tarjotaanko yrityslainan lisäksi muuta rahoitusta?

  Haluamme keskittyä täysillä yhteen asiaan ja tarjota siinä parasta. Siksi olemme erikoistuneet vain yrityslainoihin, emmekä tarjoa muita lainatuotteita tai -palveluja.

 • Yrityslainan verohyödyt

  eli voiko yrityslainan kulut hyödyntää verotuksessa?

  Yrityslainan kulut voi hyödyntää verotuksessa. Kannattaa jutella oman kirjanpitäjän kanssa siitä, miten se on järkevin tehdä.

 • Yrityslainaa keneltä

  eli miksi ottaa yrityslaina CrediNordilta?

  Meidän kauttamme lainan hakeminen on paitsi nopeaa ja helppoa myös selkeää ja joustavaa. Lainahakemuksen tekeminen vie vain minuutin ja rahat voit saada tilillesi jo samana päivänä tai viimeistään seuraavana arkipäivänä. Takaisinmaksuaika on joustava.

 • Yrityslainaa kenelle

  eli kenelle myönnämme yrityslainaa?

  Yrityslainaa voi saada yritys, joka toimii Suomessa ja jolla ei ole maksuhäiriömerkintöjä. Yrityksen luottotietojen pitää olla kunnossa ja sillä tulee olla aktiivista toimintaa.

 • Yrityslainaa maksuhäiriöiselle

  eli saako yrityslainan hakijalla olla maksuhäiriöitä?

  Valitettavasti emme voi myöntää lainaa, jos sinulla tai yritykselläsi on maksuhäiriöitä.

 • Yrityslainaa suomeen

  eli pitääkö yrityslainaa hakevan yrityksen olla suomalainen?

  Kyllä. Lainaa hakeakseen yrityksen pitää olla rekisteröitynyt Suomeen ja sen kotipaikan on oltava Suomi.

 • Yrityslainan edellytykset

  eli täytyykö yrityksen olla voitollinen saadakseen yrityslainaa?

  Ei välttämättä. Teemme aina riskiarvion ja tutkimme ja arvioimme yrityksen takaisinmaksukykyä. Jos yrityksellä ei ole maksuhäiriömerkintöjä ja se pystyy maksamaan kuukausittaisen lainanlyhennyksen takaisin, sen ei välttämättä tarvitse olla voitollinen.

 • Yrityslainan riskiarvio

  eli mitä tietoja tarkistatte myöntäessänne yrityslainoja?

  Teemme yritykselle kokonaisvaltaisen riskiarvion. Arvioimme mm. sen liikevaihtoa, tulosta ja tasetta. Lopullinen luottopäätös perustuu aina kokonaisarvioomme yrityksen riskitasosta.

 • Yrityslaina tilille

  eli milloin laina maksetaan yrityksen tilille?

  Panostamme nopeaan palveluun. Laina maksetaan yrityksen tilille vielä samana arkipäivänä, jos lainasopimus on allekirjoitettu ennen kello 16.

 • Yrityslainan takaaja

  eli saako yrityslainaa ilman takaajia?

  Yrityslainan saaminen edellyttää ainakin yhtä henkilötakajaa.

 • Yrityslainan käyttökohteet

  eli mihin yritysrahoitusta voi käyttää?

  Meidän tehtävämme on parantaa yritysten toimintaedellytyksiä. Yrityslaina on mahdollista käyttää mihin tahansa yrityksen toimintaa edistävään tarkoitukseen.

 • Yrityslaina kysymyksiä

  eli miten saan yhteyden yrityslainan käsittelijöihin?

  Asiakaspalvelumme vastaa arkisin klo. 9-17 numerossa 09 424 531 57. Voit myös lähettää meille sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@credinord.fi