Suosittu vaihtoehto pankin yritys-rahoitukselle
Yrityslaina optimoitu juuri sinun yrityksesi tarpeisiin
Lainamäärä 1.000–100.000 €
Kiinteä kuukausikulu – ei avauskuluja, tilinhoitomaksuja tai piilokuluja
Maksa pois myös etuajassa - ilman lisäkuluja
Sinun yrityslainasi
Päätös 60 minuutissa

Pitkäaikainen yrityslaina – yrityslainaa pitkällä maksuajalla

Kun yritys miettii rahoituksen hankkimista ja mahdollista yrityslainan ottamista yritykselle, herää usein kysymys ottaako lyhytaikainen vai pitkäaikainen yrityslaina. Se, kumpi on yritykselle parempi ratkaisu, riippuu aina yrityksestä sekä rahoituskohteesta. Tässä artikkelissa käymme läpi, mitä tarkoitetaan pitkäaikaisella yrityslainalla, milloin se on yritykselle hyvä vaihtoehto ja millä tavoin hakea yritykselle pitkäaikaista yrityslainaa.

Mikä on pitkäaikainen laina?

Pitkäaikaisella yrityslainalla tarkoitetaan useamman vuoden takaisinmaksuajalla olevaa yrityslainaa. Lyhytaikaisilla yrityslainoilla sen sijaan tarkoitetaan 6-18 kuukauden pituisia lainoja. Pidempiaikainen yrityslaina soveltuu erinomaisesti, kun yrityksellä on pidempiaikaisempi rahoitustarve, kuten pitkä rakennushanke tai esimerkiksi muu pidempiaikainen projekti tai käyttötarve.

CrediNord tukee suomalaisten yritysten kasvua

CrediNord on kotimainen rahoitusyhtiö, joka keskittyy tarjoamaan rahoitusta pk-yrityksille. CrediNord on perustettu nimenomaan yrittäjien tarpeita ajatellen. Lainaprosessi on helppo ja ketterä, kulut ovat yksinkertaiset ja läpinäkyvät, sekä asiakkaalle tarjotaan aina henkilökohtaista palvelua. Tällä tavoin CrediNord pystyy tarjoamaan kotimaisille pk-yrityksille erinomaisen nopean ja helpon rahoitusvaihtoehdon, joka helpottaa yritysten arkea.

Yhä useampi kotimainen yritys valitseekin juuri CrediNordin rahoituskumppanikseen, edellä mainittujen syiden vuoksi. Kehitämme myös jatkuvasti toimintaamme, jotta voimme tarjota yrityksille yhä laajempia, parempia ja sujuvampia rahoitusvaihtoehtoja.

pexels fauxels 3183186

Pitkäaikainen yrityslaina 350,000 euroon asti

CrediNord palvelee yrityksiä niiden koosta tai toimialasta riippumatta. Olipa yrityksesi lainatarve pidempi- tai lyhyempiaikainen CrediNordilta löytyy yrityksellesi rahoitusratkaisu. CrediNord tarjoaa yritysrahoitusta 350 000 euroon asti ja 6-48 kuukauden takaisinmaksuajoilla. CrediNordin tarjoama yrityslaina on vakuudetonta. Tämä tarkoittaa, että yritykseltä ei vaadita lainalle reaalivakuuksia, vaan laina perustuu henkilötakaukseen.

Lainan hakeminen on helppoa ja se tapahtuu täyttämällä lainahakemus kotisivuillamme credinord.com. Yritys saa lainatarjouksen arkisin tunnin sisällä hakemuksen vastaanottamisesta. Mikäli yritys on tyytyväinen saamaansa lainatarjoukseen, voi se allekirjoittaa sopimuksen sähköisesti. Allekirjoituksen ja pankkitilin vahvistamisen jälkeen siirrämme rahat välittömästi yrityksen tilille. Parhaimmillaan laina on yrityksen käytössä jo saman päivän aikana lainan hakemisesta.

Pitkäaikaisen lainan edut

Pidempiaikaisessa yrityslainassa on tiettyjä etuja lyhyempiaikaiseen yrityslainaan nähden. Merkittävin etu luonnollisesti on, että laina on yrityksen käytössä pidempään. Tällä tavoin sitä voidaan käyttää tiettyihin kohteisiin, joihin lyhyempiaikainen laina ei sovi. Kuten pidemmät projektit, joissa rahoitusta tarvitsee olla käytössä pidemmällä säteellä.

”yritykselle voi olla edulliseksi pienemmät kuukausilyhennykset, jotka eivät rasita yrityksen taloutta kuukausitasolla yhtä rankasti kuin suuremmat lyhennyserät.”

Koska laina on pidempiaikainen, jakaantuvat lainan takaisinmaksuerät myös pidemmälle ajalle. Tällä tavoin kuukausittain tehtävä lyhennys on keskimäärin matalampi, verrattuna lyhyempiaikaiseen lainaan, jossa laina maksetaan takaisin esimerkiksi 6 tai 12 kuukaudessa. Vaikka pidempiaikainen laina voi olla kustannuksiltaan hintavampaa, yritykselle voi olla edulliseksi pienemmät kuukausilyhennykset, jotka eivät rasita yrityksen taloutta kuukausitasolla yhtä rankasti kuin suuremmat lyhennyserät.

pexels fox 1595388

Mihin yrityslainaa pitkällä maksuajalla käytetään

Seuraavaksi käymme läpi yritysten tyypillisiä rahoitustarpeita, joihin erityisesti pitkäaikainen yrityslaina sopii erinomaisesti.

Olet perustanut uuden yrityksen ja tarvitset pitkäaikaisen lainan

Yrityksen ollessa alkuvaiheessaan on sen tarve rahoitukselle tyypillisesti kova. Tämän moni yritys tarvitsee ulkopuolista rahoitusta, jotta toiminnan alkuvaiheessa kulut ja investoinnit saadaan rahoitettua. Alkuvaiheessa olevan yrityksen haasteena on myöskin se, että sillä ei useinkaan ole vielä merkittävää tulovirtaa asiakkailta. Tämän vuoksi se ei pysty rahoittamaan toimintaansa vielä tulorahoituksella. Kuluja alkuvaiheessa olevalla yrityksellä kuitenkin usein riittää loputtomiin. Laitteita, markkinointia, kirjanpitäjä, asiakashallintajärjestelmä, jne. Kuluja siis riittää. Pitkäaikainen yrityslaina onkin alkuvaiheessa olevalle yritykselle oiva apu yritystoiminnan pyörittämisen tueksi.

Olet kiinnostunut laajentamaan liiketoimintaasi ja tarvitset lainaa pitkäaikaisten projektien rahoittamiseen

Yleinen tarve pidempiaikaiselle rahoitukselle on liiketoiminnan laajentaminen ja siihen liittyvien pidempiaikaisten projektien rahoittaminen. Kun on kyse liiketoiminnan laajentamisesta, voidaan sillä tarkoittaa hyvin erilaisia asioita riippuen yrityksestä. Laajennus voi olla esimerkiksi uusien toimitilojen hankkimista, uusien työntekijöiden palkkaamista tai uusien koneiden ja laitteiden hankkimista. Laajentuminen vaatii yritykseltä yleensä huomattavia määriä pääomaa.

Erityisesti, kun kyse on uuden toimitilan tai uusien koneiden hankkimisesta, ei yritykseltä useinkaan löydy siihen rahaa omasta takaa riittävästi. Tällöin erinomaisena ratkaisuna toimii pidempiaikainen yrityslaina, jolla yritys pystyy varmistamaan, että laajennus saadaan hoidettua maaliin.

Haluat investoida uusiin laitteisiin ja tarvitset siihen rahaa

Olipa kyse sitten nykyisen laitekannan päivittämisestä, taikka uusien laitteiden hankkimisesta, on se yritykselle aina merkittävä kuluerä. Investoiminen konekantaan on yritykselle kuitenkin pääsääntöisesti kannattavaa. Uudemmat koneet ovat tuottavampia, energiatehokkaampia ja käyttäjäystävällisempiä. Esimerkiksi nämä ovat etuja, joita uudemmat koneet tuovat mukanaan yritykselle. Varsinkin valmistavalle yritykselle uudet koneet ovat jatkuva investointikohde, jonka vuoksi ne vaativat yritykseltä pääomaa. Apuna uusien laitteiden hankintaan toimii hyvin pitkäaikainen yrityslaina.

”Varsinkin valmistavalle yritykselle uudet koneet ovat jatkuva investointikohde, jonka vuoksi ne vaativat yritykseltä pääomaa. Apuna uusien laitteiden hankintaan toimii hyvin pitkäaikainen yrityslaina.”

Haluat laajentaa uuteen liiketoimintaan ja sinun on katettava tästä aiheutuvat kulut

Yrityksen laajentuminen voi tapahtua myös uuden liiketoiminnan kautta. Yritys saattaa tunnistaa, että sillä olisi potentiaalia onnistua myös yritykselle uudessa liiketoiminnassa. Kyse saattaa olla esimerkiksi lähellä yrityksen nykyistä liiketoimintaa olevasta toiminnasta, jolloin yrityksellä on mahdollisesti etua yhtiön nykyisestä liiketoiminnasta. Usein yritys tunnistaa uusia liiketoimintamahdollisuuksia myös nykyisten asiakkaidensa kautta. Yritys voi huomata, että asiakkaat ovat kiinnostuneita tietystä palvelusta tai tuotteesta, jota yrityksellä ei kuitenkaan ole tarjota.  

student gef9476611 640

Näin helposti haet joustavan yrityslainan pitkällä maksuajalla

”Yritys saa vastauksen lainahakemukseensa aukiolojen puitteissa tunnin sisällä hakemuksen lähettämisestä.”

CrediNordilta yrityslainan hakeminen on äärimmäisen helppoa ja nopeaa. Lainan hakeminen tapahtuu hakemuksen täyttämisellä osoitteessa credinord.com. Hakemukseen täytetään perustiedot yrityksestä ja takaajasta, lainan määrä ja laina-aika, sekä lainan käyttötarkoitus. Luottotiimimme vastaanottaa hakemuksen ja tekee kokonaisvaltaisen arvion yrityksestä, sekä takaajasta. Luottotiimi arvio, kuinka paljon yritykselle voidaan myöntää lainaa ja minkälaisella hinnoittelulla. Yritys saa vastauksen lainahakemukseensa aukiolojen puitteissa tunnin sisällä hakemuksen lähettämisestä.

Yritys saa vastauksena lainatarjouksen, josta selviää paljonko lainaa voidaan yritykselle myöntää ja minkälaisella hinnoittelulla, sekä lainan yleiset ehdot. Mikäli yritys on tyytyväinen saamaansa lainatarjoukseen, tapahtuu lainan allekirjoittaminen sähköisesti. Kun lainasopimus on allekirjoitettu ja pankkitilin vahvistaminen suoritettu, siirrämme rahat välittömästi yritykselle. Tyypillisesti rahat ovat yrityksen tilillä seuraavana pankkipäivänä.

Lainalaskuri
Lainasumma
10000
Kuukausierä

Lainan minimiehdot

Tiettyjä minimikriteerejä yrityksen on kuitenkin täytettävä, jotta sille voidaan myöntää lainaa. CrediNordin yrityslainan kriteerit yritykselle ovat seuraavat:

 • Yrityksen liikevaihto vähintään 25 000 euroa
 • Yritys on ollut aktiivinen vähintään 6 kuukauden ajan.
 • Yrityksen ja takaajan päätoimisena toimipaikkana on Suomi

Hae yrityslainaa nyt

Täytä lainahakemus CrediNordin sivuilla ja saat lainatarjouksen tunnin sisällä. Rahat yrityksen tilille jo seuraavaan päivään mennessä. Tarjoamme rahoitusta pk-yrityksille, kuten yrittäjälainaa.

CrediNord logo
Käyttötarkoituksia on monia.
Rahoita erityylisiä tavoiteltuja kasvuhankkeita
Laajenna uusiin toimitiloihin
Uusien laitteiden ja koneiden hankinta

Pitkä vai lyhyt yrityslaina? Kumpi sopii minulle paremmin?

Yritykset kohtaavat erilaisia rahoitustarpeita. Joihinkin tilanteisiin sopii paremmin pidempiaikainen ja joihinkin lyhyempiaikainen yrityslaina. Tyypillisiä tilanteita lyhyempiaikaiselle yrityslainalle ovat mm. kausivaihtelut, varaston täydennykset ja käyttöpääoman vahvistaminen. Näissä tilanteissa yrityksen rahoitustarve on tyypillisesti ainoastaan muutamista kuukausista vuoteen. Tällöin erinomainen ratkaisu on lyhytaikainen yrityslaina. Sen sijaan, jos kysymys on pidempiaikaisesta rahoitustarpeesta, kuten yrityksen laajentaminen tai uusien toimitilojen hankinta, tällöin yrityksen lainatarve on useita vuosia. Näihin tilanteeseen yritykselle sopii paremmin pitkäaikainen yrityslainan.

Mihin yritykseni voi käyttää lainan?

CrediNordin tarjoamaa yritysrahoitusta voi käyttää kaikkiin yrityksen liiketoimintaan liittyviin rahoitustarpeisiin. Asiakkaidemme yleisiä kohteita yrityslainallemme ovat mm. vaston täydennys, toiminnan sesonkivaihteluiden tasaaminen, käyttöpääoman vajaus, sekä laitteiden ja koneiden hankinta. Olipa yrityksesi käyttökohde rahoitukselle mikä hyvänsä, yritämme CrediNordilla löytää siihen yritykselle mahdollisimman toimivan rahoitusratkaisun.

 • Miten hakea pitkäaikaista yrityslainaa?

  Pitkäaikaisen yrityslainan hakeminen CrediNordilta on helppoa. Yritys täyttää hakemuksen osoitteessa credinord.com. Hakemukseen täytetään perustiedot yrityksestä ja takaajasta, haettavan lainan määrä ja laina-aika, sekä lainan käyttötarkoitus.

 • Miten nopeasti laina on mahdollista saada yrityksen käyttöön?

  Käsittelemme meille saapuvat hakemukset aukioloaikojen puitteissa tunnin sisällä hakemuksen vastaanottamisesta. Kun hakemus on käsitelty, yritys saa CrediNordilta lainatarjouksen. Kun lainatarjous on allekirjoitettu sähköisesti ja pankkili vahvistettu, siirrämme rahat välittömästi yritykselle. Tyypillisesti rahat ovat yrityksen käytössä seuraavan pankkipäivän aikana, mutta parhaimmillaan jo saman päivän aikana, kun lainahakemus on jätetty.

 • Mihin tarkoitukseen pitkäaikaista yrityslainaa voi saada?

  CrediNord tarjoaa rahoitusta yrityksen kaikkiin sen liiketoimintaan liittyviin rahoitustarpeisiin. Tyypillisiä rahoituskohteita asiakkaillamme ovat esimerkiksi ajoneuvojen hankinta, varaston täydennys ja sesonkivaihteluiden tasaus.