Suosittu vaihtoehto pankin yritys-rahoitukselle
Yrityslaina optimoitu juuri sinun yrityksesi tarpeisiin
Lainamäärä jopa 10 000 000 €
Kilpailuta useampi rahoituslaitos yhdellä hakemuksella
Maksa pois myös etuajassa – ilman lisäkuluja
Kilpailuta laina
Helppo ja nopea hakemus

Pieni yrityslaina – hae nyt

Kun yrityksesi jossain vaiheessa tarvitsee käteistä jatkaakseen liiketoimintaansa, aina ei ole mahdollista tai fiksua käyttää omaa pääomaa ja asettaa yhtiötä talouskriisiin tulevaisuudessa. Silloin yrityslaina voi olla parempi vaihtoehto. Pankeilta pienien yrityslainojen saaminen voi olla hankalaa, jolloin vaihtoehdoksi muodostuu usein muut yritysrahoitukseen keskittyneet toimijat.

Alla olevassa artikkelissa keskitymme pieniin yrityslainoihin – ovatko vaatimukset samat pienelle yrityslainalle kuin suurelle? Voivatko kaikki yritykset saada pienempiä yrityslainoja? Mihin pientä yrityslainaa voi käyttää? Vastaukset kaikkiin näihin kysymyksiin löytyvät tästä artikkelista.

Miksi ottaa pieni yrityslaina?

Syyt, joiden vuoksi hakea yrityslainaa, vaihtelevat eri yritysten välillä. Se, mikä määrittää, kuinka paljon yrityslainaa yrityksesi tarvitsee, on ennen kaikkea se, mihin rahaa käytetään. 

Jos kyseessä on vasta toimintansa aloittanut yritys, tulot usein viivästyvät, kun taas kulut kasaantuvat heti alusta alkaen. Kaiken pitää olla nimittäin valmiina jo ennen yrityksen aloittamista. Esimerkiksi useimmat yrittäjät tarvitsevat toimiston, johon yritys on rekisteröity, sekä toimialasta riippuen saatat joutua myös etsimään varaston tuotteillesi.

Jos yrityksesi on ollut markkinoilla jo muutaman vuoden, pääoman tarve voi olla erilainen. Vakiintuneiden yritysten on kehityttävä eteenpäin ja siksi investoitava olemassa olevaan toimintaansa. Tällä tavoin ne voivat jatkaa kasvuaan tavoitteidensa saavuttamiseksi.

Vaikka sinulla olisi kaikki hallinnassa, on hetkiä, jolloin jokin menee pieleen ja vaatii täyden huomiosi. Suuri lasku, joka oli pakko maksaa, voi johtaakin yhtäkkiä siihen, että kassassa ei ole tarpeeksi rahaa työntekijöiden palkkoihin. Tai yritykselle ilmenee liiketoimintamahdollisuus, jota et todellakaan halua menettää, mutta johon tarvitset lisärahoitusta.

CrediNord logo
Käyttötarkoituksia on monia
Rahoita erityylisiä tavoiteltuja kasvuhankkeita
Stabilisoi kassavirta kausivaihtelun aikana
Hanki lisää näkyvyyttä boostamalla markkinointia

Minkä kokoista lainaa pienellä yrityslainalla tarkoitetaan?

Pienellä yrityslainalla tarkoitetaan yleensä noin 10 000–50 000 euron lainasummaa, jonka takaisinmaksuaika on 3–32 kuukautta.

Ei ole harvinaista, että yrittäjät aliarvioivat pääoman tarvetta ja lainaavat rahaa vain päästäkseen läpi viikosta/kuukaudesta. Tällöin on todennäköistä, että olet pian taas tilanteessa, jossa haet uutta lainaa.

Ole realistinen arvioidessasi yrityksen pääomatarpeita, mutta muista kuitenkin varmistaa, että pyydät riittävästi rahoitusta. Mikäli huomaat lainanneesi enemmän kuin lopulta tarvitset, voit tiedustella lainanantajalta, onko mahdollista tehdä suurempia lyhennyksiä.

Voivatko kaikki yritykset hakea pientä yrityslainaa?

Normaalisti yrityksille on helpompi myöntää pienempiä yrityslainoja, koska luottoriski ei ole yhtä suuri. On kuitenkin vielä joitakin perusvaatimuksia, jotka yrityksen on täytettävä, kuten toiminta-aika ja liikevaihto.

”Digitalisaation ansiosta rahan lainaaminen ei ole koskaan ollut helpompaa – hakuprosessi on täysin digitaalinen ja maksu tapahtuu yleensä samana päivänä hakemuksen jättämisestä.”

Joillakin yrityksillä on kuitenkin vaikeampaa saada yrityslainoja, olivatpa ne pieniä tai suuria. Puhumme ennen kaikkea pienistä yrityksistä, jotka joko eivät ole olleet aktiivisia tarpeeksi pitkään tai eivät pysty osoittamaan monien lainanantajien vaatimaa liikevaihtoa ja voittoa. Tämä lisää lainanantajan lainanantoriskiä ja johtaa usein hakemuksen hylkäämiseen.

Startup-yritysten voi myös olla vaikea saada perinteisiä yrityslainoja. On kuitenkin lainanantajia, joiden kautta on mahdollista myös saada yrityslainaa alkuvaiheessa olevalalle yritykselle.

Pienen yrityslainan vaatimukset

Yrityksesi on täytettävä tietyt vaatimukset, vaikka haluaisit hakea vain pientä yrityslainaa. Nämä vaatimukset ovat olemassa, jotta lainanantaja voi tehdä objektiivisen riskiarvion ja selvittää, kannattaako yrityslaina myöntää vai ei.

Ehdot voivat vaihdella jonkin verran lainanantajasta riippuen, mutta myös yrityksen taloudellisista edellytyksistä riippuen. Yleisimpiä perusvaatimuksia pienyrityslainaa haetussa ovat:

  • Suomeen rekisteröity. Yrityksen ja takaajan päätoimisena toimipaikkana on oltava Suomi.
  • Liikevaihto. Yrityksen liikevaihdon on yleensä oltava vähintään 15 000 € vuodessa.
  • Toiminnassaoloaika. Päästäkseen käsiksi yrityksen luottohistoriaan monet lainanantajat vaativat liiketoiminnan olevan olleen toiminnassa vähintään 6 kuukautta.
  • Maksuhuomautukset. On lainanantajia, jotka hyväksyvät, että hakijalla on maksuhuomautuksia, mutta eivät suinkaan kaikki. Huomautukset lisäävät luottoriskiä, koska ne osoittavat, että yritys on laiminlyönyt taloudellisia sitoumuksiaan.

On myös lainanantajia, jotka vaativat sinua esittämään realistisen ja yksityiskohtaisen liiketoimintasuunnitelman, joka osoittaa, miten yrityksesi saavuttaa liiketoiminnalliset tavoitteensa. Voi myös olla hyödyllistä liittää selvitys siitä, miten yrityslainalla voi olla positiivinen vaikutus liiketoimintaan.

Myös pienemmille lainoille vaaditaan vakuuksia.

Yleisesti yritysrahoituksen parissa kaikki yrityslainat, olivatpa ne pieniä tai suuria, edellyttävät yleensä jonkinlaisia vakuuksia. Vakuus vähentää luottoriskiä, koska se antaa lainanantajalle mahdollisuuden saada saatavansa takaisin.

Pankkien ja lainanantajien hyväksymistä vakuuksista yleisimpiä ovat:

  • Yrityskiinnitys. Tämä sisältää yhtiön irtaimen omaisuuden, kuten myyntisaamiset, varastot, sekä koneet ja laitteet.
  • Kiinteä omaisuus. Kiinteä omaisuus on esimerkiksi, maata tai rakennuksia, joita ei ole vielä kiinnitetty.
  • Henkilötakaus. Pienten yrityslainojen yleisin vakuus on henkilötakaus. Siinä henkilö, yleensä yrityksen omistaja, takaa lainan ja tulee maksuvelvolliseksi, mikäli yritys ei pysty selviytymään lainansa maksuista.

Mistä pientä yrityslainaa voi hakea?

Nykyään on suuri joukko pankkeja ja lainanantajia, jotka tarjoavat pieniä yrityslainoja. Digitalisaation ansiosta rahan lainaaminen ei ole koskaan ollut helpompaa – hakuprosessi on täysin digitaalinen ja maksu tapahtuu yleensä samana päivänä hakemuksen jättämisestä.

Aiemmin pankki oli ainoa vaihtoehto yrityslainoja tarvitseville yrityksille. Sen lisäksi, että pankeilla oli usein pitkät ja monimutkaiset luottoprosessit, jotka pidensivät lainan hyväksymistä ja maksamista, oli myös suhteellisen harvinaista, että pienyrityksille myönnettiin yrityslainoja.

Onneksi nykyaikaisten luottolaitosten määrä on kasvanut dramaattisesti. Nykyään on olemassa useita pienempiä lainanantajia, jotka keskittyvät yksinomaan yritysrahoitukseen ja tarjoavat joustavia ja nopeita kokonaisratkaisuja yrityksille. Täytät hakemuksesi suoraan verkossa ja saat vastauksen yleensä jo tunnin kuluessa sähköpostitse. Koko prosessi on yksinkertainen, turvallinen ja kestää vain muutaman minuutin.

Lainalaskuri
Lainasumma
10000
Kuukausierä
Hae nyt

Hae pienyrityslainaa helposti

Kotimaisen yritys voit hakea sekä suuria, että myös pienempiä yrityslainoja. Tarjoamme vakuudettomana 1000–250 000 euron lainasummia, joita voit käyttää investointeihin sekä äkillisten kassavirtaongelmien kattamiseen. Yrityslainoilla ei ole perinteisiä korkoja tai piilotettuja maksuja – maksat vain kiinteän kuukausikulun. Yrityslainan hakeminen on maksutonta ja kestää enintään muutaman minuutin. Hakemuksesi ei myöskään sido sinua mihinkään, ja saat vastauksen yleensä jo tunnin kuluessa. Kun tarvitset luotettavaa kumppania yritysrahoitukseen, ole meihin yhteydessä.

Lainatuotteita on monen erilaisia

Tavoitteemme CrediNordilla on aina palvella jokaista asiakasta parhaalla mahdollisella tavalla. Tämän takia tuotepakkamme koostuu monesta eri lainatuotteesta, jotta voimme auttaa juuri sinun yritystäsi oikealla tavalla. Alle olemme listanneet lainatuotteita joita tarjoamme, tutustu ja lue lisää alta.