business-woman-teeth-smile-in-glasses-sitting-caffe-dressed-elegant-pantsuit-caucasian-female

Näin saat yrityslainan nopeasti

Yritykset kärsivät toisinaan kiireellisestä pääomantarpeesta. Se voi johtua esimerkiksi ennakoimattomista kustannuksista, jotka ovat aiheuttaneet tilapäistä likviditeettivajetta. Kyseessä voi olla myös äkillinen investointimahdollisuus, eikä yritys halua ottaa riskiä, että jäisi siitä paitsi.

Oli rahoitustarpeen syy mikä tahansa, nopea yrityslaina on usein hyvä ratkaisu kiireellisiin pääomatarpeisiin. On kuitenkin joitakin asioita, jotka on pidettävä mielessä, jotta rahat saapuisivat yrityksen tilille mahdollisimman nopeasti. Tässä artikkelissa kerromme sinulle, mitä vaiheita sinun pitäisi noudattaa, jotta saat yrityslainan käyttöön mahdollisimman nopeasti.

1. Hae yrityslainaa verkossa

Aiemmin pankkilaina oli ainoa vaihtoehto ulkopuolista pääomaa tarvitseville yrittäjille. Vielä nykyäänkin on mahdollista hakea yrityslainoja pankista, mutta digitalisaation ansiosta kilpailu yritysrahoituksen parissa on lisääntynyt. Nykyään on olemassa useita luottoyhtiöitä, jotka tarjoavat yrityslainoja vain verkossa.

Digitaalisten haku- ja käsittelyprosessien avulla nämä lainanantajat voivat maksaa yrityslainoja nopeasti, huomattavasti nopeammin kuin perinteiset pankit. Monesti rahat voivat näkyä yrityksen tilillä jo samana päivänä, kun lainaa on haettu. Jos haet pankkilainaa, sinun on odotettava, että lainaprosessi kestää vähintään muutaman työpäivän.

Toinen verkosta haettavan yrityslainan etu on se, että hakuprosessi kestää vain muutaman minuutin. Näin voit säästää arvokasta aikaa, mikä on tietysti erityisen tärkeää, jos olet hakemassa yritykselle nopeaa yrityslainaa.

CrediNord logo
Käyttötarkoituksia on monia
Rahoita erityylisiä tavoiteltuja kasvuhankkeita
Stabilisoi kassavirta kausivaihtelun aikana
Hanki lisää näkyvyyttä boostamalla markkinointia

2. Tarkastele lainanantajan maksuehtoja

Seuraava askel on tarkastella tarkemmin lainanantajan maksuehtoja. Näin saat selville, onko yrityslainaa edes mahdollista saada nopeasti, tarkemmin jo hakupäivänä. Joillakin lainanantajilla on käsittelyprosessi, joka voi kestää jopa 24 tuntia, joskus enemmän.

Normaalisti löydät tietoa maksuehdoista lainanantajan verkkosivuilta, esimerkiksi UKK-osiosta tai lainaehdoista. Monilla verkossa toimivilla luotonantajilla on myös chat-ominaisuus, jota voit käyttää, jos sinulla on kysyttävää maksuprosessista.

3. Tarkista aukioloajat

Kun olet varmistanut, että lainanantaja voi maksaa yrityslainan hakemispäivänä – edellyttäen, että hakemuksesi hyväksytään – seuraava vaihe on tarkistaa aukioloajat. Hakemus kannattaa yrittää jättää mahdollisimman aikaisin päivällä hyvissä ajoin ennen sulkeutumisaikaa.

Nykyään on olemassa monia vakuudettomia lainoja, jotka on tarkoitettu yksityishenkilöille, joissa on automaattiset maksuprosessit, jotka voidaan maksaa 24/7. Tämä ei kuitenkaan ole edelleenkään vaihtoehto yrityslainojen osalta, vaan hakemukset käsittelee henkilökunta.

Hae mahdollisimman aikaisin – mieluiten ennen lounasaikaa – varmistaaksesi, että työntekijöillä on aikaa käsitellä hakemuksesi.

4. Täydennä hakemuksesi

Lainanantaja pyytää ajoittain lisätietoja hakemuksen jättämisen jälkeen, mikä lisää aikaa lainaprosessin käsittelyssä. Siksi, jos haluat yksinkertaistaa (ja siten nopeuttaa) lainanantajan käsittelyä, voi olla hyvä idea täydentää hakemusta jo sitä lähettäessä.

Liitä mukaan asiaankuuluvat tositteet ja asiakirjat, jotka todistavat yrityksen maksukyvyn ja liikeideat. Tämä helpottaa lainanantajan asianmukaista riskinarviointia.

5. Allekirjoita sopimus sähköisesti

Jos hakemuksesi hyväksytään, lainanantaja lähettää sinulle lainatarjouksen ja lainasopimuksen. Useimmat lainanantajat palaavat viestillä noin tunnin sisällä.

Jos päätät hyväksyä lainatarjouksen, lue sopimus huolellisesti ja allekirjoita se sähköisesti. Allekirjoittamalla lainasopimuksen sähköisesti voit säästää paljon aikaa, mutta myös helpottaa lainanantajan maksuprosessia.

Heti kun lainanantaja saa allekirjoitetun lainasopimuksen, hän suorittaa maksun. Joissakin tapauksissa voit saada rahat samana päivänä. Muussa tapauksessa saat ne seuraavana aamuna edellyttäen, että kyseessä on työpäivä. Maksua ei voi suorittaa viikonloppuna.

Lainalaskuri
Lainasumma
10000
Kuukausierä
Hae nyt

Tärkeää ennen hakemista

Nykyään yrityslaina on mahdollista saada nopeasti, mutta on myös asioita, joita voi olla hyvä harkita ennen hakemista. Näin voit vähentää riskiä joutua maksuvaikeuksiin, jotka voivat rasittaa yrityksen taloutta ja pahimmassa tapauksessa hidastaa kasvua. Tässä on kolme vinkkiä ennen hakemuksen jättämistä.

Lainaa vain sen verran kuin tarvitset.

Jo ennen yrityslainan etsimisen aloittamista kannattaa tarkistaa, kuinka paljon lainaa tarvitset ja kuinka paljon yrityksellä on mahdollisuus maksaa kuukausittain takaisin. Tutki kassavirtaa nähdäksesi kuinka paljon yrityksellä on keskimäärin käteistä käytettävissä kuukaudessa. Muista olla lainaamatta enempää kuin tarvitset – muutoin on suuri riski, että kulutat enemmän kuin tarvitset.

Maturiteetti määrittää kuukausikustannukset

Kun saat selville, kuinka paljon lainaa tarvitset, voit muuttaa kuukausikustannuksia muuttamalla lainan maturiteettia. Lyhyempi maturiteetti johtaa korkeampiin kuukausikustannuksiin, mutta pitkällä aikavälillä myös halvempaan yrityslainaan. Pitkä maturiteetti taas johtaa lievempään kuukausikustannuksiin, mutta samalla yrityslaina kallistuu.

Ole realistinen valitessasi lainan maturiteetin. Jos tunnet olosi epävarmaksi, on parempi valita hieman pidempi aika ja kasvattaa myöhemmin kuukausittaista lyhennystä, jos mahdollista. Muista tarkistaa, veloittaako lainanantaja tästä taikka lainan etuajassa maksamisesta lisämaksuja.

Tarkista maksuviivästysten ehdot

Lopuksi on aina hyvä tarkistaa lainanehdot koskien, mikäli olet myöhässä maksuista. Tämä pätee riippumatta siitä, tarvitsetko yrityslainaa nopeasti vai et. Aina on hyvä varautua myöhässä olevan laskun seurauksiin, kuten maksuviivästyskorkoihin.

Tietoa CrediNordista

CrediNord on suomalainen sivusto, joka on erikoistunut pk-yritysrahoitukseen. CrediNordin kautta voit saada luottoratkaisun paremmilla ehdoilla, kuin pankista tai rahoitusyhtiöstä suoraan hakemalla. Suuri ero pankkilainaan verrattuna on reaalivakuudet – niitä et välttämättä tarvitse. Vakuuksilla voit saada yrityslainaa suurempaan tarpeeseen.

Antamalla vakuuksia pankille saat laskettua lainan hintaa. Pankki ei kanna yrityksesi riskiä, vaan vakuusriskiä. Tyypillisesti pankit eivät rahoita pk-yrityksiä ilman vakuuksia.

Lainan hakeminen helposti selitettynä

CrediNordilla haluamme että yrityksesi osaa tehdä harkitun ja perustellun päätöksen hakiessaan lainaa. Olemme tästä syystä koonneet alle aiheita josta voit lukea lisää lainan hakuprosessista sekä muista lainan hakemiseen liittyvistä aiheista.