Suosittu vaihtoehto pankin yritys-rahoitukselle
Yrityslaina optimoitu juuri sinun yrityksesi tarpeisiin
Lainamäärä jopa 10 000 000 €
Kilpailuta useampi rahoituslaitos yhdellä hakemuksella
Maksa pois myös etuajassa - ilman lisäkuluja
Kilpailuta laina
Helppo ja nopea hakemus
ipad

Mitkä ovat parhaat työkalut yrityksen kassavirran hallintaan?

Kassavirta tarkoittaa rahan virtaamista yrityksen kassaan ja kassasta. Kassavirraksi lasketaan siis kaikki tulot ja menot, jotka yritys tienaa ja maksaa. Kassavirran ymmärtäminen ja seuraaminen on elintärkeää yrityksen menestyksen kannalta. Etenkin pienelle yritykselle tarkka seuranta on tärkeää, sillä pienyrityksillä ei välttämättä ole samanlaisia taloudellisia valmiuksia kuin suuremmalla yrityksellä. Lyhyesti sanottuna, jos et kiinnitä huomiota kassavirtaan, saatat pian huomata, ettei sinulla ole varaa maksaa laskujasi.

Kassavirran seuraaminen tarkoittaa sekä edellisten kuukausien ja vuosien tuloksen analysointia että tulevaisuuden ennusteita. Ennakointi antaa sinulle valmiuden reagoida mahdollisiin ongelmiin ennen kuin niistä tulee ongelmia. Tämä puolestaan auttaa yritystäsi toimimaan sujuvammin ja saumattomammin. Yrityksesi on valmiina suuria mahdollisuuksia varten. Yrityksen pitäisi aina olla valmis maksamaan sisään tulevat laskut ja tilaukset ja silti pysyä valmiina tekemään taloudellisia investointeja lyhyelläkin aikavälillä, jos yrityksen toiminta sitä vaatii. Kassavirtaa seuraamalla pysyt myös ajan tasalla siitä, mikä yrityksen rahoituksen tarve saattaa olla.

CrediNord logo
Käyttötarkoituksia on monia
Rahoita erityylisiä tavoiteltuja kasvuhankkeita
Stabilisoi kassavirta kausivaihtelun aikana
Hanki lisää näkyvyyttä boostamalla markkinointia

Jokaisella yrityksellä on oma uniikki toimintatapansa ja kassavirtansa. Onneksi on olemassa joitakin työkaluja, joita yritys voi käyttää kassavirran seuraamiseen, hallintaan ja ennustamiseen. Olemme esitelleet työkaluja tarkemmin alla.

kassavirtatyokalut2

Float

Float on hyödyllinen kassavirtaan liittyvä työkalu, joka keskittyy luomaan kassavirtaennusteita yrityksille, jotka käyttävät Quickbooksia ja FreeAgentia. Float päivittää tiedot automaattisesti näiltä kirjanpidon kanavilta ja luo kassavirtaennusteita. Se säästää yrittäjän aikaa, sillä hänen ei tarvitse lisätä kaikkia tietoja manuaalisesti.

float kassavirta

Monet muut vastaavat työkalut näyttävät yrityksen edellisten kuukausien ja vuosien tietoja, jotta yrittäjä voi analysoida kassavirran historiaa. Float sen sijaan antaa sinulle mahdollisuuden nähdä, mihin suuntaan kassavirta on menossa tulevaisuudessa. Se antaa sinulle mahdollisuuden asettaa budjetteja, kirjata yksityiskohtia tuloista ja menoista ja se näyttää sinulle, mitkä laskut pitää maksaa. Se ennakoi myös, miten tämä vaikuttaa tilisi saldoon.

Pulse

Pulse antaa pienille yrityksille mahdollisuuden monitoroida kassavirtaa (päivittäisellä, viikoittaisella tai kuukausittaisella tasolla) ja luoda kassavirran ennusteita. Se luo myös visuaalisia raportteja, joten voit nähdä nopealla silmäyksellä, miltä kassavirta näyttää.

pulse 2

Voit myös käyttää Pulsea nähdäksesi, miten uusi asiakas, projekti tai kulu vaikuttaa kassavirtaasi. Jos yrityksesi toimii kansainvälisellä tasolla, arvostat varmasti sitä, että Pulse voi  seurata kassavirtaa ja luoda raportteja monissa eri valuutoissa.

Jos käytät Quickbooksia, voit yhdistää Pulse -työkalun tilisi siihen ja tarkistaa ennusteiden tarkkuuden. Se tarjoaa myös monia tasoja, joten kollegasi, yhteistyökumppanisi ja sijoittajasi pysyvät myös ajan tasalla kassavirrasta. Voit antaa heille käyttöoikeuden haluamiisi osioihin. Näin koko organisaatio voi tarkastella tiettyjä osioita Pulsen kautta ja pysyä ajan tasalla tavoitteista ja ennusteista.

DryRun

DryRun on kassavirtaennusteita luova ohjelmisto, joka antaa sinulle mahdollisuuden seurata laskuja ja eräpäiviä. Sen avulla on helppoa seurata, mitä kukakin on sinulle velkaa, milloin ne maksetaan ja milloin omissa laskuissasi on eräpäivä. Sovellus antaa myös mahdollisuuden seurata myöhässä olevia maksuja ja osamaksuja. Voit yhdistää laskujen datan ja maksut QuickBooksista tähän ohjelmistoon.

dry run

DryRun antaa sinun myös analysoida ja seurata kassavirtasi tilannetta ja luoda “mitä-jos” tilanteita erilaisiin datapisteisiin perustuen, jotta voit vertailla mahdollisia lopputuloksia. Se seuraa myös osittaisia maksuja ja voit jakaa tiettyjä osia ja ennusteita kollegoiden ja sijoittajien kanssa. Ohjelmistossa on “vain luku” ja “luku ja muokkaus” moodit, joten voit helposti kontrolloida sitä, kuka pääsee muokkaamaan dokumentteja.

Budjetointi ominaisuus antaa sinulle vaihtoehtoja omien kategorioiden ja budjettien luomiseen. Voit seurata ja tutkia niitä eri tasoilla ja pysyä paremmin perillä siitä, miltä yrityksesi kassavirta näyttää.

Haasteita kassavirran kanssa? Hae yrityslainaa

Plan Guru

Plan Guru tarjoaa kassavirran ennusteita, budjetointia, taloudellisen analyysin ja strategisen suunnittelun työkaluja pienille yrityksille. Ohjelmistolla on yli 20 ennustustapaa, jotka antavat sinun suunnitella malleja jopa 10 vuoden aikataululla. Sen suunnittelutoiminto antaa sinulle mahdollisuuden luoda “mitä-jos” -tilanteita, jotta voit nähdä, kuinka tietyt tilanteet ja tapahtumat voivat vaikuttaa kassavirtaan. Sen avulla voit myös ymmärtää paremmin päätösten vaikutukset oman yrityksesi tuottoihin ja kassavirtaan.

plan guru

Plan Gurun avulla voit tuoda dataa Excelistä, QuickBooksista ja QuickBooks Onlinesta. Budjettiominaisuus antaa sinun luoda sellaisen budjetin, joka sopii omalle yrityksellesi. Saatavilla on esimerkiksi korkealuokkaisen pienen yrityksen budjetti, johon voi lisätä yksityiskohtia ja monia eri tasoja. Sen analytiikkatyökalu pitää myös sijoittajat ajan tasalla siitä, mitä yrityksen kassavirrassa tapahtuu. Voit halutessasi antaa muillekin käyttäjille käyttöoikeuden ennusteiden ja budjetin tutkimiseen.

Quickbooks

Quickbooksin pöytäkoneversio tarjoaa yksinkertaisen kassavirtatyökalun, joka voi olla hyödyllinen pienen yrityksen kassavirran suunnittelussa. Se on suoraviivainen ja yksinkertainen ohjelmisto, eikä siinä ole paljon erilaisia toimintoja tai hienouksia. Jos käytät jo Quickbooksia ja kassavirran hallinta ei vaadi kovin monimutkaisia analyysejä, tämä voi olla yrityksellesi hyvä vaihtoehto.

Quickbooks tarjoaa kaksi tapaa seurata yrityksesi tuloja ja menoja: sen kautta voi tehdä kassavirran ennusteita ja voit käyttää Quickbooks Cash Flow Projector -työkalua.

quick books

Kassavirtaennusteen ominaisuus käyttää dataa saaduista tuloista, maksuista ja pankkitililtä näyttääkseen sinulle, miltä kassavirta näyttää kuukauden etukäteen. Cash Flow Projector -työkalu sen sijaan antaa sinulle mahdollisuuden lisätä dataa manuaalisesti. Voit lisätä siihen esimerkiksi alkukassan, ennusteet, yrityksen menot ja muut tiedot. Sen kautta voit nähdä ennusteen kuusi viikkoa etukäteen.

Ohjelmiston kautta voit myös nähdä ennusteen siitä, miten tietty tapahtuma tai tilanne vaikuttaa kassavirtaan tulevaisuudessa. Pysty muun muassa ennakoimaan yrityslainan tarpeen. Quickbooks on yksinkertainen sovellus ja sen käyttäminen sopii parhaiten pienelle yritykselle, joka ei tarvitse monimutkaisia analyysejä tai ennusteita.

Wave

Wave on ilmainen työkalu kirjanpitoon. Se on suunniteltu auttamaan hyvin pieniä yrityksiä ja yksityisiä elinkeinonharjoittajia. Waven avulla käyttäjät voivat luoda tiliraportteja, seurata myyntejä ja kuluja sekä hallita laskuja ja maksuja. Sen kautta voi jopa maksaa työntekijöille. Wave aloitti hiljattain myös kassavirran tiliotteiden tarjoamisen.

wave

Kyseinen ohjelmisto tekee kirjanpitoa reaaliajassa. Se tarkoittaa sitä, että tulot ja menot tallennetaan heti siitä hetkestä, kun lasku on luotu (ei siitä hetkestä, kun lasku on maksettu). Wave näyttää sinulle myös sen, kun rahat liikkuvat tilille ja tililtä pois perustuen maksun saamiseen. Näet siis helposti, miltä kassavirta näyttää realistisesti. Se luo myös raportteja, joita voit vertailla eri aikakausien välillä.

Ota huomioon, että Wave sopii parhaiten hyvin pienille yrityksille ja freelancereille. Jos sinulla on siis monia työntekijöitä tai paljon kirjanpitoa, kannattaa harkita toisen työkalun käyttämistä.

Haasteita kassavirran kanssa? Hae rahoitusta yritykselle kassavirran haasteiseiin CrediNordilta.

Lainalaskuri
Lainasumma
10000
Kuukausierä
Hae nyt