Yritysluottokortti

Tämä on rahoitusoppaamme osa 6. Rahoitusoppaassamme käsittelemme 13 suosittua tapaa hankkia yritykselle rahoitusta. Tässä rahoitusoppaamme kuudennessa osassa käsittelemme yritysluottokorttia yhtenä yrityksen rahoitusmuotona. Käymme läpi mitä yritysluottokortilla tarkoitetaan, minkälaisiin käyttötarkoituksiin se soveltuu ja mitä hyviä ja huonoja puolia sen käyttöön liittyy.

Lyhyesti

Luottokortti on yksi yritysten yleisimmistä rahoitustavoista, erityisesti yrityksen lyhytaikaisiin ja pienempiin hankintoihin. Luottokortti toimii verrattain samaan tapaan kuin yrityslimiitti. Pankki myöntää yritykselle luottokortin tietyllä luottorajalla. Kun yrityksellä on rahoitustarvetta, voi luottokorttia käyttää halutessaan luottorajaan asti. Monet yritykset hyödyntävät luottokorttia esimerkiksi yrityksen matkakulujen ja edustuskulujen maksamiseen, koska sen avulla yritys saa lisämaksuaikaa ja helpottaa kassanhallintaansa.

Mitä yritysluottokortilla tarkoitetaan?

Yrityksen käytössä oleva luottokortti toimii pääsääntöisesti samaan tapaan, kuin kuluttajankin käytössä oleva luottokortti. Kortissa on tietty pankin myöntämä luottoraja, johon asti yritys voi käyttää luottoa. Luottokortin avulla yritys ei ole yhtä riippuvainen käteiskassastaan, sekä saa lisää maksuaikaa ostoille ja hankinnoilleen. Sen vuoksi yritykset suosivat luottokorttia usein esimerkiksi yrityksen erilaisiin arjen pienhankintoihin ja matkustuskuluihin. Moneen luottokorttiin sisältyy myös korotonta maksuaikaa 30 tai jopa 45 päivää, joka on yksi merkittävimmistä luottokortin tarjoamista eduista yritykselle.

Nykyisin luottokortin tapahtumat ja käyttö on mahdollista yhdistää yrityksen taloushallintajärjestelmään, joka säästää yrityksen aikaa yksittäisten maksujen tai laskujen kirjaamiselta.

Nykyisin luottokortin tapahtumat ja käyttö on mahdollista yhdistää yrityksen taloushallintajärjestelmään, joka säästää yrityksen aikaa yksittäisten maksujen tai laskujen kirjaamiselta. Luottokorttiin liitettäviä ominaisuuksia on saatavilla lukuisia erilaisia, palveluntarjoajasta riippuen. Usein yrityksellä on käytössään useita samaan luottorajaan yhdistettyjä rinnakkaiskortteja yrityksen työntekijöiden käyttöön.

credit g1d7d74359 640 1

Minkälaisille yrityksille suosittu vaihtoehto?

Luottokortti on suosittu vaihtoehto sekä pienemmille, että suuremmillekin yrityksille. Moni yritys hankkii luottokortin nimenomaan arjen helpottamiseen. Sen avulla hankintojen ja maksujen suorittaminen on nopeaa ja kätevää. Kun luottokortti on yhdistetty yrityksen taloushallintojärjestelmään, vähentää se aikaa myös yritykseltä maksujen kirjaamiselta. Monelle yritykselle myös palveluntarjoajien tarjoamat kuluttomat maksuajat ovat merkittävässä roolissa. Sen avulla yritys saa arkeensa joustavuutta ja parantaa kassankäyttöään. 

Yrityslimiitti vai yritysluottokortti?

Yrityslimiitti ja yritysluottokortti ovat molemmat toimintaperiaatteiltaan lähellä toisiaan. Kuten yritysluottokortissa myös yrityslimiitissä on tietty luottoraja, johon asti luottoa voi nostaa. Nostettua luottoa voi lyhentää myös omassa tahdissaan takaisin. Moni yritys miettiikin usein kumpi vaihtoehto olisi yritykselle parempi vaihtoehto esimerkiksi yllättäviin kuluihin varautuessa.

Sekä yritysluottokortin, että yrityslimiitin kohdalla kannattaa olla erityisen tarkkaan niihin liittyvissä kuluissa.

Vaikka rahoitusmuotoina nämä molemmat ovat hyvin lähellä toisiaan, on niillä kuitenkin tiettyjä eroja. Tyypillinen ero yritysluottokortin ja yrityslimiitin välillä on se, että useissa yritysluottokorteissa on mahdollisuus saada kulutonta maksuaikaa tietylle ajalle, esimerkiksi 15 tai 30 päivää. Mikäli yritys siis käyttää tietyn hankinnan tekoon luottokorttia, mutta maksaa sen määrätyssä ajassa takaisin, ei nostetusta luotosta veloita kulua. Tätä mahdollisuutta ei tyypillisesti ole tarjolla yrityslimiitissä.

Sekä yritysluottokortin, että yrityslimiitin kohdalla kannattaa olla erityisen tarkkaan niihin liittyvissä kuluissa. Kulut vaihtelevat voimakkaasti palveluntarjoajan mukaan ja esimerkiksi läheskään kaikki palveluntarjoajat eivät tarjoa luottokortilleen ilmaista takaisinmaksuaikaa.

pickawood gf8e6XvG 3E unsplash

Mistä hakea yritykselle luottokorttia?

Suomessa yritysluottokortteja tarjoaa pääsääntöisesti pankit yhteistyössä maksukorttiyhtiöiden kanssa. Hakeminen tapahtuu verkon kautta ja päätös kortin myöntämisestä tapahtuu suhteellisen nopeasti. Yrityksellä on myös mahdollisuus liittää erilaisia palveluita yrtiysluottokorttiin riippuen palveluntarjoajasta.

yritysluottokortti

Mitä asioita tulee ottaa huomioon yritysluottokortissa?

Useat lisäpalveluista saattavat olla yritykselle maksullisia, jolloin lisäpalvelun todellista käyttötarvetta on hyvä arvioida. 

Yritykselle luottokorttia hankittaessa on yrityksen hyvä tarkkaan katsoa läpi sopimuksen ehdot, todelliset käyttökustannukset ja tarjotut lisäpalvelut. Luottokortin todellisten kustannusten laskeminen ja siten vertailu eri toimijoiden välillä voi olla paikoitellen haastavaa. Todellisten kustannusten määrä saattaa nimittäin vaihdella voimakkaasti siitä, kuinka paljon korttia hyödyntää ja minkälaisilla maksuajoilla maksut suoritetaan palveluntarjoajalle.

Osa palveluntarjoajista saattaa veloittaa vuosimaksuja tai muita kuluja käytön lisäksi. Myös tarjottuja lisäpalveluita on hyvä harkita tarkkaan. Useat lisäpalveluista saattavat olla yritykselle maksullisia, jolloin lisäpalvelun todellista käyttötarvetta on hyvä arvioida. 

Muista nämä yritysluottokorttia hankittaessa:

 • Laske kortin todelliset käyttökustannukset
 • Onko kuluissa eroja sen mukaan kuinka paljon korttia käyttää?
 • Mitä lisäpalveluita korttiin on liitettävissä?
 • Paljonko palveluntarjoaja tarjoaa korttiin kulutonta maksuaikaa?
 • Onko kortissa vuosimaksuja/kuukausimaksuja?

Yritysluottokortin hyvät ja huonot puolet

Plussat Miinukset
Lisää maksamiseen joustavuuttaKustannukset
Helpottaa laskujen hallinnollista työtäRiski kortin väärinkäytölle
credit card ga6b6b46fc 640

Yritysluottokortti, yhteenveto

Yritysluottokortti on yrityslimiittiin verrattavissa oleva rahoitusmuoto yritykselle. Tyypillisesti yritysluottokorttia hyödynnetään yrityksen hankintoihin ja kuluihin, joita varten nostettu luotto maksetaan usein myös pian takaisin. Yritysluottokortti tuo yritykselle lisää joustavuutta maksamiseen, sekä voi helpottaa laskuihin liittyvää hallinnollista työtä merkittävästi.

Yritysluottokorttia hankittaessa on kuitenkin hyvä olla erityisen tarkkana luottokortin kokonaiskustannuksista. Palveluntarjoajien veloittamat kustannukset saattavat erota hyvin voimakkaasti toisistaan. Osa korteista on yritykselle edullisempia suuremmassa käytössä ja osa on edullisempia pienemmässä käytössä. Tämän vuoksi on tärkeää katsoa myös kuluja sen kautta, kuinka paljon korttia tulee todennäköisesti käyttämään.

CrediNord – Yrityksesi rahoittaja

CrediNord on suomalainen sivusto, joka on erikoistunut kotimaisten yritysten rahoituksen kilpailutukseen. Tarjoamme nopean ja helpon rahoitusväylän yrityksen monipuolisiin rahoitustarpeisiin. Meidän kauttamme voit kilpailuttaa yrityslainan 10 000 000 euroon saakka ja 1-48 kuukauden maksuajoilla. Yrityslainatarjoukset voit saada jopa 15 eri lainanantajalta.

Yrityslainan hakeminen tapahtuu täyttämällä laina CrediNordin kotisivuilla. Hakemuksen täyttäminen on nopeaa ja täytettäviä kohtia ovat ainoastaan perustiedot yrityksestä ja takaajasta, lainan määrä ja laina-aika, sekä lainan käyttötarkoitus. CrediNord pyytää sitten lainatarjoukset kaikilta yhteistyökumppaneiltaan ja ensimmäiset lainatarjoukset saapuvat tunnin sisällä lainahakemuksen vastaanottamisesta.

Yritys saa vastauksena lainatarjoukset, mikäli lainanantajat voivat myöntää yritykselle lainaa. Lainasopimuksen allekirjoittaminen tapahtuu sähköisesti. Kun lainasopimus on allekirjoitettu ja pankkitili vahvistettu, rahat siirretään välittömästi kohti yritystä. Parhaimmillaan rahat ovat yrityksen käytössä jo samana päivänä lainan hakemisesta. Lue tästä yhden asiakkaamme kokemus, kuinka CrediNordin vakuudeton yrityslaina vauhditti yrityksen kasvua.

Yritysrahoitusta nopeasti, helposti ja luotettavasti – valitse CrediNord.

 • Kuinka yritysluottokortti toimii?

  Rahoitusyhtiö myöntää yrityksen luottokortille tietyn luottorajan, johon asti yritys voi käyttää korttia. Yritys voi hyödyntää luottoa esimerkiksi erilaisten hankintojen tekemiseen. Tiettyihin yritysluottokortteihin on saatavila myös kulutonta maksuaikaa, mikäli yritys suorittaa kertyneen luoton ajoissa takaisin.

 • Mitä eroa on yritysluottokortilla ja yrityslimiitillä?

  Yritysluottokortti ja yrityslimiitti ovat toiminta-ajatukseltaan hyvin lähellä toisiaan. Molemmissa on kyse yritykselle myönnetystä limiitistä ja sen hyödyntämisestä tarpeen mukaan. Yrityslimiittiin, toisin kuin yritysluottokorttiin, ei ole useinkaan saatavilla kulutonta maksuaikaa, mikäli luoton maksaa ajoissa pois. Luottokortteihin usein sisältyy kuitenkin muita kortin käytöstä aiheutuvia kuluja, jotka on kannattavaa selvittää tarkoin, ennen kortin hankintaa.

 • Mihin käyttötarkoitukseen yritysluottokortti sopii?

  Yritysluottokorttia hyödynnetään yrityksissä tyypillisesti erilaisten pienempien hankintojen rahoittamiseen ja esimerkiksi yrityksen matkustuskuluihin. Luottokortti tuo yritykselle lisää joustavuutta, koska se mahdollistaa hankintojen tekemisen luotolle, eikä yrityksellä tarvitse näin ollen olla niiden tekemiseen varattua rahaa valmiina käteisenä. Parhaimmillaan yritysluottokortti on kytketty yrityksen taloushallintojärjestelmään, joka luottokortilla tehdyt maksut kirjautuvat automaattisesti, säästäen näin aikaa niiden kirjaamiselta manuaalisesti.