Suosittu vaihtoehto pankin yritys-rahoitukselle
Yrityslaina optimoitu juuri sinun yrityksesi tarpeisiin
Lainamäärä 1.000–100.000 €
Kiinteä kuukausikulu – ei avauskuluja, tilinhoitomaksuja tai piilokuluja
Maksa pois myös etuajassa - ilman lisäkuluja
Sinun yrityslainasi
Päätös 60 minuutissa
hyvä työpaikka

Millainen on hyvä työpaikka?

Hyvän työpaikan titteliä etsimässä

Ihmiset arvostavat työpaikoissaan toisia asioita korkeammalle kuin toiset. Kun mietitään millainen on hyvä työpaikka, on se siis hyvin sidonnaista siihen, millaisia arvoja kultakin ihmiseltä löytyy. Se työpaikka joka on hyvä toiselle, ei välttämättä ole hyvä kolmannelle. Sinä yrittäjänä voit kuitenkin tehdä todella paljon sen eteen, että ihmiset viihtyvät työssään.

Sinulla on kaikki ohjakset käsissäsi mitä tarvitset luodaksesi työympäristön, jonne kaikki haluavat päästä töihin. Tyypillisiä työssä arvostettavia asioita ovat esimerkiksi hyvät työkaverit, loistava työilmapiiri, raha, avoin ja selkeä kommunikaatio, sijainti, vastuu, itselle sopivat työajat, mahdollisuus kehittyä ja edetä uralla, sekä itselle mielenkiintoinen työ.

Työhyvinvoinnin mittaaminen

Työhyvinvoinnin seuraaminen on ensimmäinen askel kohti halutuinta työpaikkaa. Kun luottamus on kunnossa, niin saatte kultaakin arvokkaampaa informaatiota. Kyselyillä, joihin työntekijät vastaavat, pääsette suoraan käsiksi työntekijöidenne säröihin. Raakaakaan palautetta ei kannata säikähtää, vaan asiat kannattaa selvittää perin pohjin ja tehdä mahdolliset parannukset.

Kaikki ongelmat ja epäkohdat ovat selvitettävissä, monesti yllättävän helposti. Kun asia tuodaan julki ja käsitellään, ollaan jo voiton puolella. Yksikin huonosti voiva työntekijä voi levittää huonovointisuuden koko yksikköön, joten yksittäisiäkään palautteita ei kannata vähätellä – kun tavoitellaan parhaan työpaikan asemaa.

Työpaikan arvot

Seuraavaksi tarkastellaan hyvän työpaikan ominaispiirteitä ja arvoja hieman tarkemmin ja sitä, miten yrittäjänä ja työnantajana voit vaikuttaa näihin seikkoihin. Seuraavat arvot ovat asioita, joita työntekijät etsivät ja haluavat työpaikaltaan. Mitä paremmalla tolalla nämä asiat ovat, sitä tyytyväisempiä ja motivoituneimpia työntekijäsi ovat, ja levittävät todennäköisesti hyvää sanaa yrityksestäsi myös muille.

Raha

Raha on se peruspilari, jonka takia ihmiset käyvät töissä. Monella palkan suuruus ei silti ole se kaikista tärkein asia, mutta osa tärkeää kokonaisuutta silti. Sinä varmasti maksat jo reilua palkkaa työntekijöillesi, niin kuin Suomessa on tapana. Raha on silti erittäin hyvä motivaattori työntekijöille.

Kun kehität jonkinlaisen palkkiojärjestelmän työntekijöillesi, niin saat takuuvarmasti motivoituneempia työntekijöitä. Palkkion ei tarvitse edes olla iso, mutta esimerkiksi pienet kuukausittaiset bonukset saavat ihmeitä aikaan työmotivaatiolle. Jos sinulla on yhteistyökumppaneita, niin ehkä voitte vaihtaa toisillenne rahanarvoisia etuja ja käyttää niitä osana palkkiojärjestelmää.

CrediNord logo
Käyttötarkoituksia on monia.
Rahoita erityylisiä tavoiteltuja kasvuhankkeita
Stabilisoi kassavirta kausivaihtelun aikana
Hanki lisää näkyvyyttä boostamalla markkinointia

Työkaverit ja hyvä työilmapiiri

Hyvä rekry-tiimi osaa poimia parhaat hakijat mukaan työtiimiin. Työilmapiiriä saa pidettyä hyvin yllä, kun pidetään palavereita säännöllisesti. Palaverin aluksi voidaankin ottaa tavaksi vaikkapa pureutua ensin siihen, mitä asiaa työntekijöillä on ja jatkaa siitä sitten itse työasioihin, kun kaikki on selvää. Työilmapiiriä kannattaa edistää tarjoamalla esimerkiksi virkistyspäiviä ja joukkueurheilua.

Sijainti

Sijainti vaikuttaa olennaisesti lähes aina työpaikan valintaan. Lyhyempi työmatka on aina plussaa, sillä kodin ja työpaikan välillä kulkeminen on aina pois vapaa-ajasta. Näin ollen nykyään monelle työpaikkaa valittaessa ratkaiseva tekijä on myös se, löytyykö työpaikalta etätyömahdollisuutta.

Ihmiset ovat havahtuneet siihen, kuinka paljon etätyömahdollisuus sujuvoittaa arkea. Jos yrityksesi tarjoaa työntekijöille etätyömahdollisuuden, vaikkapa pari kertaa viikossa, niin se kannattaa ehdottomasti mainita jo heti rekrytointi-ilmoituksessa. Saatat napata hakemuksia sellaisilta tekijöiltä, jota eivät muuten olisi hakeneet. Jos työpaikkasi ei vielä tarjoa etätyömahdollisuutta, niin on syytä miettiä sitä, että olisiko sitä mahdollista tarjota.

Työajat

Ihmiset pitävät joustavuudesta, ja saadessaan sitä, tarjoavat sitä myös itse mielummin. Jos työn ei ole pakko alkaa tasan yhdeksältä, niin olisiko työntekijöille mahdollisuutta tarjota liukuvaa työaikaa? Näin he saisivat työt sovitettua paremmin henkilökohtaiseen arkeensa.

Sinun kannattaa kuunnella myös työntekijöiden tarpeita. Jos työntekijäsi kaipaa vapaapäivää ja annat sen hänelle, niin todennäköisemmin hän myös suostuu sen jälkeen tekemään ylimääräisen vuoron, kun pyydät sitä. Joustavuus toimii parhaiten silloin, kun se toimii molempiin suuntiin.

Vastuu

Toiset ihmiset janoavat vastuuta, kun toiset taas ovat mieluummin mahdollisimman kevyt vastuutaakka harteillaan. Vastuu tuo tunteen, että tekeminen on tärkeää ja sinua tarvitaan. Vastuuhenkilöt saavat kunniaa onnistumisistaan. Toiset sen sijaan saattavat stressaantua vastuusta, eivätkä niin välitä tehdä tärkeää roolia työpaikallaan.

Ihmiset jakautuvat tässäkin asiassa. Parasta on kuunnella itse työntekijöitä. Välillä on hyvä palaveerata yksitellen työntekijöiden kanssa ja selvittää heidän halunsa, sekä tulevaisuuden näkemykset. Näin osaat sijoitella työntekijöitäsi oikeille paikoille ja kaikki pysyvät tyytyväisempinä.

Mahdollisuus kehittyä ja edetä uralla

Kuin työpaikka tarjoaa mahdollisuuden oppia uutta ja kehittyä uralla, niin se on monelle innostava tekijä. Tieto siitä, että voi kehittyä työssä paremmaksi, ja yksinkertaisesti edetä. Tieto, että voi päästä vielä parempiin ja vielä mielenkiintoisempiin hommiin, kunhan tekee työnsä hyvin. Se jos jokin on motivoivaa työtekijälle ja työpaikka saa nauttia motivoituneen työntekijän hedelmistä.

Työntekijöille kannattaa keskustella avoimesti etenemismahdollisuuksista ja siitä mitä se vaatii. Ilman tietoa näistä etenemismahdollisuuksista konkreettisesti, he jäävät paitsi suuresta motivaattorista. Ja paljosta jäät paitsi silloin myös sinäkin. Motivoituneimmat työntekijät ovat parhaimmat tekijät.

Mielenkiintoinen työ

Kun ihminen on kiinnostunut työstään, niin se myös näkyy ulospäin. Kiinnostuneisuus luonnollisesti parantaa sitä, miten hyvin jaksaa työssä ja kuinka hyvin työnsä tekee. Toisinaan mielenkiinnon kohteet muuttuvat. Niimpä on hyvä pysyä ajan tasalla näinkin henkilökohtaisista asioita työntekijöiden osalta.

Olemalla avoin työntekijöille, he todennäköisemmin ovat sitä myös sinulle. Tässä saattaa olla mahdollisuutesi saada pidettyä vanhat työntekijäsi itselläsi. Sen sijaan, että he vaihtaisivat työpaikkaa, ehkä sinulle on tarjota heille jotain uutta nykyistä mielenkiintoisempaa pestiä, jos vanha on alkanut maistua jo puulta?

Hyvä työpaikka on yhteistyön tulos

Hyvä työpaikka on yleisesti ottaen sellainen, jossa työntekijä viihtyy, saa itselleen sopivia haasteita ja kokee tulleensa palkituksi. Ihmisten erilaiset arvojärjestykset määrittävät sen, millaisen työpaikan he kokevat hyväksi. Kun työntekijä jaksaa hyvin, niin hän tuo myös enemmän lisäarvoa yrityksellesi. Tämän takia työntekijöiden kuunteleminen ja heidän eteensä työskenteleminen on myös erityisen tärkeää. Hyvän työpaikan rakentamisessa tarvitaan työntekijöiden ja työnantajan yhteistyötä!

CrediNord yrityksesi rahoituskumppanina

Kun yrityksesi tarvitsee rahoitusta, on CrediNord apunasi. Kotimainen CrediNord tarjoaa yritysrahoitusta kotimaisille yrityksille, keskittyen pieniin ja keskisuuriin yrityksiin. Tarjoamme nopeasti yrityslainaa 100 000 euroon asti ja 6-18 kuukauden maksuajalla. Yrityslainan maksaminen etuajassa onnistuu myös aina täysin kuluitta. Kun tarvitset yritysrahoitusta, olemme palveluksessanne.