Suosittu vaihtoehto pankin yritys-rahoitukselle
Yrityslaina optimoitu juuri sinun yrityksesi tarpeisiin
Lainamäärä 1.000–100.000 €
Kiinteä kuukausikulu – ei avauskuluja, tilinhoitomaksuja tai piilokuluja
Maksa pois myös etuajassa - ilman lisäkuluja
Sinun yrityslainasi
Päätös 60 minuutissa

Lainaa pienelle yritykselle

Moni yrittäjä on saanut huomata, että voi olla haastavaa hakea ja saada lainaa pienelle yritykselle. Etenkin perinteiset pankit vaativat tarkat suunnitelmat ja yksityiskohtaiset laskelmat siitä, mihin rahat käytetään ja miten lainan takaisinmaksu onnistuu.

Me myönnämme rahoitusta pienyrityksille ilman, että lainan hakeminen veisi yrittäjältä paljon aikaa tai vaivaa. Hakulomakkeemme pystyy täyttämään kirjaimellisesti minuutissa, kun oma ajatus on kirkas. Myöntämämme yrityslainat ovat 1000 ja 100 000 euron väliltä, joten pystymme vastaamaan pienten yritysten erilaisiin rahoitustarpeisiin. 

Suvantovaiheista yli pääsemiseen ja uusiin investointeihin tarvitaan pääomaa, mutta moni iso pankki ei myönnä lainaa pienyrittäjälle. Me kuitenkin tiedämme, miten suuri merkitys kohtalaisen pienelläkin rahasummalla voi olla.

Myönnämmekin lainaa pienelle yritykselle silloin, kun sen toimintaedellytykset ovat kunnossa. Jokainen yrittäjähän tietää, että ilman investointeja ei ole kasvua. Pienyrityksistä puhuttaessa kasvu ei ole välttämättä ensimmäinen mielessä oleva asia tai edes tavoite, mutta usein ihan pelkkä toiminnan ylläpitäminen ja jatko riippuu kyvystä tehdä uudistuksia.

Hae CrediNord yrityslainaa jopa 100.000€ asti

CrediNord yrityslainaa voi hakea 100 000 euroon asti. Myöntämämme yrityslainojen määrät lähtevät 1000 eurosta, joten lainojen vaihteluväli on suuri. Yrityslainaa hakiessaan voi valita summan, jota haluaa hakea. Olemme sinuun yhteydessä, jos laskelmiemme mukaan lainatoiveesi on epäsuhdassa yrityksesi tilanteen kanssa.

Prosessi yrityslainaa haettessa on kokonaisuutena kuitenkin hyvin nopea. Saat meiltä arkena lainatarjouksen tunnissa, ja rahat voidaan maksaa tilillesi jopa samana päivänä, kun olet ensin allekirjoittanut sopimuksen. Pitkiä perusteluja tai kirjallista liiketoimintasuunnitelmaa ei tarvita. Tutustu rahoitus ratkaisuihin jo tänään.

CrediNord logo
Käyttötarkoituksia on monia.
Rahoita erityylisiä tavoiteltuja kasvuhankkeita
Stabilisoi kassavirta kausivaihtelun aikana
Hanki lisää näkyvyyttä boostamalla markkinointia

Emme halua laittaa sinua odottelemaan lainapäätöstä tai rahoja liian pitkiä aikoja, sillä myös meidän etumme on, että onnistut liiketoiminnassasi. Yrityslainojemme takaisinmaksuajat vaihtelevat kuudesta kuukaudesta 18 kuukauteen, mutta koko ajan on mahdollista myös maksaa koko laina kerralla pois, jolloin voit säästää merkittäviä summia koroissa ja muista kustannuksissa. Kohtalaisen lyhyt laina-aika tarkoittaa sitä, että laina ei ole yrityksesi rasitteena ajallisesti merkittävän pitkään. Kannattaa kuitenkin miettiä, minkä suuruisen lainan takaisinmaksuun yritykselläsi on varaa.

Lainaa pienelle yritykselle ilman vakuuksia

Meiltä lainaa yritykselle hakiessasi et tarvitse vakuuksia – siis kiinteistöä, metsää tai muuta omaisuutta. Toimit itse lainan takaajana, ja meille riittää, ettei sinulla ole maksuhäiriömerkintää. Emme aina välttämättä edellytä sitä, että yrityksen toiminta on lainan myöntämishetkellä voitollista.

Tässä olemme erilaisia kuin monet muut markkinoilla olevat toimijat. Teemme omat riskiarviomme sillä perusteella, mitä tietoja näemme julkisista lähteistä ja mitä tietoja sinä annat meille lainaa hakiessasi lomakkeellamme. 

Meiltä myönteisen lainapäätöksen saaminen edellyttää aina sitä, että yritys ja sen toiminta täyttää tietyt ehdot. Yrityksen kotipaikan tulee olla Suomi – olemmehan Suomessa toimiva yritys rahoitusyhtiö.

Lainaa saavalla yrityksellä täytyy olla ollut aktiivista toimintaa ainakin kuusi kuukautta, ja sillä ei saa olla merkittäviä viiveitä maksuliikenteessä. Liikevaihtoa rahoitettavalla yrityksellä tulee olla vuodessa vähintään 15 000 euroa. Yrityksen päättäjät asuvat Suomessa ja sillä yrityksen vastuuhenkilöllä, joka takaa lainan, ei saa olla rasitteenaan merkintöjä maksuhäiriöistä. 

Yrityslainan yleisimmät käyttökohteet pienyrityksissä

Yrityslaina mielletään usein isoksi asiaksi, joka tulee kysymykseen uusien innovaatioiden tai suurten muutosten edessä. Kuitenkin pienyrityksillä rahat käytetään hyvinkin arkisiin asioihin: toimitilojen uudistamiseen, työntekijöiden palkkoihin, laitteiden tai koneiden uusimiseen ja niin edelleen.

Myös muutto voi viedä hetkellisesti paljon rahaa ja aiheuttaa lainantarpeen, vaikka uusi toimitila sinänsä onkin yrityksen toiminnalle kannattava valinta. Yksinyrittäjällä merkittävä askel on myös siirtyminen pois kotitoimistolta vuokratiloihin. Silloin jo oman terveyden kannalta kannattaa panostaa kunnollisiin, ergonomisiin kalusteisiin. 

  • Investoinnit laitteisiin tai koneisiin 
  • Työntekijän palkkaaminen (usein ensimmäisen) 
  • Uuden projektin aloittaminen 

Uuden työntekijän palkkaaminen on etenkin pienyritykselle usein merkittävä askel, joka vaatii myös rahaa. Se on askel, jota on harkittu pitkään ja sitä ei tehdä ilman ajatusta siitä, miten työntekijä maksaa palkkansa moninkertaisesti takaisin.

Ensimmäisinä työviikkoinaan hän ei kuitenkaan välttämättä tuota mitään – varsinkaan, jos ala vaatii ollenkaan perehtymistä tai verkostojen luomista. Silloin onkin hyvä, että ensimmäisiin palkkakuluihin on mahdollista ottaa lainaa. Yrityslainan turvin uusi työntekijä saa heti palkkansa ajallaan ja sitoutuu yritykseen. 

Valmistavassa teollisuudessa uudet koneet ja laitteet voivat merkitä hyvinkin suurta liikevaihdon kasvua piankin sen jälkeen, kun hankinta on tehty.

Useissa tilanteissa koneet täytyy kuitenkin maksaa jopa ennen niiden toimitusta, joten laitteiston uusimisesta syntyviä kuluja ei voi heti kattaa kasvaneella myynnillä.

Yrityslaina on siis lyhytaikainen mutta käytännössä välttämätön ratkaisu, kun toimintaa halutaan kasvattaa. Yrityslainamme hyvä puoli tässä tilanteessa on, että lainan voi halutessaan maksaa piankin pois kokonaisuudessaan, jolloin säästää kuluissa ja koroissa.

Myös toiminimi voi hakea pienyrityslainaa

Suuri osa pienyrityksistä on yhtiömuodoltaan toiminimiä. Kirjanpidollisesti osakeyhtiötä kevyempi toiminimi onkin usein hyvä vaihtoehto yhtiömuodoksi, joten emme arvota yrityslainaa hakevia yrityksiä yhtiömuodon perusteella.

Myönnämme lainoja yrityksille, joiden kotipaikka on Suomi ja joiden toiminta on aktiivista. Toiminimiyrittäjänä olet muutenkin henkilökohtaisesti vastuussa yrityksesi laskuista, ja meiltä yrityslainaa hakiessasi toimit itse lainan takaajana.

Lainan takaaja on meidän ratkaisuissamme aina yrityksen vastuuhenkilö eli usein käytännössä yrittäjä itse. Takaajalla ei kuitenkaan saa olla merkintää maksuhäiriöstä. 

Laskemme aina tarjouksemme kullekin yritykselle erikseen, ja perustamme laskelmamme ja riskiarvioimme julkisiin tietoihin sekä siihen informaatioon, mitä lainan hakija antaa meille hakulomakkeella.

Helpossa hakulomakkeessamme on avoin kenttä, johon voit perustella lyhyesti yrityslainan tarpeen ja sen, mihin lainattava raha on tarkoitettu käytettäväksi.

Emme vaadi pitkälle vietyjä laskelmia, liiketoimintasuunnitelmaa tai muita dokumentteja, joiden laatiminen vie sinulta kallista aikaa. Luotamme siihen, että hakulomakkeelle kirjoittamasi käyttökohde on tarkasti mietitty – olethan sinä yrityksestäsi ja menestymisestä vastuussa. 

Lainalaskuri
Lainasumma
10000
Kuukausierä
Hae nyt

Pienyritysten muut rahoitusvaihtoehdot

Perinteisestä pankista lainan hakeminen on useissa tilanteissa hyväkin vaihtoehto. Se kuitenkin vaatii usein yrittäjältä hakuvaiheessa paljon panostusta. Lainaneuvotteluja varten tarvitaan liiketoimintasuunnitelma, johon on sisällytetty asiantuntevasti laaditut laskelmat.

Pankkilainan hakeminen voi myös useissa tapauksissa kestää monta viikkoa. Käytännössä pienyritys tarvitsee usein Finnveran takauksen tai reaalivakuuksia – esimerkiksi talon, metsää ja niin edelleen.

Myös yrityksen pankkilainassa takaajana toimii yrittäjä itse. Nykyisin ei juurikaan ole toimijoita, jotka myöntäisivät lainaa pienelle yritykselle ilman jonkun mukana olevan yksityishenkilön henkilötakausta. 

Kun puhutaan pienistä perheyrityksistä ja yhden naisen tai miehen yrityksistä, usein käytetty vaihtoehto on oman henkilökohtaisen luottokortin luottorajan nosto.

Pientä yritystoimintaa pyörittävän yrittäjän luottoraja ei kuitenkaan välttämättä ole alun perin suuren suuri eikä sitä saa nostettua niin korkeaksi, että nostosta olisi apua yrityksen suurissa kalustohankinnoissa tai henkilöstökuluissa.

Myös yrittäjän henkilönä ottamia jousto- ja kulutusluottoja käytetään jonkin verran pienyritysten laskujen maksuun. Kirjanpidollisesti on kuitenkin yleensä helpompaa, että kulutusluotot ja lainat ovat suoraan firman nimissä. 

On tietenkin olemassa myös se vaihtoehto, että yrittäjä lähtee hakemaan rahoitusta ystäviltä ja sukulaisilta, mutta se tie ei sovi monelle.

Useimpien tuttavapiiristä ei löydy halua tai mahdollisuutta rahoittaa läheisten yritystoimintaa. Selvästi start up -henkisemmät yrittäjät lähtevät keräämään rahaa joukkorahoituskampanjalla, jossa rahoittajat saavat sijoitusta vastaan osakkeita, lanseerattavan tuotteen itselleen ensimmäisten joukossa tai ehkä vain hyvän mielen, jos puhutaan alasta, jonka tuotetta rahoittaja pitää kannattamisen arvoisena – usein tällöin puhutaan kantaaottavasta journalismista tai avoimesta lähdekoodista.

Lainaa eri tyyppisille ja kokoisille PK-yrityksille

CrediNordilla olemme erikoistuneita palvelemaan kaiken kokoisia ja tyyppisiä PK-yrityksiä suomessa. Olemme alle listanneet esimerkkejä siitä, minkä tyylisiä yrityksiä olemme rahoittaneet. Klikkaa ja lue lisää jos vaikkapa tunnistaisit kaltaisesi yrityksen alta. Jos et löytänyt etsimääsi voit aina olla yhteydessä asiakaspalveluun joka palvelee numerossa 09 424 531 57, lisäkysymysten herätessä.