Suosittu vaihtoehto pankin yritys-rahoitukselle
Yrityslaina optimoitu juuri sinun yrityksesi tarpeisiin
Lainamäärä 1.000–100.000 €
Kiinteä kuukausikulu – ei avauskuluja, tilinhoitomaksuja tai piilokuluja
Maksa pois myös etuajassa - ilman lisäkuluja
Sinun yrityslainasi
Päätös 60 minuutissa
Viimeksi muokattu:

Lainaa osakeyhtiölle

Yrityksen kasvaessa ja toiminnan kehittyessä kasvavat usein myös hankinnat ja sitä kautta tietysti kulut. Toisinaan tarvetta on myös isommille investoinneille, joihin liiketoiminta perustuu ja joiden avulla yritys tekee tulosta pitkällä tähtäimellä. Näissä tilanteissa voi olla tarpeen ottaa lainaa osakeyhtiölle. Yrityslaina osakeyhtiölle on tarpeellinen ja kannattava apu liiketoimintaa eteenpäin viedessä, mutta sopivaa valitessa kannattaa olla tarkkana, jotta löydät yrityksellesi parhaiten sopivan vaihtoehdon. 

Mitä tahansa yrityksesi myykin, on täysin normaalia, että kulut syntyvät ensin ja tulos näkyy vasta myöhemmin. Tästä syystä osakeyhtiön yrityslaina on usein oleellinen osa yrityksen rahoitusta.

Monessa tapauksessa se on ratkaisevana tekijänä yrityksen toiminnan jatkumon ja kasvun kannalta. Tässä artikkelissa perehdymme siihen, mistä lainaa osakeyhtiölle saa, ja käymme läpi sopivat vaihtoehdot erilaisiin tilanteisiin ja tarpeisiin jo olemassa olevien yritysten näkökulmasta.

Mitä huomioida lainaa hakiessa? 

Esittelemme hiukan edempänä erityyppisiä lainantarjoajia ja niiden erityispiirteitä, mutta osakeyhtiö lainan ottaminen prosessina noudattaa pitkälti samaa kaavaa, riippumatta lainanantajasta.

Kun aloitat lainan haun, tee itse arvio yrityksen kannattavuudesta. Yritysten tilinpäätöstiedot ovat kaikkien nähtävillä ja lainan antaja tarkistaa nämä varmuudella. Jos yrityksen taloustilanteessa on tapahtunut muutoksia, laadi näitä koskevat selvitykset valmiiksi. Kuten jo alussa mainitsimme, toisinaan yritystoiminta vaatii investointeja ja vaikka edellinen vuosi olisikin tappiollinen, on lainan saanti silti mahdollista, kun tappioihin on löytynyt syyt. 

CrediNord logo
Käyttötarkoituksia on monia.
Rahoita erityylisiä tavoiteltuja kasvuhankkeita
Stabilisoi kassavirta kausivaihtelun aikana
Hanki lisää näkyvyyttä boostamalla markkinointia

”Kun huomioit yrityksen tarpeet ja ennen kaikkea mahdollisuudet etukäteen, et tuhlaa aikaasi hakemalla sellaista lainaa, joka kaikella todennäköisyydellä ei ole mahdollinen.”

Mieti läpi myös, onko yrityksellä mahdollisuutta antaa lainaa vasten vakuuksia. Erityisesti pankista lainaa hakiessa vaaditaan osakeyhtiöltä useimmiten reaalivakuuksia, eli esimerkiksi kiinteistöjä tai muuta omaisuutta takaamaan rahoitusta, jotta ne ylipäänsä tarjoavat osakeyhtiölle lainaa.

Arvioituasi osakeyhtiön talousasiat sekä omaisuuden realistisesti, sinulla on hyvät edellytykset valita osakeyhtiöllesi soveltuva lainavaihtoehto. Kun huomioit yrityksen tarpeet ja ennen kaikkea mahdollisuudet etukäteen, et tuhlaa aikaasi hakemalla sellaista lainaa, joka kaikella todennäköisyydellä ei ole mahdollinen. 

job g84133bfd4 640

Osakeyhtiön lainan takaus

Kun osakeyhtiö hakee lainaa on sillä vaihtoehtonaan hakea vakuudellista lainaa tai vaihtoehtoisesti vakuudetonta lainaa. Tyypillisesti, kun yritys on hakemassa rahoitusta pankista, on kyse aina vakuudellisesta lainasta. Vakuudellisella lainalla tarkoitetaan tässä yhteydessä nimenomaan reaalivakuutta. Yrityksen on asetettava lainan vakuudeksi yrityksen tai yrittäjän omaisuutta lainaa vastaan.

Vakuudettomassa lainassa on sen sijaan kyse lainasta, johon ei vaadita reaalivakuuksia, vaan laina perustuu henkilötakaukseen. Henkilötakaus tarkoittaa, että mikäli yritys ei selviydy velkavastuistaan, vastuu veloista siirtyy takaajalle. Moni yritys suosii vakuudetonta lainaa siksi, että sitä varten ei tarvitse olla vakuudeksi asetettavaa omaisuuttaa, sekä se on prosessiltaan nopeampi verrattuna vakuudelliseen lainaan.

”Moni yritys suosii vakuudetonta lainaa siksi, että sitä varten ei tarvitse olla vakuudeksi asetettavaa omaisuuttaa, sekä se on prosessiltaan nopeampi verrattuna vakuudelliseen lainaan.”

Lainaa osakeyhtiölle ilman vakuuksia

Mikäli edellinen kuulosti hiukan raadolliselta, tästä alkavat vihdoin hyvät uutiset! Meiltä CrediNordilta voi hakea yrityslainaa ilman reaalivakuuksia. Tällöin osakeyhtiön lainan takaus tapahtuu niin, että yrittäjä toimii omavelkaisena takaajana yrityslainassa. Jotta tämä on mahdollista, yrittäjällä tai yrityksellä ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä. Tämän lisäksi yrityksen kotipaikan tulee olla Suomi, vuotuisen liikevaihdon vähintään 30 000 euroa sekä yrityksen on oltava ollut aktiivinen vähintään 12 kuukautta. 

Lainan saanti osakeyhtiölle ei myöskään välttämättä edellytä sitä, että yrityksen tulee olla voitollinen. Jokaisen yrityksen kohdalla tehdään kokonaisvaltainen riskiarvio, jonka pohjalta lainapäätös tapahtuu. Näin ollen osakeyhtiön rahoitus lainalla ei ole mahdotonta, vaikka osakeyhtiö ei vielä tekisikään voittoa, jos siitä löytyy potentiaalia.

Yrityslainaa ilman reaalivakuuksia otettaessa on hyvä ottaa huomioon, että nämä lainat ovat usein hiukan kalliimpia kuin perinteiset pankkilainat yrityksille, mutta tästä lisää hiukan alempana.

Näin helposti haet osakeyhtiölainaa

CrediNordin lainaprosessi on luotu yritykselle mahdollisimman ykrinkertaiseksi ja nopeaksi. Näin haet CrediNordin yrityslainaa:

 1. Täytä lainahakemus osoitteessa credinord.com. Hakemuksen täyttäminen vie ainoastaan minuutin.
 2. CrediNordin luottotiimi käsittelee hakemuksen arkisin tunnin sisällä hakemuksen vastaanottamisesta. Mikäli yritykselle voidaan myöntää lainaa, asiakas saa vastauksena lainatarjouksen.
 3. Mikäli yritys on tyytyväinen saamaansa lainatarjoukseen, allekirjoittaa se sopimuksen sähköisesti.
 4. Kun sopimus on allekirjoitettu ja pankkitilin vahvistus suoritettu, lähetämme rahat välittömästi yritystä kohti.
 5. Rahat ovat yrityksen tilillä tyypillisesti seuraavana pankkipäivänä, parhaimmillaan jo saman päivän aikana hakemuksen täyttämisestä.
entrepreneur g30f43dfef 640

Osakeyhtiön lainan hinta, esimerkki

 • Osakeyhtiön liikevaihto 200 000 €
 • Lainan määrä: 24 000 €
 • Laina-aika: 18 kuukautta
 • Kuukausikulu: 250 €
 • Kuukausierä yhteensä: 1 638.89 €
 • Lainan takaisinmaksettava osuus kuluineen: 29 500 €

Mihin osakeyhtiöt tyypillisimmin hakevat lainaa?

Tyypillisiä kohteita yrityslainalle asiakkaillamme ovat erityisesti seuraavat:

 • Varastojen hankinta
 • Sesonkivaihteluiden tasaaminen
 • Uuden koneen/laitteen hankinta
 • Käyttöpääoman vahvistaminen
 • Ajoneuvon hankinta
 • Lainojen jälleenrahoitus
 • Markkinointi
 • Henkilöstön palkkaaminen

Asiakkaamme ovat hyvin monipuolisesti eri aloilta, joten tarvitsitpa esimerkiksi yrityslainaa taksiyritykselle tai vaihtoehtoisesti vaikka hammaslääkärialan yritykselle, ei huolta, palvelemme yritystäsi – toimialaan katsomatta.

Osakeyhtiön rahoitusvaihtoehdot 

Jotta osaat valita itsellesi sopivan lainamallin, esittelemme yleisimmät osakeyhtiön vaihtoehdot rahoitukselle. Monelle yritykselle kaikki näistä eivät ole mahdollisia, mutta tässäkin tapauksessa on hyvä tuntea vaihtoehdot ja osata tehdä arvio näiden pohjalta.

Nämä vaihtoehdot on listattu lyhyesti alla, ja perehdymme tässä kappaleessa nopeasti myös henkilökohtaiseen lainaan, sekä Finnveran tarjoamiin lainavaihtoehtoihin. Yrityslaina pankista sekä rahoitusyhtiön tarjoamat lainat puolestaan ansaitsevat kokonaisuudessaan omat kappaleensa. 

 • Osakkaan henkilökohtainen laina 
 • Yrityslaina pankista 
 • Yrityslaina rahoitusyhtiöstä
 • Finnveran laina yritykselle 
 • Business Finlandin laina yritykselle

Osakkaan henkilökohtainen laina, eli yksityishenkilön laina osakeyhtiölle, tarkoittaa tilannetta, jossa yrittäjä lainaa varoja yritykselle omasta pussistaan. Lainaa saa antaa ainoastaan silloin, kun se on yrityksen rahoitusmallin kannalta välttämätöntä ja lainasta saa periä kohtuullista korkoa. Tämän kanssa saa kuitenkin olla erittäin tarkkana. Jos laina ei ole välttämätön se katsotaan sijoitukseksi, ja mikäli korko takaisin maksettaessa on liian korkea, tulkitaan se helposti osingon peittelyksi. 

”Jos laina ei ole välttämätön se katsotaan sijoitukseksi, ja mikäli korko takaisin maksettaessa on liian korkea, tulkitaan se helposti osingon peittelyksi.”

Finnvera on valtion kokonaan omistama erityisrahoitusyhtiö, joka tarjoaa lainoja erityisesti pienille ja keskisuurille yrityksille Suomessa täydentäen näin rahoitusmarkkinoita. Jo olemassa olevalle yritykselle yleisimpiä Finnveran lainoja ovat kasvua ja kansainvälistymistä tukevat lainat.

Useimmiten nämä Finnveran tarjoamat yrityslainat ovat myös ainoastaan osa yrityksen rahoitusta, jolloin rahoitusta tarvitaan myös muuta kautta ja osan siitä kattaa esimerkiksi pankin myöntämä yrityslaina osakeyhtiölle tai rahoitusyhtiö. Yrityksen on hyvä pitää lainaa hakiessaan mielessä, että julkisten rahoitusyhtiöiden lainaprosessit ovat tyypillisesti pitkiä. Lisää Finnveran tarjoamasta rahoituksesta ja toiminnasta voit lukea artikkelistamme: Mikä on Finnvera?

Toinen kotimainen julkinen taho, joka tarjoaa kotimaisille pk-yritykille valtion tukemaa rahoitusta. Business Finland toimii Finnveran tavoin ja lisätietoa Business Finlandiin liittyen voit lukea artikkelistamme: Mikä on Business Finland?

laptop g3096443a8 640

Yrityslaina osakeyhtiölle pankista 

Yrityslainan hakeminen pankista on se perinteisin rahoitusmuoto ja edelleen hyvin yleinen, vaikka rahoitusmuotojen kenttä onkin monipuolistunut viime vuosina.

Jotta pankista irtoaa laina, on yrityksen yleensä tarjottava ns. reaalivakuuksia. Tällä tarkoitetaan omaisuutta, joka lainanantajan on mahdollista realisoida, mikäli lainan takaisinmaksu ei syystä tai toisesta onnistu.

Pankki välttää tällä ottamasta riskejä lainaa antaessa, sillä se saa omansa, vaikka yritys joutuisikin tulevaisuudessa maksuvaikeuksiin. Reaalivakuuksien lisäksi pankki voi vaatia myös henkilötakausta, jolloin takaavan henkilön omat lainat saattavat vaikuttaa negatiivisesti lainan saantiin myös yritykselle. 

”Pankkilaina soveltuu siis parhaiten isompiin investointeihin verrattain pienen korkonsa vuoksi. Negatiivisena puolena kuitenkin neuvottelut kestävät usein viikkoja tai jopa pidempään”

Suuret pyörät pyörivät hitaasti ja tämä koskee myös lainan hakemista osakeyhtiön toimintaa varten pankista.

Pankkilaina soveltuu siis parhaiten isompiin investointeihin verrattain pienen korkonsa vuoksi. Negatiivisena puolena kuitenkin neuvottelut kestävät usein viikkoja tai jopa pidempään.

Mikäli yrityksesi tarvitsee siis kohtuullisen lainan mutta ripeästä, ei pankki ole missään nimessä oikea osoite rahoituksen hankintaan, vaan katse kannattaakin suunnatta kohti yksityisten rahoitusyhtiöiden tarjontaa. 

nain haet lainaa osakeyhtiolle

Yrityslaina osakeyhtiölle rahoitusyhtiöltä 

Lainaa nopeasti netistä on lause, johon törmää yhä useammin. Yksityiset rahoitusyhtiöt ja heidän tarjoamansa lainat yleistyvät jatkuvasti myös yrityslainojen parissa. Siinä missä pankkilainat ovat hitaita ja maltillisia ovat yksityiset lainantarjoajat niihin verrattuna nopeita ja ärhäköitä. Rahoitusyhtiön tarjoaman lainan pääkohdat tiivistyvät seuraavasti:

 • 1. Lainansaanti on nopeaa ja päätöksen saa usein jo tunnissa-parissa.
 • 2. Reaalivakuuksia ei tarvita.

Siinä missä pankit pelaavat varman päälle, ottaa rahoitusyhtiö usein suuremman riskin lainaa myöntäessään. Tämä ei tietenkään tarkoita holtitonta rahan jakamista kaikille, jotka sitä sattumalta kysyvät, vaan jokaisen lainan riskit arvioidaan ammattilaisten toimesta.

Kun reaalivakuuksia ei tarvita, sisältyy lainanantoon aina kuitenkin suurempi riski ja tästä syystä myös korot näissä lainoissa saattavat olla hieman pankkilainoja korkeammat, sillä ainoastaan yrittäjän omavelkainen takaus riittää. 

Rahoitusliikkeet tarjoavat siis mahdollisuuden lainansaantiin myös niille yrityksille, joilla ei ole omistuksessaan kiinteistöjä tai muuta arvokasta omaisuutta, mutta joiden kasvupotentiaali voi olla silti valtava.

Tämän lisäksi rahoitusyhtiön kautta on mahdollisuus saada rahoitusta nopeasti. Tällöin korjaustyöt, joiden viivästyminen vaikuttaisi yrityksen toimintaan negatiivisesti, on hoidettavissa nopeasti.

Kun kyseessä on suoraan yrityksen tuottavuuteen vaikuttava yrityslaina, on se myös maksettavissa takaisin ripeästi, jolloin suuremmalla korolla on pitkäaikaista lainaa pienempi merkitys.

pexels andrea piacquadio 3760263

Osakeyhtiön minimivaatimukset lainalle

CrediNord palvelee kotimaisia pk-yrityksiä niin kokoon tai toimialaan katsomatta. Muutamia minimikriteerejä osakeyhtiön on kuitenkin täytettävä, jotta sille voidaan myöntää rahoitusta:

 • Yritys on ollut aktiivinen vähintään 6 kuukauden ajan.
 • Yrityksen ja takaajan päätoimisena toimipaikkana on Suomi
 • Yrityksen liikevaihto on vähintään 25 000 euroa.

Juuri sen kokoinen laina kuin yrityksesi tarvitsee

CrediNord tarjoaa vakuudetonta yrityslainaa 350 000 euroon asti ja 6 – 48 kuukauden laina-ajalla. Laina on myös mahdollista maksaa milloin tahansa etuajassa kuluitta pois.

Myönnämme yrityslainoja myös yritysten pienempään lainatarpeeseen. Olipa tarpeesi 3 000 euroa tai 300 000 euroa, pyrimme aina tarjoamaan yritykselle erinomaisen ja juuri yritykselle sopivan rahoitusratkaisun. Kun siis tarvitset yritykselle rahoitusta – valitse kotimainen CrediNord.

Lainalaskuri
Lainasumma
10000
Kuukausierä
Hae nyt

Lainaa eri tyyppisille ja kokoisille PK-yrityksille

CrediNordilla olemme erikoistuneita palvelemaan kaiken kokoisia ja tyyppisiä PK-yrityksiä suomessa. Olemme alle listanneet esimerkkejä siitä, minkä tyylisiä yrityksiä olemme rahoittaneet. Klikkaa ja lue lisää jos vaikkapa tunnistaisit kaltaisesi yrityksen alta. Jos et löytänyt etsimääsi voit aina olla yhteydessä asiakaspalveluun joka palvelee numerossa 09 424 531 57, lisäkysymysten herätessä.

 • Kuka päättää lainan ottamisesta osakeyhtiölle?

  Lainaa osakeyhtiölle voi hakea henkilö, joka omaa allekirjoitusoikeuden yhtiön nimissä. Suuremmista rahoituseristä sen sijaan päätää osakeyhtiössä pääsääntöisesti yhtiön hallitus.

 • Paljonko osakeyhtiö voi saada lainaa credinordilta?

  CrediNord tarjoaa tyypillisesti rahoitusta osakeyhtiöille 10 – 12 prosenttia niiden vuosittaiseen liikevaihtoon nähden. Luottotiimimme tekee jokaisesta yrityksestä aina yrityskohtaisen arvion siitä, kuinka paljon yritykselle voidaan myöntää lainaa ja minkälaisella hinnoittelulla.

 • Kuinka nopeasti lainapäätös tehdään?