Suosittu vaihtoehto pankin yritysrahoitukselle
Yrityslaina optimoitu juuri sinun yrityksesi tarpeisiin
Lainamäärä jopa 10 000 000 €
Kilpailuta useampi rahoituslaitos yhdellä hakemuksella
Maksa pois myös etuajassa - ilman lisäkuluja
Kilpailuta laina
Helppo ja nopea hakemus
Viimeksi muokattu:

Lainaa kommandiittiyhtiölle

Yrityksen ja sen toiminnan kasvaessa ja kehittyessä kasvavat myös kulut ja tarvittavat hankinnat. Liiketoimintaan vaikuttavia isompia investointeja on toisinaan tehtävä, jotta saadaan tulosta pitkällä tähtäimellä.

Tällaisissa tilanteissa usein yrityksen avuksi rientää erilaiset yrityslainamahdollisuudet. Joskus liiketoiminnan kehittämisen kannalta on järkevää hakea yrityslainaa kommandiittiyhtiölle.

Toimialasta riippumatta lähes jokaisella yrityksellä tulos syntyy jälkijunassa, vaikka kulut rullaavat ankarasti eteen päin. Kommandiittiyhtiössä äänettömän yhtiömiehen tehtävä on toimia rahoittajana, eivät silti hänenkään taskunsa ole pohjattomat. Yrityslaina kommandiittiyhtiölle on usein ratkaiseva tekijä yrityksen toiminnan kehittämisessä ja kasvussa.

Tämä artikkeli käsittelee yrityslainan hakemista kommandiittiyhtiölle. Se kertoo esimerkiksi, mistä sellaista voi hakea ja millaisia erilaisia vaihtoehtoja on tarjolla. Se esittelee myös eri tarpeisiin ja tilanteisiin sopivia lainamahdollisuuksia. Luettuasi artikkelin tiedät, miksi sinunkin kannattaisi ennemmin hakea yrityslainaa kommandiittiyhtiölle CrediNordin kautta.

CrediNord logo
Käyttötarkoituksia on monia
Rahoita erityylisiä tavoiteltuja kasvuhankkeita
Stabilisoi kassavirta kausivaihtelun aikana
Hanki lisää näkyvyyttä boostamalla markkinointia

Kommandiittiyhtiö ja yrityslaina

Kommandiittiyhtiössä yrityksen toiminta perustuu kahden erilaisen yhtiömiehen toiminnalle. Yrityksen toimintaa johtaa vastuunalainen yhtiömies, joka pyörittää yrityksen päivittäistä toimintaa omalla panoksellaan. Äänetön yhtiömies puolestaan toimii ikään kuin sijoittajana, jolla ei ole äänivaltaa yrityksen toiminnassa. Kummankin yhtiömiehen on mahdollista sijoittaa omaa rahaansa yrityksen toiminnan tueksi sen elinkaaren missä vaiheessa tahansa.

Myös kommandiittiyhtiön on toisinaan haettava yhtiömiesten sijoitusten lisäksi niin sanottua vierasta pääomaa, eli erilaisia yrityslainoja tai -luottoja. Tällainen vieras pääoma on eriarvoisessa asemassa kuin yhtiömiesten tekemät sijoitukset kommandiittiyhtiön hallinnassa. Toisin kuin äänettömän yhtiömiehen tekemä panos, laina on aina maksettava takaisin, vaikka sitten vastuunalaisen yhtiömiehen omasta pussista.

Usein vieraan pääoman ehtoiselle sijoitukselle asetettu korko on edullisempi kuin äänettömän yhtiömiehen tekemän. Siksi vieraan pääoman ottaminen voi tulla yhtiölle edullisemmaksi vaihtoehdoksi. Ennen lainan ottamista on aina laadittava tarkka rahoitussuunnitelma, jolla varmistetaan lainan takaisinmaksu. Tarkka suunnitelma antaa myös näkemyksen siitä, millaista yrityslainaa kommandiittiyhtiölle kannattaa etsiä.

Yrityslainaa kommandiittiyhtiölle ilman vakuuksia

CrediNordilla voi kilpailuttaa yrityslainan ilman reaalivakuuksia yrityksen toimialasta tai yhtiömuodosta riippumatta. Kommandiittiyhtiössä ilman vakuuksia haettavassa lainassa on jonkun yhtiömiehen toimittava henkilötakaajana lainalle. Ehtona lainan saamiselle on vähintään 30 000 euron vuotuinen liikevaihto sekä vähintään 12 kuukauden toiminnassa olo. Yrityksellä tai takaajana toimivalla yrittäjällä ei saa olla merkittäviä maksuviiveitä tai muita maksuhäiriömerkintöjä.

Lainapäätöstä tehtäessä jokaisesta lainaa hakevasta yrityksestä rakennetaan kokonaisvaltainen riskiarvio. Tämä tarkoittaa sitä, ettei yrityksen tarvitse välttämättä olla voitollinen saadakseen lainaa CrediNordin kautta, kasvun potentiaali riittää. Ilman vakuuksia haettavaa yrityslainaa on hyvä ottaa huomioon, että tällaiset lainat ovat yleensä hieman kalliimpia vaihtoehtoja verrattuna perinteisiin pankkilainoihin. Yhä useampi yrittäjä onkin valinnut kilpailuttaa rahoituksen CrediNordilla, kumppaneidemme tarjoaman selkeän hinnoittelun ja ehtojen vuoksi.

Lainalaskuri
Lainasumma
10000
Kuukausierä
Hae nyt

Suunnittele yrityslainan hakeminen huolella

Laatimalla tarkan budjetin hakemallesi yrityslainalle varmistat sekä hakemuksen läpi menemisen että sen onnistuneen takaisinmaksun. Aloita hakuprosessi arvioimalla yrityksesi kannattavuus. Koska useimmat yritystiedot, kuten esimerkiksi tilinpäätökset, ovat yleisesti saatavilla olevaa tietoa, tarkistavat lainanantajat ne varmasti. Huomioi yrityksesi taloudellisessa tilanteessa tapahtuneet notkahdukset ja valmistaudu selvittämään niiden syitä.

Yritystoiminnan kasvattaminen vaatii usein investointeja ja hankintoja, joihin on mahdollista saada rahoitusta taloudellisesti heikosta vuodesta huolimatta. Käy läpi yrityksen omaisuutta ja tarkista löytyisikö sieltä mitään pankille vakuudeksi kelpaavaa. Mahdollisimman realistisesti arvioidut talousasiat sekä omaisuus helpottavat kommandiittiyhtiölle sopivan lainavaihtoehdon löytämisessä. Huolellinen yrityksen tarpeen ja taloudellisen tilanteen suhteuttaminen edesauttavat turhien lainahakemusten täyttämiseltä välttymistä.

Erilaiset rahoitusvaihtoehdot kommandiittiyhtiöille

Useita erilaisia lainavaihtoehtoja selatessa voi heikommalla mennä pää pyörälle, siksi on tärkeää perehtyä, vaikka jo ennakkoon erilaisten vaihtoehtojen mahdollisuuksiin. Siten voi myös löytää helpommin juuri oman yrityksen tarpeille ja tilanteeseen parhaiten istuvan lainamallin sekä lainanantajan. Tämä kappale antaa lukijalleen valmiudet lähteä etsimään sopivinta yritysrahoitusta.

Yleisiä vaihtoehtoja kommandiittiyhtiön rahoituksille:

  • Äänettömän yhtiömiehen sijoitus
  • Yrityslaina pankista
  • Yrityslaina rahoitusyhtiöstä
  • Yrittäjän henkilökohtainen laina

Erilaisia rahoitusmahdollisuuksia tarjotaan yrityksille useita ja ne toimivat lähestulkoon aina toimialasta tai yritysmuodosta riippumatta yritykselle kuin yritykselle. Myös kommandiittiyhtiössä on mahdollista valjastaa yrittäjän henkilökohtaisesti ottama laina yrityksen toiminnan kehittämiseksi. Lainan tulee tällöin olla yrityksen toiminnan kannalta välttämätön ja varmasti takaisin maksettava.

Äänettömän yhtiömiehen sijoitus

Kommandiittiyhtiössä äänetön yhtiömies pääsee osalliseksi yrityksen toimintaa sijoittamalla yhdessä sovitun omaisuuspanoksen.

Äänettömän yhtiömiehen on myös mahdollista maksaa pieni osuus omaisuutena ja loput työnä. Sijoitetusta omaisuuspanoksesta äänettömälle yhtiömiehelle maksetaan ennalta sovittua korkoa. Maksettavalle omaisuuspanokselle ei ole yrityslaissa määritelty alarajaa, joten sijoitus voi olla myös hyvin pieni.

Äänetöntä yhtiömiestä voidaan hyvällä omalla tunnolla pitää ikään kuin yrityksen sponsorina. Hän asettaa sijoituksen yritykseen, saa korkoa voitoista, mutta ei pääse vaikuttamaan yrityksen toiminnalliseen päätöksentekoon. Ennen vastuunalaisen yhtiömiehen palkkioita maksetaan äänettömän yhtiömiehen korot, joten äänetön yhtiömies saa takuulla osuutensa saaduista voitoista.

Yrityksen toiminnan kehittyessä voidaan myös yhtiömiesten yhteispäätöksellä hakea uusia äänettömiä yhtiömiehiä, jotka astuvat omaisuuspanoksellaan osaksi yhtiön toimintaa. Näin yhtiön toiminnalle saadaan lisää sijoittajia, mutta ei menetetä vastuunalaisten yhtiömiesten toimivaltaa. Lainan takaisinmaksu korkoineen ja kuluineen tulee kuitenkin useimmiten edullisemmaksi yritykselle kuin uusien äänettömien yhtiömiesten korkojen maksaminen saaduista voitoista.

Yrityslaina kommandiittiyhtiölle pankista

Viime vuosina erilaisten rahoitusmuotojen ja lainanantajien valikoima on kasvanut suunnattomasti. Niin tavalliselle kuluttajalle kuin yrityksillekin on tarjolla vaihtoehtoja laidasta laitaan. Moni rahoitusyhtiö tarjoaa yrityslainaa myös kommandiittiyhtölle varsin edullisilla ehdoilla. Varsinaiselle lainanhaku prosessille on hyvä varata kunnolla aikaa, jotta ehtii kartoittaa mahdollisimman monta vaihtoehtoa ja mahdollisuutta.

Pankista haettavien lainojen kolme yleisintä sääntöä:

1. Yleensä edullisin lainavaihtoehto

2. Lainan hakeminen ja saaminen vie paljon aikaa

3. Lainan saaminen on hankalaa ja monimutkaista

Perinteiset pankit myöntävät hyvin harvoin yrityslainaa kommandiittiyhtiöille ilman vakuuksia. Pankkien vaatimilla reaalivakuuksilla tarkoitetaan jonkinlaisen omaisuuden asettamista ikään kuin pantiksi lainan takaisinmaksusta.

Mikäli takaisinmaksu epäonnistuu syystä tai toisesta, voi pankki realisoida tuon vakuudeksi asetetun omaisuuden ja saada sen kautta lainaamansa summan takaisin. Vakuuden lisäksi pankkilainoille vaaditaan henkilötakaus, eli yrittäjän on asetuttava lainalle omavelkaiseksi takaajaksi.

Pankki voi vakuuden ja pitkän laina-ajan vuoksi yleensä tarjota edullisempia lainoja. Aina lainaa haettaessa pankista on käytävä erilaisia lainaneuvotteluita, jotka saattavat vaatia fyysistä vierailua pankkikonttorilla.

Neuvotteluissa saattaa kestää pitkään. Mitä isompi ja tunnetumpi pankki on kyseessä, sitä pidempään yleensä lainahakemuksen käsittelyssä kestää. Kun lainan tarve iskee yllättäen takavasemmalta, saa ratkaisuja nopeammin yksityisten rahoituspalveluiden parista.

Yrityslaina kommandiittiyhtiölle rahoituspalvelusta

Kun lainan hakijana on yritys, on itse hakemisprosessin tapahduttava mahdollisimman jouhevasti. Yrityksillä ei ole aikaa hukattavaksi erilaisten monimutkaisten hakemuslomakkeiden täyttelyyn.

Netistä lainaa saa haettua helposti ja niiden käsittelyajatkin ovat huomattavasti ripeämmät perinteisiin pankkeihin verrattuna. Ei siis ihme, että netin yksityisten rahoituspalveluiden hyödyntäminen on yleistymässä entisestään myös yritysmaailmassa.

Rahoitusyhtiöiden myöntämien lainojen yleisimmät piirteet:

1. Lainapäätöksen saa usein vielä saman päivän aikana

2. Ei erillisiä reaalivakuuksia

3. Lainan korot voivat olla joksikin korkeammat kuin pankkilainoissa

Rahoitusyhtiöiden rahoituspalveluissa ei vaadita erillisiä reaalivakuuksia lainoille, sillä jokaiselle lainahakemukselle laaditaan oma riskiarvionsa alan ammattilaisten toimesta.

Kun yrittäjä asettuu itse omavelkaiseksi takaajaksi haetulle lainalle reaalivakuuden sijaan, on myönnetyllä lainalla hieman korkeampi riski jäädä maksamattomaksi. Tästä syystä netin rahoituspalvelusta haetulla lainalla on yleensä perinteistä pankkilainaa korkeammat korot.

Erilaisten verkossa toimivien rahoitusyhtiöiden myöntämät lainat ovat yleensä myös joustavampia. Koska niitä myönnetään myös yrityksille ilman reaalivakuudeksi kelpaavaa omaisuutta, ne mahdollistavat lainan saamisen pienille kasvaville yrityksille.

Näin myös valtavan kasvupotentiaalin omaavat yritykset saavat mahdollisuuden kehittää liiketoimintaansa. Rahoituspalvelusta lainaa saa nopeasti, mikä mahdollistaa esimerkiksi nopeiden ja yllättävien korjaustöiden aloittamisen nopeammalla aikataululla.

Yrityslaina kommandiittiyhtiölle CrediNordilta

CrediNord on suomalainen sivusto, joka on erikoistunut suomalaisten yritysten rahoituksen kilpailutukseen. CrediNord tukee pieniä ja keskisuuria yrityksiä kilpailuttamalla yrityslainan niin kasvuun kuin yllättäviinkin tilanteisiin. Yrityslainaa voi hakea CrediNordin kautta yrityksen tarpeesta ja tilanteesta riippuen 500–10 000 000 euroa.

Lainalaskuri
Lainasumma
10000
Kuukausierä
Hae nyt

Yrityksestä tehtävä riskiarvio määrittelee lainan kokonaiskulut, eli lainahinta on aina yrityskohtainen. CrediNordin kumppaneilla kiinteä kuukausikulu ei sisällä mitään piilokuluja, ainoastaan sovitun koron sekä lyhennyserän.

Verkossa täytettävä lainahakemus on nopea tehdä ja lainarahat on mahdollista saada tilille parhaimmillaan vielä saman päivän aikana. Hakemuksen täyttää minuutissa ja lainatarjoukset voi saada sähköpostiin jopa tunnissa.

CrediNordin kautta saat siis nopeasti yrityslainaa kommandiittiyhtiölle yllättävänkin tilanteen sattuessa. Asioimalla juuri CrediNordin sivustoilla säästät lopulta kallista aikaasi, joka on totisesti rahan arvoista.

CrediNordin kumppanien tarjoamat yrityslainat ovat aina joustavia ja istuvat jokaisen yrityksen yksilölliseen tarpeeseen. Voit itse määrittää yrityksellesi parhaiten sopivan laina-ajan, 1 – 48 kuukautta, sekä lainasumman.

Rahoitusyhtiöstä varmistetaan, että maksuajat ovat tasapainossa yrityksesi tilanteen kanssa. Tarvitessasi pidemmän maksuajan, voit pyytää lyhennysvapaata kuukautta. Lainan voi myös maksaa pois etukäteen ilman siitä koituvia lisäkuluja.

Lainaa eri tyyppisille ja kokoisille PK-yrityksille

CrediNordilla olemme erikoistuneita palvelemaan kaiken kokoisia ja tyyppisiä PK-yrityksiä suomessa. Olemme alle listanneet esimerkkejä siitä, minkä tyyliset yritykset ovat löytäneet rahoituksen meidän kauttamme. Klikkaa ja lue lisää jos vaikkapa tunnistaisit kaltaisesi yrityksen alta.