Suosittu vaihtoehto pankin yritys-rahoitukselle
Yrityslaina optimoitu juuri sinun yrityksesi tarpeisiin
Lainamäärä 1.000–100.000 €
Kiinteä kuukausikulu – ei avauskuluja, tilinhoitomaksuja tai piilokuluja
Maksa pois myös etuajassa - ilman lisäkuluja
Lainatarjoukseni
Päätös 60 minuutissa

Iltalehti: Yrittäjä Katariina voi nyt huokaista helpotuksesta – näin hän selvisi koronahaasteiden yli

Yrittäjä Katariina Hellman ei pelkää haasteita. Kun korona pysäytti bisneksen, kokenut yrittäjä tiesi, että tästäkin selvitään ketterän rahoituskumppanin avulla. Lue alkuperäinen IL artikkeli tästä.

Katarina Hellman lähti yrittäjäksi jo parikymmentä vuotta sitten. Hän on perustanut useamman yrityksen vuosien varrella. Hellmanin aisaparina yrittäjäuralla on Tessa Tulisalo.

– Olemme lähteneet myyntialalle ja kehittäneet erilaisia projekteja eri aloilla, Hellman kertoo.

Kaksikon nykyinen KT Sales & Solutions Oy on perustettu jo vuonna 2013 ja tarjoaa operaattori- ja IT-palveluita sekä palveluita koulutuksen ja markkinoinnin saralla. Tällä hetkellä kahdeksan henkeä työllistävä yritys palvelee 1 500 asiakasta ympäri Suomen.

Kaksikko tutustui jo alle parikymppisinä työskennellessään huoltoasemalla. Yhteisestä ideasta syntyi eräänlainen ohjelmatoimisto.

– Aina kun näemme jonkin tarpeen, ideoimme ja toteutamme ratkaisun. Osa ideoista toimii, osa ei. Mutta tätä juuri yrittäjyydessä rakastan, Katarina kertoo.

Viimeisimpänä konseptina Hellman ja Tulisalo ovat kehittäneet tuotteita ja palveluita esiintyville taiteilijoille.

– Koen, että uusien bisnesideoiden kehittely on jopa oma taiteenlajinsa. Tessan kanssa täydennämme toisiamme vahvuuksien ja osaamisalueiden osalta, Hellman kuvailee.

CrediNord logo
Käännä haasteet kasvu-mahdollisuuksiksi
Päivitä omaa tai henkilöstön osaamista
Palkkaa henkilöstöä uusiin tehtäviin
Laajenna uusille markkinoille ja panosta uusiin osa-alueisiin

CrediNord auttoi koronahaasteiden yli

Yrittäjyyteen kuuluvat myös haasteet, joiden taklaaminen on osa yrittäjän elämää. Koronapandemia sekoitti monen yrittäjän elämän, ja se iski myös KT Sales & Solutionsin toimintaan.

Yritykset pysäyttivät kertarysäyksellä sopimusten ja hankintojen tekemisen, ja liikevaihto laski tilapäisesti. Katarina päätti yhtiökumppaninsa kanssa, että vaikeuksista selvitään. Sitä varten tarvittiin ketterä ja luotettava rahoituskumppani.

Tarjousten perusteella kumppaniksi valikoitui rahoituspalveluita tarjoava suomalainen CrediNord.

– CrediNord pystyi täyttämään sen hetkisen tarpeen, ja saimme jouhevasti lainaa liikevaihdon tilapäiseen laskuun. Sopimusehdot olivat hyvät, ja koron ja lyhennyksen määrä oli selkeästi kerrottu. Kaikkiaan yhteistyö on sujunut erittäin hyvin ja kaikki on ollut kätevää, nopeaa ja vaivatonta, Hellman kuvailee.

CrediNordilta saatu lainarahoitus alkaa olla lopussa, mutta samalla bisnesnäkymät ovat kirkastuneet.

– Yritysten käyttäytymisessä huomaa selkeän eron. Nyt on ilmassa selkeää luottamusta siihen, että korona-ajasta selvitään.

dceed7a4270c95753f7f6f866f580d9ce04ab778a5e4920d7804a741588e04ee

Uusi konsepti palvelubisnekseen

Varsinkin ravintola- ja kiinteistövälitysaloilla on totuttu näkemään franchising-konsepteja. Koska luovuudella ei ole rajoja, Hellman ja Tulisalo päättivät alkaa kasvattaa KT Sales & Solutionsin toimintaa franchising-idealla.

– Franchising tuntui parhaalta vaihtoehdolta liiketoiminnan kasvattamiseksi. Saamme paikallisia yrittäjiä, jotka tuntevat oman alueensa ja voivat palvella asiakkaita parhaiten.

Franchising-yrittäjäksi pääsee 3 000 eurolla. KT Sales & Solutions kouluttaa yrittäjät ja auttaa ylläpitämään tietoja ja taitoja matkan varrella.

– Työajathan ovat ihanteelliset, sillä tätä voi tehdä arkipäivisin. Franchising-konsepti tukee mukaan lähteviä yrittäjiä, koska alan salat on vaikeaa oppia, ja tie on kivinen ilman apujoukkoja.

Entä miltä näyttää Hellmanin tulevaisuus yrittäjänä?

– Toivon, että olisimme yrittäjinä suunnannäyttäjiä. Meiltä löytyy vilkkaan mielikuvituksen lisäksi uskallusta tehdä uudenlaisia juttua sekä rohkeutta haastaa itseä ja muita. Moni pelkää liian paljon epäonnistumista. Haluan omalla työskentelylläni kannustaa muitakin tavoittelemaan omia unelmiaan, Hellman kiteyttää.

Yrittäjä! Jos tarvitset Katarinan lailla luotettavaa rahoituskumppania, täytä lainahakemus helposti täällä!