Suosittu vaihtoehto pankin yritys-rahoitukselle
Optimoitu juuri sinun yrityksesi tarpeisiin
Lainamäärä 1.000–100.000 €
Kiinteä kuukausikulu – ei avauskuluja, tilinhoitomaksuja tai piilokuluja
Maksa pois myös etuajassa - ilman lisäkuluja
Lainatarjouksesi
Päätös 60 minuutissa

Iltalehti: Suomalainen pihkavoide lähti maailmalle – näin yrittäjä vauhditti kasvua

Luonnonkosmetiikan suosio kasvaa hurjaa vauhtia. Suomalainen kuusenpihkavoide on hittituote, jonka matka maailmalle oli pysähtyä koronaan. Lue alkuperäinen IL artikkeli tästä.

Samalla kun korona ajoi monet yrittäjät ahtaalle vuosi sitten, yrittäjäksi ryhtynyt Timo Tynys oli uuden edessä. Hän oli siirtynyt juuri ennen koronasulkua Havuka Oy:n ruoriin. Tynys luotsaa pihkavoiteistaan tunnettua perheyritystä jo toisessa polvessa. Nyt yritys tähtää myös kansainvälisille markkinoille.

Tynys ei lannistunut, vaikka sukupolvenvaihdoksen ajankohta ei ollut täysin ihanteellinen. Verkkokaupan kehittäminen nousi vauhdilla toiminnan ytimeen. Syksyllä 2020 Havuka nappasi kuusenpihkavoiteellaan voiton kansainvälisessä Nordic Natural Beauty Awards -kilpailussa. Kysyntä kasvoi, ja tuotteita piti saada markkinoille. Keskellä koronahaasteita kassavirtaa tarvittiin kuitenkin lisää.

– Tarvitsimme ekologiset lahjapakkaukset ja pöytätelineet tuotteille, joita olimme tehneet koko vuoden. Tuotteet piti saada uusissa pakkauksissa joulumarkkinoille. Teimme display-laatikoita, joita jälleenmyyjät saivat helposti esille ja kauppoihin. Pitkiin pankkineuvotteluihin ei ollut aikaa, joten etsimme muuta vaihtoehtoa.

CrediNord logo
Vauhdita yrityksesi kasvua
Boostaa yrityksesi markkinointia
Kasvata varastoasi
Liiku uusille markkinoille

Nopea ja luotettava kumppani

Rahoitusyhtiö CrediNordin tarjoama yrityslaina osoittautui sopivimmaksi vaihtoehdoksi tilapäiseen tarpeeseen.

– Meille suurin kriteeri oli lainan saamisen nopeus. Nopea rahoitus auttoi. Olisimme menettäneet tärkeän joulumyynnin ilman CrediNordia, Tynys kertoo.

Rahoitusyhtiö CrediNord on auttanut monia pieniä ja keskisuuria yrityksiä, jotka hakevat joustavuutta ja helppoutta joko kasvun tueksi tai yllättäviin tilanteisiin. Tynys uskoo, että CrediNordista on apua muillekin yrityksille, joille tulee äkillistä tarvetta lisärahoitukselle myyntituloja odotellessa.

Lue lisää CrediNordista täällä!

Elias Lönnrotin jalanjäljissä

Havukan tarina huokuu suomalaista kansallisromantiikkaa ja historiaa. Timo Tynyksen isoisä kiinnostui aikoinaan Elias Lönnrotista ja tämän metodeista lääkärinä käyttää luonnosta saatavia raaka-aineita hoitoihin. Lönnrotin reseptit heräsivät eloon: Tynyksen isoisä käytti pihkasalvaa arjen eri tilanteissa haavojen hoitoon, hyttysten pistoihin ja palovammoihin sekä eläinten tulehduksiin.

– Yrityksenä pyrimme tuomaan tunnetuksi Elias Lönnrotin elämäntyötä, Tynys kertoo.

Tynyksen äiti Anna Leena Toivanen teki elämän mittaisen työn Eliaksen perintöä vaalien ja kehitti Havukan luonnonkosmetiikkatuotteet Eliaksen reseptien pohjalta. Toivanen aloitti kuusenpihkasalvan valmistuksen jo 1980-luvulla. Hän on pitänyt myös hoitolaa ja kiertänyt luennoimassa ympäri Suomen.

– Viitisen vuotta sitten äiti oli jo lopettelemassa yritystoimintaa. Samalla itse mietin, mitä alkaisin tehdä. Luonnonkosmetiikka alkoi nostaa päätään. Vuosi sitten teimme sukupolvenvaihdoksen.

Tähtäimessä Hampurin joulumarkkinat

Tynys uskoo luonnonkosmetiikan vetovoimaan ja iloitsee siitä, että yrityksen tuotteet puhuttelevat laajasti.

Kuusenpihkan lisäksi raaka-aineina käytetään mesiangervoa, inkivääriä, kaalta, siankärsämöä, piharatamoa, pihatähtimöä, voikukkaa, takiaista, muurahaisliminenttiä, mehiläisvahaa ja rypsiöljyä.

Tynys huokuu tekemisen paloa. Tuotekehityksen erikoisammattiopintoja tekevä Tynys suunnittelee laajentavansa tarjontaa. Ensi vuonna markkinoilla on tulossa kaksi eläimille ja yksi ihmisille suunnattu tuote.

– Kysyntä luonnonkosmetiikkaa kohti kasvaa koko ajan. Moni haluaa käyttää luonnonmukaisia tuotteita ja samalla vähentää kemikaalikuormaa. Visionamme on laajentaa myynti Suomessa kattamaan koko maan. Tällä hetkellä jälleenmyyjiä on noin 30, mutta olemme neuvotelleet laajemmastakin kuviosta. Etsimme jatkuvasti myös uusia jälleenmyyjiä, Tynys raottaa tulevia suunnitelmia.

14b15b1522335533a519ba42eac0d9da4a0571408b3190224b7309d326a0168d

Tavoitteena on päästä myös ulkomaille.

– Olimme suunnitelleet jo menevämme Hampuriin. Uusi tähtäin on seuraavilla Hampurin joulumarkkinoilla. Tavoitteena on päästä myös Suomessa erilaisiin tapahtumiin syksyllä.

Mikä on menestymisen salaisuus yrittäjälle?

– Pitää nauttia siitä, mitä tekee ja uskoa tuotteeseen sekä olla aktiivinen. Lisäksi yrittäjänä täytyy pitää silmät koko ajan auki, olla innovatiivinen, elää hetkessä sekä sopeutua muuttuviin tilanteisiin. Oma potenttiaali kannattaa aina katsoa. Liikaa ei kannata pelätä, sillä apua on tarjolla, Tynys kuvailee viitaten sekä yhteiskunnan tarjoamiin yrittäjäpalveluihin että CrediNordin yrityslainoihin äkillisen tarpeen yllättäessä.

Yrittäjä, tarvitsetko sinäkin luotettavan rahoituskumppanin kasvusi tueksi? Ota yhteyttä CrediNordiin jo tänään!