Yrityslainaa vähittäiskaupan yrityksille

Credinord

Yleinen, Yritystoiminta

Etusivu » Blogi » Yrityslainaa vähittäiskaupan yrityksille

Yrityslainaa vähittäiskaupan yrityksille

Jos toimit vähittäiskaupan alalla ja mietit toimintasi kehittämistä tai laajentamista, yrityksen rahoittaminen voi olla oikea ratkaisu. Yrityslaina voi auttaa myös väliaikaisissa likviditeettiongelmissa, jotka johtuvat esimerkiksi odottamattomista kuluista.

Tässä artikkelissa tarkastelemme, kuinka vähittäiskauppias voi parantaa kannattavuutta yrityslainan avulla. Lisäksi käymme läpi yleisiä haasteita, joita alan yritykset tänä päivänä kohtaavat.

Vähittäiskaupan yleisiä haasteita 

Vähittäiskauppa koostuu päivittäistavaroiden lisäksi esimerkiksi vaatteiden, kodintekniikan, huonekalujen sekä urheilu- ja muiden harrastusvälineiden myynnistä. Kilpailu on koko ajan kovempaa, mikä onkin alan yrityksille yksi suurimmista haasteista.

Tehokkaalla markkinointistrategialla on yhä tärkeämpi rooli yritysten kannattavuudessa. Markkinoimalla oikein yritys voi kasvattaa tunnettuuttaan ja vahvistaa samalla markkina-asemaansa. Menestyvän markkinointistrategian kehittäminen vaatii kuitenkin taloudellista panostusta, mihin kaikilla yrityksillä ei ole varaa.

Toinen yleinen haaste yrityksille on kuluttajien ostokäyttäytymisen ymmärtäminen. Esimerkiksi Internetin myötä verkkokaupasta on kasvanut maailmanlaajuinen ilmiö, mikä on mullistanut myös vähittäiskaupan markkinat.

Nykyään läsnäolo verkossa onkin yrityksen menestyksen kannalta aivan välttämätöntä. Vaikka monet asiakkaat haluavat edelleen tehdä ostoksia kivijalkakaupoissa, suurin osa heistäkin vertailee tarjontaa etukäteen verkossa. Tästä huolimatta vain harva varsinkaan pienistä ja keskisuurista yrityksistä panostaa riittävästi verkkosivustoonsa.

Kolmas yleinen haaste vähittäiskaupan yrityksille ovat likviditeettiongelmat. Kassavirtaa saattavat heikentää esimerkiksi kausivaihtelut, juoksevat kulut tai odottamattomat kustannukset.

5 asiaa, joissa yrityslaina voi auttaa

Yrityslaina ovat nykypäivän yleisin ulkoisen pääoman muoto. Niitä voidaan käyttää niin investointeihin kuin juokseviinkin kuluihin.

Alla esittelemme viisi esimerkkiä eri tilanteista, joissa yrityslaina voi auttaa vähittäiskaupan yrityksiä.

1. Käytä lainaa toimittajan maksuihin

Suurin osa vähittäismyyjistä toimii jälleenmyyjinä, eli he myyvät muiden yritysten valmistamia tuotteita. Tämä tarkoittaa, että heidän on maksettava toimittajille tuotteista ja toimituksista. Jos toimittaja vaatii esimerkiksi ennakkomaksua suuresta tilauksesta, yritysluottoa voi hakea kustannusten kattamiseen.

2. Varmista valikoiman ja varaston riittävyys

Laaja tuotevalikoima ja riittävän suuri varasto ovat välttämättömiä menestyvän liiketoiminnan kannalta. Asiakas tuskin palaa kauppaasi uudestaan, jos hän ei löydä sieltä haluamaansa tuotetta. 

Kun kyse on tavaroiden ostamisesta, isompien erien hankkiminen on yleensä pitkässä juoksussa taloudellisempaa. Läheskään kaikilla vähittäiskaupoilla ei ole kuitenkaan varaa maksaa isoja eriä omasta taskustaan. Yrityslainan avulla varaston täydentäminen ja ylläpitäminen riittävän suurena onnistuu helpommin.

3. Panosta osaavaan henkilökuntaan 

Jos haluat tehostaa tai laajentaa liiketoimintaasi, sinun kannattaa investoida ammattitaitoiseen henkilökuntaan. Useamman työntekijän avulla voit paitsi parantaa asiakaspalvelua myös pidentää aukioloaikoja tai avata jopa uusia kauppoja.

Sekä työntekijöiden palkkaaminen että kouluttaminen vaativat rahaa, mutta niihinkin voi käyttää yrityslainaa. Kyse on nimenomaan sijoituksesta, sillä molemmat tähtäävät yrityksen liiketoiminnan parantamiseen.

4. Kehitä toimiva markkinointistrategia

Markkinointi on menestyvän liiketoiminnan avain. Tämä koskee etenkin vähittäiskauppaa, jossa kilpailu kovenee koko ajan. Vaikka markkinointia voi tehdä pienelläkin budjetilla, kilpailijoista erottuminen ja parhaan tuloksen saavuttaminen saattaa vaatia isompaa investointia. 

Käyttämällä yrityslainaa tehokkaan markkinointistrategian kehittämiseen voit tavoittaa suuremman kohderyhmän ja kasvattaa asiakaskuntaasi. Tunnettuuden lisääntyminen mahdollistaa paremmat tulokset.

5. Ratkaise likviditeettiongelmat

Vähittäiskaupan yritykset saattavat kärsiä esimerkiksi kausiluonteisten haasteiden aiheuttamista maksuvalmiusongelmista. Sesonkiaikana voi olla vaikea ylläpitää riittävän suurta varastoa. Toisaalta olemassa olevan varastonkin myyminen saattaa tuottaa häiriötilanteissa vaikeuksia. Yritysluottoa saa nopeasti yllättäviin tarpeisiin CrediNordin kautta.

Miksei pankkilaina ole välttämättä paras ratkaisu 

Yrityslainan hakeminen suoraan pankista saattaa tuntua hyvältä ajatukselta. Kannattaa kuitenkin huomioida, että nykyisin on tarjolla nykyaikaisempia vaihtoehtoja rahoittaa yritys.

Pankkien käsittelyprosessit ovat yleensä hyvin hitaita. Monissa tapauksissa kestää useita työpäiviä, ennen kuin rahat saa tilille. Se voi aiheuttaa ongelmia varsinkin kiireellisessä pääomatarpeessa.

Nykyaikaisilla yrityslainoilla, joita myös CrediNord tarjoaa, luoton hakeminen ja myöntäminen tapahtuu täysin sähköisesti. Käsittelyaika on todella lyhyt ja lainan saa nopeasti hakemuksen hyväksymisen jälkeen.

Toinen pankkilainan haittapuoli on, että pankit perivät korkojen lisäksi usein muitakin palkkioita. Monilla on kalliita perustamismaksuja ja hallinnollisia kuluja, joita joudut maksamaan kuukausimaksujen yhteydessä. 

Ylimääräiset maksut voivat tehdä lainasta kalliimman aivan turhaan. Vastaavia kuluja ei yleensä ole verkossa toimivien rahoitusyhtiöiden tarjoamissa yrityslainoissa.

Paranna kannattavuutta CrediNordin yrityslainalla

CrediNord tarjoaa vaivatonta ​​ja kohtuuhintaista ​​yrityslainaa vähittäiskaupan yrityksille toimialasta riippumatta. Sen avulla voit esimerkiksi kehittää markkinointiasi, palkata lisää henkilökuntaa tai vaikka laajentaa tuotevalikoimaasi.

Koska hakuprosessimme on nopea ja täysin sähköinen, säästät arvokasta aikaa. Sen voit käyttää liiketoimintasi pyörittämiseen ja kehittämiseen.

CrediNordin yrityslainassa on vain kuukausimaksu – ei piilotettuja kuluja. Näin tiedät lainan kustannukset aina tarkasti ja selkeästi. Voit myös halutessasi maksaa lainan pois etukäteen ilman ylimääräisiä kuluja.

Lainaa eri kokoisille ja tyyppisille PK-yrityksille

CrediNordilla olemme erikoistuneita palvelemaan kaiken kokoisia ja tyyppisiä PK-yrityksiä suomessa. Olemme alle listanneet esimerkkejä siitä, minkä tyylisiä yrityksiä olemme rahoittaneet. Klikkaa ja lue lisää jos vaikkapa tunnistaisit kaltaisesi yrityksen alta.

Credinord logo

Credinord toimii apunasi kun haluat lainatarjouksia eri pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä. Olemme auttaneet lainatarjouksien löytämisessä jo vuodesta 2019 alkaen

Kauttamme saat lainatarjouksen useammalta pankilta ja rahoituslaitokselta, jotta löydät parhaan lainan juuri sinun tarpeisiisi.