Yrityslaina ilman vakuuksia

Credinord

Yleinen, Yritystoiminta

Etusivu » Blogi » Yrityslaina ilman vakuuksia

Liiketoiminnan lähtiessä yllättävään nousukiitoon pitäisi tarjonnan pysyä kasvun perässä. Yrityslaina ilman vakuuksia helpottaa yrittäjää pikaisissa, yllättävissä rahan tarpeissa, kuten investoinneissa, toimitilojen laajentamisessa tai uusimisessa, uusien työntekijöiden palkkaamisessa tai käsirahana uusille laitehankinnoille.

Vakuudeton laina tarkoittaa sitä, ettei erillistä omaisuutta kuten esimerkiksi liikkeen toimitiloja tarvitse asettaa uhriksi lainan takaisin maksulle.

Yrityslaina voidaan kirjata joko yrityksen nimiin tai sen taustalla toimivan yrittäjän. Yrittäjälaina ilman vakuuksia mahdollistaa yrittäjän hakea yrityksensä toimintaa tukevaa lainaa henkilökohtaisesti. Tällöin saatu laina on tosin yleensä pienempi kuin yrityksen nimiin haettu laina. 

Kuten mitä tahansa muutakin lainaa ottaessa, on aina harkittava tarkkaan etukäteen. Yrityksen tilanne on hyvä kartoittaa syvällisesti, jotta oikeanlainen lainamalli ja lainantarjoaja löytyy. Kuukausittaiset menot ja tulot on hyvä budjetoida ja varmistaa, että yrityksellä on riittävästi tuloja otetun velan takaisin maksuun.

Samalla budjetilla saadaan lainalle yrityksen toivoma kuukausierän summa ja lainaa tarvittavan määrän kokonaisuus. Yrityslaina ilman vakuuksia on hyvä vaihtoehto, kun rahan tarve on kiireinen, eikä summa ole aivan valtavan suuri. Yrityksen on myös mahdollista hakea toimintansa tueksi yritysluotto ilman vakuuksia.

Hae CrediNordin kautta yrityslainaa ilman vakuuksia jopa 250 000 € asti 

Yritys voi tarvita luottoa tai lainaa useisiin erilaisiin tarpeisiin. CrediNord haluaa auttaa yritysten toimintaedellytysten parantamisessa kilpailuttamalla yrityksille sopivat ja mutkattomat lainat toimialasta ja yritysmuodosta riippumatta.

Yritysluotto ilman vakuutta on mahdollista saada tilille vielä saman päivän aikana ilman mitään turhaa paperisirkusta, täysin sähköisesti hoidettuna. Velvoitteistaan hyvin selviytyneet yritykset voivat hakea yritysluottoa CrediNordin kautta joustavalla maksuajalla.

Lainaa yritykselle ilman vakuuksia saa CrediNordin kautta 500 eurosta aina 250 000 euroon saakka. Yrityslainan saa juuri sellaisena pakettina kuin se yritystä parhaiten palvelee. Lainanhakija saa itse määritellä laina-aikansa ja haluamansa rahasumman.

Lainaa voi lyhentää varallisuustilanteen salliessa isompiakin eriä kuin sovituissa ehdoissa sanotaan, ilman lisäkuluja. Samoin, jos varallisuustilanne onkin yllättäen heikompi, voi yritys pyytää lainanantajalta lyhennysvapaata kuukautta.

Yrityslainaa ilman vakuuksia helposti ja nopeasti

CrediNordin kautta kilpailutat helposti ja nopeasti lainat yrityksellesi sen muodosta tai toimialasta riippumatta. Yritykselle laina ilman vakuuksia tulee parhaimmillaan tilille vielä saman päivän aikana.

Lainahakemuksen täyttäminen sivustolla vie vain yhden minuutin ja lainatarjouksen voi saada sähköpostiin jopa tunnin kuluessa.

Yrittäjälaina ilman vakuuksia voidaan myöntää yrityksille, joilla on toimintaedellytykset kunnossa. Kun saatu lainatarjous on on hyväksytty ja allekirjoitettu, lainarahat siirtyvät usein vielä saman päivän aikana yrityksen tilille. 

CrediNord on tehnyt yrityslainan kilpailuttamisesta mutkatonta ja nopeaa, jotta yritys voisi keskittyä olennaiseen, eli omaan liiketoimintaansa. CrediNordin kaiken toiminnan taustalla on läpinäkyvyys, siksi saadut lainatarjoukset eivät sisällä minkäänlaisia piilokuluja tai muita ikäviä yllätyksiä.

Yrityslaina ilman vakuutta haetaan palvelun sivustolta hakemuslomakkeella, jonka täyttäminen vie vain minuutin. Hakemukseen tarvitaan yrityksen y-tunnus ja takaajan olennaisimmat tiedot. Mitä huolellisemmin lomakkeen täyttää, sitä jouhevammin palvelu sujuu.

Lainatarjouksen hakeminen palvelun kautta on maksutonta, eikä se sido hakijaa mihinkään.

Vakuudettoman yrityslainan yleisimmät käyttökohteet

Yrityslainaa ilman vakuuksia voi ottaa lähes mihin tahansa yrityksen toimintaa edistävään tarkoitukseen. Jokaisella yrityksellä on omanlaisensa tarpeet ja tilanteet voivat erota isostakin yritysten välillä.

Nopean lainan saaminen on yleensä tarpeellista jonkin ennakoimattoman tilanteen sattuessa, kuten esimerkiksi jonkin yrityksen toiminnalle välttämättömän laitteen hajotessa. Tällöin korjauskuluihin voi huveta iso osa yrityksen vuosibudjetista.

Lainan tarve voi iskeä myös yllättävän liiketoiminnan kasvun vaatiessa lisävolyymia esimerkiksi uusien työntekijöiden muodossa. Odottamattomien tilanteiden lisäksi lainaa voidaan ottaa myös ennalta tiedettyihin käyttökohteisiin, kuten toimitilojen laajentamiseen tai laitteiston uusimiseen. 

  • Investoinnit; laitteiston uusiminen 
  • Rekrytointi 
  • Tilojen laajentaminen tai entisöinti 
  • Laitteiden ja toimitilojen huolto ja korjaustyöt 
  • Varaston kasvattaminen 

Yritykselle kannattaa hakee lainaa silloin, kun lainaa ottamalla voidaan kasvattaa liikevaihdon määrää. Esimerkiksi investoimalla johonkin uuteen hankkeeseen, voidaan olettaa sen tuovan enemmän asiakkaita yritykselle.

Lainan ottaminen on silloin kannattavaa, kun yritys pystyy varmasti selviytymään tulevasta takaisinmaksusta. Yrityksen rahoitus voidaan saada tasapainoon ottamalla nopeasti pois maksettava kertaluontoinen laina, jolla maksetaan tarvittava hankinta parantamaan toimintaedellytyksiä.

Yritysrahoituksen pääasiallinen tehtävä on maksimoida yrityksen markkina-arvo mahdollisimman pienillä taloudellisilla riskeillä. Se käsittää koko yrityksen varainhankintaa kokonaisuutena, eli kaikkia rahoituksellisia päätöksiä sekä päätöksen tekemistä tukevia välineitä ja analyysejä.

Millainen yritys voi hakea yrityslainaa ilman vakuuksia?

CrediNordin kilpailuttama vakuudeton yrityslaina sopii yritysmallista riippumatta kaikille aina toiminimistä avoimiin yhtiöihin. Sitä voi hakea toimialasta riippumatta lähes mikä tahansa yritys. Asiakkaita löytyykin jo ainakin palvelualoilta, teollisuuden parista sekä konsultoinnin piiristä. Yrityksen sijaintiakaan ei ole määritelty sen tarkemmin, kunhan se löytyy Suomesta.

Joitakin minimivaatimuksia on kuitenkin nähty tarpeelliseksi asettaa, jotta yritysten olisi mahdollista välttää isompia taloudellisia vaikeuksia.

Pääasiallisena määrittävänä kriteerinä lainaa hakevalle yritykselle on, että sen toimintaedellytykset ovat kunnossa. Hakemuksia käsitellessä yrityksestä koostetaan riskiarvio, joka perustuu mm. tasetietoihin, tuloslaskelmiin ja yrityksen liikevaihtoon. 

Asetetuista minimivaatimuksista on hyötyä sekä lainanantajalle että sen ottajalle. Tehty riskiarvio saa todennäköisesti paremmat tulokset täyttäessään vähintäänkin minimivaatimukset.

Yrityksen tulee olla kaupparekisterissä, luottokelpoinen ja lainaa yritykselle hakevan henkilön tulee olla yrityksen nimenkirjoitusoikeutettu.

Vaikka CrediNordin kumppanit eivät vaadi pienemmille yrityslainoille reaaliomaisuutta vakuudeksi, sitä ottava yrittäjä asettuu lainan omavelkaiseksi takaajaksi. Yrittäjällä, eli lainan takaajalla, on oltava puhtaat luottotiedot. Yrityksellä sen enempää kuin takaajallakaan ei saisi näkyä merkittäviä maksuviivemerkintöjä. 

Yleisesti ottaen voidaan todeta yrityslainaa saavan sellaisten yritysten, jotka ovat hoitaneet velvoitteensa ja asiansa tunnollisesti.

Hakemusta käsiteltävän riskiarvion alhaisuuteen voi vaikuttaa ihan jo sillä, että on laatinut huolellisen vuosittaisen budjetin ja suunnitellut yritysrahoituksen kokonaisuuden niin tarkasti kuin se on annetuissa puitteissa mahdollista.

Kaikkeen ei tietenkään voi varautua, mutta yleisimmät mahdollisesti taloutta horjuttavat riskit on hyvä kartoittaa. Näin yritykseltä löytyy myös valmius toimia ennakoimattomien muutoksien sattuessa varallisuutta tukevalla tavalla. 

Vakuudeton yrityslaina tarvitsee henkilötakaajan

Henkilötakaajalla tarkoitetaan sitä, että joku yrityksen päättävässä asemassa oleva henkilö asetetaan vastuuseen velan takaisinmaksusta. Useimmiten yrityslainan henkilötakaajana toimii yrittäjä itse.

Lainanottaja ja -maksaja on virallisesti yritys, mutta yrityksen epäonnistuessa lainan takaisinmaksusta, voidaan takaajana toimiva yrittäjä asettaa maksuvastuulliseksi. Reaalivakuuden, eli fyysisen omaisuuden, asettamisen sijaan vakuudeton yrityslaina vaatii lähes aina henkilötakaajan.

Jos kumpaakaan ei vaadita, nousee lainan kulut yleensä liian korkeiksi ja lainasumma jää puolestaan vähäiseksi. Henkilötakaus onkin huomattavasti reaalivakuuksia yleisempi toimintamalli yrityslainaa haettaessa, sillä se mahdollistaa nopean ja vaivattoman lainan saamisen. 

Vakuudetonta yrityslainaa takaavalla yrittäjällä on regressioikeus, eli oikeus periä päävelallisena toimivalta yritykseltä maksamansa osuudet takaisin.

Henkilötakauksen hyvä puoli on se, ettei maksuvaikeudet aseta yrityksen toimintaa vaaraan. CrediNordin kumppanit tarkistavat lainan hakijoilta myös takaajan tiedot luodessaan riskiarviota. Aina takaajan ei tarvitse olla yrittäjä itse, päättävä asema yrityksessä voi riittää takaajan roolin vaatimukseksi. Yrityslainan hakuprosessia nopeuttaa ja helpottaa henkilötakaajan käyttäminen.

Pienemmän ja nopeasti saatavan lainan tarpeeseen vakuudeton yrityslaina sopii täydellisesti. Yrityslainan myöntämistä ja riskiarvion mataloittamista edesauttavat, jos myös takaajan maksuhäiriömerkinnät ja luottotiedot ovat esimerkillisessä kunnossa.

Vakuudellinen vai vakuudeton yrityslaina?

Lainaa haettaessa on järkevää käydä läpi erilaisten yrityslainojen käytännölliset erot ja toiminnalliset mahdollisuudet. Vakuudellinen ja vakuudeton yrityslaina sopivat kumpikin omanlaisiinsa tarkoitusperiin paremmin.

Mitä tarkemman arvion yritys onnistuu luomaan lainan tarpeestaan sekä sen takaisinmaksusta, sen helpompi oikeanlaista lainaa on lähteä etsimään. Takaisinmaksukyvyn lisäksi on hyvä pohtia mahdollista vakuudeksi kelpaavaa fyysistä omaisuutta.

Voisiko esimerkiksi laitteistosta löytyä sopivan arvoista omaisuutta vai tulisiko lainan pantiksi asettaa ennemmin kiinteistöä, kuten toimitilat. Lainattavan summan suuruus määrittelee pitkälti vakuudeksi tarvittavan omaisuuden arvon. Yksi pohdinnan kohde on myös laina-ajan pituus. 

Vakuudellinen yrityslaina tarkoittaa siis sitä, että lainan takaisinmaksusta asetetaan pantiksi jotakin fyysistä omaisuutta.

Pankilla on oikeus käyttää pantti tai sen myynnistä saadut varat lainan maksamiseen, mikäli yritys osoittautuu syystä tai toisesta maksukyvyttömäksi. Koska lainanantajan riski jäädä vaille antamansa velan takaisinmaksua on alhaisempi vakuudellisessa yrityslainassa, voi sillä saada isomman lainasumman.

Tämä tarkoittaa tietysti myös pidempää maksuaikaa. Vakuudellisen yrityslainan käsittelyyn menee yleensä pidempi aika, sillä lainanantaja joutuu vielä arvioimaan vakuudeksi asetetun omaisuuden arvon.

Esimerkiksi uutta toimitilaa ostettaessa vakuudellinen yrityslaina voisi olla sopiva valinta, vakuudeksi kelpaisi kiinteistö. Vakuudeton yrityslaina toimii puolestaan paremmin lyhyempi aikaiseen käyttötarkoitukseen, kuten vaikkapa laitteiston uusimiseen tai huoltamiseen.

Sillä voidaan myös paikata väliaikaista kassavajetta, liikevaihdon yllättävän kasvun iskiessä. CrediNord tarjoaa joustavasti vakuudettomia yrityslainoja.

Koska kyseessä on lyhyen maksuajan velka, tulee kuukausierän suuruuteen kiinnittää huomiota. Tässäkin apuna on huolellinen suunnittelu. CrediNordin kumppanit arvioivat jokaisen lainahakemuksen huolellisesti.

Credinord logo

Credinord toimii apunasi kun haluat lainatarjouksia eri pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä. Olemme auttaneet lainatarjouksien löytämisessä jo vuodesta 2019 alkaen

Kauttamme saat lainatarjouksen useammalta pankilta ja rahoituslaitokselta, jotta löydät parhaan lainan juuri sinun tarpeisiisi.