Siltarahoitus yritykselle

Credinord

Yleinen, Yritystoiminta

Etusivu » Blogi » Siltarahoitus yritykselle

Siltarahoitus on terminä käytössä niin yritysten rahoituksessa, kuin myös muun muassa asuntokaupassa. Siltarahoitus voidaan kuvailla olevan eräänlainen tilapäisen rahoituksen muoto. Seuraavaksi käymme läpi mitä siltarahoituksella tarkoitetaan, miten se toimii ja minkälaisissa tilanteissa sitä hyödynnetään.

Mitä tarkoittaa siltarahoitus?

Siltarahoituksella tarkoitetaan lyhytaikaista ja väliaikaista rahoitusta, jota yritykset hyödyntävät tilanteissa, joissa yrityksen rahoitustarve on tilapäinen. Yritys saattaa esimerkiksi odottaa uutta pidempiaikaista rahoitusta tai julkista rahoitusta. Uutta pidempiaikaista rahoitusta ennen yritys tarvitsee kuitenkin yleensä tilapäistä rahoitusta käyttöpääomaa ja hankintojaan varten. Tähän tilanteeseen yritys tyypillisesti ottaa lyhyempiaikaisen lainan, kunnes uusi rahoitus varmistuu.

Tilanne voi myös olla, että yritykselle tarjoutuu tilaisuus ostaa uusi liikekiinteistö vanhan tilalle, mutta yritys ei ole vielä myynyt vanhaa liiketilaansa. Samaan tapaan siltarahoitusta käytetään terminä myös esimerkiksi asuntokaupassa, kun asunnonostaja on ostamassa uutta asuntoa, mutta hänellä on vielä vanha asunto myymättä.

Kuinka siltarahoitus toimii?

Siltarahoituksella tarkoitetaan tiettyihin tilanteisiin käytettävää tilapäistä rahoitusta. Tästä johtuen se on pääsääntöisesti lyhytaikaista ja tarkoitettu vain siksi aikaa, kunnes uusi pidempiaikainen rahoitus varmistuu tai esimerkiksi yritys saa vanhan toimitilansa myytyä. Siltarahoitusta yrityksille tarjoavat Suomessa sekä perinteiset pankit, että muut rahoituslaitokset.

Yrityksen tyypillisiä tilanteita siltarahoitukselle

Siltarahaa voidaan hyödyntää yrityksen monenlaisiin tilanteisiin, mutta tyypillisesti yritykset käyttävät siltarahoitusta ennen pitkäaikaisen rahoituksen solmimista ja toimitiloja vaihdettaessa. Näiden lisäksi yritykset saattavat hyödyntää siltarahoitusta esimerkiksi yrityksen listautumisen yhteydessä. Näistä lisää seuraavaksi.

Ennen pitkäaikaisen rahoituksen solmimista

Moni yritys saattaa kohdata jossain kohtaa toiminnassaan tilanteen, että se harkitsee tai jo neuvottelee suuremmasta ja pidempiaikaisesta rahoituksesta, mutta tarvitsee kuitenkin tilapäistä rahoitusta ennen sen solmimista. Yritys saattaa olla maksanut vanhan pidempiaikaisen lainan pois ja on hakemassa tai neuvottelemassa uutta pidempiaikaista rahoitusta tilalle. Lisärahoituksen tarve saattaa tyypillisesti olla 3-12 kuukautta. Tällöin yksi vaihtoehdoista saattaa olla esimerkiksi nopeasti saatava vakuudeton yrityslaina, joka on mahdollista maksaa milloin tahansa etuajassa kuluitta pois.

Tyypillisesti siltarahoitus on ajankohtainen myös yrityksen hakiessa rahoitusta julkiselta organisaatiolta. Julkisten organisaatioiden käsittelyprosessit ovat tyypillisesti pitkiä ja lopullisen rahoituksen saamiseen voi kulua näin ollen aikaa. Odottaessaan julkisen puolen rahoitusta, joutuu yritys tyypillisesti ottamaan jonkin lyhyemmän tilapäisen rahoituksen siksi aikaa.

Toimitilojen vaihtaminen

Yksi yleisimmistä siltarahoituksen käyttötarkoituksia siltarahoitukselle on juuri yrityksen toimitilan vaihtaminen. Toimitilojen vaihtaminen saattaa monesti aiheuttaa yritykselle samanlaisen tilanteen kuin kuluttajalle asuntokaupassa. Uutta toimitilaa ollaan hankkimassa, mutta nykyinen toimitila on edelleen käytössä ja myymättä. Varsinkin pienemmälle yritykselle saattaa olla mahdotonta ostaa uutta toimitilaa, mikäli vanha on vielä myymättä. Tähän tarkoitukseen yrityksen täytyy hankkia lyhytaikainen tilapäinen rahoitus, jolla uusi toimitila hankitaan, ennen kuin vanha on mennyt kaupaksi.

Yrityksen listautuminen

Siltarahoitusta hyödynnetään myös yritysten listautumisten yhteydessä. Yritykselle kertyy yleensä huomattavia määriä kustannuksia listautumisannin järjestämisestä. Esimerkiksi markkinointi ja listautumisannin toteuttava taho aiheuttavat yritykselle kuluja. Kaikki tämä täytyy rahoittaa, ennen kuin yritys saa listautumisen yhteydessä keräämänsä varat käyttöönsä. Tähän tilapäiseen tarpeeseen yritykset hyödyntävät siltarahoitusta.

Vakuudettoman yrityslainan käyttäminen siltarahoitukseen

Kun kyse on lyhytaikaisesta rahoituksesta, hyödyntää moni yritys siltarahoitukseen vakuudetonta yrityslainaa. Etuna vakuudettoman yrityslainan käyttämisessä siltarahoitukseen on, että se on prosessiltaan erittäin selkeä ja nopea. Perinteisen vakuudellisen yrityslainan kohdalla vakuuksien selvittäminen ja arviointi tekee prosessista aikaa vievän. Siltarahoituksen kohdalla yleensä tärkeimpiä tekijöitä on kuitenkin juuri rahoituksen nopeus, koska laina tarve voi olla vain muutamia kuukausia. Tämän vuoksi yritykset suosivat vakuudetonta yrityslainaa siltarahoitukseen.

Suurena etuna yritykselle myös on, mikäli laina on mahdollista maksaa etuajassa kuluitta pois, koska laina-aikaa on usein haastavaa siltarahoituksen kohdalla tarkasti arvioida. Esimerkiksi CrediNord tarjoaa yrityksille vakuudetonta yrityslainaa, joka perustuu kiinteään kuukausikuluun. Kuukausikulua maksetaan vain niiltä kuukausilta, kun laina on yrityksen käytössä. Laina on siis milloin tahansa mahdollista maksaa takaisin täysin kuluitta.

Siltarahoitus, yhteenveto

Siltarahoitus on terminä yleisesti käytössä yritysten rahoituksessa, sekä kuluttajapuolella asuntokaupassa. Yritysrahoituksessa siltarahoitusta hyödynnetään pääasiassa, kun yritys neuvottelee suurempaa rahoitusta, mutta tarvitsee tilapäistä rahoitusta siksi aikaa, kunnes uusi rahoitus on neuvoteltu. Toinen yleinen käyttökohde on yrityksen vaihtaessa toimitilojaan. Yritys saattaa tarvita tilapäistä rahoitusta ostaessaan uutta toimitilaa, ennen kuin vanha toimitila on saatu myytyä.

CrediNordin yrityslaina siltarahoitukseen

CrediNord on kotimainen sivusto, joka on erikoistunut suomalaisten yritysten rahoituksen kilpailutukseen ja joka tarjoaa rahoitusta pk-yrityksille nopeasti ja luotettavasti. Tarjoamme vakuudetonta yrityslainaa 250 000 euroon asti ja 1-48 kuukauden maksuajalla. Tarjoamme rahoitusta yritysten monipuolisiin rahoitustarpeisiin yrityksen toimialaan ja kokoon katsomatta. CrediNord on suunnitellut lainatuotteensa alusta alkaen nimenomaan yrittäjiä miettien. Tästä johtuen tärkeimmät piirteet tarjoamassa rahoituksessa on nopeus, luotettavuus ja selkeät kulut.

CrediNordin yrityslainan kulut

CrediNordin yrityslainan kulut on luotu mahdollisimman yksinkertaisiksi, siispä niitä onkin vain yksi – kiinteä kuukausikulu. Kaikki lainaan liittyvät kulut sisältyvät yhteen kiinteään kuukausittaiseen kuluun. Emme siis koskaan peri erikseen lainasta avausmaksuja, emmekä tilinhoitomaksuja.

Yrityksen kuukausikulun suuruus perustuu luottotiimimme tekemään arvioon yrityksen ja takaajan taloudellisesta tilanteesta ja takaisinmaksukyvystä. Mitä parempi yrityksen taloudellinen tilanne, sekä takaisinmaksukyky ovat, sitä pienempi yrityksen kuukausikulu on suuruudeltaan. Kuukausikulua maksetaan myös ainoastaan vain niiltä kuukausilta, kun laina on yrityksen käytössä. Tämä on yksi syistä, minkä vuoksi yhä useampi yritys valitsee juuri CrediNordin yrityslainan.

Laina nopeasti yrityksen käyttöön

CrediNordin vakuudettoman yrityslainan yhtenä etuna on myös lainaprosessin nopeus. Lainan hakeminen tapahtuu täyttämällä lainahakemus kotisivujemme kautta osoitteessa credinord.com. Hakemukseen täytetään ainoastaan perustiedot yrityksestä ja takaajasta, haluttu lainasumma ja laina-aika, sekä lainan käyttötarkoitus.

Käsittelemme saapuneet hakemukset arkisin tunnin sisällä hakemuksen vastaanottamisesta. Luottotiimimme tekee arvion yrityksestä, johon perustuen teemme lainatarjouksen yritykselle. Mikäli yritys on tyytyväinen saamaansa lainatarjoukseen, voi se allekirjoittaa hakemuksen sähköisesti.

Kun sopimus on allekirjoitettu, sekä pankkitili vahvistettu, lähtevät rahat välittömästi matkaan. Parhaimmillaan laina on yrityksen käytössä jo samana päivänä lainan hakemisesta, mutta tyypillisesti viimeistään seuraavana päivänä.

Lue tästä yhden tyytyväisen asiakkaamme kommentit, miksi hän päätyi valitsemaan juuri CrediNordin rahoituskumppanikseen.

Maksa milloin tahansa etuajassa takaisin

Etuna CrediNordin yrityslainassa myös on, että laina on mahdollista maksaa etuajassa milloin tahansa takaisin ilman kustannuksia. CrediNordin yrityslainasta maksetaan kulua vain niiltä kuukausilta, kun laina on yrityksen käytössä. Vaikka yritys olisi ottanut lainan 12 kuukaudeksi, voi yritys maksaa lainan takaisin 2 kuukauden käytön jälkeen, jolloin kuluja kertyy kokonaisuudessaan vain kahdelta kuukaudelta. Tämä tekee siitä erinomaisen vaihtoehdon myös yrityksen siltarahoitukseen.

Valitse CrediNord, kun haluat yritysrahoitusta helposti, nopeasti ja luotettavasti.

Credinord logo

Credinord toimii apunasi kun haluat lainatarjouksia eri pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä. Olemme auttaneet lainatarjouksien löytämisessä jo vuodesta 2019 alkaen

Kauttamme saat lainatarjouksen useammalta pankilta ja rahoituslaitokselta, jotta löydät parhaan lainan juuri sinun tarpeisiisi.