Laskujen myynti vai yrityslaina?

Credinord

Yleinen, Yritystoiminta

Etusivu » Blogi » Laskujen myynti vai yrityslaina?

Yritykset tarvitsevat aika ajoin lisärahoitusta käyttöpääomaansa. Usein esimerkiksi asiakkaiden myöhässä olevat myyntisaamiset voivat johtaa tilapäiseen rahoitustarpeeseen. Tästä johtuen yrityksellä tulisikin olla väylä hankkia lisärahoitusta nopeasti ja helposti.

Kaksi yleistä vaihtoehtoa tämäntyyppiseen rahoitukseen on laskujen myynti taikka lyhytaikainen yrityslaina. Seuraavaksi käsittelemmekin näitä kahta vaihtoehtoa ja vertaamme, kumpi niistä saattaisi olla yritykselle parempi vaihtoehto.

Laskujen myynti

Nykypäivänä yhä pidemmiksi venyvät laskujen maksuajat aiheuttavat merkittäviä haasteita monille yrityksille. Yritykseltä sitoutuu yhä enemmän rahaa myyntiisaamisiin, jolloin yrityksen kassa voi olla lujilla.

Laskujen myymisen avulla pystyy yritys kotiuttamaan myyntisaamisissa kiinni olevia pääomia itselleen. Tämä vaikuttaa suuresti siihen, kuinka paljon käyttöpääomaa yritys tarvitsee. Yritykselle on eduksi, mikäli se pystyy pyörittämään arkipäiväistä toimintaansa pienemmällä pääomalla.

Tämän vuoksi laskujen myyminen onkin kasvattanut suosiotaan yritysten keskuudessa. Lisää laskujen myymisestä kerromme seuraavaksi.

Mitä tarkoittaa laskujen myyminen?

Laskujen myymisellä tarkoitetaan yritysrahoituksen muotoa, jossa nimensä mukaisesti yrityksen laskujen myymistä. Yritys voi laskuttaa asiakastaan normaaliin tapaan ja lähettää laskut rahoitusyhtiölle.

Vaihtoehtoisesti yritys voi antaa laskutuksen tiedot rahoitusyhtiölle, joka laskuttaa itse asiakasta. Rahoitusyhtiö maksaa korvauksen myyntisaamisista yritykselle, jolloin yritykseltä ei sitoudu kyseistä summaa enää myyntisaamisiin.

Koska yritykseltä ei sitoudu niin paljoa rahaa myyntisaamisiin, tehostaa se yrityksen kassan käyttöä ja maksuvalmiutta.

Laskujen myyminen eroaa yleisesti käytössä olevasta factoring rahoituksesta, jossa yritys saa rahoitusyhtiöltä lainaa myyntisaamisiaan vastaan. Merkittävänä erona on, että laskujen myynnissä luottoriski siirtyy laskujen mukana rahoitusyhtiölle. Factoring rahoituksessa sen sijaan laskujen luottoriski säilyy yrityksellä.

Laskuja myydessä onkin paljon vaikutusta, minkälaiseksi laskut ostava rahoitusyhtiö luottoriskin arvio. Mikäli rahoitusyhtiö kokee laskujen kohteena olevan yrityksen hyvin riskiseksi, vaatii se myös reilusti suurempaa kulua.

Milloin laskujen myyminen kannattaa?

Laskujen myymiseksi yrityksellä täytyy luonnollisesti olla laskuja, joita myydä. Tällöin laskujen myynti on yritykselle epäsuotuisa vaihtoehto, mikäli yrityksellä on vähän laskutettavaa tai se on vahvasti kausiluonteista.

Laskujen myyminen kuitenkin kannattaa, mikäli asiakkaiden maksuajat venyvät ja yritykseltä sitoutuu merkittävästi pääomia myyntisaamisiin. Myös, mikäli yrityksellä on heikko maksuvalmius ja kassa tiukalla, voi yritys koittaa parantaa tilannetta myymällä laskujaan.

Yrityksen on kuitenkin laskettava tarkoin laskuja myydessään, kuinka paljon rahoitusyhtiö veloittaa palkkiota laskujen myynnistä. Kun laskuja myydään merkittäviä määriä ja usein, voi sillä olla vaikutuksia yrityksen kannattavuuteen negatiivisesti, mikäli kuluista ei olla tarkkana.

Yrityslaina

Yrityslaina on toinen yrityksen vaihtoehdoista nopealle rahoitukselle ja käyttöpääoman tueksi. Vakuudeton yrityslaina on kasvattanut valtavasti suosiotaan yritysten keskuudessa viimeisien vuosien aikana.

Yrityslainaa on mahdollista hakea nykypäivänä yhä helpommin verkon kautta, joka on nopeuttanut lainaprosessia huomattavasti. Erityisesti vakuudettoman yrityslainan kohdalla lainaprosessi on äärimmäisen nopea, koska aikaa ei tarvitse käyttää vakuuteen.

Yrityksen jätettyä hakemuksen saa se vastauksen usein jo tunnin sisään lainapäätöksestä. Vakuudeton yrityslaina onkin monen yhtiön ykkösvaihtoehto, kun ne tarvitsevat nopeaa ja lyhytaikaisempaa rahoitusta.

Laskujen myynti vai yrityslaina?

Kumpi sitten yrityksen kannattaa valita, laskujen myynti vai yrityslaina? Kun yritys tarvitsee esimerkiksi käyttöpääoman rahoitusta, on monelle yritykselle vaihtoehtoina joko laskujen myynti rahoitusyhtiölle taikka lyhytaikainen yrityslaina. Seuraavaksi käsittelemme näiden kahden suositun vaihtoehdon eroja, kumpi saattaisi olla yritykselle milloinkin parempi vaihtoehto.

Kumpi vaihtoehto yritykselle parempi?

Monesti yritys joutuu miettimään, kumpaan turvautua kun se tarvitsee esimerkiksi käyttöpääoman rahoitusta. Se, kumpi vaihtoehdoista sopii paremmin yritykselle, on hyvin tilannekohtaista.

Laskujen myynti on yritykselle varteenotettava vaihtoehto, kun yritys haluaa pienentää myyntisaamisissa kiinni olevan pääoman määrää. Laskujen myyminen on yritykselle myös kätevä vaihtoehto, kun laskutus jakaantuu tasaisesti.

Monilla yrityksillä on kuitenkin tilanne, että laskutus on hyvin kausipainotteista. Yrityksellä voi olla myös suurempia projekteja ja tilauksia, joita varten se tarvitsee tilapäistä lisärahoitusta ennen kuin se voi itse laskuttaa.

Näissä tilanteissa vakuudeton yrityslaina on yritykselle käytännöllisempi vaihtoehto. Monella alkuvaiheen yrityksellä ei myöskään ole vielä vakiintunutta asiakaskuntaa ja laskutusta, johon myös yrityslaina voi olla yritykselle monesti käytännöllisempi vaihtoehto.

Yrityslaina sopii paremmin myös yrityksen suurempiin investointitarpeisiin, kuten koneiden tai laitteiden hankintaan. Tällöin se tarvitsee usein isompia rahoituseriä.

CrediNordin kautta kilpailutettu yrityslaina – Nopea ja joustava vaihtoehto yritykselle

Erinomainen vaihtoehto yrityksen nopeaan ja lyhyempiaikaiseen rahoitustarpeeseen on CrediNordin kautta kilpailutettu vakuudeton yrityslaina. CrediNord on suomalainen sivusto, joka on erikoistunut suomalaisten yritysten rahoituksen kilpailutukseen.

Nopea lainaprosessi

Vakuudeton yrityslaina on lainaprosessiltaan äärimmäisen nopea. Yritys aloittaa täyttämällä lainahakemuksen kotisivujemme kautta. Yritys voi lainahakemuksen lähetettyään saada tarjoukset jopa 15 eri lainanantajalta sähköpostiin nopealla aikataululla.

Lainatarjoukset perustuvat lainanantajien tekemään arvioon yrityksen taloudellisesta tilanteesta ja takaajasta. Lainatarjoukset saatuaan, voi asiakas valita niistä parhaan ja allekirjoittaa sen sähköisesti. Allekirjoittamisen ja pankkitilin vahvistamisen jälkeen rahat lähetetään välittömästi yrityksen tilille.

Lainatuotteita on monenlaisia

Tavoitteemme CrediNordilla on aina palvella jokaista asiakasta parhaalla mahdollisella tavalla. Tämän takia kilpailutamme monentyyppiset eri lainatuotteet, jotta voimme auttaa juuri sinun yritystäsi oikealla tavalla. Alle olemme listanneet lainatuotteita joita tarjoamme, tutustu ja lue lisää alta.

Credinord logo

Credinord toimii apunasi kun haluat lainatarjouksia eri pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä. Olemme auttaneet lainatarjouksien löytämisessä jo vuodesta 2019 alkaen

Kauttamme saat lainatarjouksen useammalta pankilta ja rahoituslaitokselta, jotta löydät parhaan lainan juuri sinun tarpeisiisi.