Lainaa yrityksen kassavajeeseen

Credinord

Yleinen, Yritystoiminta

Etusivu » Blogi » Lainaa yrityksen kassavajeeseen

Kassavaje tarkoittaa nimensä mukaan tilannetta, jossa yrityksen tilille tulee vähemmän rahaa kuin sieltä lähtee. Näin ollen yrityksen käytettävissä olevat varat hupenevat nopeammin kuin lisää tulee tilalle. Tämä on hyvin tavallinen tilanne yrittäjän arjessa, ja varmasti jokaiselle pidempään yritystoimintaa harjoittaneelle tuttu tilanne.

Kassavaje syntyy helposti, vaikka olisi erinomaisesti osannut arvioida yrityksen tulevia hankintoja ja tulonäkymiä kassavirtalaskelmaa tehdessään. Elämä onnistuu toisinaan yllättämään, vaikka olisikin varautunut hyvin ennalta-arvaamattomiin menoihin jo laskelmissaan.

Läheskään aina kassavajeen taustalla ei ole mitään yrityksen toimintaan liittyvää ongelmaa, sillä myös yrityksen toiminnan kasvu aiheuttaa lisääntyviä menoja kysynnän kasvaessa.

Kuten varmasti jokainen yrittäjä tietää, vakavarainen kassa merkitsee yritykselle aivan kaikkea. Ilman varoja yritys ei voi toimia, harjoittaa kannattavaa liiketoimintaa tai kasvaa. On siis ensiarvoisen tärkeää löytää tapoja, joilla taata liiketoiminnan sujuva jatkuminen myös kassavajeen uhatessa.

Mitkä tilanteet aiheuttavat kassavajetta?

Tavallisimmin kassavaje voi olla seurausta esimerkiksi myyntisaatavien viivästymisestä, yllättävistä menoeristä, joihin ei ole voinut varautua tai jopa liiketoiminnan ja myynnin kasvusta. Myynnin lisäys on yrittäjälle toivottu tilanne, mutta siihen liittyy myös lisääntyviä kustannuksia, jotka tietenkin vaativat rahaa. Joskus myös koettu työnimu voi aiheuttaa viivästymiä myyntisaamisiin, koska taloushallinnolliset tehtävät voivat hetkittäin jäädä taka-alalle. Kassavajeen välttäminen on kuitenkin yritykselle ensiarvoisen tärkeää.

Myyntisaamisten viivästymisen vaikutus kassavajeen syntyyn

Laskutus jo maksutapana aiheuttaa mahdollisuuden kassavajeeseen, koska tuote on myyty, mutta maksusuoritus saadaan tilille vasta maksuajan kuluessa.

Samaan aikaan yrityksen omat juoksevat menot rullaavat entiseen malliin, ja yllättävät ylimääräiset menot voivat uhkaavasti raapaista kassanpohjaa, kun myyntisaatavia odotellaan. Erityisen ikävä tilanne on silloin, jos myyntisaatavat viivästyvät huomattavasti. Mahdollinen perintäprosessi on pitkä ja kassavajeen riski suurenee.

Miksi kassavajetta voi syntyä, kun yrityksen liikevaihto kasvaa?

Kassavajeen mahdollisuus kasvaa myös tilanteessa, jossa yritys toimii, kuten jokainen yrittäjä toivoisi: eli silloin, kun toiminta kasvaa ja töitä riittää.

Yritystoiminnan kasvu vaatii usein myös investointeja erilaisten hankintojen muodossa, ja lisääntynyt myynti jo itsessään kasvattaa myytävien tavaroiden hankintaan liittyviä kuluja. Eteen voi myös tulla tarve palkata työntekijöitä tai vaihtaa yrityksen toimitilat suurempiin.

Kassavaje voi syntyä, kun taloushallinto puuduttaa

Kun yrityksellä menee hyvin, ja töitä riittää, voi taloushallinnon hoitaminen jäädä toisarvoiseksi asiaksi. Yrittäjähenkinen ihminen on usein toimintaorientoitunut ja nauttii oman työnsä tekemisestä, joten varsin inhimillistä on, että paperityöt ja niihin liittyvät tehtävät olisi mukava jättää toiseen ajankohtaan.

Mutta silloin kassan riittävien varojen ja kassavajeen ehkäisyn kannalta on vielä tärkein tekemättä, nimittäin laskuttaminen.

Kuinka kassavajetta voi yrittää korjata?

Jos kassavaje pääsee syntymään, sen korjaaminen on yrityksen omalla liiketoiminnalla hieman hankalampaa. Vaikka myyntiä olisi kasapäin ja saatavia tulossa, ne eivät auta, jos rahaa tarvitsisi heti.

Yrityksillä on usein myös kiinteää omaisuutta, joka tietenkin on yrityksen varallisuutta, mutta niillä ei voi maksaa päivittäisiä kuluja. Kassavajetta on tärkeä ehkäistä ennalta, mutta hyvin tehty suunnitelmakaan ei aina estä akuutin kassavajeen syntyä, koska kaikkea ei voi ennustaa.

Akuutissa kassavajeessa luonnollisestikin nopein korjauskeino on raha. Jos sitä ei riittävän nopeasti saa myyntisaamisien kautta tai kun omaisuutta ei välttämättä ole järkevää myydä lyhyen aikavälin rahoituspulman vuoksi, kyseeseen tulee rahan lainaaminen, jotta yritystoiminta voi jatkua normaalina.

CrediNordin yrityslaina on joustava ratkaisu yrityksen kassavajeeseen. Kauttamme lainan hakeminen on helppoa.

Saat rahat tilillesi nopeasti, eikä lainaan liity piilokuluja tai takaisinmaksuun tarpeettomasti laina-aikaa pitkittäviä sudenkuoppia. Hakemuksen jättäminen ei sido sinua mihinkään, vaan saat tarjouksen, jota tutkittuasi voit päättää, tartutko siihen.

Yrityslainaa CrediNordilta kassavajeeseen

CrediNord on suomalainen rahoitusyhtiö. Yritysrahoituksessa ydintoimintaamme on pienten ja keskisuurteen yritysten rahoittaminen. Lainan saannin vakuudeksi tarvitset vain takaajan, joka käytännössä on yrittäjä itse.

Tämä mahdollistaa osaltaan nopean lainanhakuprosessin ja on hakijalle helpompi, koska muita vakuuksia ei vaadita.

Lainasummat vaihtelevat yrityksen tarpeiden ja tilanteen mukaan 1000 – 100 000 euron väliltä. Lainan takaisinmaksuaika on 6 – 18 kuukautta, mutta takaisinmaksun aikataulu joustaa myös tilanteesi mukaan.

Lainan saamiseen ei liity avausmaksuja tai muita piilokuluja, vaan yrityslainassa on vain kiinteä kuukausikulu. Tämä helpottaa sinua, kun arvioit lainaan liittyviä kuluja etkä kohtaa ikäviä yllätyksiä. Näin ollen yrityksesi varojen ja kulujen hallinta on jälleen hieman helpompaa.

Kuinka haet

Lainan hakeminen kauttamme on nopeaa ja helppoa. Sinun tarvitsee vain täyttää hakemukseen haluamasi lainasumma, toivomasi takaisinmaksuaika, Y-tunnuksesi, lainan takaajan tärkeimmät tiedot sekä omat yhteystietosi.

Sinun ei tarvitse lähettää liitteitä hakemuksen yhteydessä, ja saat lainatarjouksen sähköpostiisi tunnissa, mikäli olet jättänyt hakemuksesi arkipäivänä klo 9-17.

Lainahakemuksen tekeminen ei sido sinua mihinkään, joten voit rauhassa tutustua saamaasi lainatarjoukseen.

Mikäli tarjouksemme on sinulle sopiva, voit hyväksyä sen, jonka jälkeen asiat etenevät nopeasti. Et siis menetä mitään, jos kartoitat rahoitusvaihtoehtojasi meidän kauttamme.

Milloin saat rahat tilille

Kun haet lainaa CrediNordilta, saat lähes välitöntä apua kassavajeesi hoitoon. Kun hyväksyt lainatarjouksemme, saat rahat tilillesi jopa samana päivänä, mikäli tarjouksemme hyväksyminen on tapahtunut arkena klo 9-16.

Mikäli hyväksyt tarjouksen muuna aikana, rahat tulevat tilillesi seuraavana arkipäivänä. Saat siis yrityksesi kassatilanteen nopeasti ja helposti takaisin haltuun.

Mitä ehtoja lainansaantiin liittyy

CrediNord haluaa helpottaa yrittäjän arkea ja myöntää asiakkailleen lainaa vastuullisesti. Jotta lainaa hakenut yritys ei joutuisi taloudellisiin vaikeuksiin takaisinmaksun vuoksi, CrediNord on asettanut tiettyjä ehtoja lainan myöntämiselle.

Voit hakea lainaa CrediNordilta, mikäli yrityksesi on ollut toiminnassa vähintään 12 kuukautta, liikevaihto on vähintään 30 000 euroa vuodessa eikä yrityksellä ei saa olla merkittäviä maksuviiveitä.

Myös yrittäjän, joka toimii myös lainan takaajana, luottotietojen on oltava kunnossa. Lisäksi lainansaannin ehtona on, että yrityksen päättäjät asuvat Suomessa.

Tarkoituksemme on varmistaa, että lainan myöntäminen tosiaan on hyödyksi, kun yrityksesi tavoittelee liiketoiminnan kasvua sekä turvaksi, mikäli elämässä sattuu yllättäviä tilanteita, joihin ei ole voinut varautua etukäteen.

Mitkä ovat takaisinmaksun ehdot

Lainan kulut ovat yksilölliset ja hakemukseesi täyttämien tietoihin perustuvat, joten tärkeää on hakemisen helppoudesta huolimatta täyttää hakemus huolella. Lainan hintaan vaikuttavat arvioimamme yrityksen riskitaso ja maksukyky.

Joten täyttämällä hakemuksen huolellisesti, saat tilanteeseesi nähden realistisimman ja sopivimman lainatarjouksen.

Muut yleiset yrityslainan käyttökohteet

Asiakkaamme ovat käyttäneet yrityslainaamme moneen eri käyttökohteeseen. Alle olemme listanneet muita yleisiä käyttökohteita. Painamalla aihetta voit lukea siitä myös lisää. Yrityslainaamme on muun muassa käytetty:

Credinord logo

Credinord toimii apunasi kun haluat lainatarjouksia eri pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä. Olemme auttaneet lainatarjouksien löytämisessä jo vuodesta 2019 alkaen

Kauttamme saat lainatarjouksen useammalta pankilta ja rahoituslaitokselta, jotta löydät parhaan lainan juuri sinun tarpeisiisi.