Kaikki mitä sinun tulee tietää yrityslimiitistä

Credinord

Yritystoiminta

Etusivu » Blogi » Kaikki mitä sinun tulee tietää yrityslimiitistä

Tämä on rahoitusoppaamme osa 3. Rahoitusoppaassamme käsittelemme 13 suosittua tapaa hankkia yritykselle rahoitusta. Tässä rahoitusoppaamme kolmannessa osassa käsittelemme yrityslimiittiä yhtenä yrityksen rahoitusmuotona. Käymme läpi mitä yrityslimiitillä tarkoitetaan, minkälaisiin käyttötarkoituksiin se soveltuu ja mitä hyviä ja huonoja puolia siihen liittyy.

Lyhyesti

Yrityslimiitti on tarkoitettu yrityksen nopeisiin ja tilapäisiin rahoitustarpeisiin ja vertautuu monella tapaa vakuudettomaan yrityslainaan. Limiitti on tarkoitettu joustavaksi rahoitusratkaisuksi yrityksille, kun ne tarvitsevat tietyn väliajoin lisärahoitusta toimintaansa. Limiitissä rahoituslaitos myöntää yritykselle limiitin, kuten 20 000 euroa ja yritys maksaa kulua limiitistä nostetun summan mukaan. Limiitistä maksetaan yleensä kuukausikulua ja kulua maksetaan siitä summasta, joka yrityksellä on limiitistä nostettuna. Yritys voi milloin tahansa maksaa osan tai kokonaan limiitistä takaisin.

Mikä on yrityslimiitti?

Yrityslimiitin idea on toimia yritykselle joustavana rahoitusratkaisuna, kun yritys kohtaa arjessaan yllättäviä menoja tai tarvitsee muuta lyhytaikaista lisärahoitusta. Yrityslimiitissä rahoitusyhtiö myöntää yritykselle tietyn määrän limiittiä, jota yritys voi milloin tahansa nostaa tarvitsemansa määrän käyttöönsä. Mikäli tarvetta ei esiinny, ei yrityksellä myöskään ole velvoitetta nostaa limiittiä. Yrityslimiitti toimiikin ikään kuin luottokortin tavoin ja sitä voidaan hyödyntää mm. yrityksen yllättäviin menoihin ja arjen lisärahoitustarpeisiin. Yrityslimiittiä tarjotaan sekä vakuudellisena, että vakuudettomana.

”Yrityslimiitti toimiikin ikään kuin luottokortin tavoin ja sitä voidaankin hyödyntää mm. yrityksen yllättäviin menoihin ja arjen lisärahoitustarpeisiin”

Rahoitusyhtiö arvio yritykselle myönnettävän limiitin määrän ja koron perustuen yrityksen ja henkilötakaajan taloudelliseen tilanteeseen ja takaisinmaksukykyyn. Kulua yritys maksaa limiitistä yleensä puhtaasti käytön mukaan. Hinnoittelu perustuu usein kuukausikuluun, ja kulua maksetaan sen mukaan, kuinka paljon limiittiä on nostettuna. Yritys voi milloin tahansa lyhentää limiittiä haluamansa summan mukaan, kuitenkin yleensä lyhentäen aina tietyn vähimmäisosan kuukausittain.

Minkälaisille yrityksille suosittu vaihtoehto?

Yrityslimiitti on suosittu vaihtoehto monille yrityksille, jotka kohtaavat arjessaan tietyn väliajoin tilanteita, joissa lisärahoitusta on käytettävä. Tällaisia tilanteita saattavat olla esimerkiksi sesonkivaihtelut, varastojen täydentäminen tai muut tilapäistä lisärahoitusta vaativat tilanteet.

Limiitin etuna on mahdollisuus nostaa sitä puhtaasti käytön mukaan. Sen vuoksi moni yritys ottaa ja pitää limiitin varalla, jolloin se on aina käyttövalmiina tilapäisen tai äkillisen rahantarpeen iskiessä.

Mitä eroa on yrityslimiitillä ja yrityslainalla?

Yrityslimiitin voidaan sanoa olevan yrityslainan joustavampi versio. Vakuudettomassa yrityslainassa yritykselle myönnetään laina, joka siirretään kerralla yrityksen tilille, jonka jälkeen yritys ryhtyy lyhentämään lainaa maksuohjelman mukaisesti. Yrityslimiitissä sen sijaan yritykselle myönnetään tietty limiitti, kuten 40 000 euroa, josta yritys voi nostaa juuri itselleen haluamansa summan. Etuna tässä on, että yritys voi nostaa lainaa käyttöönsä juuri tarpeensa mukaan.

Limiitti tarjoaa yritykselle aina valmiina olevan rahoitusvaihtoehdon esimerkiksi yrityksen yllättäviin menoihin ja hankintoihin.

Yrityslainan lyhentäminen käy myös joustavammin verrattuna yrityslainaan. Yritys maksaa kuukusittain koron siitä määrästä, mikä yrityksellä on limiitistä nostettuna, sekä tietyn vähimmäislyhennyksen. Yritys voi lyhentää limiittiä myös suuremmissa erissä kerralla, oman tahtinsa mukaan.

Vertailtuna positiiviset ja negatiiviset asiat:

Plussat Miinukset
Joustava nostaa ja lyhentääUsein hintavampi vakuudelliseen yrityslainaan verrattuna
Kulua maksetaan käytetyn määrän mukaan
Nopea lainaprosessi

Kannattaako yrityksen valita yrityslimiitti vai yrityslaina?

”Yrityslimiitti on yritykselle erinomainen ratkaisu esimerkiksi, kun yritys haluaa väylän, josta saada lisärahoitusta, kun rahoitustarve iskee yllättäen.”

Yrityslaina ja yrityslimiitti ovat lainatuotteina suhteellisen lähellä toisiaan ja moni yritys miettiikin, kumpi yrityksen kannattaa missäkin tilanteessa valita. Limiitti on yritykselle erinomainen ratkaisu esimerkiksi, kun yritys haluaa väylän, josta saada lisärahoitusta, kun rahoitustarve iskee yllättäen. Limiitti voi siis hyödyntää luottokortin tapaan ja hyödyntää sitä tilanteissa, kun yritys kohtaa yllättäviä menoja. Yrityslimiitti on hyvä ratkaisu myös esimerkiksi tilanteisiin, joissa yritys ei tiedä tarkkaan tarvittavan rahoituksen määrää. Tällöin limiitistä voidaan nostaa osa yrityksen käyttöön ja mikäli tarve olikin suurempi, kuin ennakolta arvioitiin, voi yritys nostaa lisää limiitistä yrityksen käyttöön.

Yrityslaina sopii yritykselle erinomaisesti silloin, kun yritys pystyy arvioimaan ennakolta, kuinka paljon yrityksen rahoitustarve on. Tämä siitä syystä, että mikäli yritys tarvitseekin enemmän lainaa, kuin oli suunnitellut, on yrityksen oltava rahoitusyhtiöön yhteydessä ja haettava lisälainaa.

Mistä hakea yrityslimiittiä?

Yrityslimiittiä Suomessa tarjoaa osa pankeista, sekä muista rahoituslaitoksista. Limiittiä voi hakea verkon kautta ja yleensä koko prosessi on mahdollista hoitaa verkon välityksellä. Limiittiä on nykypäivänä mahdollista hakea myös helposti monelta eri lainantarjoajalta verkossa, jolloin yritys saa edullisimman hinnan limiitilleen. Yritys saa limiitin käyttöönsä varsin nopeasti, erityisesti mikäli limiitti ei vaadi reaalivakuuksia. 

Mitä asioita tulee ottaa huomioon yrityslimiittiä haettaessa? 

Kun yritys on hakemassa limiittiä on sen hyvä vertailla eri toimijoita ja minkälaisia ehtoja limiittisopimukseen liittyy. Esimerkiksi vaatiiko limiitin myöntäminen yritykseltä reaalivakuuksia, kuinka paljon käytettyä limiittiä pitää lyhentää kuukausittain ja kuinka pitkäksi aikaa limiitti on mahdollista saada käyttöön.

”On myös hyvä tarkistaa liittyykö limiittiin käytön lisäksi muita kuluja, kuten avausmaksuja tai kuukausikulua”

On myös hyvä tarkistaa liittyykö limiittiin käytön lisäksi muita kuluja, kuten avausmaksuja tai kuukausikulua. Yrityksen on kannattavaa myös liittää hakemuksensa yhteydessä liitetietoja, joista kokee olevansa hyötyä luottoprosessia ajatellen, kuten tuoreimmat tilinpäätöstietonsa. Kun yritykselle on myönnetty limiitti, on sitä helppo ja nopea nostaa käyttöön, jolloin yrityksen onkin huolehdittava, ettei tule limiitin avulla kuluttaneeksi yli varojensa.

Muista nämä yrityslimiittiä hakiessasi:

  • Onko kyseessä vakuudellinen vai vakuudeton yrityslimiitti?
  • Paljonko limiittiä pitää vähintään lyhentää kuukaudessa?
  • Kuinka pitkäksi aikaa limiitti on mahdollista saada yrityksen käyttöön?
  • Paljonko limiitin kulut ovat ja mistä kulut koostuvat?
  • Varmista, että luotontarjoajalla on pääsy yrityksen viimeisimpiin tilinpäätöstietoihin.
mies ja nainen tietokoneen edessä

Yrityslimiitti, yhteenveto

YritysHae vakuudetonta yrityslimiittiä hetilimiitti tarjoaa yritykselle erittäin joustavan rahoitusvaihtoehdon. Sen voidaankin sanoa olevan hyvin lähellä luottokorttia ominaisuuksiltaan. Yritys voi hakea rahoitusyhtiöltä limiittiä tiettyyn summaan asti. Kun limiitti on myönnetty, on yrityksellä milloin tahansa mahdollisuus nostaa limiittiä käyttöönsä juuri sen verran kuin tarpeen tai olla nostamatta sitä lainkaan. Näin ollen limiittiä voi nostaa ja maksaa takaisin yrityksen tarpeiden mukaan. Yleinen käyttötapa limiitille onkin pitää sitä ikään kuin varalla ja mikäli yritykselle iskee nopea lisärahoituksen tarve, on limiittiä milloin tahansa mahdollista nostaa heti käyttöön.

CrediNordin vakuudeton yrityslaina

CrediNord on suomalainen sivusto, joka on erikoistunut suomalaisten yritysten rahoituksen kilpailutukseen. Kilpailutamme yrityslainat 10 000 000 euroon asti ja 1-48 kuukauden maksuajalla.

Hakeminen on helppoa ja tapahtuu täyttämällä lainahakemus sivuillamme. Hakemukseen täytetään perustiedot yrityksestä ja takaajasta, lainan määrä ja laina-aika, sekä lainan käyttötarkoitus. Yhteistyökumppanimme käsittelevät saapuvat hakemukset nopeasti ja tekevät lainatarjouksen, mikäli he voivat tarjota rahoitusta yritykselle. Lue asiakkaamme kokemus siitä, miksi hän valitsi juuri CrediNordin ja kuinka yhteistyö toimi. Kun siis tarvitset luotettavaa ja toimivaa rahoitusta yrityksellesi – valitse CrediNord ja voit saada lainatarjoukset jopa 15 eri rahoituslaitokselta.

Credinordin logo
Täytä hakemus »
Credinord logo

Credinord toimii apunasi kun haluat lainatarjouksia eri pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä. Olemme auttaneet lainatarjouksien löytämisessä jo vuodesta 2019 alkaen

Kauttamme saat lainatarjouksen useammalta pankilta ja rahoituslaitokselta, jotta löydät parhaan lainan juuri sinun tarpeisiisi.