Yleisimpiä yritysrahoituksen muotoja

Credinord

Yritystoiminta

Etusivu » Blogi » Yleisimpiä yritysrahoituksen muotoja

Moni pk-yrittäjä käyttää erilaisia yritysrahoitustuotteita yrityksen rahoittamiseen. Yleisimpiä ovat: 

 • Vakuudellinen yrityslaina 
 • Vakuudeton yrityslaina 
 • Yrityslimiitti
 • Factoring 
 • Laskujen myynti ja laskurahoitus 
 • Business Finland ja Finnvera 
 • Joukkorahoitus 
 • Oman pääoman sijoittajat 
 • Pääomasijoitusyhtiöt 

Vakuudellinen yrityslaina  

Vakuudellinen yrityslaina on pankin tarjoamaa rahoitusta yrityksille, jossa lainan vakuutena on yrityksen tai yrittäjän reaaliomaisuutta. Yleisiä hyväksyttäviä vakuuksia ovat:

 • Kiinteistöt ja asunnot 
 • Tontit ja metsätilat
 • Koneet ja ajoneuvot 
 • Sijoitukset ja arvopaperiomaisuus 
 • Takaukset valtiolta

Vakuudeton yrityslaina

Vakuudeton yrityslaina on erittäin joustava rahoitusmuoto, jossa yrittäjä voi itse päättää rahoituksen käyttökohteen. Vakuudetonta yrityslainaa voi saada jopa 250 000 euroa. Normaali maksuaika on 1–48 kuukautta. Lainassa on aina henkilötakaus. 

 Vakuudetonta yrityslainaa voidaan käyttää mm. hankintoihin, varaston kasvattamiseen, työntekijän palkkaamiseen, uuden projektin aloittamiseen tai vaikka laskujen maksamiseen. 

Vakuudeton yrityslaina on pk-yritykselle joustavin rahoitusmuoto, sillä sen voi saada käyttöön jopa samana päivänä ilman vakuuksia.

Näin haet vakuudetonta yrityslainaa CrediNordilta

 1. Täytä lainahakemus 
 2. Tutustu lainatarjoukseen
 3. Allekirjoita sähköisesti
 4. Rahat tilille

CrediNordin vakuudeton yritysrahoitus on helppo ja nopea tapa saada pk-yritykseen rahoitusta. Voit saada rahoitukseen jopa 36 kuukauden maksuajan. 

Näin paljon yritysrahoitus voi maksaa

Lainasummat Kuukausikorko 
Vakuudellinen yrityslaina20 000 – 5 000 000 €0,4 – 1 %
Vakuudeton yrityslaina 1 000 – 350 000 €1,5 – 3,5 %
Laskurahoitus1 000 – 100 000 €1,5 – 3,5 %
Factoring 20 000 – 5 000 000 €1,5 – 3,5 %

Yrityslimiitti

Yrityslimiitti on yrityksen kassanhallinnan työväline. Yrityslimiitissä yritykselle tarjotaan luottolimiitti, jota voi käyttää joustavasti sovittuun luottorajaan asti. 

Yrityslimiitti voi olla vakuudetonta tai vakuudellista. Usein pankit tarjoavat yrityslimiittiä vakuudellisena, kun puolestaan rahoitusyhtiöiltä saat yrityslimiitin käyttöön ilman vakuuksia. 

Factoring

Factoring on b2b myyntiä tekevien yrityksien hyödyntämä rahoitusmuoto. Factoringin avulla ulkoistat rahoitusyhtiöille laskutuksen ja saatavien perinnän. Samalla se on rahoitussopimus, jossa myyntisaatavia vasten rahoitusyhtiöt rahoittaa liiketoimintaasi. 

Factoring vaatii hyvin strategista ja läheistä asiakassuhdetta rahoitusyhtiön kanssa ja se sopii pk-yrityksille, jotka haluavat rahoittaa kaikki myyntisaamiset rahoitusyhtiön avulla. 

Laskujen myynti ja laskurahoitus

Laskujen myynti ja laskurahoitus ovat factoringiä helpompi ja yksinkertaisempi rahoitusmuoto, jossa voit itse valita, mihin laskuihin haluat rahoitusta. 

Laskujen myynti tarkoittaa, että myyt laskut eli myyntisaatavat rahoitusyhtiöille ja et kanna enää laskuista luottotappioriskiä.

Laskurahoitus tarkoittaa, että annat myyntisaatavia lainan vakuudeksi. Näin voit käytännössä rahoittaa yrityksen toimintaa, kun annat myyntisaamiset eli laskut rahoitusyhtiöille vakuudeksi. 

Yritysluottokortti

Yrityksen luottokortti on yrityksellä myönnettävä maksukortti luottorajalla. Yrityksen luottokorttiin ei ole vakuuksia eli se on vakuudetonta lainaa. 

Voit saada yritykselle luottokortin pankista, suoraan korttiyhtiöiltä tai myös pankin ulkopuolisilta rahoitusyhtiöiltä. Luottoraja määrittää, kuinka paljon voit maksaa kortilla laskulle. 

Leasing

Leasing on viime vuosina yleistynyt rahoitusmuoto, jossa et omista itse hankittavia laitteita tai koneistoa, vaan vuokraat sen rahoitusyhtiöiltä. Leasing sopimuksessa yritys vuokraa laitteet ennalta sovittuun hintaan rahoitusyhtiöiltä ja usein siinä on mahdollisuus ostaa vuokrattava kohde itselle tiettyyn hintaan haluttaessa. 

Leasing vapauttaa pääomaa yritykselle, sillä silloin yrityksen ei tarvitse itse ostaa koneita yritykselle. 

Business finland 

Business Finland tarjoaa erilaisia rahoitusratkaisuja pk-yrityksille. Se tarjoaa niin aloittaville yrityksille erilaisia tuki ja rahoitusjärjestelyjä kuin myös isommille pk-yrityksille rahoitusratkaisuja. 

Business Finland on valtion omistama sijoitusyhtiö, jonka tehtävänä on edistää suomalaisten yritysten liiketoimintaa ja edistää vientiä ja innovaatioita. 

Finnvera

Moni pk-yrittäjä tuntee Finnvera-takauksen, jota pankit vaativat esimerkiksi vientikauppaan. Finnvera on valtion omistama erikoisrahoitusyhtiö, jonka roolina on tarjota yrityksille lainoja, takauksia, pääomasijoituksia ja vientitakuita. 

Finnvera myönsi vuonna 2017 yrityksille rahoitusta 963 miljoonan euron edestä. Sen pääfokuksena on tukea vientiyrityksiä ja näin edistää suomalaisten yritysten kansainvälistä liiketoimintaa. 

Lainamuotoinen joukkorahoitus

Lainamuotoisessa joukkorahoituksessa yritys hakee velkarahoitusta markkinapaikalta, jossa sijoittajina toimivat yksityishenkilöt tai yritykset. 

Joukkorahoitus on viime vuosikymmenenä kasvattanut suosiota. Siihen lasketaan mukaan myös niin sanotut vertaislainat, jossa palveluntarjoaja yhdistää sijoittajat ja lainaa hakevat heidän omassa palvelussa. 

Oma pääoma

Oma pääoma haetaan usein ensin yrittäjältä itseltä yrityksen aloitusvaiheessa. Myöhemmässä vaiheessa omaa pääomaa haetaan eri sijoittajilta. 

Omaa pääomaa haetaan usein ensin lähipiiriltä tai muilta tutuilta, jotka tekevät sijoituksia. Myöhemmin toiminnan kasvattaessa omaa pääomaa haetaan eri sijoittajatahoilta. Tämmöisiä ovat: 

 • Pääomasijoittajat
 • Sijoitusyhtiöt
 • Varakkaat yksityishenkilöt 
 • Joukkorahoitus 
 • Valtion sijoitusyhtiöt ja eläkevakuutusyhtiöt 

Pääomasijoitusyhtiöt

Pääomasijoittajia on mahdollista saada hyvin eri vaiheen pk-yrityksille. Usein pääomasijoittajille on tietty erikoisosa-alue tai fokus, johon ne tekevät sijoituksia. Nämä voivat olla joko toimialarajoitteisia, mutta usein enemmän yrityksen kokoon ja liikevaihtoon sidottuja. 

Mikäli yritys on jo kannattava ja sen liikevaihto on yli 5 miljoonaa euroa, voi hyvä oman pääoman sijoittaja olla perinteinen pääomasijoitusyhtiö. 

Erilaiset enkelisijoitusyhtiöt ja venture capital yhtiöt voivat tehdä sijoituksia pieniin ja kasvaviin yrityksiin. Usein nämä ovat teknologia alan yhtiöitä, jotka tarvitsevat kasvua varten paljon pääomaa.        

Sijoitusmuotoinen joukkorahoitus

Sijoitusmuotoinen joukkorahoitus on oman pääoman ehtoinen sijoitus, jossa joukkorahoituksesta tullut sijoittajasta tulee yrityksen omistaja. 

 • Sijoittajina yksityishenkilö tai yritys 
 • Mahdollista saada myös pieniin ja kasvaviin yhtiöihin
 • Ei usein toimialarajoitteita 

Muut rahoittajat ja rahoitusmuodot

Lisäksi pk-yrityksillä on muita mahdollisia rahoitusmuotoja. Normaalisti liiketoiminnan kasvaessa myös erilaiset rahoitusvaihtoehdot kasvavat. Erilaisia muita rahoitusmuotoja ovat mm:

 • Pääomavelat 
 • Vaihtovelkakirja 
 • Mezzanine rahoitus 

Muita rahoittajia voivat olla teolliset sijoittajat, jotka ovat isompia yhtiöitä samalla toimialalla. Usein moni isompi yhtiö on kiinnostunut sijoittamaan pienempään yhtiöön pääomaa, mikäli kokee sen mielenkiintoisena ja innovatiivisena yrityksenä. 

CrediNordin tarjoama yritysrahoitus 

CrediNordin tarjoama yritysrahoitus on vakuudetonta, jota voit saada jopa 36 kuukauden maksuajalla: 

 • Ei vakuuksia – pelkkä henkilötakaus riittää 
 • Maksuton lainatarjous tunnissa
 • Rahat tilille jopa samana päivänä 
 • Vain yksi kulu lainassa- kiinteä kuukausikorko 

Voit maksaa lainan takaisin milloin tahansa – maksat vain kuukausilta kuluja, kun laina on käytössä. 

Credinord logo

Credinord toimii apunasi kun haluat lainatarjouksia eri pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä. Olemme auttaneet lainatarjouksien löytämisessä jo vuodesta 2019 alkaen

Kauttamme saat lainatarjouksen useammalta pankilta ja rahoituslaitokselta, jotta löydät parhaan lainan juuri sinun tarpeisiisi.